MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizytę mam 4.11-prenatalne-zmieniłam termin, bo najpierw miał być na dziś
także jeszcze tydzień został.
Ech, Dziewczyny wypiłam dziś pierwszy raz od ok 3 mcy kawę (1 plaska lyzeczka, zalana w 45 proc i reszta to mleko) i mam wrazenie, ze moge lataaaaaćhahah. a kawa chodzila za mna od kilku dni juz.
Rozpoczelam dziś 13 tchurra!
ps. wreszcie mama - Jejaaa, Biedna, Ty masz "przygody". Najwazniejsze, ze z dzidzia dobrze, ale i tak wspolczuje. Mam nadzieje, ze to juz ostatni taki wyskok do szpitala przed porodem i juz bedzie teraz ok.Arwi, Demsik, kamyla112, Maniuś, Espera, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:WreszcieMama - dużo zdrówka dobrze, że jesteś pod opieką i nie masz drugiego bąbla w domu bo wtedy to pobyt w szpitalu to masakra. Oby się szybo wszystko unormowało! Lepiej być pod okiem specjalisty!
Zyrcia - rozumiem Cię z imieniem, jak my wybieraliśmy dla syna, to ja chciałam Jędrek, to nie bo on nie skrzywdzi tak dziecka, jakby i trojaczki były to jędrka nie ma batano to... IGOR - jego syn sowieckich imion nosić nie będzie, "a Borys??" - no to wg niego nie dość, że sowieckie to jeszcze dla Kota, "a Leon?" - a Leon to już nie sowieckie, ale dalej dla kota... i weź tu dojdź do porozumienia!
-
Toska ty chyba pisałaś ze mam dzis przywieźć z usg dziewczynke.nie trzeba sprawdzac-wiadomo przeciez ze to dziura:)
:)zreszta póki co urodzaj na chlopcow:)
Wreszciemama dobrze ze z usg wszystko dobrze.lez pod opieka i sie nie denerwuj.moze mialas krwiaka ktorego nikt nie wypatrzyl?
Ja dzis pierwsza noc mialam bez zbednych pobudek, wyspalam sie i niech tak bedzie co noc:)
Milego dnia dziewczynki:)Breezee lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
WreszcieMama trzymaj się dzielnie, może rzeczywiście to już koniec Twoich przebojów bo krwiak postanowił raz na zawsze się z Ciebie wynieść.
Żyrcia, Hope, z facetami w kwestii dogadywania imion to droga przez mękę. Chłop najpierw wymyślił Matyldę, bardzo mi się spodobało, już się przyzwyczaiłam, a on nagle że nie, bo nie ma jak zdrobnić. A Mati to nie łaska? No nie łaska, bo wg niego Mati to zdrobnienie od Mathiasa (20 lat siedział w Niemczech to i ma odchyły).
A gdyby był chłopak, to już w ogóle mamy przegląd kalendarza. Mówi, że Maks, ja ok, Maksymilian może być, a on na to że nie Maksymilian tylko Maks, tak jak co drugi terier naszych znajomych. Jan nie, bo nie lubi zdrobnienia Jasiek, Janek jest ok, ale kto mu zagwarantuje, że nikt na dzieciaka nie powie Jasiek a to jest straszne imię? Julian, hm, może i Julian, ale czy jest - uwaga - wystarczająco międzynarodowe? Bo jednak mieszkamy tu i ówdzie i nie chcielibyśmy żadnego Szczęścibora czy Warcisława, nawet Grzegorz i Błażej są z tego powodu zdyskwalifikowani.
Ostatnio przerzucaliśmy się staropolskimi imionami i chłop wymyślił swoje - Mścichuj. Myślałam, że posikam się ze śmiechu.marie_marie22, Hope_, toska_88, Demsik, sylwucha89, Maniuś, Madu1611 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
wzięłam pod uwagę Wasze rady i zmieniam lekarza - dzisiaj idę na pierwszą wizytę i mam nadzieję że tym razem czegokolwiek sie dowiem a przede wszytskim że zobaczę moje maleństwo i upewnię się że z nim wszystko ok. mój mąż wybiera się ze mną żeby tym razem nikt mnie nie zbył... mam nadzieję że w końcu dostanę zdjęcie naszej kruszynki
miłego dnia dziewczyny
Hope_, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:WreszcieMama trzymaj się dzielnie, może rzeczywiście to już koniec Twoich przebojów bo krwiak postanowił raz na zawsze się z Ciebie wynieść.
Żyrcia, Hope, z facetami w kwestii dogadywania imion to droga przez mękę. Chłop najpierw wymyślił Matyldę, bardzo mi się spodobało, już się przyzwyczaiłam, a on nagle że nie, bo nie ma jak zdrobnić. A Mati to nie łaska? No nie łaska, bo wg niego Mati to zdrobnienie od Mathiasa (20 lat siedział w Niemczech to i ma odchyły).
A gdyby był chłopak, to już w ogóle mamy przegląd kalendarza. Mówi, że Maks, ja ok, Maksymilian może być, a on na to że nie Maksymilian tylko Maks, tak jak co drugi terier naszych znajomych. Jan nie, bo nie lubi zdrobnienia Jasiek, Janek jest ok, ale kto mu zagwarantuje, że nikt na dzieciaka nie powie Jasiek a to jest straszne imię? Julian, hm, może i Julian, ale czy jest - uwaga - wystarczająco międzynarodowe? Bo jednak mieszkamy tu i ówdzie i nie chcielibyśmy żadnego Szczęścibora czy Warcisława, nawet Grzegorz i Błażej są z tego powodu zdyskwalifikowani.
Ostatnio przerzucaliśmy się staropolskimi imionami i chłop wymyślił swoje - Mścichuj. Myślałam, że posikam się ze śmiechu.
Mój też jakiś czas temu wyszukał Mścichuja! -
Wpadam się z Wami przywitać w 15 tygodniu ciąży
robi się coraz bardziej poważnie
Kciukam za wizyty oczywiście
Czeka mnie pakowanie... Jak ja to lubiętoska_88, marie_marie22, Uska, Demsik, Kleopatra, Breezee, ag194, Espera, Mabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamilutek mścichuj? Ha ha masakra jakaś dziecko by wam tego nie wybaczylo.
Zyrcia jak tobie tak łatwo z mężem poszło z imieniem dla syna to może i mi się uda przekonac na Tymona w razie syna. Nie mam już żadnych przeczuc co do płci. Jestem gotowa ma jedno i drugie.
Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki -
Hope_ wrote:Kamilutek - my mamy Jaśka - to super chłopaki
W zasadzie jedyne imię, na które oboje się zgodziliśmy.
Teraz nie dyskutujemy dopóki nie dowiemy się płci - bo bez sensu kłócić się i o imię dla dziewczynki i o imię dla chłopaka, jak finalnie tylko jedno trzeba wybraćpołowa kłotni mniej
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:U Was połowa kłótni mniej a mi mąż na wszystko mówi dobrze mimo że nic mu się nie podoba więc czekam na akt urodzenia czy jak się ten dokument nazywa który on po porodzie załatwia w urzędzie bo mogę mieć niespodziankę :p
No powiem Ci uważajhaha moja mama jak się urodziła miała być Aneta no i mój dziadek poszedł załatwiać w urzędzie ale zapomniał po drodze jak miało być
moja mama skończyła jako Aldona :p
marie_marie22, Hope_, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyJemu to wszystko jedno :d ale nie powiem widze ze zie cieszy z perspektywy posiadania dwoch synow.
Szybko poszlo jak wylalam smutki i zale, powiedzialam ze moje marzenia sie niw spelnily i chyba na pocieszenie nalezy mi sie wybor imienia :d przyczytalam mu ze Borys nie jest ruskie tylko bulgarskie i juz mu lepiejale on sie mnie boi wiec za duzo nie ma do gadania.
A tak w oe to soe z tym przespalam i nie trace jeszcze nadzieiMadu1611 lubi tę wiadomość
-
To moja koleżanka z pracy miała być Angelika Anita a ojciec poszedł ją rejestrować i jest Anita Walentyna, haha (urodziła się w walentynki)
Lubię takie historie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ciekawe jak u mnie, może będzie Julka chociaż wątpię ;p Ale nadzieja umiera ostatnia ;pKlaudia0727, marie_marie22, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość