X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:31

Hope_, martek88 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:31

Mabelle lubi tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kładą mnie znowu do szpitala :(
    Mąż mnie zawiózł bo dzisiaj znowu krwawiłam i teraz pojechał do domu po moje rzeczy...
    Nie miałam jeszcze badania ale kazali się zarejestrować i na pewno na obserwacji zostaję.

Gratuluję wizyt dziewczyny, przynajmniej tyle radości że u Was ok :*

W szpitalu zawsze jak coś masz pomoc . Będzie dobrze ;* trzymam za was kciuki mocno ! :*

WreszcieMama lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama daj znać jak tylko Cię zjadają. Chociaż i tak wiem, że wszystko ok to napisz proszę.
    Martwię się o was jak o siostry :) czekam!!

Zyrcia jak najpierw napisałaś, ze chłop to myślałam, że przeciez mogą się mylić. No ale zdjęcia nie kłamią :O :P
    Masz prawo być smutna, ale tak jak mówisz, przejdzie ci ;)

Monika_89 też już masz duże dzieciątko
    Ja się pytam gdzie zdjecia? :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola jeszcze nic pewnego :d ja lekarzom nie ufam :d haha
    b8bf6c3b8e46d2eamed.png i co !? :d

Powoli przekabacam dziada na Borysa :D
    Bede udobruchana :D no Stasiek przy Leonie wymieka a Borys jest czad :D

monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha gratluję 2 trymestru :)

Marta Ty bylaś z mojego miasta chyba, nie? po dzisiejszym badaniu polecam jednak Woźnikowskiego. Jak pisałam wyżej skoro Ilski nie zobaczył na dobrym sprzęcie resztek krwiaka... no cóż.

WreszcieMama gratuluję 2 trymestru i współczuję przeżyć, skoro skrzep to może cały krwiak już poszedł? Widzę że bierzesz jodid, zostalo mi prawie całe opakowanie, chcesz? co do witamin ja brałam w poprzedniej ciaży + cukrzyca wiec niby duże ryzyko makrosomii a Paula ledwo 3kg. Znowu szpital? Biednaś! ściskam

ilonsik ja bym zmienila lekarza na Twoim miejscu

ag ja wg Om też juz dawno w 2 trym ale nie sugeruję się tym bo to bez sensu. Licz wg usg :) wg mnie jak najbardziej możesz już łykać coś z kwasem dha, ja biorę od początku, po prostu nie zmienilam witamn na kwas foliowy. Biorę Dopel Herz mamma bo jest w miarę tani jak na cos co ma kwas dha. Jeśli chodzi o detektor to nie martw się jak nic nie znajdziejsz, ja dluuuugo nie potrafiłam znaleźć serducha tylko sam szum jak się pluska w wodach. swoja drogą najwyżzy czas wyciągnąć swoj detektor

Kofeina ściskam mocno, Dominik patrzy z nieba i czuwa nad Wami

Millciaa, Kamuilutek cudne dzidzie <3

breeze gratuluję 2 trymestru i cieszę się, że wyniki dobre :) mnie waga w sumie nie dziwi, na styczniówkach była szczupła dziewczyna która przytyła 30kg tyle że to już nie tluszcz a woda zatrzymująca sie w organiźmie (w wiekszości rzecz jasna)

Uska żadnych konkretów nie wiesz? skąd podejrzenie choroby?

Forbiden niestety ale dalej często planuje przekonanie SN ponad wszystko. Na pordówce z bólami cieżko sie postawic, mąż wystraszony tym co się dzieje i są takie kwiatki więc za wszelką cenę trzeba sluchać swojego ciała i w razie czego walczyć o swoje

Klaudia, Spirit mnie tak na prenatalnych nastraszyl że kosmówka nisko, na samej szyjce a ma jeszcze czas iść do gory, po prostu mususz odpoczywać. Pytałam u styczniówek moich i sporo miało nisko łożysko a do połowy ciąży się podniosło. Zobacz półtora tygdonia od prenatalnych i z całkiem na szyjce już zrobiło sie nei całkiem na tylko ucieklo w górę. Właśnei stąd mogą być plamienia. Głowy do góry, żadna z nas nie będzie skazana na leżenie!

marta cieszę sie że wszystko dobrze na badaniach :) i nie daj sie pracodawcy, Ty dostaraczasz L4 jemu i nic wiecej Cię nie interesuje. On musi to "niezwłocznie" zanieść do zusu niestety nie jest określone co to jest niezwlocznie i od tej chwili płaci Ci zus. Jeślu firma jest duża (a Twoja nei jest) to i tak zanosisz l4 pracodawcy tyle że płaci Ci on i rolicza sie z zusem

sylwia ja byłam na l4 od 8tc i nie miałam ani jednej kontroli

toska szwagierka ma coś nie tak z głową! ja rozumiem że on moe czuć się dziewczynką ale jesli to był tylko taki etap to ona w nim to poglębiła a jeśli faktycznie cos jest na rzeczy to warto wybrać sie do psychologa. co do wyników krwi to ja bym dawno juz była zarejestrowana nie wiem jak można tak zaniedbać dziecko!

zyrcia cieszę sie że badanie dobre. Syna ne wiem czy gratulować czy nie, sama bardzo chciałam mieć córkę więc trochę rozumiem rozczarowanie

widzę na tapecie temat wagi. Ja teraz olalam zrzucanie kg, wezmę sie porządnie za siebie w czerwcu i będę laska! :P

U mnie akurat prawie precyzyjnie wymierzyli młodą. 3200 a było 3170 ;) gin na usg sporo przed porodem mówił, że jego zdaniem nie przekroczę 3300/3400g i się nie pomylił ;)

dżisaz skończyłam. ostatni raz zostawiam sobie caly dzień do nadrabiania :P

a fotę grocha mam ale nie wstawiam bo słabej jakości, ruszał się jak szalony więc mocno nieostre zdjęcie ;)

zyrcia, spirit dopisałam Wam sisiory na liście

ag194 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:22

Arwi, Demsik, Hope_, Kleopatra, Breezee, ag194 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Mój synek nie ważne że w niebie jutro będzie świętować 1 urodzinki . I mam zamiar cieszyć się z tego a nie płakać. Bo on by napewno tego nie chciał.

Gratulacje wizyt dziewczyny. Ale duże i piękne maluchy macie pod serduszkiem . Co do inwazji chłopców to i ja jednego poproszę. Marzę o synku . Nie obrazę się jak i mi prześlecie tego wirusa w postaci pisiorka na usg . :) ;p há há

Moniqaaa, Kleopatra, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wrazenia zapomnialam Wam pogratulowac dobrych wiesci !!! Wybaczcie :*

Przekabacilam dziada bedzie Borys :D huehue :D dobra myslalam ze dluzej mi zejdzie z uzalaniem sie :D ale juz spoko. Pojde pozniej do jakiegos znachora zeby nam.pomogl zrobic corke :D haha

Arwi, Kleopatra, Breezee, monika_89, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Dziekuje Wam bardzo za mile slowa... To pomaga w takich chwilach jak nie wiem co...

Mialam takie szybkie usg... Poniewaz siedzialam zaryczana to lekarz mi puscil serducho na uspokojenie... Wiec dziecko ma sie dobrze... I nie wiadomo skad krwawienie... A bylo tego sporo dzisiaj... No ale najwazniejsza informacja jest taka ze malenstwo zyje. Jestem wyczerpana z emocji jutro sie odezwe.

Dziekuje Wam :*

Oj biedna, co ty masz za przeżycia w tej ciąży... Dobrze, że u malucha okej :) Może faktycznie był krwiak i się ulotnił już na dobre? Oby :) Dawaj znać jak tam jutro i wyśpij się porządnie :*

Dobranoc dziewczyny :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:37

Arwi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu czyli czeka mnie drugi szatan ?? :ooo Twoj opis pasuje idealnie do mojego Leona :D a ten juz na usg nie mogl sie nie ruszac wiec w sumie co ja sie dziwie :D

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moniqaaa, Arwi, Kofeina lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moniqaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życia ja też chyba jestem w szoku, w nocy mi się śnił chłopiec i nie był taki mój jak dziewczynka w śnie :P i żadne imię mi się nie podoba, ewentualnie Miki ale mężowi nie leży. .. to musi być pomyłka :P w przyszłym tyg nam jeszcze innego lekarza może on wywrozy co innego :P

A co najlepsze, zawsze chciałam chłopca, najlepiej samych chłopców, no nie dogodzisz :p

Czy Was też rak boli brzuch po usg? Miałam I tak i tąk robione i ta głowica tak dociskana była do brzucga ze do teraz mnie boli jakbym z pięści dostała. Zresztą ba pogotowiu jak mi sciskalu brzuch to też mnie dość mocno bolało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 07:02

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są popierdoleni... Wiecie jak w blokach najlżejszy hałas przy kaloryferze się niesie? A tu sobie ktoś w niego normalnie bębnić zaczął... No tak się wystraszyłam, że cholera! A drugiemu sąsiadowi się to chyba nie spodobało, bo od dobrych 5min wali czymś w kaloryfer, chyba na znak protestu... budząc tę część bloku, której nie obudził poprzedni armagedon.
    Ja się w tej ciąży chyba nigdy nie wyśpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 07:07

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Życia ja też chyba jestem w szoku, w nocy mi się śnił chłopiec i nie był taki mój jak dziewczynka w śnie :P i żadne imię mi się nie podoba, ewentualnie Miki ale mężowi nie leży. .. to musi być pomyłka :P w przyszłym tyg nam jeszcze innego lekarza może on wywrozy co innego :P

A co najlepsze, zawsze chciałam chłopca, najlepiej samych chłopców, no nie dogodzisz :p

Czy Was też rak boli brzuch po usg? Miałam I tak i tąk robione i ta głowica tak dociskana była do brzucga ze do teraz mnie boli jakbym z pięści dostała. Zresztą ba pogotowiu jak mi sciskalu brzuch to też mnie dość mocno bolało :/

Ja tak zawsze mam po usg, nawet do 2 dni umie mnie trzymać :|

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha współczuję ale z drugiej strony mnie pocieszylas, bo mimo powtarzania sobie ze lekarz wie co robi to Irak standardowo stres i czeka nie na ewentualną krew :/

A dziecko mnie wczoraj naatraszylo bo prawie w ogóle nie chciało się ruszać ale posciskal i już Fikal :D

2017 #1
    2019 #2
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:) Mnie też się śniło już kilka razy że bedziemy miec synka, ciekawe czy to prawda. Nawet juz mi sie jego wyglad snil:D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marię kiefy masz wizytę?:)

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ