MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo pappa to mój lekarz mówił że albo robić usg+pappa albo nie robić wcale tłumacząc że tylko twardszy 2 badania naraz dadzą jasny wynik a same usg nie nazywa się badaniem prenatalnym ponieważ jest to zwykle badanie USG pierwszego trymestru bardziej szczegółowe. Chciałam iść również na samo usg ale po rozmowie z nim doszłam do wniosku że zrobię to usg u niego ponieważ kark i nos również mi tu pomierzy. Ale każdy robi jak mu serce dyktuje
Patrzyłam na te kalendarze ale mi nic nie mówią... bo 18,19,20 na dziewczynkę resztę na chłopca ale to były nasze wczasy więc od 18 do 28 było codziennie po 2 razy:-) heh więc to mi nic nie pomoże choczywiście będę się ubierać że to dziewczynka choć bardziej bym chciała 2 syna. -
nick nieaktualnyHope_ wrote:Toska, czemuś tak daleko?!?!?! Ale bym zjadła mmmmm...
a tymczasem robię pierwszy raz warzywne frytki niby dobrepachnie pięknie bo posypałam je ziołami... jak nie będą tak smakować jak pachną to ostro się wkurzę!
ha ha
Napewno będą pyszne!
Fakt przydałaby mi się tu jakaś koleżanka która pomagała by zżerac to co upięke tym bardziej że mąż i syn nie lubią słodkości z piekarniczka:-(zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Leirion wrote:Hej Emy_8, rozgość się
A to wszystko sprawdzali? to chyab dobrze, że dokladne badanie?
Dziewczyny po prenatalnych - co wlasciwie poza przeziernoscia, koscia nosowa i narzadami jeszcze badaja? Zyle pewnie tez?
Pogoda w Szczecinie dziś denna. Spalam do 11 a potem od 12:50 do 13:30. Masakra, a mialam plan ogarnąć chate całą..
U mnie dokładnie zmierzyli dzidziusia, obwód główki, długość kości udowej, obwód brzuszka itp. Sprawdzili przepływy, mózg, serduszko. Dopiero na samym końcu pani dr szukała kości nosowej i zmierzyła przezierność karkową. Później wprowadziła wszystko do systemu i program policzył ryzyko + zostałam pouczona, że pełne wyniki będą do 2 tyg i w zależności od wyniku będą albo do odebrania albo do konsultacji z genetykiem. -
WreszcieMama cieszę sie, ze na usg ok i wiadomo co jest grane. Twój syn to niezły dowcipniś
zyrcia Borsy ładne imię
Spirit po prenatalnych cyba ze 2 dni mnie bolal od naciskania tą głowicą
marie grayluję 13 tygodnia
ilonsik powodzenia u nowego gin
Maniuś już 15tc? alez ten czas leci!
Klaudia ładny, ja mam podobny wózek
misia mandarynki mają niski indeks glikemiczny, na zdrowie!sprawdzaj sobie produkty, z nisim możesz często
toska pierwszy raz spotykam się z takim załatwianiem aktu urodzenia, u nas normalnie tata jedzie załatwiac wszysto do urzędu
sylwia jakie mięśnie widaćchyba nie chcesz mi powiedzieć ze na drugim zdjęciu wyglądasz źle
ag dlatego na SR odradzali detektory, ale ja mam i sobie chwalęmarie_marie22, Misia 69, Maniuś lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
blubka wrote:Mabelle super,że usg wyszło ok, a czemu Złota zamknięta?
Nie mam zielonego pojęcia, lekarz mówił, że poszli im na rękę i przyjmują ich pacjentki, bo tam nieczynne. Dlaczego i jak długo nieczynne to nie wiem ;/ -
nick nieaktualny
-
blubka wrote:kurde szkoda bo w pon mam gina i myślałam, że mogłabym tam na prenatalne się umówić
WIESZ zadzwonić można. Może w poniedziałek juz będzie czynne.
A jak nie to Cię przekieruja na Prostąblubka lubi tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Dziewczęta zapraszam na kawkę i oponki:-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f0174329870.jpg
Sylwia no figura marzenie! Tak patrzę na twoje zdj3cue i wyobrażam sobie jak ja bym tak wyglądala ale ciężko to sobie wyobrazić mając 10 oponka w gębie:-) he he . Kompleksy? Czyli było kiedyś dużo za dużo? Masz jakieś zdjęcie z kiedyś zanim zaczęłaś ćwiczenia?
WreszcieMama uwierz w syna bo raczej pitol nie odpadnie:-) zazwyczaj mylą się w drugą stronę. Fajnie ze wszystko wporzadku podsumowując więc krwiak nas już nie rusza a plamienia nie będą wywoływać ataków serca. Ktoś tam jeszcze miał dziś wizytowac? Najadlam się jak świnia poprostu i jak tu nie tyc?!
Toska daj przepis, mam slinotok