X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam nietypowe pytanie ... odkad jestem w ciąży to mam wrażliwe piersi co jest normalne ale od pewnego czasu bolal mnie sutek . Wczoraj się obudziłam w nocy i wyszedł mi taki malutki "dzyndzelek" jak główka od szpilki i jest on taki sino czerwony . Założyłam na to plasterek żeby nie obcierac o nic tym autkiem . Na plasterku była krew . I nie wiem co z tym robić bo ból jest okropny .... :/ miała któraś tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:04

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • blubka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:25

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    piersi przygotowują się do laktacji, ten dzyndzelek o którym piszesz hmmm ja na to mówiłam malinki dosłownie cały sutek to była malinka-owoc z mnóstwem tych dzyndzelków, najgorsze uczucie to było jak pierś zmarzła i w niektórych stanikach szwy strasznie mi to drażniły. W pierwszej ciąży strasznie doskwierał mi ból piersi, ich swędzenie i ciągłe marznięcie były bardzo wrażliwe, ale na szczęście w drugiej i teraz nie mam z tym problemu. Musisz to przeczekać bo innej rady nie ma, nie wiem może nie naklejaj plasterka tylko włóż sobie do miseczki wkładkę laktacyjną albo chusteczkę higieniczną

Dzięki za rady , skorzystam :) bo w momencie jak mi sutek dotyka materiału ,stanika czego kolwiek zwlaszcza kiedy zmarznie to aż prądy przechodzą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:20

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:26

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc :)

Właśnie byłam świadkiem jak starsze panie napadly na dziewczynę w 7-8 miesiącu ciąży za to że piła "coca cole" facet jej dał puszkę jak wchodził do gabinetu lekarskiego ... tak się na nią wydarly a jak powiedziała że to nie jej to panie stwierdziły że jest bezczelna że tak klamie. Taka afera o coca cole :D . Dziewczyna miała łzy w oczach a Klaudia bohaterka zaczęła bronić dziewczyny :p

Maniuś, marie_marie22, Madu1611, Uszczesliwiona, monika_89, sylwucha89, Demsik, Mabelle, Kleopatra, toska_88 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziękuję za pomoc :)

Właśnie byłam świadkiem jak starsze panie napadly na dziewczynę w 7-8 miesiącu ciąży za to że piła "coca cole" facet jej dał puszkę jak wchodził do gabinetu lekarskiego ... tak się na nią wydarly a jak powiedziała że to nie jej to panie stwierdziły że jest bezczelna że tak klamie. Taka afera o coca cole :D . Dziewczyna miała łzy w oczach a Klaudia bohaterka zaczęła bronić dziewczyny :p
    a one same pewnie jak były młode to sobie robiły wlewki z octu a teraz się mądrują hahaha
    Klaudia jesteś bohaterką ;-)

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie irytuje jak ktoś się wpierdziela nie w swoje sprawy :p a starsze panie mają to w naturze :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    jeny nic mi nie mów o starszych paniach. kiedys byłam w tesco (w pierwszej ciązy) i mega zachciało mi się siku - pamiętam jak dzisiaj - miałam 3 ziemniaki i 2 cukinie w koszyku - jedna kasa otwarta i do niej z 40 osób... Jakaś pani z obsługi krzątała się po sklepie i mówi, żeby sobie podejść do kasjerki to skasuje bez kolejki bo brzuszek, podchodzę, mówię, że przepraszam chciałabym skorzystać z kasy a 2 stare baby jak się zaczęły na mnie drzeć, że trzeba było sobie bachora nie robić, że one też kiedyś w ciąży były i nikt im kolejki nie ustępował - prawie się popłakałam, a w ciąży pierwszej to miałam asertywność na minusie :(

Mi się od razu włącza agresor ( piana z ust itd) jakbym się wydarla to z piskiem by uciekaly . Mi na początku ciąży co chwile robiło się słabo i moja endokrynolog wiedziała o tym . I byłam jedyna pacjentka w ciąży i to we wczesnej . Prosto ze szpitala poszłam do lekarki po receptę na mocniejszy euthyrox. Zrobiło mi się słabo i ne dobrze i chciałam jak najszybciej iść do domu . Była moja kolej a pani chciała wejść przedemna bo ona jest starsza a może ledwo po 50 była a może nawet nie .... A tam jest umówione na godzinę . A ja jej tlumacze że w ciąży jestem po szpitalu itd i ze źle się bardzo czuje . A ona do mnie ze w takiej wczesnej ciąży korona Mi z głowy nie spadnie . A ja na to że jak narzygam jej za kołnierz to tez jej korona z głowy nie spadnie a przynajmniej bałaganu nie będzie . Od razu się zamknęła i jak pani doktor po mnie wyszła to się nawet nie spojrzała . Wgl w ciąży się szybko irytuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:33

Uska lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Młoda zalicza drzemkę więc wpadłam Was nadrobić a potem gofry i nowy odcinek Chirurgow :) mąz pojechł szukac dla mnie samochodu bo mój w zeszłym tygodniu sprzedał :P

Qasha powodzenia na prenatalnych! traszne to co piszesz, to jak Cię potrktowano w szpiatlu :( niektórzy lekarze minęli się z powołaniem... nie myślałaś o bransoletce aniołkowej mamy? mnie na prawdę pomogło ze cały czas miałam ją na ręce, czułam że anoiołek jest ze mną i nad nami czuwa, w czasie ciąży ani razu jej nie zdjęłam (dopiero do CC). Tabletki i pół piwa wątpię żeby miały wpływ, tyle kobiet bierze niewiadomo co i pije a rodzi zdorwe dzieci. Widocznie dzieciątko było chore i tak było dla niego lepiej

WreszcieMamam cieszę się, że pojechałaś, lepiej raz za dużo niż raz za mało. Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok

kamilutek jak zaczną się ruchy to będziesz sie glowić czy nie za malo/za dużo ;) rozumiem stres też przeżyalm stratę ale pomyśl - ciągłe nerwy nie są dobre dla maluszka

Mabelle te suwaczki dzialają z opóźnieneim, nie wiem czy się nei zmieniają dopiero koło południa

Za wizytujące dziś kciuki! :)

WreszcieMama, Kamilutek lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upuścili mi krew na papp-a i mam wyniki krwi :)
    TSH 0,87
    Ft 4 1,74 (norma do 1,71)
    HIV UJEMNY, HA!
    Teraz czekam na usg :)

Uszczesliwiona, sylwucha89, Demsik, monika_89, Espera, Rudzik, Mabelle, Breezee, toska_88, Kleopatra, Maniuś, marie_marie22, bezimienna lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha I wszystko pięknie <3

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Upuścili mi krew na papp-a i mam wyniki krwi :)
    TSH 0,87
    Ft 4 1,74 (norma do 1,71)
    HIV UJEMNY, HA!
    Teraz czekam na usg :)
    No i pieknie;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Qasha! :D

Ey, nie wiecie co się dzieje ze Strawberry???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 12:39

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeszukiwalam belly w pogoni za strawberry... I wygląda na to że usunęła konto...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooo??? Myślisz Espera, że coś się mogło stać? :(

qb3canlimmmj6sap.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Właśnie przeszukiwalam belly w pogoni za strawberry... I wygląda na to że usunęła konto...
    no co Ty... :(

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się stało....
    Konta nie ma.... Suwaczka też.
    Mam nadzieję że po prostu wycofała się z forum... Choć szkoda że bez pożegnania.
    Guscia też się nie odzywa, ale konto nadal istnieje...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ilonsik Znajoma

Wysłany: 24 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) dołączam do grona szczęśliwych aczkolwiek zamartwiających się swoim stanem przyszłych mam - maj to będzie piękny miesiąc :)

Karotka, Mabelle, Uska, toska_88, Demsik, Hope_, Madu1611, marie_marie22 lubią tę wiadomość

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ