X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaw

• Uska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wstawiaj fotke;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka ile Twoj maluch ma cm? Bo jesteśmy na tym samym etapie;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, jaką ja mam ochotę na śledzie w śmietanie... Tzn głównie na samą śmietanę z tych śledzi.

No zaraz się popłaczę D:

Nieśmiała lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jeżu, jaką ja mam ochotę na śledzie w śmietanie... Tzn głównie na samą śmietanę z tych śledzi.

No zaraz się popłaczę D:

Hahaha to ja właśnie miałam wam pisać że mam ochotę okropna na czernine aż czuje smak w ustach :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera tym moim telefonem zrobic ujęcie z bliska to masakra. Sorry za jakość. Mogę ewentualnie zdjęcie ze strony apartu wstawić, zeby pokazać jak wyglada w normalnej jakosci zdjecia 9514848fa8d7df73med.jpg83a855f47a21ff1bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 21:00

Klaudia0727, WreszcieMama, GoNia1979, Mabelle, zastrzeŻona, blubka, Misia 69, sylwucha89, Hope_, ag194, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

No zaraz się popłaczę D:
    Ja mialam tak samo! Pomidory w smietanie chcialam, narobilam calą miskę, a wyjadlam tylko smietanec z cebulą a pomidory zostały :-D

Moniqaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, nie było mnie tylko 2 dni, a Wy w tym czasie naprodukowałyście kilkanaście stron :)

Quasha gratuluję i wszystkiego najlepszego!

A ja nie mam ochoty na nic. Wchodzę do sklepu, oglądam półki i nic mi nie smakuje, no może za wyjątkiem winogron bezpestkowych i kwaśnego pomelo. Na wszystko inne kręcę nosem, choć czuję głód. A normalnie to smakosz jestem. Nie wymiotuję i mdłości też mam dość przyjazne (męczą mnie wieczorem głównie, ale do wytrzymania), ale przez tę niechęć do jedzenia waga wcale nie drgnęła - zaczynałam z 65 a teraz mam 64 z małym ułamkiem. Chociaż ostatnio zauważyłam, że przy nasilonych mdłościach co chwila coś podjadam, więc może w końcu przytyję :) Ale oby nie dużo, bo chciałabym wrócić do wagi sprzed poznania chłopa (ech, laska byłam, przy 173 cm 54 kg, ale chłop za dobrze gotuje i w 4 lata +10 się uzbierało :))

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Karotka ile Twoj maluch ma cm? Bo jesteśmy na tym samym etapie;-)

W piątek 5,8 cm.

Qasha gratulacje! Mi maz tez się oświadczył w moje 24 urodziny :)

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka ale duży człowiek :) a ja się martwiłam, czy jak będę na prenatalnych 11+6 to nie będzie za mały, ale może też już podrósł jak u Ciebie ;)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:17

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała jaki śliczny pierścionek <3
    Cudny!!!
    Wasi faceci was tak obdarowują, chyba muszę przez przypadek coś o was napomknąc mojemu :D

My też już prawie 10 lat razem, no ale pierscionków to już nie otrzymuję.

Zdradzcie tajemnicę- coś szeptacie do uszka, czy wasi panowie tacy domyślni są po prostu?

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha i Niesmiała ładne pierścionki dostałyście-słowa uznania dla waszych facetów. Co do wagi ja startowałam z 50 kg a teraz już 53 kg,czyli 1 na miesiąc i brzuch spory.Aż boję się co będzie za kilka miesięcy :)
    Tośka dzięki za wróżbę,ciekawa jestem czy się sprawdzi bo wszędzie wychodzi że będzie dziewczynka.Wczoraj robiłam 2 razy test z moczem i sodą i w ogóle się nie pieniło,nic a nic.Tylko już nie pamiętam co to oznacza:że będzie dziewczynka czy chłopiec?

:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Nieśmiała jaki śliczny pierścionek <3
    Cudny!!!
    Wasi faceci was tak obdarowują, chyba muszę przez przypadek coś o was napomknąc mojemu :D

My też już prawie 10 lat razem, no ale pierscionków to już nie otrzymuję.

Zdradzcie tajemnicę- coś szeptacie do uszka, czy wasi panowie tacy domyślni są po prostu?
    Mojemu wprost powiedziała moja mama że za urodzenie dzuecka należy się złoto a że wtedy nosiłam srebro to kupił srebro tylko poczekal na zdjęcia synka :-)

• dewa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

No zaraz się popłaczę D:

ZNAM. TEN. BÓL.

Miałam to samo jakiś czas temu. Dzięki Bogu śledziki czekały w lodówce. Ale też się popłakałam jedząc je, ze szczęścia :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Ale oby nie dużo, bo chciałabym wrócić do wagi sprzed poznania chłopa (ech, laska byłam, przy 173 cm 54 kg, ale chłop za dobrze gotuje i w 4 lata +10 się uzbierało :))

Ha, ja przy tym samym wzroście ważyłam w prawdzie 69 ale przy mojej budowie to naprawde fajnie wyglądałam. I też mi się trafił świetnie gotujący i tak sobie razem dogadzaliśmy, że w 2,5 roku dobiłam do 86, tadaaaaa!!! Eeech, ale co się dobrego najedliśmy, to nasze :D

Moniqaaa, zastrzeŻona, Kleopatra, toska_88, sylwucha89, Hope_, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Mojemu wprost powiedziała moja mama że za urodzenie dzuecka należy się złoto a że wtedy nosiłam srebro to kupił srebro tylko poczekal na zdjęcia synka :-)

Mojemu nie ma kto powiedzieć, bo moja mama patrzy na mnie z góry. A tesciowej przecież nie powiem żeby mu powiedziała żeby mi kupił :P

Hmmm... Muszę mu jakoś powiedzieć o tej tradycji :D

Toska "za urodzenie dziecka NALEŻY SIĘ złoto" hahaha ty to jesteś udana :) widać po mamusi :)

toska_88 lubi tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, Nieśmiała piękne te Wasze pierścienie! :)

My dziś wstaliśmy wszyscy około 12tej nowego czasu czyli, że 13 starego? ;) Mąż jak otworzył oczy to powiedział, to teraz powinniśmy wysłać pozdro wszystkim, którzy uważają, że z małym dzieckiem nie da się wyspać ;)

Ale, że jak to? To za "zaciążenie" też się dostaje prezenty?! Ja chyba muszę się upomnieć! Ale jakoś terminy się nie zgrały, bo niedługo mam urodziny no i pewnie w związku z tym, że coś tam dostanę to będzie to wliczone w jedną okazję :/ Nic to, na przyszłość dobrze wiedzieć! :D W ogóle mój M.to ma z prezentami dla mnie pod górkę,że On się jeszcze kochany nie zniechęcił i nadal się stara coś ciekawego wyszukać. Już wolę nie opowiadać jakim niewdzięcznym odbiorcą prezentów jestem (kwiaty, biżuteria i tysiąc innych odpadają na wejściu). Sama sobie mogę powiedzieć bu! A Jemu się zawsze i wszystko ode mnie podoba, no chyba już pisałam, że kochany nooo.

A może dorobimy w naszym excelu jedną kolumnę z przepowiedniami płci Tosi, a później obok będzie kolumna z potwierdzoną? :)

Wspominałyście o nowym wątku, o zrzuceniu wagi po ciąży. Ja się zapisuję też już dziś, ale zastrzegam, że jak będzie coś o całkowitym odrzuceniu słodyczy, to niestety z miejsca będę musiała się wypisać :)

toska_88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiście nie wylaczylam budzika i zadzwonił jak normalnie do pracy. I już nie mogę zasnąć :(
    Ale zaczęłam dziś 13 tydzień, jupi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 07:04

toska_88, Demsik, Misia 69, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa ! Jak bym mieszkała bliżej to wpadła bym na kawę i powiedziała mi wprost że ma prezenta na maja szykować:-) potrzebna ci jakas kumpela która na odwiedzinach sprawę zalatwi:-)

ZastrzeŻona nie martw się ją też obdarowywana prezentami nie jestem . Nawet kwiaty dostaje tylko od wielkiego dzwonu bo zazwyczaj dostaje pieniądze i idź kup sobie a to nie to samo. Z tym że ja my wielokrotnie przypomniałam o tym co mi się należy:-) ha ha a co !
    Mój syn wstał dziś 6:30 . Masakra . Nigdy nie pojme co im do cholery daje ta jedna godzina co ludziom całe życie przestawia?!
    Dewa no to mamy z waga podobnie:-) ale zobaczysz że za to ciążowe kg zrzucimy szybciej niż chudzielce tyle że bez ciaxy nadwagą zostanie:-) :-)
    ale po porodach założymy wątek dietetyczno ruchliwy i na roczek u dziecka będziemy jak marzenie choć mój motywujący chłop nie wierzy że schudne do swojej 30 tki .

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ