Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Dziewczyny moj malz 22.12 konczy 40lat!jakies pomysly?ktos cos?
    skórzany portfel z paroma stówkami w środku ;-)

Moniqaaa, Demsik lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska super, że wszystko dobrze ale lekarz dupek do potęgi :/ zapłaciłaś za usg i masz prawo żeby Ci wytłumaczył co na nim widzi

MyHappy cudnie :) nie lubie tylo tej infekcji, ale raz dwa przejdzie

Demsik może skok na bungee albo ze spadochronem?

WreszcieMama o jak toska pisze grunt to pozywywne myślenie, ile pacjentów z placebo wyzdrowiało bo wierzyło, że dostają lek. Myśl pozytywnie. Masz długą szyjkę, 3,5cm to sporo

MyHappy, nick nieaktualny, Demsik lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyHappy wrote:
    I ja się witam po wizycie :) Jak lekarz zaczęła usg, to Dzidziuś akurat drapał się rączką po karku ;) Stópkę ma wielkości 12mm, taki gigant :) Serduszko ładnie biło, a szyjka długa i zamknięta.
    Bóle to niestety infekcja, dostałam receptę :/

Lubię za wszystko oprócz infekcji.
    Ale z tą sobie szybko poradzisz :)

MyHappy lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Przynajmniej wiem, że z dzieckiem wszystko jest dobrze, reszta jest nieważna :)

• Uska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlepsze jest to ze ten lekarz mnie zna bo juz niejednokrotnie u niego bylam... No nic na mnie jiz nie zarobi:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i znamy przyczynę moich krwawień/plamień. Moja nadżerka stroi fochy, gin zdecydowała się ją dokładnie obejrzeć i zrobić posiew, a jak tylko ją dotknęła to polała się krew. Teraz już wszystko wiemy - szyjka jest winowajcą. Ale nie musi mnie to martwić, bo maluchowi to nie zagraża :) Na przełomie 2 i 3 trymestru założymy szew lub pessar, bo teoretycznie może mi grozić przedwczesny poród, ale jestem pełna dobrych myśli :)
    Na usg zero krwiaków i zero odklejającej się kosmówki/łożyska :)
    Synuś ma perfekcyjne warunki. Ahhhh, będzie Kubuś, będzie Kubuś <3

monika_89, nick nieaktualny, WreszcieMama, sylwucha89, bbee, marie_marie22, GoNia1979, MEGI81, MyHappy, Breezee, bezimienna, rybka33, Maniuś, Demsik lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazal byc spokojnym ale nie widoczma byla kosc nosowa. Niby mowil ze to nie jest takie wazne skoro NT jest w normie. Slabo bylo widac, i za 10 dni na drugoch prenatalnych powinna byc widoczna. Teraz sie znow tym bede martwic...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaha i dzidzius ma 5.2mm;-)

marie_marie22, MEGI81, MyHappy, sylwucha89, Demsik lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, bardzo mi przykro :( trzymaj się, wszystko będzie dobrze!

Przepraszam dziewczyny, ale nie dałam rady za bardzo Was nadrobić, tylko po łebkach... Wczoraj wieczorem zjadłam coś z laktozą, a mam nietolerancję i organizm się zachowuje jak podtruty od wczoraj wieczorem :( Jelita bolą, metabolizm się zatrzymał, masakra, dopiero popołudniu świeży sok grapefruitowy trochę pomógł. Jeszcze córka coś na brzuszek narzeka... :(

Byłam dzisiaj na USG prenatalnym. Lekarz dzieciaczka dokładnie obejrzał, powymierzał, chociaż jak sam stwierdził, nie mają takiego super sprzętu w przychodni, więc zrobił po prostu "ile mógł", ale dziecię zdrowe, wszystko w porządku, wszystkie wymiary, narządy itd. Najgorsze, że drukarka odmówiła posłuszeństwa,więc nie mam zdjęć ale najważniejsze, że jest wszystko dobrze, mąż dzidziusia też podglądał i szczęśliwy. Także teraz mam miesiąc w spokoju. Jedynie co położna miała zastrzeżenia, że tętno mam 140 i to trochę za wysokie.

marie_marie22, blubka, mon!ta^, MEGI81, MyHappy, sylwucha89, Kleopatra, rybka33, Maniuś, Demsik, Madu1611, ag194 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:08

Arwi lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb0b356f993b.jpg
    Hej wam! Wszystko ok mam 5.9 cm serce 162 na minutę i na 80% jestem DZIEWCZYNKĄ!!!!! :)

bbee, blubka, Arwi, julita, marie_marie22, nick nieaktualny, GoNia1979, Uska, WreszcieMama, monika_89, MEGI81, Mabelle, MyHappy, Spirit, Moniqaaa, Breezee, bezimienna, sylwucha89, Kleopatra, Misia 69, Rudzik, rybka33, Maniuś, Demsik, sylwia1985, Madu1611, ag194, Kamilutek lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama nie mam nic przeciwko, byle nie wcześniej, niż w połowie kwietnia! :D

WreszcieMama lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb0b356f993b.jpg
    Hej wam! Wszystko ok mam 5.9 cm serce 162 na minutę i na 80% jestem DZIEWCZYNKĄ!!!!! :)

Gratulacje!! :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    HA ha! Będzie 6/6 bo wciąż się umieram że Marie będzie miała syna i on sie jeszcze ujawni :-) ha ha
    Heheh, wszystko możliwe, chociaż do brzucha już mówię per Lili.

Ag, piękne buciki!!! <3

Uska, super, że z dzieckiem w porządku, ale lekarz to gbur i tyle. Jak można tak odpowiedzieć na pytania?!

Qasha, gratuluję syna :)

MyHappy, gratuluję! To taka ulga podejrzeć swoje dziecko na usg, prawda? :)

Demsik, a co lubi Twój mąż? Może jakieś romantyczne wyjście na kolacje? W zależności oczywiście jak Ty i dzidzia się będziecie czuć :)

MyHappy, Demsik, ag194 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee, Klaudia, Wam też gratuluję USG i super dzieciaczków! :D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha KLAUDIA następna się sprawdziła z moją wrozba:-) Gratuluję kochana
    WreszcieMama czuje się w obowiązku przywracac w tobie pozytywne wibracje i nastawiac cie na dobre myślenie bo tylko to cj pomoże!!! Twoja psychika stwarzą ze ciało będzie chciało do niej dołączyć i sama możesz wywoływać te problemy choć trudno Ci w to wierzyć. Jak starsza siostra bardziej doświadczona stawiam cie do pionu byś się otrzasnela i zaczęła cieszyć!

WreszcieMama, MEGI81, Mabelle, Klaudia N., sylwucha89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka jest problem czytaj priv:-)

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, wszystko tak Ci się sprawdza, aż teraz się zaczęłam zastanawiać czy moja Lila nie jest czasem Dawidem...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerazilam sie teraz.... Klaudia N u Ciebie tak ladnie widac nosek dziecka, pokaze Wam moje zdjecie i buzia dziecka jest taka wklesnieta... Tak jakby tej kpsci nosowej faktycznie nie było... Zaczynam panikowac...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluję! :) wpisuję Ci córeczkę :)

marta a jak Ty po badaniach?

Klaudia N., Marta931217 lubią tę wiadomość

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ