MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po horrorze
strrrraszny.
Jutro powrót do szarej codziennościznowu do pracy.
W sumie ja też jeszcze jakiś tak nie myślę o 3 dziecku, wolę się nie stresować ;p zobaczycie jakie trudne jest wychowywanie dzieci, zwłaszcza tak przemadrzalych jak mojea co dopiero trójka, haha
Tantum verde można w ciąży.
Ja się trochę denerwuje jitrzejsza wizyta, oby maleństwo było zdrowe. Reszta nieważna, mój młodszy syn miał problemy zdrowotne, jeździliśmy po szpitalach, ma orzeczenie o niepełnosprawności i mogę z całym przekonaniem powiedzieć że zdrowe dziecko to największe szczęście.
Dobrej nocy dziewczynki!Hope_ lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:16 sierpnia
A Kropek zaskoczył koło 8 września, chyba
Kalendarz Belly pokazał mi dzisiaj 12 tydzień (11t0d) a suwaczek mam wg ostatniego usg. Wg OM termin 23 maj, wg lekarza 1 albo 2 czerwca
I tak się właśnie zastanawiam. 14.10 miał 0,91 mm a kolejną wizytę mam 15.11. Jestem baaaardzo ciekawa ile ta moja Rybka będzie miała "wzrostu"
A u Ciebie jak to z liczbami? Kiedy ostatnia miesiączka i badanie?
Jak duży był Maluch ostatnio? Kiedy wizyta?
Wiadomo, Szkrab Szkrabowi nie równy, każdy ma swoje tempo -
Dewa, Marta, ja też om miałam 15 sierpnia, więc teoretycznie jedziemy razem tym samym kursem
Ale u mnie dzieć z usg młodszy i termin porodu na 26 maja wychodzi, jestem w 10t5d. Zobaczymy. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w tak wczesnych etapach ciąży lekarz może na obrazie usg dokonać mega dokładnych pomiarów, więc na pewno czekają nas korekty
Właśnie piję sobie na śniadanko pyszny koktajl malinowo-jagodowo-bananowy (a maliny własne!) - chłop zrobił. Mniam!
Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, co prawda nie wizytuję, ale w pracy mam jeden z najważniejszych dni ostatnio. Siedzę i staram się nie stresować, ale średnio mi to wychodzi.
Miłego dnia wszystkim!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej
Dawno się nie odzywalam, ale staram się być na bieżąco. Ostatnio miałam podły humor i samopoczucie więc nie chciałam smęcić. Zaliczyłam też pierwsze poranne ukłony przy toalecie i mam szczerą nadzieję że to jednorazowe wybryki.
Z pozytywów od tygodnia moje dziecko nie cyca więc sukces w pełni
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące!! Ja już nie mogę się doczekać usg genetycznego ale jeszcze dwa tygodnie czekania przede mną.
Aaa i zapomniałam Toska proszę o przepowiednie co do sprzętu między nóżkami mojego bobo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 07:23
blubka, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Hej
Dawno się nie odzywalam, ale staram się być na bieżąco. Ostatnio miałam podły humor i samopoczucie więc nie chciałam smęcić. Zaliczyłam też pierwsze poranne ukłony przy toalecie i mam szczerą nadzieję że to jednorazowe wybryki.
Z pozytywów od tygodnia moje dziecko nie cyca więc sukces w pełni
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące!! Ja już nie mogę się doczekać usg genetycznego ale jeszcze dwa tygodnie czekania przede mną.
Aaa i zapomniałam Toska proszę o przepowiednie co do sprzętu między nóżkami mojego bobo?
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Leirion wrote:Hej dziewczyny.ja jadę na SOR. Dostałam jakiejś paskudnej alergii - najpierw myślałam ze to komar. W nocy spuchly mi usta, wiec jedziemy zanim spuchne bardziej. Lekko panikować zaczynam..
O rany, może zjadłas coś uczulajacego jakieś orzechy, owoc.
Odezwij się ,jak będziesz wiedziała więcej.
A mi w II trymestrze nie dobrze ,mam nadzieje że to jednorazowe -
Leirion wrote:Hej dziewczyny.ja jadę na SOR. Dostałam jakiejś paskudnej alergii - najpierw myślałam ze to komar. W nocy spuchly mi usta, wiec jedziemy zanim spuchne bardziej. Lekko panikować zaczynam..
Spokojnie w szpitalu szybko opanują sytuację. A miałaś wcześniej podobne objawy? Trzymam kciuki i daj koniecznie znać!
-
nick nieaktualnyJestem!!!!! Wczoraj miałam koniec świata bo przecież mój mąż ma grypę i jest umierający, mały też nie doszedł do siebie a i mnie coś bierze. Dwóch chorych chłopów to za dużo dla mnie. Wczoraj nic mu się nie chciało na cmentarzu nie byliśmy bo ja u ojca byłam w sobotę a mój baz pojedzie dzisiaj do siebie bo na szczęście dzisiaj już idzie do pracy bo ileż można razy herbatę komuś parzyć
Sylwia ja mam to samo z mamą. Ciągle chce żebyśmy przyjeżdżali a ona wpada od święta . Przestałam jeździć i wierz mi że zmobilizowalo ja do tego żeby przyjeżdżać -spróbuj:-)
Sylwucha nie zostawię Ci złudzeń będzie kolejny chłop do kolekcji:-)
Ja już czuję ruchy pełna gębą i to mi się podoba. W poprzedniej ciaxy mały w 3 trymestrze kopal tak mocno że stracal mi talerz z brzucha. Normalnie stopę wybijal z brzucha że można było palce liczyć
Teraz też czuje mega ruchliwe dziecko ale to mnie cieszy bo wiem że ma się dobrze i żyje przede wszystkim.
Później uzupełnię tabelkę z tymi wróżbami.
Dziś wizyta na 17:30 jupiiii:-)blubka, Hope_, Demsik, sylwucha89, ag194, WreszcieMama, Mabelle, Camilia, zastrzeŻona, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:16 sierpnia
A Kropek zaskoczył koło 8 września, chyba
Kalendarz Belly pokazał mi dzisiaj 12 tydzień (11t0d) a suwaczek mam wg ostatniego usg. Wg OM termin 23 maj, wg lekarza 1 albo 2 czerwca
I tak się właśnie zastanawiam. 14.10 miał 0,91 mm a kolejną wizytę mam 15.11. Jestem baaaardzo ciekawa ile ta moja Rybka będzie miała "wzrostu"
A u Ciebie jak to z liczbami? Kiedy ostatnia miesiączka i badanie?
Jak duży był Maluch ostatnio? Kiedy wizyta?
Wiadomo, Szkrab Szkrabowi nie równy, każdy ma swoje tempo
To u mnie troche wczesniej bo miesiaczke mialam 10 sierpnia, termin porodu mam na 17 maja wg Om:-) no i dzis zaczelam 12 tydz tyle ze ja licze skonczone tyg jakbym liczyla tak jak Wy to mialabym dziś 13 tydz:-) u mnie maluszek 26.10 mial 3cm od owu na wizycie mialo byc 8tyg i 4 dni a jak zmierzyl maluszka pokazalo ze ma 9tyg i 3dni wiec troche podgonil;-) ale i tak cos malutki jest. -
W weekend dalej drążyliśmy kwestię imion dla chłopaka.
I wymyśliłam - Hugo. Ale chłop tak trochę kręci nosem, choć z drugiej strony nie jest w stanie wymyślić żadnej alternatywy. Nic mu się nie podoba.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!