MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Nieśmiała super że się odezwałaś życzę powodzenia jutro koniecznie napisz po
Qasha, Hope piękne dzieciaczki gratuluję udanych wizyt!
Toska zacznij pisać pamiętnik o przebojach z tesciami będziesz miała gotowy scenariusz na tragikomedięciekawe jak długo potrwa ich "nowy związek". Co Twój mąż na całą tą chorą sytuację?
Zyrcia a ja marzę o drugim synku
Pisałyście o skórze i włosach więc u mnie sprawy się mają tak że wyglądam jak duża kupa. Pryszcz na pryszczu cera strasznie tłusta i włosy po jednym dniu nadają się już do myciaw poprzedniej ciąży również miałam problem z pryszczami ale włosy wręcz przeciwnie mogłam myć raz w tygodniu i nadal wyglądały dobrze. A owłosienie poza głową zaczyna się zmniejszać poprzednio też tak miałam i to akurat mnie cieszy
Jeśli chodzi o brzuszek to wyglądam już na połówkę ciąży chociaż jestem raczej szczupła przed ciążą wazylam 60.5 kg przy wzroście 173, teraz mam jeszcze ponad 0.5 kg na minusie. Niestety wychodzi brak mięśniale mam nadzieję że po ciąży znajdę wreszcie siłę i energię aby trochę poćwiczyć.
Dołączam też do wizytujacych w środę. Zazdroszczę Wam prenatalnych ja jeszcze muszę czekać 3 tygodnie.
I chcę się pochwalić że młody już od tygodnia nie cyca w nocyraz na dwa dni dostaje jeszcze wieczornego cycusia ale mam nadzieję że max do końca przyszłego tygodnia pokarm przestanie dobierać.
blubka, toska_88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:05
blubka, Mabelle, Kleopatra, Nieśmiała, Arwi, toska_88, sylwucha89, Uszczesliwiona, Madu1611, Demsik, zastrzeŻona, Hope_, susi8, Uska, Spirit, ag194, Klaudia N., marie_marie22, Breezee, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Oj u mnie też masakra z przyszczami, dobre 3-4 lata ich nie widziałam, a teraz znów cała kolonia na twarzy
Czuję się jak w liceum... taki sam rozmiar cyca (tak, po 20stce mi zmalały o cały rozmiar!!) i to samo wypryszczowoCałe policzki, plecy, szyja, bo bosko. Oby przeszło, przynajmniej po ciąży, bo że w ciąży odpuszczą to nawet nie liczę
Tęsknię za moim kremikiem na pryszcze, ale w ciąży nie można, bu
-
WreszcieMama wrote:Hej Dziewczyny
))
Ale mi sie zeszlo... Juz sie chwale co i jak...
Maluch ma wszystko to co czlowiek miec powinien...
I... Na 70% jest chlopcem... No jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak to mozliwe... To ja juz nic nie wiem w takim razie, czekam na USG polowkowe z okreslaniem plci, bo widze ze to jedna wielka zgadywanka teraz.
Maluch ma 6,2 cm... Ryzyko tych wszystkich trisomii baaardzo malutkie, nie robilam PAPPA wiec tyle wiem co z USG samego wynika. Kosc nosowa obecna, przeziernosc karkowa 1,59 mm, czyli super.
No i Monika bardzo Cie prosze o przepisanie mnie na 4 maja... Tak jak juz wczesniej wychodzilo, dzieciaczek starszy niz z miesiaczkiQuasha, dobijam do Ciebie
A no i dostalam plytke z USG!!! Cudowna sprawa... Maz byl przy badaniu, zadowolony chyba
Nie odezwalam sie od razu bo... Dzwonilam po rodzinie... Postanowilismy sie ujawnic
Tesciowa raczej bez emocji... Niby tam sie ucieszyla, ale nawet nie była ciekawa na kiedy termin, nic kompletnie. Za to rodzice rozplyneli sie ze szczescia
No to rodzimy razemChociaż twój maluch to troszkę większy człowiek od mojego, haha
Ja bym pewnie papp-a też nie robiła, gdyby nie to, że miałam za darmochę
Cieszę się z twojego super wynikuWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
blubka wrote:Zobaczycie dziewczyny, że my wszystki nastawione na córeczki będziemy mieć synkow
Dziewczyny, zaliczyłam właśnie jakiś mega wyrzut hormonów, takiej złości i agresji nie czułam od wielu lat, a to tylko dlatego, że...nie mogłam przeciąć metalowego drucika w lampce i korki wywaliło. Pröbowałam wszystkim przecinać i nic. Niiic.
Od razu zaznaczę, to żaden przewód elektryczny, tylko zwykły drucik z którego zrobiony jest papierowy żyrandol, nie jestem lekkomyślna
Aleee takiego wkurwa nie czułam całe lataTaki skok ciśnienia, miałam ochotę rozwalić pół pokoju, nawrzeszczałam na mojego Bogu ducha winnego Darka, przekleństwami rzucałam dalej niż rzeźnik mięsem a potem prawie się poryczałam.
I ja się pytam, co to kur*a było?????Arwi, blubka, Kleopatra, Uska lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Oby u mnie odwrotnie zadziałało!
Dziewczyny, zaliczyłam właśnie jakiś mega wyrzut hormonów, takiej złości i agresji nie czułam od wielu lat, a to tylko dlatego, że...nie mogłam przeciąć metalowego drucika w lampce i korki wywaliło. Pröbowałam wszystkim przecinać i nic. Niiic.
Od razu zaznaczę, to żaden przewód elektryczny, tylko zwykły drucik z którego zrobiony jest papierowy żyrandol, nie jestem lekkomyślna
Aleee takiego wkurwa nie czułam całe lataTaki skok ciśnienia, miałam ochotę rozwalić pół pokoju, nawrzeszczałam na mojego Bogu ducha winnego Darka, przekleństwami rzucałam dalej niż rzeźnik mięsem a potem prawie się poryczałam.
I ja się pytam, co to kur*a było?????
Ja ostatnio miałam coś takiego, jak tata mi chciał zrobić herbaty... No nie wiem, co we mnie wtedy wystąpiło, masakra jakaś -
nick nieaktualnyWreszcieMama no przecież ci mówiłam że kawał chłopa to mi nie wierzylas:-) cieszę się że wszystko ok.
Co mąż na to pytacie ? Myśli przyszłościowo i wie że musimy zagryzc wargi i wytrzymać do marca bo przepisza wszystko na niego a pójdą RAZEM na mieszkanie! Wrócił dzisiaj Alvaro od swojej eks żonki i informuję nas ze chcą wziąść ŚLUB!!! Nawet wczasy wykupił ja pierdole nie zdziwie się jak nie będziecie wierzyć bo ja sama nie wierzę w to co się dzieje! Kurwa czubki! Oni oboje się nadają w kaftaniki i na wczasy do ośrodka z krata w oknie!10 tys na głośny rozwód wszyscy dookoła wciagnieci w ich brudy a tu 3 tyg po rozwodzie znowu miłość. I jeszcze wam powie że powinniśmy się cieszyć z czego ja się pytam?! Jedynie z tego że ja wytrzymam do marca oj wytrzymam ale tylko przyjdzie przepis to zamek w bramie zmieniamy i plot na 3 metry! Najbardziej mnie bolą zbliżające się Świeta... jak człowiek ma się cieszyć patrząc na ta oblude?! A jak spędzać osobno skoro będziemy w jednym domu. Ehhh mam już dość... moje dziecko będzie scenarzysta jak nic już jeden scenariusz ma film psychologiczny na faktach już jest tu na forum:-) dobranoc idę śnić o kwietniu:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 23:39
WreszcieMama, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
I chcę się pochwalić że młody już od tygodnia nie cyca w nocy
raz na dwa dni dostaje jeszcze wieczornego cycusia ale mam nadzieję że max do końca przyszłego tygodnia pokarm przestanie dobierać.[/QUOTE]
Sylwucha, też próbuję odstawić Malutka od cyckania. I w dzień już nie karmię, ale kurczę na noc jeszcze ciężko nie dać. I jak sie przebudzi w nocy ( a robi to ze trzy czasem cztery razy) to też musi chwilę pociumkać i zasypia. Masz jakieś złote rady dla mnie? Może skorzystam z Twoich doświadczeń?
Dobra, teraz to już naprawdę DOBRANOCWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 00:19
-
nick nieaktualnyJa jak odstawialam Leo stopniowo, wlasnue najpierw w dzien a na noc dawalam cyca i po chwili jsk juz przymykal oczy spod pachy podmienialam na butelke
jak juz poznal i polubil smak mleka to zaczelam wysylac meza
i tak jest do dzis, ja go nie usypiam bo zajmuje mi to 3 razy wiecej czasu. Niby juz spi, zje butle i nagle zaczynaa szukac cyca.
No i cyc juz jest tylko na pocieszenie jak ryczy albo po drzemce jak chce zebt jeszcze troche pospal/nie biegal od razu to go biore i sobie razem lezymy. Chociaz juz tez sporadycznie bo suty mnie bola koszmarnie a on te zebiska ma takie ostre.
No i u nas byl blad ze zaczelismt probowac od Bebilonu, a podobno (podobno bo nie wiem :d) bebilon ma najgorszy smak. No i cale szczescie przerzucik sie ladnie na Bebiko a to i tanie wiec mi pasuje
Teraz jestesmy na etapie zmniejszania ilosci miarek bo jednak czasem w nocy sie budzi dojesc a ja sie boje juz o jego zeby.
Dobra wymadrowalam sie chociaz raz
Ja tam nie mam przeczucia i nie nastawiam sie na nic ale jak bede miala trzech takich chlopakow/klonow w domu to odpadam
No i zdesperowana licze na chinskie kalendarze :d bo nie wiem czy wiecie ale sa dwa, podobno powinny sie pokrywac :d u mnie sie pokrywaly tylko w sierpniu wiec jak to nie zadziala to juz nic
Ide spacmusze troche sie zmobilizowac i czesciej tu zagladac chociaz wieczorem !
DobranocMadu1611 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:35
blubka, Hope_, Kleopatra, Demsik, Mabelle, Uska, WreszcieMama, sylwucha89, toska_88, Madu1611, ag194, dewa, monika_89, Breezee, Maniuś, Uszczesliwiona, Arwi lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016