MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam nietypowe pytanie ... odkad jestem w ciąży to mam wrażliwe piersi co jest normalne ale od pewnego czasu bolal mnie sutek . Wczoraj się obudziłam w nocy i wyszedł mi taki malutki "dzyndzelek" jak główka od szpilki i jest on taki sino czerwony . Założyłam na to plasterek żeby nie obcierac o nic tym autkiem . Na plasterku była krew . I nie wiem co z tym robić bo ból jest okropny ....
miała któraś tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:04
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
blubka wrote:piersi przygotowują się do laktacji, ten dzyndzelek o którym piszesz hmmm ja na to mówiłam malinki dosłownie cały sutek to była malinka-owoc z mnóstwem tych dzyndzelków, najgorsze uczucie to było jak pierś zmarzła i w niektórych stanikach szwy strasznie mi to drażniły. W pierwszej ciąży strasznie doskwierał mi ból piersi, ich swędzenie i ciągłe marznięcie były bardzo wrażliwe, ale na szczęście w drugiej i teraz nie mam z tym problemu. Musisz to przeczekać bo innej rady nie ma, nie wiem może nie naklejaj plasterka tylko włóż sobie do miseczki wkładkę laktacyjną albo chusteczkę higieniczną
Dzięki za rady , skorzystambo w momencie jak mi sutek dotyka materiału ,stanika czego kolwiek zwlaszcza kiedy zmarznie to aż prądy przechodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:20
Czekamy na Aurelie
Dziękuję za pomoc
Właśnie byłam świadkiem jak starsze panie napadly na dziewczynę w 7-8 miesiącu ciąży za to że piła "coca cole" facet jej dał puszkę jak wchodził do gabinetu lekarskiego ... tak się na nią wydarly a jak powiedziała że to nie jej to panie stwierdziły że jest bezczelna że tak klamie. Taka afera o coca cole. Dziewczyna miała łzy w oczach a Klaudia bohaterka zaczęła bronić dziewczyny :p
Maniuś, marie_marie22, Madu1611, Uszczesliwiona, monika_89, sylwucha89, Demsik, Mabelle, Kleopatra, toska_88 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
Klaudia0727 wrote:Dziękuję za pomoc
Właśnie byłam świadkiem jak starsze panie napadly na dziewczynę w 7-8 miesiącu ciąży za to że piła "coca cole" facet jej dał puszkę jak wchodził do gabinetu lekarskiego ... tak się na nią wydarly a jak powiedziała że to nie jej to panie stwierdziły że jest bezczelna że tak klamie. Taka afera o coca cole. Dziewczyna miała łzy w oczach a Klaudia bohaterka zaczęła bronić dziewczyny :p
Klaudia jesteś bohaterkąKlaudia0727 lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:jeny nic mi nie mów o starszych paniach. kiedys byłam w tesco (w pierwszej ciązy) i mega zachciało mi się siku - pamiętam jak dzisiaj - miałam 3 ziemniaki i 2 cukinie w koszyku - jedna kasa otwarta i do niej z 40 osób... Jakaś pani z obsługi krzątała się po sklepie i mówi, żeby sobie podejść do kasjerki to skasuje bez kolejki bo brzuszek, podchodzę, mówię, że przepraszam chciałabym skorzystać z kasy a 2 stare baby jak się zaczęły na mnie drzeć, że trzeba było sobie bachora nie robić, że one też kiedyś w ciąży były i nikt im kolejki nie ustępował - prawie się popłakałam, a w ciąży pierwszej to miałam asertywność na minusie
Mi się od razu włącza agresor ( piana z ust itd) jakbym się wydarla to z piskiem by uciekaly . Mi na początku ciąży co chwile robiło się słabo i moja endokrynolog wiedziała o tym . I byłam jedyna pacjentka w ciąży i to we wczesnej . Prosto ze szpitala poszłam do lekarki po receptę na mocniejszy euthyrox. Zrobiło mi się słabo i ne dobrze i chciałam jak najszybciej iść do domu . Była moja kolej a pani chciała wejść przedemna bo ona jest starsza a może ledwo po 50 była a może nawet nie .... A tam jest umówione na godzinę . A ja jej tlumacze że w ciąży jestem po szpitalu itd i ze źle się bardzo czuje . A ona do mnie ze w takiej wczesnej ciąży korona Mi z głowy nie spadnie . A ja na to że jak narzygam jej za kołnierz to tez jej korona z głowy nie spadnie a przynajmniej bałaganu nie będzie . Od razu się zamknęła i jak pani doktor po mnie wyszła to się nawet nie spojrzała . Wgl w ciąży się szybko irytujeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:33
Uska lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
Cześć. Młoda zalicza drzemkę więc wpadłam Was nadrobić a potem gofry i nowy odcinek Chirurgow
mąz pojechł szukac dla mnie samochodu bo mój w zeszłym tygodniu sprzedał
Qasha powodzenia na prenatalnych! traszne to co piszesz, to jak Cię potrktowano w szpiatluniektórzy lekarze minęli się z powołaniem... nie myślałaś o bransoletce aniołkowej mamy? mnie na prawdę pomogło ze cały czas miałam ją na ręce, czułam że anoiołek jest ze mną i nad nami czuwa, w czasie ciąży ani razu jej nie zdjęłam (dopiero do CC). Tabletki i pół piwa wątpię żeby miały wpływ, tyle kobiet bierze niewiadomo co i pije a rodzi zdorwe dzieci. Widocznie dzieciątko było chore i tak było dla niego lepiej
WreszcieMamam cieszę się, że pojechałaś, lepiej raz za dużo niż raz za mało. Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok
kamilutek jak zaczną się ruchy to będziesz sie glowić czy nie za malo/za dużorozumiem stres też przeżyalm stratę ale pomyśl - ciągłe nerwy nie są dobre dla maluszka
Mabelle te suwaczki dzialają z opóźnieneim, nie wiem czy się nei zmieniają dopiero koło południa
Za wizytujące dziś kciuki!WreszcieMama, Kamilutek lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Upuścili mi krew na papp-a i mam wyniki krwi
TSH 0,87
Ft 4 1,74 (norma do 1,71)
HIV UJEMNY, HA!
Teraz czekam na usgUszczesliwiona, sylwucha89, Demsik, monika_89, Espera, Rudzik, Mabelle, Breezee, toska_88, Kleopatra, Maniuś, marie_marie22, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Qasha wrote:Upuścili mi krew na papp-a i mam wyniki krwi
TSH 0,87
Ft 4 1,74 (norma do 1,71)
HIV UJEMNY, HA!
Teraz czekam na usgDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;