X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już wiem, co czułyście czekając na mnie... :D

WreszcieMama, czekamy na wieści! :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nieśmiała super że się odezwałaś życzę powodzenia jutro koniecznie napisz po :)

Qasha, Hope piękne dzieciaczki gratuluję udanych wizyt!

Toska zacznij pisać pamiętnik o przebojach z tesciami będziesz miała gotowy scenariusz na tragikomedię ;) ciekawe jak długo potrwa ich "nowy związek". Co Twój mąż na całą tą chorą sytuację?

Zyrcia a ja marzę o drugim synku ;)

Pisałyście o skórze i włosach więc u mnie sprawy się mają tak że wyglądam jak duża kupa. Pryszcz na pryszczu cera strasznie tłusta i włosy po jednym dniu nadają się już do mycia :( w poprzedniej ciąży również miałam problem z pryszczami ale włosy wręcz przeciwnie mogłam myć raz w tygodniu i nadal wyglądały dobrze. A owłosienie poza głową zaczyna się zmniejszać poprzednio też tak miałam i to akurat mnie cieszy ;)

Jeśli chodzi o brzuszek to wyglądam już na połówkę ciąży chociaż jestem raczej szczupła przed ciążą wazylam 60.5 kg przy wzroście 173, teraz mam jeszcze ponad 0.5 kg na minusie. Niestety wychodzi brak mięśni ;) ale mam nadzieję że po ciąży znajdę wreszcie siłę i energię aby trochę poćwiczyć.

Dołączam też do wizytujacych w środę. Zazdroszczę Wam prenatalnych ja jeszcze muszę czekać 3 tygodnie.

I chcę się pochwalić że młody już od tygodnia nie cyca w nocy :) raz na dwa dni dostaje jeszcze wieczornego cycusia ale mam nadzieję że max do końca przyszłego tygodnia pokarm przestanie dobierać.

blubka, toska_88, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:05

blubka, Mabelle, Kleopatra, Nieśmiała, Arwi, toska_88, sylwucha89, Uszczesliwiona, Madu1611, Demsik, zastrzeŻona, Hope_, susi8, Uska, Spirit, ag194, Klaudia N., marie_marie22, Breezee, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie też masakra z przyszczami, dobre 3-4 lata ich nie widziałam, a teraz znów cała kolonia na twarzy :D
    Czuję się jak w liceum... taki sam rozmiar cyca (tak, po 20stce mi zmalały o cały rozmiar!!) i to samo wypryszczowo :D Całe policzki, plecy, szyja, bo bosko. Oby przeszło, przynajmniej po ciąży, bo że w ciąży odpuszczą to nawet nie liczę :D Tęsknię za moim kremikiem na pryszcze, ale w ciąży nie można, bu :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, wreszciemama cudowne wieści!!!
    Nieśmiała trzymam kciuki za obronę!
    Ja dziś jakąś niemrawa... Idę spać, dobranoc...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Hej Dziewczyny :)))

Ale mi sie zeszlo... Juz sie chwale co i jak...
    Maluch ma wszystko to co czlowiek miec powinien...

I... Na 70% jest chlopcem... No jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak to mozliwe... To ja juz nic nie wiem w takim razie, czekam na USG polowkowe z okreslaniem plci, bo widze ze to jedna wielka zgadywanka teraz.

Maluch ma 6,2 cm... Ryzyko tych wszystkich trisomii baaardzo malutkie, nie robilam PAPPA wiec tyle wiem co z USG samego wynika. Kosc nosowa obecna, przeziernosc karkowa 1,59 mm, czyli super.

No i Monika bardzo Cie prosze o przepisanie mnie na 4 maja... Tak jak juz wczesniej wychodzilo, dzieciaczek starszy niz z miesiaczki :P Quasha, dobijam do Ciebie :P

A no i dostalam plytke z USG!!! Cudowna sprawa... Maz byl przy badaniu, zadowolony chyba :)

Nie odezwalam sie od razu bo... Dzwonilam po rodzinie... Postanowilismy sie ujawnic :D

Tesciowa raczej bez emocji... Niby tam sie ucieszyla, ale nawet nie była ciekawa na kiedy termin, nic kompletnie. Za to rodzice rozplyneli sie ze szczescia :)

No to rodzimy razem <3 Chociaż twój maluch to troszkę większy człowiek od mojego, haha :D Ja bym pewnie papp-a też nie robiła, gdyby nie to, że miałam za darmochę :)

Cieszę się z twojego super wyniku <3

WreszcieMama lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie dziewczyny, że my wszystki nastawione na córeczki będziemy mieć synkow

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama super. Jednak chłopak??? Hehe :)
    Nieśmiała tarczycowe badania koniecznie, to najczęstsza przyczyna poronienia.
    Kofeina co z Tobą?
    Idę spać, do juterka :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Zobaczycie dziewczyny, że my wszystki nastawione na córeczki będziemy mieć synkow
    Oby u mnie odwrotnie zadziałało! ;)

Dziewczyny, zaliczyłam właśnie jakiś mega wyrzut hormonów, takiej złości i agresji nie czułam od wielu lat, a to tylko dlatego, że...nie mogłam przeciąć metalowego drucika w lampce i korki wywaliło. Pröbowałam wszystkim przecinać i nic. Niiic.

Od razu zaznaczę, to żaden przewód elektryczny, tylko zwykły drucik z którego zrobiony jest papierowy żyrandol, nie jestem lekkomyślna :D

Aleee takiego wkurwa nie czułam całe lata :( Taki skok ciśnienia, miałam ochotę rozwalić pół pokoju, nawrzeszczałam na mojego Bogu ducha winnego Darka, przekleństwami rzucałam dalej niż rzeźnik mięsem a potem prawie się poryczałam.

I ja się pytam, co to kur*a było????? :/

Arwi, blubka, Kleopatra, Uska lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, gratuluję Sisiorka!!! :D Super, że wszystko fajnie! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Oby u mnie odwrotnie zadziałało! ;)

Dziewczyny, zaliczyłam właśnie jakiś mega wyrzut hormonów, takiej złości i agresji nie czułam od wielu lat, a to tylko dlatego, że...nie mogłam przeciąć metalowego drucika w lampce i korki wywaliło. Pröbowałam wszystkim przecinać i nic. Niiic.

Od razu zaznaczę, to żaden przewód elektryczny, tylko zwykły drucik z którego zrobiony jest papierowy żyrandol, nie jestem lekkomyślna :D

Aleee takiego wkurwa nie czułam całe lata :( Taki skok ciśnienia, miałam ochotę rozwalić pół pokoju, nawrzeszczałam na mojego Bogu ducha winnego Darka, przekleństwami rzucałam dalej niż rzeźnik mięsem a potem prawie się poryczałam.

I ja się pytam, co to kur*a było????? :/

Ja ostatnio miałam coś takiego, jak tata mi chciał zrobić herbaty... No nie wiem, co we mnie wtedy wystąpiło, masakra jakaś :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama no przecież ci mówiłam że kawał chłopa to mi nie wierzylas:-) cieszę się że wszystko ok.
    Co mąż na to pytacie ? Myśli przyszłościowo i wie że musimy zagryzc wargi i wytrzymać do marca bo przepisza wszystko na niego a pójdą RAZEM na mieszkanie! Wrócił dzisiaj Alvaro od swojej eks żonki i informuję nas ze chcą wziąść ŚLUB!!! Nawet wczasy wykupił ja pierdole nie zdziwie się jak nie będziecie wierzyć bo ja sama nie wierzę w to co się dzieje! Kurwa czubki! Oni oboje się nadają w kaftaniki i na wczasy do ośrodka z krata w oknie!10 tys na głośny rozwód wszyscy dookoła wciagnieci w ich brudy a tu 3 tyg po rozwodzie znowu miłość. I jeszcze wam powie że powinniśmy się cieszyć z czego ja się pytam?! Jedynie z tego że ja wytrzymam do marca oj wytrzymam ale tylko przyjdzie przepis to zamek w bramie zmieniamy i plot na 3 metry! Najbardziej mnie bolą zbliżające się Świeta... jak człowiek ma się cieszyć patrząc na ta oblude?! A jak spędzać osobno skoro będziemy w jednym domu. Ehhh mam już dość... moje dziecko będzie scenarzysta jak nic już jeden scenariusz ma film psychologiczny na faktach już jest tu na forum:-) dobranoc idę śnić o kwietniu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 23:39

WreszcieMama, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska sytuacja okropna i mega Ci wspolczuje :( ale za to Twój sposób narracji jest genialny, uśmiałam naprawdę :P

Gratuluję dzieciaczkow zdrowych <3 zazdroszczę <3

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziol ma 4cm :D jest 6 dni starszy ale narazie nic nie zmieniam, poczekam do prenatalnych :) dobranoc

blubka, Kleopatra, toska_88, Klaudia N., monika_89, Karotka lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    madu kciuki jutro, na pwno będzie dobrze

Dzięki wielkie :). Coś czuję, że ciężko będzie dzisiaj zasnąć. Dobrze, że wizytuję w miarę z rana.

Dobrej nocy wszystkim. :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:06

Mabelle, toska_88 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chcę się pochwalić że młody już od tygodnia nie cyca w nocy :) raz na dwa dni dostaje jeszcze wieczornego cycusia ale mam nadzieję że max do końca przyszłego tygodnia pokarm przestanie dobierać.[/QUOTE]

Sylwucha, też próbuję odstawić Malutka od cyckania. I w dzień już nie karmię, ale kurczę na noc jeszcze ciężko nie dać. I jak sie przebudzi w nocy ( a robi to ze trzy czasem cztery razy) to też musi chwilę pociumkać i zasypia. Masz jakieś złote rady dla mnie? Może skorzystam z Twoich doświadczeń?

Dobra, teraz to już naprawdę DOBRANOC :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 00:19

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak odstawialam Leo stopniowo, wlasnue najpierw w dzien a na noc dawalam cyca i po chwili jsk juz przymykal oczy spod pachy podmienialam na butelke :D jak juz poznal i polubil smak mleka to zaczelam wysylac meza :D i tak jest do dzis, ja go nie usypiam bo zajmuje mi to 3 razy wiecej czasu. Niby juz spi, zje butle i nagle zaczynaa szukac cyca.
    No i cyc juz jest tylko na pocieszenie jak ryczy albo po drzemce jak chce zebt jeszcze troche pospal/nie biegal od razu to go biore i sobie razem lezymy. Chociaz juz tez sporadycznie bo suty mnie bola koszmarnie a on te zebiska ma takie ostre.
    No i u nas byl blad ze zaczelismt probowac od Bebilonu, a podobno (podobno bo nie wiem :d) bebilon ma najgorszy smak. No i cale szczescie przerzucik sie ladnie na Bebiko a to i tanie wiec mi pasuje :D
    Teraz jestesmy na etapie zmniejszania ilosci miarek bo jednak czasem w nocy sie budzi dojesc a ja sie boje juz o jego zeby.

Dobra wymadrowalam sie chociaz raz :D

Ja tam nie mam przeczucia i nie nastawiam sie na nic ale jak bede miala trzech takich chlopakow/klonow w domu to odpadam :D
    No i zdesperowana licze na chinskie kalendarze :d bo nie wiem czy wiecie ale sa dwa, podobno powinny sie pokrywac :d u mnie sie pokrywaly tylko w sierpniu wiec jak to nie zadziala to juz nic :D

Ide spac :D musze troche sie zmobilizowac i czesciej tu zagladac chociaz wieczorem !
    Dobranoc ;)

Madu1611 lubi tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:35

blubka, Hope_, Kleopatra, Demsik, Mabelle, Uska, WreszcieMama, sylwucha89, toska_88, Madu1611, ag194, dewa, monika_89, Breezee, Maniuś, Uszczesliwiona, Arwi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki ufolek zastrzeŻona :)

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ