MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia0727 wrote:Ja idę 5.11 na prenatalne i też się boję że za późno będzie . Ale lekarka mówi że do 9-10.11 mam czas
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hope ale jakby się dowiedziała o ZD to co by zrobiła? Bo kwestia czy ktoś by się zastanawiał nad usunięciem ciąży. Testy Pappa mają bardzo wysoką granicę błędu, baardzo często wskazują na choroby których nie ma. I ja np nie rozumiem po co komu taka wiedza. Jeśli jesteś pewna że i tak urodzisz dziecko. Dla mnie sens mają te badania w 20 tc, wtedy badasz przepływy, komory serca, płuca i ogólnie wszystkie organy i wtedy można albo operować w okresie prenatalnym albo przygotować się na poród, przy porodzie może być kardiolog czy coś. Ale tu w tym 13 tc to jedyne co możesz zrobić to usunąć ciąże.
-
Ale macie ładne brzuszki, ja to wyglądam jak w 20 tygodniu
Pogoda u nas paskudna. Wzięłam sobie wolne 31.10 i mam długi weekend.A dzisiaj fryzjer
Mabelle cieszę że się wszystko ok
Mabelle lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama super wieści :* (a krwiaka olewamy musi być dobrze)
Gratuluję wizyt!
Sylwia jaka pupa! Moja nigdy tak świetnie nie będzie wyglądać
Przepraszam że tak mało się udzielam ale marnie się czujęniby jest lepiej niż wcześniej ale dalej nie jest dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:32
-
WreszcieMama super wiesci!
Dziewczyny mi lekarz powiedzial, ze wielgachny brzuch to efekt progesteronu, ktory rozluznia miesnie gladkie - macicy ale i jelit. Wiec mniej na wadze a wiecej w pasie to normalka jesli nie mamy wyrzezbionego brzucha, ktory trzymalby wszystko w ryzach.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej, ja po raz pierwszy w Waszym gronie - 450 stron nie przeczytam, ale mam nadzieję, że od tej pory będę tutaj często.
Jestem w 12tc, kilka dni temu miałam badanie prenatalne i ogólnie jestem zadowolona z przeprowadzonego badania tylko zastanawiam się czy nie zostałam troszkę naciągnięta (może też przez własną niewiedzę) czy ktoś z Was był również na takim badaniu na którym badano przepływy, przewody żylne, ciężkie powikłania ciąży?
Hope_, monika_89, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
Hej Emy_8, rozgość się
A to wszystko sprawdzali? to chyab dobrze, że dokladne badanie?
Dziewczyny po prenatalnych - co wlasciwie poza przeziernoscia, koscia nosowa i narzadami jeszcze badaja? Zyle pewnie tez?
Pogoda w Szczecinie dziś denna. Spalam do 11 a potem od 12:50 do 13:30. Masakra, a mialam plan ogarnąć chate całą.. -
a odnosnie planowania plci dziecka - ja korzystalam z takiego kolulatorka - wyznaczal w jakie dni sie nalezy kochac zeby splodzic chlopca/corke. No i po tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to patrzyam w co trafilismy bardziej.
http://t-time.pl/dni-plodne
znalazlam tez kiedys kalkulator procentowy - na podstawie daty wspolzzycia liczyli prawdopodobienstwo tego czy chlopczyk czy dziewczynka. Ale nei moge tego teraz znalezc. Wstawie jak znajde. Mysle ze to bardziej miarodajne niz kalendarz chinski
EDIT: znalazlam:
http://www.mbaby.pl/przed-ciaza/kalkulator-dni-plodnych
Po podaniu danych jak ostatnia miesieaczna, dlugosc okresu on wylicza prawdopodobienstwo tego co nam sie urodzic moze. No i my wychodzi wieksza sznasa na dziewuszkęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:09
Kofeina lubi tę wiadomość
-
Leirion, o właśnie mi wyszło wg tego kalenadarza ok 40% na dziewczynkę i 60% na chłopca
Spoko, i tak czuję (dziś), że to będzie chłop
skoro już mi się śnił dwa razy, że był synek to może coś w tym jest. A tak naprawdę to po prostu chciałabym wiedzieć to już mogłabym kompletować ciuszki, ale jeśli chodzi o konkretną płeć to nie mam preferencji. Widzę plusy w jednej i drugiej
-
nick nieaktualnyDziewczęta zapraszam na kawkę i oponki:-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f0174329870.jpg
Sylwia no figura marzenie! Tak patrzę na twoje zdj3cue i wyobrażam sobie jak ja bym tak wyglądala ale ciężko to sobie wyobrazić mając 10 oponka w gębie:-) he he . Kompleksy? Czyli było kiedyś dużo za dużo? Masz jakieś zdjęcie z kiedyś zanim zaczęłaś ćwiczenia?
WreszcieMama uwierz w syna bo raczej pitol nie odpadnie:-) zazwyczaj mylą się w drugą stronę. Fajnie ze wszystko wporzadku podsumowując więc krwiak nas już nie rusza a plamienia nie będą wywoływać ataków serca. Ktoś tam jeszcze miał dziś wizytowac? Najadlam się jak świnia poprostu i jak tu nie tyc?!Hope_, marie_marie22, Uszczesliwiona, monika_89, rybka33, sylwia1985 lubią tę wiadomość