MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już żyje jutrem
i wizytą
Na cmentarzu masakra, błota po kolana. Slizgalismy się bo to na górce, Wiki polecial. Hehe. Pochodzilismy trochę i do domku. Teraz chlopaki w kąpieli
Współczuję tych wymiotiw i plamien. Jeszcze trochę dziewczyny! -
missdiss musisz opanować strach, podobono bardzo ciężko zarazic się toxo więc spokojnie. Przed Tobą 6mc, chcesz stresować bąbla tyle czasu? Pomyśl, że on też odczuwa Twój niepokój
julita jeszcze tylko 2/3 tygodnie złego samopoczucia, najgorsze za Tobą
sylwia olej ojca, nie warto się denerwować, inna mentalność i chyba nic już z tym nie da się zrobić
misia nie szalej z tą dietą bo takie spadki cukry też nie są dobre! Ogólnie nie miałaś złych wyników więc nie musisz stosować restrykcyjnej diety, ważne żeby po posiłach zmieścić się do 120, z czasem cukier może bardziej skakac wtedy podkręć dietę
ag dla mnie na porodówce to była jeszcze abstarkcja
ale łatwiej się wczuć w sytuację jak czuje sie ruchy dzidzi. Powiem Ci, że zkolejnym dzieckiem wcale nie jest lepiej, az dziwne że my na prawdę bęziemy mieć drugiego małego szoguna 
Wy tu o złym samopoczuciu a ja wracam do żywych. Dzis nawet zjadłam schabowego, który od początku ciąży nie chciał przejśc mi przrz gardło i dałam radę zmienić Pauli pieluchę bez odruchu wymiotnego. witaj 2 trymestrze

idę wykąpac młodą, potem leki, wziewy i oklepywanie. Trzymajcie jutro rano kciuki żeby nas nie wysłali do szpitala
Misia 69, WreszcieMama, ag194 lubią tę wiadomość
-
Ojj ruchów nie mogę się doczekać

Na yt są filmiki, jak dziecko fika po 30tc-aż babce brzucha mało nie rozerwało
Ja już wykąpana, głodna:D i z niecierpliwością wypatruję jutrzejszej 12.10
Błagam, niech pokaże, co ma między nogami! albo niech chociaż nic tam nie będzie, to nadzieja na dziewczynkę pozostanie:D mam nadzieję, że w razie czego mój przyszły syn tego nie przeczyta:D
Głupieję
ale tak serio, to chcę tylko, żeby było zdrowe. Nic więcej się nie liczy tak naprawdę.
Sylwia soczek pij:)
Właśnie, melduję, że również zjadłam dziś mięcho!pyszny gulasz roboty narzeczonego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 19:31
Rudzik lubi tę wiadomość
-
Mi też nie podchodzi ani jedno ani drugie i zaczęłam pić kawę inke bez cukru i wchodzi mi bez problemusylwia1985 wrote:ja zjadlam salatke jarzynowa przez chwila
kurde nie podchodzi mi ani kawa ani herbata
nie wiem co pić nie będę non stop wody
bo ileż można pić wodę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 19:43
-
fuu sok jabłkowy, nie lubię
za to śledź hm... wczoraj jadłam to mogę i dziś 
ag moja nigdy nigdy tak nie fikała, malo w ogóle się ruszała w brzuchu a teraz pełno jej wszędzie
choć fakt na yt niektóre filmy przerażają, jak obcy
ag194 lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Nie wiem, czy Wy też tak macie/miałyście w pierwszej ciąży. Ciężko mi sobie uzmysłowić, że w maju będzie z nami dziecko..Nie boję się odpowiedzialności, ale nie mogę w to uwierzyć..
Wyjęłaś mi to z ust
Dopiero w ostatnich dniach zaczyna do mnie docierać, że w maju będzie z nami dziecko - i nie ma odwrotu! Ale chyba jest tak, bo dopiero teraz zaczynam wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze i że nie poronię. Oczywiście porównuje tę ciążę do poprzedniej i za 4 dni wypadnie ten dzień ciąży, w którym ostatnio zaczęły się plamienia, więc stracha mam dalej, ale ponieważ mam ciągle wieczorne mdłości, wielkie cyce, brodawki mi się powiększyły i brzuch jest wielgachny, to kurczę, będzie dobrze!
Qasha też pisała, że dopiero do niej dociera, że jest w ciąży
Dziwne jesteśmy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 20:20
ag194 lubi tę wiadomość

Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Cześć dziewczyny, my dzisiaj z M cały dzień leżymy i chorujemy także nawet na grobach nie byłam
no ale wolałam nie ryzykować, bo padało non stop, najwyżej przejdę się jak mi będzie lepiej.
Też czekam na jutrzejszą wizytę i o dziwo w ogóle się nie stresuję, tylko zżera mnie ciekawość, może poznamy płeć, kto wie
trzymam kciuki za Was jutro wizytujące i Wy trzymajcie za mnie 
A i mam pytanie, czy orientujecie się czy mogę na gardło użyć tantum verde w sprayu? Bo niby czytałam, że można ale wolę się dopytać czy któraś z Was używała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 20:19
ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g

-
No ja też po pielgrzymce na cmentarz. Padalo, błoto... Ech...
Klaudia jak czytałam o Twojej kuzynce to czekałam czy na końcu nie pojawi się info że kłopoty zaczęły się pojawiać jak schudlas... I tak było... Zazdrosna aj szkoda epitetów... Głowa do gory, brzuch do przodu i uśmiech ma twarzy- to ja najbardziej zaboli
Dziewczynki kciukasy za jutro!!!
-
Kamilutek, wydaje mi się, że jednak normalne:D Wszystko będzie dobrze:)
Ogólnie mam fazę myślenia, do kogo będzie podobne, czy będzie mądre, jak sobie w życiu będzie radzić. Jaką ja będę matką. Jak dziecko dobrze wychować- na dobrego człowieka, ale też takiego, żeby nie dostał w tyłek od życia. Tyle pytań, wszystko przed nami.. -
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
Ag194 też mam podobne myślenie:do kogo będzie podobne z wyglądu czy z charakteru aż nie mogę się doczekać do końca ciąży by się tego dowiedzieć.Tyle pytań na razie bez odpowiedzi...
Ja też nie czuję się żebym była w ciąży,tylko brzuch to zdradza,jest już sporawy a to dopiero 12 tc. Chyba dotrze do mnie ten fakt gdy poczuję ruchy dziecka.
Współczuję tym które cały czas męczą mdłości czy wymioty lub plamienia-oby się to skończyło jak najszybciej.

-
16 sierpniaUska wrote:Hejka;-) Dewa moge wiedziec jaki masz termin ostatniej miesiaczki?? Pisalas ze zaczynasz 12 tydz od Om a z usg 9tyg 4dni to tak samo jak u mnie;-)
A Kropek zaskoczył koło 8 września, chyba
Kalendarz Belly pokazał mi dzisiaj 12 tydzień (11t0d) a suwaczek mam wg ostatniego usg. Wg OM termin 23 maj, wg lekarza 1 albo 2 czerwca 
I tak się właśnie zastanawiam. 14.10 miał 0,91 mm a kolejną wizytę mam 15.11. Jestem baaaardzo ciekawa ile ta moja Rybka będzie miała "wzrostu"
A u Ciebie jak to z liczbami? Kiedy ostatnia miesiączka i badanie?
Jak duży był Maluch ostatnio? Kiedy wizyta?
Wiadomo, Szkrab Szkrabowi nie równy, każdy ma swoje tempo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:55
ggonia lubi tę wiadomość