MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Ja jak odstawialam Leo stopniowo, wlasnue najpierw w dzien a na noc dawalam cyca i po chwili jsk juz przymykal oczy spod pachy podmienialam na butelke
jak juz poznal i polubil smak mleka to zaczelam wysylac meza
i tak jest do dzis, ja go nie usypiam bo zajmuje mi to 3 razy wiecej czasu. Niby juz spi, zje butle i nagle zaczynaa szukac cyca.
No i cyc juz jest tylko na pocieszenie jak ryczy albo po drzemce jak chce zebt jeszcze troche pospal/nie biegal od razu to go biore i sobie razem lezymy. Chociaz juz tez sporadycznie bo suty mnie bola koszmarnie a on te zebiska ma takie ostre.
No i u nas byl blad ze zaczelismt probowac od Bebilonu, a podobno (podobno bo nie wiem :d) bebilon ma najgorszy smak. No i cale szczescie przerzucik sie ladnie na Bebiko a to i tanie wiec mi pasuje
Teraz jestesmy na etapie zmniejszania ilosci miarek bo jednak czasem w nocy sie budzi dojesc a ja sie boje juz o jego zeby.
Dobra wymadrowalam sie chociaz raz
Ja tam nie mam przeczucia i nie nastawiam sie na nic ale jak bede miala trzech takich chlopakow/klonow w domu to odpadam
No i zdesperowana licze na chinskie kalendarze :d bo nie wiem czy wiecie ale sa dwa, podobno powinny sie pokrywac :d u mnie sie pokrywaly tylko w sierpniu wiec jak to nie zadziala to juz nic
Ide spacmusze troche sie zmobilizowac i czesciej tu zagladac chociaz wieczorem !
Dobranoc
Zyrcia jak to dwa kalendarze? Dawaj linki będziemy sprawdzać.
Ja co prawda mam 2 dzieci syna i córkę, ale ciekawość mnie zżera co mi się tam kluje. Wizyta 7 listopada będzie wtedy 16 tydzień ciąży, więc może cosik pokaże mamie co ma między nogami.
Swoją drogą marzę o córce Matyldzie, ale o dziecku mówimy z mężem on, więc może już sami wykrakaliśmy płeć.
-
Hej, Ja już w pracy.
Zastrzeżona super zdjęcie
Co do płci dziecka to od 11-13 tyg można poznać po nubie tylko i wyłącznie. Jest taka teoria, która się sprawdza ale musi być dokładne zdjęcie usg i najlepiej doświadczony lekarz. Ale większość dobrych specjalistów się w takie rzeczy nie bawiJa tez bym chciała wiedzieć ale z drugiej strony i tak już nic nie zmienimy ;p
Toska naprawdę telenowela ;p
Zyrcia właśnie dawaj jakie kalendarze, ja robiłam kilka i wszystkie wychodzą tak samo ;p Ale mój pierwszy syn zgodnie z tym miał być dziewczynką więc chyba u mnie nic z tego ;p
Dziewczyny czy Was bolą jeszcze piersi? Bo mnie tak w sumie przestały i teraz nie wiem czy to normalne na tym etapie czy jak ;p Wizyta za tydzień, ten ostatni tydzień jest najgorszy ;p
zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
dzień dobry wszystkim!
ZastrzeŻona, pięknego masz dziecia!
Mam takie głupie pytanie do tych z was, które biorą Luteinę dopochwowo - jak wyglądają u was przytulanki z chłopami? Bo ja mam blokadę, na co dzień jestem mega czyściochem i teraz te wszystkie wydzieliny, łącznie z luteinowymi resztkami... brrrrrr! No i nie chciałabym, żeby facet najadł się progesteronu, więc właściwie każda aktywność u nas leży i kwiczy.
Inna sprawa, że mój Chłop widzi, że jestem ciągle w stresie i myślę tylko o jednym (nawet w pracy nie mogę się skupić na pracy, więc rośnie góra zaległości, a to tragedia na moim stanowisku), więc dzielnie czeka.
Miłego dnia wszystkim!zastrzeŻona lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nie było mnie tutaj kilka godzinek a tu tyle super wiadomości no i pięknych zdjęć Waszych maleństw - gratuluję
co do terminu - proszę o zapis na 27 maja - narazie tej daty się trzymam, może maleństwu uda się urodzić na Dzień Matki
uspokoiłyście mnie pisząć że bóle miesiączkowe to naturalny stan bo nie ukrywam że zaczęłam sie przejmować... jutro sporo osób wybiera sie na badanie - będziemy się wspierać i wymieniać spostrzeżeniami
p.s. też mi się marzy chłopiec
-
Kleopatra wrote:Hej, Ja już w pracy.
Zastrzeżona super zdjęcie
Co do płci dziecka to od 11-13 tyg można poznać po nubie tylko i wyłącznie. Jest taka teoria, która się sprawdza ale musi być dokładne zdjęcie usg i najlepiej doświadczony lekarz. Ale większość dobrych specjalistów się w takie rzeczy nie bawiJa tez bym chciała wiedzieć ale z drugiej strony i tak już nic nie zmienimy ;p
Toska naprawdę telenowela ;p
Zyrcia właśnie dawaj jakie kalendarze, ja robiłam kilka i wszystkie wychodzą tak samo ;p Ale mój pierwszy syn zgodnie z tym miał być dziewczynką więc chyba u mnie nic z tego ;p
Dziewczyny czy Was bolą jeszcze piersi? Bo mnie tak w sumie przestały i teraz nie wiem czy to normalne na tym etapie czy jak ;p Wizyta za tydzień, ten ostatni tydzień jest najgorszy ;p
Mnie bola strasznie... Od samego poczatku. Przewrocenie sie z boku na bok to nie lada wyczyn, a najgorzej jest z skutkami zrobily sie takie ogromne i nawet nie moge ich dotknac... -
I ja się witam dziewczynki..śliczne dzidziolki i gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za wizytujące...do mojej wizyty jeszcze 10 dni..tak jestem ciekawa co u mojego malutkiego bąbelka..za oknem deszcz pogoda do spania hej ale czas ruszyć dupsko z wyrka..
t
Tośka mojej przyjaciółki rodzice odwalili taki sam cyrk jak Twoi teście..i mieszkają razem juz prawie 8 lat po rozwodzie..dla mnie to jakas masakra..
Ja bardzo bym chciała córeczkę bo w domu dwóch łobuzów nie licząc męża..ale jak bedzie siusiol to tez będę kochać nad zycie..toska_88, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Hope ale wtedy brałas luteine dopochwowo czy doustnie i jak bierzesz dupka doustnie? Bo wiesz inna metoda tez inaczej człowiek reaguje.
Ka tam się nie przejmuje klaunami bez przesady
Toska_88 fajnych teściów masz niezazdroszcze
Miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:11
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Witam z rana
Madu powiem Ci szczerze, że odstawienie młodego w nocy przyszło mi mega łatwo, tylko że on jadł już tylko raz. Pierwszej nocy obudził się jak zwykle wypluł smoka i czekał na stołówkę ale mamusia zamiast cycusia dała ponownie smoka i tak jeszcze dwa razy potem mocno go przytuliłam i zasnął bez awantury. Kolejne dwie noce wyglądały podobnie a potem już się nie budził tylko kręcił więc mamy obecnie przesypiane nocki. A i młody śpi z nami więc też miałam łatwiej
Ilonsik ja też mam termin na 27 maja i jutro wizytuję
Mnie piersi w tej ciąży nie bolały od początku były na początku tylko bardziej pełne. Sądzę, że to przez karmienie piersią nie widzę w nich zmiany. W poprzedniej ciąży bolały mnie masakrycznie do ok 24 tygodnia.
Madu1611 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja dzień zaczynam od relaksu w wannie przed wizytą z kubeczkiem kawy Inka z mlekiem. Może być ciężko przełknąć śniadanie ale spróbuję co nieco zjeść. Przecież nie mogę zemdleć z głodu na wizycie, paść ze stresu to co innego ale z głodu to obciach
Zyrcia, będę próbowała oszustwa z butelką zamiast cyca. Zacznę tak za jakieś dwa tygodnie jak mąż na urlopie będzie to może wspomoże.
Miłego dnia babeczki i proszę o kciuki za prenatalne
Tośka, czekamy na kolejny odcinekWreszcieMama, Karotka lubią tę wiadomość