MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Demsik, na szczescie juz nie.. boje sie tylko tego pobolewania brzucha. Moze dla spokoju pojade na sor sprawdzic czy wszysto ok. A moze mi sie luteina nie wchlania tak dobrze jak doustna? Mam nadzieje, ze dziecku nic nie jest. I dzieki, ze pytasz
Demsik lubi tę wiadomość
-
Hope, mam tak samo. Moim najgorszym koszmarem sa odswiezacze do auta. Szczegolnie wanilia. Ale dzis mam lepszy dzien, aczkolwiek w polaczeniu z tym malym plamie.iem zaczynam sobie wkrecac ze cos jest nie tak. A wiecie jak miala moja siostra? Powiedziala sobie, ze w 12 t przejda jej mdlosci, budzi sie 12w0d i mdlosci totalnie brak. Mam nadzieje, ze tez tak bede umiala
Arwi lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, że tak długo, ale musiałam dojechać do domu i coś zjeść, bo podałam na twarz
Zacznijmy od tego, że dzidziusiowi wielkościowo bliżej do teminu OM niż owu, więc zmieniamy liczenie na wg OM. Tak więc dziś nie 11t6d tylko 12t4d
Zmienił mi się też termin porodu na 4 maja
Kość nosowa - jest!
Nt - 1,5!
Przepływy wporzo
Dwie rączki - są!
Dwie stópki - sa!
Żołądek - jest!
Pęcherz - jest!
Dwie nerki - obecne!
Serduszko - 168 u/min!
Czekamy na wyniki papp-a, ale na razie wszystko wygląda tak:
Skorygowane ryzyko wad genetycznych:
Ryzyko trisomii 21 - 1:4987
Ryzyko trisomii 18 - 1:7226
Ryzyko trisomii 13 - <1:20000
Oczywiście po wynikach krwi może się zmienić, więc czekamy
Wg belly wszystkie wymiary malucha są poniżej 5 centyla (oprocz CRL), ale na wynikach, które dostałam wszystkie oprócz obwodu główki są pomiędzy 5 a 95 centylem. Maluch spał i nie dało się go dobudzić (sen po mamie haha). Na szczęście ułożył się tak, że spokojnie dał się pomierzyć. Pani dr powiedziała, że wszystko wygląda bardzo w porządku, więc ja się nie przejmuję
Dostałam 12 (!) zdjęć, ale wstawiam tylko jedno, bo za dużo z tym wszystkim zachodu
Nie wiem tylko, co oznacza to:
Badanie Dopplerowskie
Przewód Żylny (DV)
Fala A dodatni
PIV 1,03
Nie mam pojęcia, co to jest to PIVNic o tym pani dr nie mówiła, dopiero na wynikach to dostałam. Ale jak się zapytała, czy wszystko wygląda dobrze to powiedziała, że tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 17:19
ag194, blubka, julita, monika_89, toska_88, dewa, Spirit, WreszcieMama, sylwucha89, ggonia, Uska, Rudzik, GoNia1979, Kleopatra, Breezee, Mabelle, Uszczesliwiona, marie_marie22, Madu1611, Maniuś, Espera, bezimienna, susi8 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Ja nie mam porównania, ale teraz poza wypryskami na ramionach i nad cycuchami nic się nie dzieje. Noo, może włosy szybciej się przetłuszczają. I dziąsła są bardziej wrażliwe. Poza tym, już naprawdę nic
Dzisiaj z kolei, po siusianiu, zobaczyłam na papierze taki mały, zielonkawy glucikNie mam upławów, ale szyjka jest wyżej i bardziej rozpulchniona. I w środku mam więcej takich białych glucików. Poza tym żadnego swędzenia, pieczenia czy zaczerwienienia. Nie gmerałam w Bożenie, taki szybki wpad i wypad
Miałyście coś podobnego?
Qasha, czekamyyy!!!
Ja tak mam, nie wiem czy to normalne ale skoro nic nie jest podbarwione krwia to sie nie martwie. A konsystencja podobna do czopu sluzowego ktory wypada przed porodem... -
nick nieaktualnyBlubka mało rozmowna jestem bo mam wkurwa od rana. Wyobraźcie sobie ze dylemat człowiek str3su od czerwca zjadł przez teściów dziś uprawomocnia się wyrok rozwodowy a ci jak gdyby nigdy nic się zeszli rozumiecie to?! Mieszkanie nadal musimy kupić a onido tego czasu będą sobie gruchac na dole jak ha rzygam już na ich widok!!!!
Umówiłam się dzisiaj do dentysty. Mój szmaciarz prywatnie zawsze ma miejsce a jak na nfz to mi koniec stycznia podał! Ani grosza u niego już nie zostawię! Umówiłam się do innego na 8.11 żeby był już 2 trymestr. Wyglądam i czuje się tak jak ggonia. Geba okropna tłusta w pryszczach włosy non stop tłuste zęby bierze próchnica i co zauważam że widzę linie od wzgórza do pępka.. ledwo ale widzę jej zarys - wszystko inaczej jak w 1 ciąży. Usta w strupach popękane skóra sucha się łuszczy nogi cierpna tyle że chociaż energii mam dużo mdłości najgorzej rano jak wstanę .
Mały dzielnie załatwia się na kibelek. Nawet w nocy musiałam go wysadzić bo płakał a pielucha sucha jestem dumna z niego! Teraz fajna nakładkę z drabinka zamówiłam to będzie się sam załatwiał a tak latam z nim 50 razy dziennie. Teraz w środę ortopeda. Zobaczymy co powie .
Qasha super wieści teraz powinnaś się już radować tym małym czlowieczkiem prenatalne za sobą teraz tylko czekać na pierwsze ruchysiusiorka nie było widać?
Szkoda strawberry bo to mega pozytywną dziewczyna!!! Neczka jeszcze nie dawno była i też znikła? Masakraggonia, blubka lubią tę wiadomość