X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo ja zyje ;)
    Mialam weekend urodzinowy, Leona dziadkowie zabrali az na dwie noce !! Cala sobote gnilam brudna na kanapie przed tv :D wieczorem myslalam ze odlezyn dostane :D
    Z samopoczuciem nadal kiepsko, ale dzis sie zmartwilam...
    Pojechalam rano na badania wreszcie, te wszystkie od gina morfo siki hivy hcvy grupa krwi przeciwviala i reszta.
    Dostalam od kibitki numerek zeby po 17 sprawdzic sobie wyniki, tak jak zwykle. Wchodze najpierw nie bylo a pozniej tylko informacja ze wyniki musze odebrac osobiscie...
    Juz panikuje bo robilam tam badania miliard razy, bete odtatnio tez a dzis taka akcja. Czy ti znaczy ze wyniki sa na tyle zle ze mam je odebra osobiscie od lekarza?? Przeciez to badania dla mojego gina...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny mój maluch jest młodszy wg usg tp mam na 30.05 a wg Om 27.05 to który termin brać pod uwage ? Jak liczyć ?
    Dziś mam 9+2 Om a Usg 8+6 już zgłupiałam :/

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu kciuki jutro, na pwno będzie dobrze!

nieśmiała zawsze warto zrobić :) ja też robiłam po poronieniu no ale nic mi nie dały. Szczerze to Tobie życzę tego samego, mam nadzieję, u Ciebie strata spowodowana nie choroba a zwykłym złym połączeniem genów

zyrcia to się poleniłaś ;) a jak samopoczucie i mdłości? co do wyników ja myślę że przrz ten hiv kazały Ci osobiście, nie pomyślały że nie wyślą go na maila ot tyle

nieświadoma ja liczę wg usg (owu) wg OM ciążę mam tydzień starszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 20:49

Madu1611 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieświadoma, ja bym brała pod uwagę termin z usg jako dokładniejszy. Owu mogła się przesunąć. U mnie było podobnie, jak poszłam potwierdzić ciążę to z om wychodziłt termin 28.04 a z usg 06.05 i tego sie póki co trzymam. Ciekawe, który termin mi się jutro po usg potwierdzi.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała hej kobieto ! Cieszę się że napisałaś :)
    Fajnie że zostałaś z nami , kurcze dla mnie to ty nadal Majóweczka jesteś . Mocno trzymam kciuki za obrone ..

Nieśmiała lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Halo halo ja zyje ;)
    Mialam weekend urodzinowy, Leona dziadkowie zabrali az na dwie noce !! Cala sobote gnilam brudna na kanapie przed tv :D wieczorem myslalam ze odlezyn dostane :D
    Pojechalam rano na badania wreszcie, te wszystkie od gina morfo siki hivy hcvy grupa krwi przeciwviala i reszta.
    Dostalam od kibitki numerek zeby po 17 sprawdzic sobie wyniki, tak jak zwykle. Wchodze najpierw nie bylo a pozniej tylko informacja ze wyniki musze odebrac osobiscie...
    Juz panikuje bo robilam tam badania miliard razy, bete odtatnio tez a dzis taka akcja. Czy ti znaczy ze wyniki sa na tyle zle ze mam je odebra osobiscie od lekarza?? Przeciez to badania dla mojego gina...

U mnie badania na hiv i kiłę trzeba było odebrać osobiście, a jako że są na tej samej kartce, co inne, to nie mieli jak zrobić skanu :) Też byłam przejęta, a tu wynik hiv ujemny :) Reszta też ok :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieświadoma wrote:
    Część dziewczyny mój maluch jest młodszy wg usg tp mam na 30.05 a wg Om 27.05 to który termin brać pod uwage ? Jak liczyć ?
    Dziś mam 9+2 Om a Usg 8+6 już zgłupiałam :/

Ja liczę wg Usg chociaż mój gin mówi że maluch podgoni i Tp wg Usg może być o +- 2 dni rozbieżny bo cykle miałam 31 dniowe :) Ale zobaczymy na prenatalnych 15.11

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mdlosci to tam na luzie najgorsze to rzyganie. Ostatnio bylam w Auchan i rzygalam do reklamowki :D dobrze ze juz trochu brzuch widac to moze ludzie skumaja ze to ciazs a nie patologia po piwku na przyklad :D

monika_89, toska_88 lubią tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, ja też tak miałam z wynikami. Jak poszłam odebrać i zapytałam czemu tak, to powiedzieli mi, że przez grupę krwi.. że to musi być podpisane trzema podpisami ważnych laborantów czy coś.. i że nie mogą tego dawać na neta. A że inne wyniki były na jednym zleceniu z grupą krwi, to czyli całe zlecenie jest do odebrania osobiście.
    Spokojnie :)

age.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Halo halo ja zyje ;)

Zyrcia to przez grupę krwi :* nie martw się :) jeśli to diagnostyka to trzeba odebrać osobiście napewno :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja nawet w tym punkcie podpisywalam dodatkowa zgode na hiv no to by mi nie powiedziala ze przez neta sie nue da ? Ona daje numerek tylko jak sie poprosi. Poza tym chyba reszte wynikow mogliby podac ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To alabolatoria. Eh nie wiem jutro odbiore ale sie marwie bo w sumie czuje sie jak kupa to nie zdziwie sie jak tam jakies cuda na kiju wyjda :/

Wizyta u gin w czwartek. Jak mi powie ze to chlopak ide sie pociac :D

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Halo halo ja zyje ;)
    Hi v jest poufne, pewnie dlatego musisz osobiście. Nie denerwuj się :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żarcia doczytałam które laboratorium. Oni jak jest coś źle to dzwonia wiec to napewno hiv

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No ale ja nawet w tym punkcie podpisywalam dodatkowa zgode na hiv no to by mi nie powiedziala ze przez neta sie nue da ? Ona daje numerek tylko jak sie poprosi. Poza tym chyba reszte wynikow mogliby podac ?
    cóż za optymizm :P
    a rzyganiem w markecie poprawiłaś mi humor :D

WRESZCIEMAMA?

Mabelle lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Mabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała:) cudownie że się odezwalas ,miło cię znów poczytać.Ciesze się,ze u Ciebie lepiej :)
    Taka pozytywna energia bije z twoich wpisów ;)
    Mam nadzieję,ze szczęście i do Ciebie się niebawem uśmiechnie :-*

Qasha super wieści,dzidziol to już kawał człowieka:)
    Gratuluję z całego serca <3

Wreszciemama,jak tam Twoja córunia po badaniach ,pochwal no się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 21:19

Nieśmiała, WreszcieMama lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze wy wszystko wiecie :D bo bym zawalu dostala :D

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Toska - bo to tak spontanicznie wyszło - dzwonie,żeby się umówić na czwarte/piątek a lekarz mówi, że tylko przed poludniem jest a jeśli popołudniu to może dziś więc pojechałam.

Krwiak mówi, że nieduży 21mm x 4mm zwiększył mi duphaston do 3x dziennie, ale już mi wszytsko podchodzi na samą myśl :( 1x dziennie brałam go na wieczór i potem mi było niedobrze, ale co zrobić :( powiedział, że chodzić mogę tylko mam się oszczędzać no i nakaz abstynencji ;)

jutro muszę się zapisać na prenatalne.

jeny jak mi dziś nie dobrze - każdego dnia myślę sobie, że już gorzej być nie może, a jednak...

a nie myslalas o zmianie z dupka na luteine moze bedziesz sie lepiej czuła

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi witaj kochana,milo cie i tu widziec:)))ja tez jestem z wlkp krotoszyn.w kaliszu bylam na 3d/4d w 1 ciazy u dr jakubka.
    Strawberry skoro aktualizowala ostatnio wykres to moze ma cos z netem po prostu?
    Toska tesciowa do wariatkowa odwiez bo nie wytrzymasz.moze to podstep?rozchodza sie kupicie jej mieszkanie i sie zejda.mie wiem co o tym myslec ale nie zazdroszcze wam a co twój malz na to wszystko?
    Wreszciemama powodzenia na wizycie,juz pewnie po wiec czekamy na wiesci.
    Misia69 wszystko bedzie ok!
    Ag zatem teraz duzo odpoczywaj:)
    Hope lubie za dzidzie,nie za krwiaka.krwiakom mowimy NIE!!!
    Niesmiala powodzenia na obronie:)
    Ja dzis na kolacje zaserwowalam malemu nalesniki z dzemem z truskawek i jablek wlasnej roboty.pycha.a teraz zjedlismy jeszcze po jablku i dupka pelna:)))u mnie pada...

Misia 69 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama jak tam?!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ