MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blubka wrote:Tośka mojego męża też coś bierze i syna też, ale jak słyszę to pochrząkiwanie, kaszel na siłe to mi się śmiać chce, hahahaha wczoraj to mu powiedziałam, że jak mężczyzna jest chory to tak jakby koniec świata miał nastąpić i trochę się uspokoił
a co do samopoczucia to ja jestem bardzo słaba, ciągle czuję jakbym za chwilę miała zemdleć, poleguję dużo w łóżku ale obowiązki też są wiadomo jak u każdej z nas, posprzątałam z grubsza po śniadaniu i odpoczywam
Tez sie tak slabo czuje czasami, ostatnio przedwczoraj, jak siedze jest ok.a jak wstane to dostaje jakby zadyszki i okropnie mi slabo wtedy... -
Hope_ wrote:A była dyskusja o imieniu Mieszko - wiadomo, że każdy ma pulę imion, których by dziecku nie dał
Na mojej jest Mieszko własnie - w podstawówce miałam Mieszka - mówiliśmy na niego wszyscy MIECHOL - miał mega bogatych rodziców, był rozpuszczony, kiedyś jak w zimę spytałam się go czemu chodzi w klapkach (firmy H2O) to powiedział "te klapki są warte więcej niż wszystko co Ty masz na sobie" - taki uroczy był
U nas z chłopięcych imion mi chyba najbardziej leży Antek - ale mój mąż trochę kręci nosem, chociaz nie powiedział kategorycznie niejest jedno męskie, które strasznie mi się nie podoba
-
blubka wrote:Uska najgorzej to jest w sklepie gdy czekam w kolejce do kasy i czuję, że zaraz odpłynę, bo w domu to wiadomo można usiąść czy przykucnąć
To jak bylam ostatnio u hematologa bylo tyle ludzi ze nie bylo gdzie usiąść musialam stac godz w pewnej chwili bylo mi juz wszystko jedno i kucalam pod ścianą. W pierwszej ciazy mialam duzo gorzej z tymi słabościami w sklepie np pomagalo mi troche jak pochodzilam bo jakbym miala stac w jednym miejscu to bym napewno zemdlala.blubka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo mnie też ten Alan do końca nie przemawia bo wolałabym Tymon ale też muszę trochę się ugiac dla męża bo pierwszego wymusilam Natan i twraz nie chce być egoistka. Liczę nadal na Lilke:-) czuje ze będzie córka ale wróżę sobie syna
tak czy siak będę szczęśliwa jak będzie zdrowe.
Kleopatra a czemu mały ma stopien? Jakieś wady wrodzone? -
Zauważyliście że wszystkie z prenatalnych dzieciaki na liście to chłopcy? ciekawe czy komuś z nas zniknie na polowkowym sprzet
biorę od początku witaminy w których jest kwas foliowy i dodatkowo folik. myślicie że już trzeba odstawić folik czy mogę sobie lykać to i to?
A w ogole maz dopayrzyl doe u mnie czarnej linii od pępkasmiezzna jest
2017 #1
2019 #2
-
Mabelle wrote:O rany, może zjadłas coś uczulajacego jakieś orzechy, owoc.
Odezwij się ,jak będziesz wiedziała więcej.
A mi w II trymestrze nie dobrze ,mam nadzieje że to jednorazowe
W sobotę jadłam musztardę. Wczoraj wyszly mu najpierw kropki. Teraz mam usta jak Angelina i grube nadgarstki... Odsylaja mnie na razie od jednego do drugiego (z jednego szpitala do tego z ginekologia. Z ip do poradni, bo skoro nie krwawie to nic pilnego). Dobrze ze oddycham normalnie bo najbardziej sie boje ze mogłabym się dusić -
Hej. U mnie stres. Śniły mi się krwawienia:/ wstaję, golę się tam, później idę sikać, patrzę a tam żywa krew, zawał na miejscu, a za chwilę facepalm-przecież się zacięłam.
A wiecie, zawał od razu, bo zmniejszam sobie luteinę, żeby już odstawić, bo lekarka mówiła, że nie widzi wskazań do brania, no ale zobaczę, co dziś mój lekarz powie. Chyba i tak go poproszę o luteinę na wszelki wypadek, bo ostatnio przy odstawianiu dupka miałam ten brązowy upław i dlatego z powrotem biorę. kurde, ale nie rozumiem tego, na samym początku ciąży miałam taki piękny pgr, że nie chce mi się wierzyć, że mam jakieś braki teraz..
boję się tej wizyty i nie mogę się doczekać. Chcę już być po. -
kiedyś chciałam nadać dzieciakom imiona po dziadkach:
- jedna babcia Anna, druga Honorata, więc wychodzi Hanna jak nic
- a obaj dziadkowie to Mariany, więc Jan byłby niezłym kompromisem.
Ale to było kiedyś, dawno temu, gdy nie brałam pod uwagę, że chłop też może mieć jakieś chciejstwa w kwestii imionAle może go przekonam, żeby dać tak na drugie.
Leirion, narób paniki, że Ci słabo i ledwo stoisz, że zaraz zemdlejesz i w ogóle czujesz się katastrofalnie, bo inaczej będą Cię odsyłać od lekarza do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:31
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
W poniedziałek byłam na badaniach. Wszystko ok. Wszystko jest na miejscu. Przeliczyl wszystko i powiedział, że mam przybyć na następną wizytę. Płci mi nie wskazał. Dla niego to za szybko... Więc nadal nie wiemy. Dzieciak machal do nas rączka...
ag194, blubka, Kleopatra, sylwucha89, Spirit, Rudzik, Camilia, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:kiedyś chciałam nadać dzieciakom imiona po dziadkach:
- jedna babcia Anna, druga Honorata, więc wychodzi Hanna jak nic
- a obaj dziadkowie to Mariany, więc Jan byłby niezłym kompromisem.
Ale to było kiedyś, dawno temu, gdy nie brałam pod uwagę, że chłop też może mieć jakieś chciejstwa w kwestii imionAle może go przekonam, żeby dać tak na drugie.
Leirion, narób paniki, że Ci słabo i ledwo stoisz, że zaraz zemdlejesz i w ogóle czujesz się katastrofalnie, bo inaczej będą Cię odsyłać od lekarza do lekarza.ale twoje kombinacje też są fajne
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
blubka wrote:kiedys na jakimś forum czytałam, że jakaś dziewczyna urodziła córkę i żeby mama i teściowa były zadowolone to nazwała córkę Marianna, bo jedna była Anna a druga Maria to jest dopiero kompromis
ale twoje kombinacje też są fajne
Marianna też fajne imię
Ja znam Mieszka, który jest bardzo fajny, choć bogaty. Może to jednak dobry pomysł, żeby nazwać chłopca Mieszko, dobra wróżba na przyszłość - przynajmniej nie będzie biedowałblubka, toska_88 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Leirion kurcze ciekawe co to.
Która pierwsza wizytuje?
Mój młody to długa historia ogólnie z powodu silnej asymetrii i napięcie mięśniowego. Miał też niedobór wit D i długo był rehabilitowany, nosił kask na główce bo miał plagiocefalię itp. Ale teraz już ok, może mieć w przyszłości skoliozę albo lekką koślawość stópek ale tak to już zdrowy
Brzuch mnie dzisiaj pobolewa, może z nerwów. Dobrze że w pracy jestem to szybciej zleci