X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też się wkurzyłam, że lekarz zabronił Wam wejść razem!
    Miałam ostatnio prawo i wykłady o prawach pacjenta-za takie coś może mieć problemy, to jest złamanie praw pacjenta. W sumie dobrze takie rzeczy wiedzieć, tak samo jak poczytać standardy opieki okołoporodowej, w szkole rodzenia również będą nas uświadamiać, do czego mamy prawo podczas porodu i po nim.

Ja niestety jutro idę sama na badania:/ Paweł ma służbę i oczywiście nie chcą mu przełożyć:/ stres większy mam tylko teraz..poza tym miło byłoby zobaczyć jego reakcję na fikające dziecko-ostatnio jak byliśmy to dziecko było bardziej kropeczką niż człowiekiem, a teraz pewnie już poważne bobo:)

Klaudia dokładnie, nie przejmuj się wiedźmą, w głębi duszy zazdrości, że laska jesteś i masz rodzinę i poukładane życie, a nie sieczkę we łbie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:25

Klaudia0727, WreszcieMama lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg chodzimy razem z partnerem bo on chce byc i koniec :p mi to nie przeszkadza wręcz się cieszę ze on chce być przy mnie i chce podziwiac maluszka :p

WreszcieMama lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wchodzę pierwsza, gadka wstępna z gin o nowościach i wołam męża, ale wczoraj np to pielęgniarka to pogonił zrby wchodził od razu :) nue pozwolili ju tylko ba izbie przyjec s szpitalu, ale widzialam ze nawet jak ktos rodzi to ba izbie jest sam i dopiero jam stwierdza se to jyz to z mężem do sali.

Dziewczyny, które miały już prenatalne. naopisie badania mam ryzyko tych wszystkich chorób 1: ileś tam i pod spodem ryzyko przedwczesnego porodu 1:120. wydaje mi się dość duże :/ jak u Was?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • dewa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Ja na tą wizytę też juź zabiorę mojego Darka. Nie wiem czy w 12 tygodniu będzie jeszcze badanie dowcipne, czy już przez brzuszek, ale przecież nie ma tam nic, czego Darek nie widział ;)

Eeeech...dzisiaj Wszystkich Świętych. Wiecie jak baaaardzo mi brakuje...polskiego cmentarza w tym dniu? Mamy piękną tradycję, cmentarze szczególnie wieczorem wyglądają po prostu nieziemsko. Ta cisza, łuna nad cmentarzem, wspomnienia. To już trzecie święta, które spędzam w Niemczech. Tutaj niby też święto, ale na cmentarze nikt nie chodzi, nie ma tak jak u nas, tysięcy zniczy i kwiatów.

Nostalgiczne się w mojej głowie zrobiło.

Qasha, gratuluję ciąży!!! ;) Ja swojej kompletnie nie czuję i nie widzę, mam nadzieję że wciąż tam jest.

Moniqaaa, Arwi, WreszcieMama lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez smutno, ze nie jestem w swieta w polsce...ale "latwiej" przynajmniej dlatego, ze dzis to normalny dzien pracy i szybko zleci :)

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Powiem Wam, że majac małe dziecko dzień jest dużo dluższy :P Normalnie wstałabym po 9 a tak od 7 na nogach, po śniadaniu, bylismy na zastrzyku z Paulą i obskoczyliśmy już 2 cmentarze (młoda z dziadkami) Teraz kawa, obiad i jeszcze jeden cmenatarz.
    Paula na szczęście dziś już lepiej, mniej kaszle i ciut mniej charczy przy oddychaniu wiec liczę na to, że jutro lekarka nas nie wyśle na szpital

karola Gniewko dla mnie śrenio ale Mieszko bardzo fajnie :)

Spirit pierwszy raz spotykam się z ryzykiem przedwczesnego produ :O moim zdaniem 1:120 to niskie ryzyko ;)

co do wizyt to ja chodzę sama, w sumie nawet tak wolę. Mąż z córką był na pierwszych dwóch wizytach i prenatalnych, teraz tylko na prenatalnych, ale wiadomo, każdy ma innne potrzeby. Zresztą przy jego pracy i tak byłoby ciężko żeby ze mną chodził

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja zawsze wchodzę pierwsza, gadka wstępna z gin o nowościach i wołam męża, ale wczoraj np to pielęgniarka to pogonił zrby wchodził od razu :) nue pozwolili ju tylko ba izbie przyjec s szpitalu, ale widzialam ze nawet jak ktos rodzi to ba izbie jest sam i dopiero jam stwierdza se to jyz to z mężem do sali.

Dziewczyny, które miały już prenatalne. naopisie badania mam ryzyko tych wszystkich chorób 1: ileś tam i pod spodem ryzyko przedwczesnego porodu 1:120. wydaje mi się dość duże :/ jak u Was?

Ja w ogóle nie mam napisanego ryzyka przedwczesnego porodu D:

Dzisiaj na groby ze względu na wczorajszy dzień nie jadę. W niedzielę byłam z Marcinem na grobie Aniołka i przy okazji mojej cioci i prababci. Więcej nigdzie w tym roku nie jadę, dziadek wybaczy, że rodzice przyjadą sami :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    mi tez smutno, ze nie jestem w swieta w polsce...ale "latwiej" przynajmniej dlatego, ze dzis to normalny dzien pracy i szybko zleci :)
    Gonia, chciałam sprawdzić gdzie mieszkasz, ale nie znalazłam Cię w tabelce ;) Gdzie się podziewasz? :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk jest tu kto?

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk Melduje się :)
    Leżę sobie na kanapie, na groby wieczorkiem dopiero ale zaraz do teściów na obiadek :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam, co to za podejrzana cisza na oddziale ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OM zaczynam 12 tydzień, wg ostatniej wizyty 9t4d. Komu wierzyć? Może Maluszek podgoni? :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obiadku, ale sama gotowalam :-) na mszy na cmentarzu też już byłam więc mam czas na forum :-)

• blubka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Wg OM zaczynam 12 tydzień, wg ostatniej wizyty 9t4d. Komu wierzyć? Może Maluszek podgoni? :)
    Pogoni tak jak mój dwa tygodnie temu 22mm a wczoraj 46mm. Więc wszystko przed twoim maluszkiem

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nie wierząca ale ze względu na tradycje idę zapalić świeczkę za najbliższych ew. od rodziny która nie może przyjechać :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć umarłych wieczność dotąd trwa dokąd pamięcią się im płaci... I to prawda

Espera, Camilia lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o nie o tym jest nasz wątek :-) jak się czujecie ciężaróweczki?

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas tak pada, że byłam tylko na jednym cmentarzu i dwa kolejne odpuściłam, rodzinka pojechała beze mnie. znowu mam nawrót fobii o toksoplazmozie, ciągle widzę wszędzie źródła potencjalnego zakażenia i mam wrażenie, że robię z siebie wariata przez to ;( tak żałuję, że akurat ja nie przechodziłam tego kiedyś, teraz tylko zmartwienie :(

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem, odpoczywam, mąż robi obiad zanim ucieknie do pracy. Cmentarze obskoczone, świeczki zapalone

blubka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missdiss a istnieje jakieś ryzyko zarażenia?

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ