X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne, czyżby mąż był zawodowym kierowcą???

qb3canlimmmj6sap.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to uwielbiałam zawsze schab, a nie lubię kurczaka itd. dlatego takim szokiem było dla mnie to, że odepchnęło mnie od ulubionego mięska;p no to jedzmy na zdrowie:) jutro chyba za to sojowe zjem:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:31

ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska dziękuję za pamięć. Wszystko u mnie dobrze. Dolegliwości już nie są takie uciążliwe. Da się żyć :) Coś mi posta ucięło w połowie a tak się naprodukowałam. To przez to, że z tel pisze...
    Dewa nie, mąż pracuje na statkach :) Przy ich remontach :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama później starałam się nie grzebać zbytnio, ale raz czy dwa mi się po tych pierwszych krwawieniach zdarzało i już była ok tak 2-3 dni po krwawieniu :)
    A potem po kolejnym powtórka z rozrywki.
    Teraz już nie macam, bo to niepotrzebne nerwy dla mnie :D

Megi u mnie było przez brzuch, ale mi też już moja gin tydzień wcześniej robiła przez brzuch i było ładnie widać, więc wiedziałam, że dowcipnie raczej nie będzie :) Ale bożenę na wszelki wypadek i tak ogarnęłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 13:17

WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Nie wierzę. Uszczypnijcie mnie. MAM OCHOTĘ NA SCHABOWE!! 2 miesiące na myśl o mięsie wymiotowałam, a teraz MAM OCHOTĘ NA SCHABOWE. i mizerię i ziemniaki. czy będę wreszcie normalna? aż mam ochotę wyć ze szczęścia-wreszcie chce mi się coś konkretnego jeść!:) a nie same rybki, warzywa i tak w kółko..wysyłam Pawła do sklepu, dziś wreszcie się najem!
    Ja schudłam i to porządnie, bo spodnie sprzed ciąży są na mnie za duże. za to mam ogromne cycki:D ale teraz brzusio zacznie rosnąć i już nie będę wymiotować. To moje postanowienie na II trymestry:)

U mnie podobnie, nic nie mogłam jeść do około 12 tygodnia. Mięso to było okropienstwo, a teraz wszystko wraca co normy. Co prawda jak już Wam pisałam schudłam około 2,5-3 kg i nic do góry się nie rusza, ale jem już coraz normalniej i brzuszek wychodzi, a tylek mały czas taki sam. Niestety ciśnie mnie w brzuchu i legginsy nosze. Kupiłam jeansy w lumpie i mój tata przerabia je na ciążowe już...

Przed zajściem z uwagi na pcos strasznie przytyłam i może teraz się wyrównuje. Mam nadzieję, że dużo nie przytyje w ciąży. Moja mama przytyła w jednej 8 a w drugiej 13 i mam nadzieję że u mnie będzie podobnie...

A ja dziś od rana grzybobranie... Uwielbiam i się dotlenilam.

A co do ruchów dziecka, to ja faktycznie ruchliwa jestem... Leżenie mało mi odpowiada i ogarniam chałupe przed zimą, ciuchy, buty, wywalanie niepotrzebnych rzeczy..n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 13:22

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, no ja mam nadzieje, że w końcu zacznà tyć! I sprawiedliwość powròci na forum ;)
    Uszcześliwiona, gratulacje dla koleżanki. Niech beta ładnie rośnie :)
    Wreszcie Mama, takie napinanie ja zaczełam odczuwać okolo 20 tygodnia dopiero i już tak było do końca.

Uszczesliwiona, WreszcieMama lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Toska dziękuję za pamięć. Wszystko u mnie dobrze. Dolegliwości już nie są takie uciążliwe. Da się żyć :) Coś mi posta ucięło w połowie a tak się naprodukowałam. To przez to, że z tel pisze...
    Dewa nie, mąż pracuje na statkach :) Przy ich remontach :)
    Nie używaj nigdy gotowych grafik buziek itp bo wtedy ucina posty:-) cieszę się że wszystko dobrze przebiega i życzę Ci by nie dopadły cie mdłości bo jeszxzd dużo przed tobą:-)
    WreszcieMama wSzyszko jest dobrze ! Jak byś w ogóle nic nie czuła to zapewne jeszcze większą panika by była taki z ciebie hipohonryk:-) he he
    Nie patrz że ktoś stracił dziecko to jest przykre ale niestety się zdarza a popatrz ile osób wcale nie może zajść a TOBIE się udało i uda ci się urodzić zdrowego chłopca w terminie na wyszukiwanie problemów zdrowotnych poczekaj jeszcze z 50 lat jak ulubionym twoim zajęciem będzie wypad do przychodni z koleżankami:-)

Madu1611, WreszcieMama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Toska, no ja mam nadzieje, że w końcu zacznà tyć! I sprawiedliwość powròci na forum ;)
    Uszcześliwiona, gratulacje dla koleżanki. Niech beta ładnie rośnie :)
    Wreszcie Mama, takie napinanie ja zaczełam odczuwać okolo 20 tygodnia dopiero i już tak było do końca.
    Zresztą często bywa tak że ta co przytyje więcej i jest grubsza Chudnie szybciej niż te chudzielce ci przytyja tyle co waży dziecko + woda i ja się tego trzymam:-) a na wątek o odchudzaniu po ciąży będzie tu więcej chętnych:-)

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo zachodzenia w ciàżè,moja koleżanka ma jutro transfer (ivf) i głowiá sié nad tym czy podać jeden zarodek czy dwa. Kurcze, żeby im sié udało za pierwszym razem.

Toska, podoba mi sie Twoja teoria, że grubsza szybciej zrzuci zbedne kilogramy. Oby tak było w moim przypadku. Szacujè, że minimum 15 kg mi przybèdzie, może wiècej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 13:36

gannskjoqlc3hmdm.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:31

zem3o7esxha3u0v7.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Blubka wow aż 10 kg w 9 m ! ( ironia oczywiście) 10 kg to ja przytyłam w takim okresie od pozwalania sobie wieczorami a ci dopiero w ciąży! Ha ha. To twoje 66 kg w 9 m to słabo mnie marzenie po ciąży! A wyobraź sobie moje 108 kg w dniu porodu?! Gdzie przed ciąża miałam 75 kg bo akurat bralam ślub. Tyle że ja tylam gdzieś 4 kg na miesiąc.
    ja sobie nie wyobrażam 108 kilo ;-) serio i podziwiam te osoby które w ciąży przybrały 35-40 kg a po porodzie niewiele im zostało lub nic ;-) i jest rzeczywiście tak jak mówisz gorzej zrzuca się mniejszą nadwagę, sama tego doświadczyłam
    moja teraźniejsza waga startowa to 63kg zobaczymy jak się tyje po 60 ;-) hahahaha pewnie dobiję do Twojej wagi ślubnej, najwyżej wepchacie mnie na swój nowy wąteczek "odchudzamy brzuszek i tyłeczek"

toska_88 lubi tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama, też kiedyś Grè o tron ogládałam ale mi sié znudziło tak w połowie czwartego sezonu jeśli dobrze pamiétam :/. Prawie wszyscy poczátkowi bohaterowie zginèli i stwierdziłam, że nie ma sensu dalsze ogládanie ;).
    Ja też już robiè rezerwacjè miejsca na wátku odchudzajácym, bo pòźniej może być tam ciasno i sié nie zmieszczé ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 14:01

WreszcieMama lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    A propo zachodzenia w ciàżè,moja koleżanka ma jutro transfer (ivf) i głowiá sié nad tym czy podać jeden zarodek czy dwa. Kurcze, żeby im sié udało za pierwszym razem.

Toska, podoba mi sie Twoja teoria, że grubsza szybciej zrzuci zbedne kilogramy. Oby tak było w moim przypadku. Szacujè, że minimum 15 kg mi przybèdzie, może wiècej :(
    Obiecuję że 15 kg mniej będzie już 2 tygodnie po porodzie:-)

Madu1611, Espera lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Obiecuję że 15 kg mniej będzie już 2 tygodnie po porodzie:-)
    ja też ;-)

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, KOCHAM CIE, za samá obietnicè takiego cudu normalnie KOCHAM!!!
    Blubka, ja startowałam z wagà 62, teraz mam 63.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 14:05

gannskjoqlc3hmdm.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:39

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Znowu milion piecset stron (a dokladnie kilkanascie) do nadrobienia mam i jak walne wpisa teraz to chyba zajmie cala strone watku :D
    Karotka wrote:
    Juz po wizycie. W końcu jestem zadowolona z lekarza. Bardzo miła, wszystko dokładnie sprawdziła, wizyta trwała długo. najpierw zbadała mnie na fotelu, przy okazji zrobiła usg dowcipne, a później przez brzuch. Maleństwo wiercilo się strasznie.:) Kość nosowa 1,2 , wszystkie przepływy ok, żołądek, układ moczowy, rączki, nóżki wszystko jest. NT +
    MA 58 mm i z usg wychodzi jest tydzień starsze. Serduszko bije 154
    Uwaga uwaga! Prawdopodobnie dziewczynka!

Teraz się zastanawiam czy warto iść na prenatalne 8.11 skoro wszystko pomierzyla...

bylas 11ti 2d? teraz to juz naprAwqde mam wielka nadzieje ze 11t i 5 d powie mi co tam u mnie plywa w brzuchu:)

Toska swietne oponki :) mniam! a ta liste z wrozba plci zrobilas? dopisz mnie tam i powiedz co wrozysz:D

a tak w ogole, to jesli bedzie corka to wiecie co? prawdopodobnie zostala poczeta w moje urodziny:) a wtedy byly seksy oj bylyyyy ;D

ag194 co do detektora i sluchania zazdroszcze! ja sie caly czas kloce ze soba czy kupowac:)

co do ruchow, to mam to samo co niektore z was, no ale mysle sobvie 11ti3d to na bank za wczesnie i teraz juz sama nie wiem czy mnie czasem ten moj gigant nie laskocze od srodka, szczegolnie ze jestem szczupla jezeli chodzi o brzuch i takie wlasnie jakby musniecie czulam ponizej lini majtek hmmm no ale bez przesady na razie, czekam, ale jak w najblizszych dniach to znowu poczuje to bedzie znaczylo ze to jednak dzidzia bo bylo to mega dziwne

Qasha ale nius!:D gratulacje:) fajne oswiadczyny :) i piekny pierscien!:) axz mi sie moj maz przypomnial "czy uczynisz mi ten zaszczyt i zostaniesz moja żoną?" ach <3

co do wagi to u mnie +2 kg ale to chyba juz pisalam? xD

bezimienna - grzybobranie - tez bym sie przeszla! takk lubie a tak malo razy bylam w tym roku:(

co do niedzieli, ja wstalam o 8;00 nowego czasu i 8;45 juz pyrkał rosołek i mam naszykowane wszystko na drugie danie ale czekam az małzon wroci

i tez chyba pojde ogarnac zoche bo zarosłam strasznie:/

ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 09:28

Klaudia N., Maniuś lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Cześć dziewczynki

:)

Witam się z Wami po długiej nieobecności... U nas dużo się działo. Ciągle się dzieje. Aktualnie pakuje męża bo z samego rana wyjeżdża :( Nie będzie go msc. Będzie kolorowo. Zastanawiam się jak Synuś to wytrzyma. Ostatnio mąż wyjechał w maju to kawał czasu był z nami. No ale wyjazdy się zaczynają i teraz do maja więcej go nie będzie
    Heja chyba suwaczk się Tobie zatrzymał ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ