Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:35

WreszcieMama lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja jak odstawialam Leo stopniowo, wlasnue najpierw w dzien a na noc dawalam cyca i po chwili jsk juz przymykal oczy spod pachy podmienialam na butelke :D jak juz poznal i polubil smak mleka to zaczelam wysylac meza :D i tak jest do dzis, ja go nie usypiam bo zajmuje mi to 3 razy wiecej czasu. Niby juz spi, zje butle i nagle zaczynaa szukac cyca.
    No i cyc juz jest tylko na pocieszenie jak ryczy albo po drzemce jak chce zebt jeszcze troche pospal/nie biegal od razu to go biore i sobie razem lezymy. Chociaz juz tez sporadycznie bo suty mnie bola koszmarnie a on te zebiska ma takie ostre.
    No i u nas byl blad ze zaczelismt probowac od Bebilonu, a podobno (podobno bo nie wiem :d) bebilon ma najgorszy smak. No i cale szczescie przerzucik sie ladnie na Bebiko a to i tanie wiec mi pasuje :D
    Teraz jestesmy na etapie zmniejszania ilosci miarek bo jednak czasem w nocy sie budzi dojesc a ja sie boje juz o jego zeby.

Dobra wymadrowalam sie chociaz raz :D

Ja tam nie mam przeczucia i nie nastawiam sie na nic ale jak bede miala trzech takich chlopakow/klonow w domu to odpadam :D
    No i zdesperowana licze na chinskie kalendarze :d bo nie wiem czy wiecie ale sa dwa, podobno powinny sie pokrywac :d u mnie sie pokrywaly tylko w sierpniu wiec jak to nie zadziala to juz nic :D

Ide spac :D musze troche sie zmobilizowac i czesciej tu zagladac chociaz wieczorem !
    Dobranoc ;)

Zyrcia jak to dwa kalendarze? Dawaj linki będziemy sprawdzać.
    Ja co prawda mam 2 dzieci syna i córkę, ale ciekawość mnie zżera co mi się tam kluje. Wizyta 7 listopada będzie wtedy 16 tydzień ciąży, więc może cosik pokaże mamie co ma między nogami.
    Swoją drogą marzę o córce Matyldzie, ale o dziecku mówimy z mężem on, więc może już sami wykrakaliśmy płeć :) .

• Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym witam serdecznie wszystkich we wtorek. Życzę dnia bez mdłości i dobrych humorów.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:27

WreszcieMama, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:26

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ja już w pracy.
    Zastrzeżona super zdjęcie :)
    Co do płci dziecka to od 11-13 tyg można poznać po nubie tylko i wyłącznie. Jest taka teoria, która się sprawdza ale musi być dokładne zdjęcie usg i najlepiej doświadczony lekarz. Ale większość dobrych specjalistów się w takie rzeczy nie bawi :) Ja tez bym chciała wiedzieć ale z drugiej strony i tak już nic nie zmienimy ;p
    Toska naprawdę telenowela ;p
    Zyrcia właśnie dawaj jakie kalendarze, ja robiłam kilka i wszystkie wychodzą tak samo ;p Ale mój pierwszy syn zgodnie z tym miał być dziewczynką więc chyba u mnie nic z tego ;p
    Dziewczyny czy Was bolą jeszcze piersi? Bo mnie tak w sumie przestały i teraz nie wiem czy to normalne na tym etapie czy jak ;p Wizyta za tydzień, ten ostatni tydzień jest najgorszy ;p

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim!
    ZastrzeŻona, pięknego masz dziecia!

Mam takie głupie pytanie do tych z was, które biorą Luteinę dopochwowo - jak wyglądają u was przytulanki z chłopami? Bo ja mam blokadę, na co dzień jestem mega czyściochem i teraz te wszystkie wydzieliny, łącznie z luteinowymi resztkami... brrrrrr! No i nie chciałabym, żeby facet najadł się progesteronu, więc właściwie każda aktywność u nas leży i kwiczy.
    Inna sprawa, że mój Chłop widzi, że jestem ciągle w stresie i myślę tylko o jednym (nawet w pracy nie mogę się skupić na pracy, więc rośnie góra zaległości, a to tragedia na moim stanowisku), więc dzielnie czeka.
    Miłego dnia wszystkim!

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ilonsik Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie tutaj kilka godzinek a tu tyle super wiadomości no i pięknych zdjęć Waszych maleństw - gratuluję :) co do terminu - proszę o zapis na 27 maja - narazie tej daty się trzymam, może maleństwu uda się urodzić na Dzień Matki :) uspokoiłyście mnie pisząć że bóle miesiączkowe to naturalny stan bo nie ukrywam że zaczęłam sie przejmować... jutro sporo osób wybiera sie na badanie - będziemy się wspierać i wymieniać spostrzeżeniami :) p.s. też mi się marzy chłopiec :)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się marzy dziewczynka... ale wszędzie dookoła rodzą się chłopaki, ciężkie czasy idą czy co?

dewa, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ilonsik Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJ TAM, NIECH TYLKO MALEŃSTWO BĘDZIE ZDROWE A CZY CHŁOPAK CZY DZIEWCZYNKA BĘDĘ KOCHAĆ TAK SAMO, Z CAŁYCH SIŁ :)

monika_89 lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Hej, Ja już w pracy.
    Zastrzeżona super zdjęcie :)
    Co do płci dziecka to od 11-13 tyg można poznać po nubie tylko i wyłącznie. Jest taka teoria, która się sprawdza ale musi być dokładne zdjęcie usg i najlepiej doświadczony lekarz. Ale większość dobrych specjalistów się w takie rzeczy nie bawi :) Ja tez bym chciała wiedzieć ale z drugiej strony i tak już nic nie zmienimy ;p
    Toska naprawdę telenowela ;p
    Zyrcia właśnie dawaj jakie kalendarze, ja robiłam kilka i wszystkie wychodzą tak samo ;p Ale mój pierwszy syn zgodnie z tym miał być dziewczynką więc chyba u mnie nic z tego ;p
    Dziewczyny czy Was bolą jeszcze piersi? Bo mnie tak w sumie przestały i teraz nie wiem czy to normalne na tym etapie czy jak ;p Wizyta za tydzień, ten ostatni tydzień jest najgorszy ;p

Mnie bola strasznie... Od samego poczatku. Przewrocenie sie z boku na bok to nie lada wyczyn, a najgorzej jest z skutkami zrobily sie takie ogromne i nawet nie moge ich dotknac...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na poczatek dnia witam Was wszystkie i zycze milego dnia:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek juz 3 dni do tylu:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska zaloz sovie nowy suwaczek z innej strony:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dwa dni do prenetalnych ;))

W tv mówią o strasznych klaunach atakujących ludzi. W okolicach Halloween nievwychodze z domu! Pewnie jacyś idioci U nas to podchwyca :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam dziewczynki..śliczne dzidziolki i gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za wizytujące...do mojej wizyty jeszcze 10 dni..tak jestem ciekawa co u mojego malutkiego bąbelka..za oknem deszcz pogoda do spania hej ale czas ruszyć dupsko z wyrka..

t
    Tośka mojej przyjaciółki rodzice odwalili taki sam cyrk jak Twoi teście..i mieszkają razem juz prawie 8 lat po rozwodzie..dla mnie to jakas masakra..
    Ja bardzo bym chciała córeczkę bo w domu dwóch łobuzów nie licząc męża..ale jak bedzie siusiol to tez będę kochać nad zycie..

nick nieaktualny, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ale wtedy brałas luteine dopochwowo czy doustnie i jak bierzesz dupka doustnie? Bo wiesz inna metoda tez inaczej człowiek reaguje.

Ka tam się nie przejmuje klaunami bez przesady ;)

Toska_88 fajnych teściów masz niezazdroszcze ;)

Miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:11

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na herbatkę z gozdzikami pomarańcza i śniadanko :) reszcie również życzę smacznego :)

monika_89 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Madu powiem Ci szczerze, że odstawienie młodego w nocy przyszło mi mega łatwo, tylko że on jadł już tylko raz. Pierwszej nocy obudził się jak zwykle wypluł smoka i czekał na stołówkę ale mamusia zamiast cycusia dała ponownie smoka i tak jeszcze dwa razy potem mocno go przytuliłam i zasnął bez awantury. Kolejne dwie noce wyglądały podobnie a potem już się nie budził tylko kręcił więc mamy obecnie przesypiane nocki. A i młody śpi z nami więc też miałam łatwiej ;)

Ilonsik ja też mam termin na 27 maja i jutro wizytuję :)

Mnie piersi w tej ciąży nie bolały od początku były na początku tylko bardziej pełne. Sądzę, że to przez karmienie piersią nie widzę w nich zmiany. W poprzedniej ciąży bolały mnie masakrycznie do ok 24 tygodnia.

Madu1611 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja dzień zaczynam od relaksu w wannie przed wizytą z kubeczkiem kawy Inka z mlekiem. Może być ciężko przełknąć śniadanie ale spróbuję co nieco zjeść. Przecież nie mogę zemdleć z głodu na wizycie :/, paść ze stresu to co innego ale z głodu to obciach ;)

Zyrcia, będę próbowała oszustwa z butelką zamiast cyca :). Zacznę tak za jakieś dwa tygodnie jak mąż na urlopie będzie to może wspomoże.

Miłego dnia babeczki i proszę o kciuki za prenatalne :)

Tośka, czekamy na kolejny odcinek ;)

WreszcieMama, Karotka lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ