X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po horrorze ;) strrrraszny.
    Jutro powrót do szarej codzienności :( znowu do pracy.
    W sumie ja też jeszcze jakiś tak nie myślę o 3 dziecku, wolę się nie stresować ;p zobaczycie jakie trudne jest wychowywanie dzieci, zwłaszcza tak przemadrzalych jak moje ;) a co dopiero trójka, haha ;)
    Tantum verde można w ciąży.
    Ja się trochę denerwuje jitrzejsza wizyta, oby maleństwo było zdrowe. Reszta nieważna, mój młodszy syn miał problemy zdrowotne, jeździliśmy po szpitalach, ma orzeczenie o niepełnosprawności i mogę z całym przekonaniem powiedzieć że zdrowe dziecko to największe szczęście.
    Dobrej nocy dziewczynki!

Hope_ lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam w końcu! Już nie jestem -2kg, tylko -1kg, ha! :D

WreszcieMama, Espera, monika_89, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:43

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    16 sierpnia :) A Kropek zaskoczył koło 8 września, chyba ;) Kalendarz Belly pokazał mi dzisiaj 12 tydzień (11t0d) a suwaczek mam wg ostatniego usg. Wg OM termin 23 maj, wg lekarza 1 albo 2 czerwca ;)

I tak się właśnie zastanawiam. 14.10 miał 0,91 mm a kolejną wizytę mam 15.11. Jestem baaaardzo ciekawa ile ta moja Rybka będzie miała "wzrostu" :D

A u Ciebie jak to z liczbami? Kiedy ostatnia miesiączka i badanie? :D
    Jak duży był Maluch ostatnio? Kiedy wizyta? :D

Wiadomo, Szkrab Szkrabowi nie równy, każdy ma swoje tempo ;)
    U mnie zaś 15sierpień miesiączka, termin z OM na 22Maj a z Usg dzidziol starszy o tydzień aż i wstępnie niby około 15 maja

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, Marta, ja też om miałam 15 sierpnia, więc teoretycznie jedziemy razem tym samym kursem :)
    Ale u mnie dzieć z usg młodszy i termin porodu na 26 maja wychodzi, jestem w 10t5d. Zobaczymy. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w tak wczesnych etapach ciąży lekarz może na obrazie usg dokonać mega dokładnych pomiarów, więc na pewno czekają nas korekty :)

Właśnie piję sobie na śniadanko pyszny koktajl malinowo-jagodowo-bananowy (a maliny własne!) - chłop zrobił. Mniam!

Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, co prawda nie wizytuję, ale w pracy mam jeden z najważniejszych dni ostatnio. Siedzę i staram się nie stresować, ale średnio mi to wychodzi.

Miłego dnia wszystkim!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dawno się nie odzywalam, ale staram się być na bieżąco. Ostatnio miałam podły humor i samopoczucie więc nie chciałam smęcić. Zaliczyłam też pierwsze poranne ukłony przy toalecie i mam szczerą nadzieję że to jednorazowe wybryki.

Z pozytywów od tygodnia moje dziecko nie cyca więc sukces w pełni :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące!! Ja już nie mogę się doczekać usg genetycznego ale jeszcze dwa tygodnie czekania przede mną.

Aaa i zapomniałam Toska proszę o przepowiednie co do sprzętu między nóżkami mojego bobo ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 07:23

blubka, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Hej :)

Dawno się nie odzywalam, ale staram się być na bieżąco. Ostatnio miałam podły humor i samopoczucie więc nie chciałam smęcić. Zaliczyłam też pierwsze poranne ukłony przy toalecie i mam szczerą nadzieję że to jednorazowe wybryki.

Z pozytywów od tygodnia moje dziecko nie cyca więc sukces w pełni :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące!! Ja już nie mogę się doczekać usg genetycznego ale jeszcze dwa tygodnie czekania przede mną.

Aaa i zapomniałam Toska proszę o przepowiednie co do sprzętu między nóżkami mojego bobo ;)?
    Gratuluję pomyślnego odstawienia :-)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wróżka Toska chyba potłukła kryształówą kulę bo nic się nie odzywa :-(

• Leirion Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.ja jadę na SOR. Dostałam jakiejś paskudnej alergii - najpierw myślałam ze to komar. W nocy spuchly mi usta, wiec jedziemy zanim spuchne bardziej. Lekko panikować zaczynam..

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tak zawzięcie wróży, że nie ma czasu nawet napisać ;)

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Hej dziewczyny.ja jadę na SOR. Dostałam jakiejś paskudnej alergii - najpierw myślałam ze to komar. W nocy spuchly mi usta, wiec jedziemy zanim spuchne bardziej. Lekko panikować zaczynam..

O rany, może zjadłas coś uczulajacego jakieś orzechy, owoc.
    Odezwij się ,jak będziesz wiedziała więcej.

A mi w II trymestrze nie dobrze ,mam nadzieje że to jednorazowe :(

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:44

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:

Spokojnie w szpitalu szybko opanują sytuację. A miałaś wcześniej podobne objawy? Trzymam kciuki i daj koniecznie znać!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!!!!! Wczoraj miałam koniec świata bo przecież mój mąż ma grypę i jest umierający, mały też nie doszedł do siebie a i mnie coś bierze. Dwóch chorych chłopów to za dużo dla mnie. Wczoraj nic mu się nie chciało na cmentarzu nie byliśmy bo ja u ojca byłam w sobotę a mój baz pojedzie dzisiaj do siebie bo na szczęście dzisiaj już idzie do pracy bo ileż można razy herbatę komuś parzyć:-)
    Sylwia ja mam to samo z mamą. Ciągle chce żebyśmy przyjeżdżali a ona wpada od święta . Przestałam jeździć i wierz mi że zmobilizowalo ja do tego żeby przyjeżdżać -spróbuj:-)
    Sylwucha nie zostawię Ci złudzeń będzie kolejny chłop do kolekcji:-)
    Ja już czuję ruchy pełna gębą i to mi się podoba. W poprzedniej ciaxy mały w 3 trymestrze kopal tak mocno że stracal mi talerz z brzucha. Normalnie stopę wybijal z brzucha że można było palce liczyć:-)
    Teraz też czuje mega ruchliwe dziecko ale to mnie cieszy bo wiem że ma się dobrze i żyje przede wszystkim.
    Później uzupełnię tabelkę z tymi wróżbami.
    Dziś wizyta na 17:30 jupiiii:-)

blubka, Hope_, Demsik, sylwucha89, ag194, WreszcieMama, Mabelle, Camilia, zastrzeŻona, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska bardzo podoba mi się ta wróżba :)! I bardzo zazdroszczę że już wyraźnie czujesz ruchy mi w niedzielę i pn wydawało się że czuję juniora ale na potwierdzenie jeszcze pewnie troszeczkę poczekam :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    16 sierpnia :) A Kropek zaskoczył koło 8 września, chyba ;) Kalendarz Belly pokazał mi dzisiaj 12 tydzień (11t0d) a suwaczek mam wg ostatniego usg. Wg OM termin 23 maj, wg lekarza 1 albo 2 czerwca ;)

I tak się właśnie zastanawiam. 14.10 miał 0,91 mm a kolejną wizytę mam 15.11. Jestem baaaardzo ciekawa ile ta moja Rybka będzie miała "wzrostu" :D

A u Ciebie jak to z liczbami? Kiedy ostatnia miesiączka i badanie? :D
    Jak duży był Maluch ostatnio? Kiedy wizyta? :D

Wiadomo, Szkrab Szkrabowi nie równy, każdy ma swoje tempo ;)

To u mnie troche wczesniej bo miesiaczke mialam 10 sierpnia, termin porodu mam na 17 maja wg Om:-) no i dzis zaczelam 12 tydz tyle ze ja licze skonczone tyg jakbym liczyla tak jak Wy to mialabym dziś 13 tydz:-) u mnie maluszek 26.10 mial 3cm od owu na wizycie mialo byc 8tyg i 4 dni a jak zmierzyl maluszka pokazalo ze ma 9tyg i 3dni wiec troche podgonil;-) ale i tak cos malutki jest.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyte mam 8.11 prenatalne;-)

Marta931217 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend dalej drążyliśmy kwestię imion dla chłopaka.
    I wymyśliłam - Hugo. Ale chłop tak trochę kręci nosem, choć z drugiej strony nie jest w stanie wymyślić żadnej alternatywy. Nic mu się nie podoba.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:44

toska_88 lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilutek Hugo to piękne imię i też bardzo mi się podoba ale niestety mojemu mężowi nie za bardzo, a najbardziej to mnie denerwuje jak mówi do brzuszka "jak tam Stasiniek?" okropni są ci nasi faceci

Madu1611 lubi tę wiadomość

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ