X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 4.11-prenatalne-zmieniłam termin, bo najpierw miał być na dziś ;) także jeszcze tydzień został.
    Ech, Dziewczyny wypiłam dziś pierwszy raz od ok 3 mcy kawę (1 plaska lyzeczka, zalana w 45 proc i reszta to mleko) i mam wrazenie, ze moge lataaaaać:D hahah. a kawa chodzila za mna od kilku dni juz.
    Rozpoczelam dziś 13 tc :D hurra!

ps. wreszcie mama - Jejaaa, Biedna, Ty masz "przygody". Najwazniejsze, ze z dzidzia dobrze, ale i tak wspolczuje. Mam nadzieje, ze to juz ostatni taki wyskok do szpitala przed porodem i juz bedzie teraz ok.

Arwi, Demsik, kamyla112, Maniuś, Espera, monika_89 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:33

Moniqaaa lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png

Wysłany: 28 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    WreszcieMama - dużo zdrówka dobrze, że jesteś pod opieką i nie masz drugiego bąbla w domu bo wtedy to pobyt w szpitalu to masakra. Oby się szybo wszystko unormowało! Lepiej być pod okiem specjalisty!

Zyrcia - rozumiem Cię z imieniem, jak my wybieraliśmy dla syna, to ja chciałam Jędrek, to nie bo on nie skrzywdzi tak dziecka, jakby i trojaczki były to jędrka nie ma bata :P no to... IGOR - jego syn sowieckich imion nosić nie będzie, "a Borys??" - no to wg niego nie dość, że sowieckie to jeszcze dla Kota, "a Leon?" - a Leon to już nie sowieckie, ale dalej dla kota... i weź tu dojdź do porozumienia!
    hahahahah! To ja z kolei mam tak, że wieększosść imion kojarzy mi sie z dziecmi z przedszkola i żłobka, z którymi pracowalam i zawsze znajde cos na "nie" :D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się z męskich podoba Cezary i Edward. Ale Marcinowi kategorycznie nie... w końcu stanęło na Kubusiu :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ty chyba pisałaś ze mam dzis przywieźć z usg dziewczynke.nie trzeba sprawdzac-wiadomo przeciez ze to dziura:):):)zreszta póki co urodzaj na chlopcow:)
    Wreszciemama dobrze ze z usg wszystko dobrze.lez pod opieka i sie nie denerwuj.moze mialas krwiaka ktorego nikt nie wypatrzyl?
    Ja dzis pierwsza noc mialam bez zbednych pobudek, wyspalam sie i niech tak bedzie co noc:)
    Milego dnia dziewczynki:)

Breezee lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama trzymaj się dzielnie, może rzeczywiście to już koniec Twoich przebojów bo krwiak postanowił raz na zawsze się z Ciebie wynieść.

Żyrcia, Hope, z facetami w kwestii dogadywania imion to droga przez mękę. Chłop najpierw wymyślił Matyldę, bardzo mi się spodobało, już się przyzwyczaiłam, a on nagle że nie, bo nie ma jak zdrobnić. A Mati to nie łaska? No nie łaska, bo wg niego Mati to zdrobnienie od Mathiasa (20 lat siedział w Niemczech to i ma odchyły).

A gdyby był chłopak, to już w ogóle mamy przegląd kalendarza. Mówi, że Maks, ja ok, Maksymilian może być, a on na to że nie Maksymilian tylko Maks, tak jak co drugi terier naszych znajomych. Jan nie, bo nie lubi zdrobnienia Jasiek, Janek jest ok, ale kto mu zagwarantuje, że nikt na dzieciaka nie powie Jasiek a to jest straszne imię? Julian, hm, może i Julian, ale czy jest - uwaga - wystarczająco międzynarodowe? Bo jednak mieszkamy tu i ówdzie i nie chcielibyśmy żadnego Szczęścibora czy Warcisława, nawet Grzegorz i Błażej są z tego powodu zdyskwalifikowani.

Ostatnio przerzucaliśmy się staropolskimi imionami i chłop wymyślił swoje - Mścichuj. Myślałam, że posikam się ze śmiechu.

marie_marie22, Hope_, toska_88, Demsik, sylwucha89, Maniuś, Madu1611 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ilonsik Znajoma

Wysłany: 28 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam pod uwagę Wasze rady i zmieniam lekarza - dzisiaj idę na pierwszą wizytę i mam nadzieję że tym razem czegokolwiek sie dowiem a przede wszytskim że zobaczę moje maleństwo i upewnię się że z nim wszystko ok. mój mąż wybiera się ze mną żeby tym razem nikt mnie nie zbył... mam nadzieję że w końcu dostanę zdjęcie naszej kruszynki :) miłego dnia dziewczyny :)

Hope_, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    WreszcieMama trzymaj się dzielnie, może rzeczywiście to już koniec Twoich przebojów bo krwiak postanowił raz na zawsze się z Ciebie wynieść.

Żyrcia, Hope, z facetami w kwestii dogadywania imion to droga przez mękę. Chłop najpierw wymyślił Matyldę, bardzo mi się spodobało, już się przyzwyczaiłam, a on nagle że nie, bo nie ma jak zdrobnić. A Mati to nie łaska? No nie łaska, bo wg niego Mati to zdrobnienie od Mathiasa (20 lat siedział w Niemczech to i ma odchyły).

A gdyby był chłopak, to już w ogóle mamy przegląd kalendarza. Mówi, że Maks, ja ok, Maksymilian może być, a on na to że nie Maksymilian tylko Maks, tak jak co drugi terier naszych znajomych. Jan nie, bo nie lubi zdrobnienia Jasiek, Janek jest ok, ale kto mu zagwarantuje, że nikt na dzieciaka nie powie Jasiek a to jest straszne imię? Julian, hm, może i Julian, ale czy jest - uwaga - wystarczająco międzynarodowe? Bo jednak mieszkamy tu i ówdzie i nie chcielibyśmy żadnego Szczęścibora czy Warcisława, nawet Grzegorz i Błażej są z tego powodu zdyskwalifikowani.

Ostatnio przerzucaliśmy się staropolskimi imionami i chłop wymyślił swoje - Mścichuj. Myślałam, że posikam się ze śmiechu.

Mój też jakiś czas temu wyszukał Mścichuja!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla dziewczynki - uwaga - Rzepizda!
    Ponoć to rzeczywiste imię, ktoś tak się musiał kiedyś nazywać. Biedne dziecko!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się z Wami przywitać w 15 tygodniu ciąży :) robi się coraz bardziej poważnie <3

Kciukam za wizyty oczywiście :)

Czeka mnie pakowanie... Jak ja to lubię :(

toska_88, marie_marie22, Uska, Demsik, Kleopatra, Breezee, ag194, Espera, Mabelle lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Rudzik lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek mścichuj? Ha ha masakra jakaś dziecko by wam tego nie wybaczylo.

Zyrcia jak tobie tak łatwo z mężem poszło z imieniem dla syna to może i mi się uda przekonac na Tymona w razie syna. Nie mam już żadnych przeczuc co do płci. Jestem gotowa ma jedno i drugie.
    Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki

• Spirit Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Kamilutek - my mamy Jaśka - to super chłopaki :) W zasadzie jedyne imię, na które oboje się zgodziliśmy.

Teraz nie dyskutujemy dopóki nie dowiemy się płci - bo bez sensu kłócić się i o imię dla dziewczynki i o imię dla chłopaka, jak finalnie tylko jedno trzeba wybrać :P połowa kłotni mniej ;)
    U Was połowa kłótni mniej a mi mąż na wszystko mówi dobrze mimo że nic mu się nie podoba więc czekam na akt urodzenia czy jak się ten dokument nazywa który on po porodzie załatwia w urzędzie bo mogę mieć niespodziankę :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    U Was połowa kłótni mniej a mi mąż na wszystko mówi dobrze mimo że nic mu się nie podoba więc czekam na akt urodzenia czy jak się ten dokument nazywa który on po porodzie załatwia w urzędzie bo mogę mieć niespodziankę :p

No powiem Ci uważaj :D haha moja mama jak się urodziła miała być Aneta no i mój dziadek poszedł załatwiać w urzędzie ale zapomniał po drodze jak miało być :D moja mama skończyła jako Aldona :p

marie_marie22, Hope_, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;* melduje się w 12 tygodniu . Jeszcze tydzień ... :p plamienia ustaly a młodości i bole piersi się podwoily :p

marie_marie22, Maniuś, Espera lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Klaudia tak mam pewne obawy bo ja już nie wiem czy jemu wszystko jedno byle zdrowe czy coś kombinuje :D

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu to wszystko jedno :d ale nie powiem widze ze zie cieszy z perspektywy posiadania dwoch synow.
    Szybko poszlo jak wylalam smutki i zale, powiedzialam ze moje marzenia sie niw spelnily i chyba na pocieszenie nalezy mi sie wybor imienia :d przyczytalam mu ze Borys nie jest ruskie tylko bulgarskie i juz mu lepiej :D ale on sie mnie boi wiec za duzo nie ma do gadania.

A tak w oe to soe z tym przespalam i nie trace jeszcze nadziei :D

Madu1611 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super z historią imienia:D hahah. Moja koleżanka też jakoś inaczej miała mieć na imię, ale tata idąć do Urzędu zarejestrować imię postanowił je zmienić i zamiast nie pamietam jakiego jest Marysią :):)

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja koleżanka z pracy miała być Angelika Anita a ojciec poszedł ją rejestrować i jest Anita Walentyna, haha (urodziła się w walentynki):) Lubię takie historie :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Ciekawe jak u mnie, może będzie Julka chociaż wątpię ;p Ale nadzieja umiera ostatnia ;p

Klaudia0727, marie_marie22, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ