MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mamusie
Mam pytanie zwlaszcza do mam ktore juz rodzily. Czujecie juz ruchy? Bo ja od 3-4 dni czuje delikatne. Dzidzia 2 tygodnie temu miała 6,2cm, wiec sporo. Wychodzi na 4 dni na +.
A i sie pochwale ze zdalam egzamin na prawko za 1 razem w zeszlym tygodniuMyHappy, sylwucha89, rybka33, Demsik, koalaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
uska cieżko mi cos powiedzieć bo zdjecia są starsznie niewyraźne
jonka wydaje mi sie, że wczoraj i przedwczoraj coś tam mnie smyrło, z Pauliną zaczynało sie podobnie ale dużo później. Zobaczymy czy się nasili, jesli tak to był maluch jak nie po prostu jelita oszalały13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Rozmazane bo dzidzius bardzo sie ruszal, usg bylo majlepsze w miescie podobno. Juz sie troche uspokoilam, skoro lekarz nie widzial w tym nic niepokojącego. Dodatkowo lozysko jest umiejsvowione na przedniej scianie i to tez znieksztalcalo obraz. Na przedniej scianie ale ruchy jednak czuje, nie ma mowy zebym sie mylila:-) a w pierwszej ciazy poczulam juz w 14 tyg:-)
-
Uska na pierwszym zdj rzeczywiście nie widzę kości nosowej, ale na drugim juz tak.Ja ja widzę.
Zdjęcia są złej jakości i rozmazane. Może dzidzia się akurat kręciła -
marie_marie22 wrote:MyHappy, gratuluję! To taka ulga podejrzeć swoje dziecko na usg, prawda?
Oj tak, MarieKiedy słychać serduszko i widać jak dzidziuś się porusza, wtedy świat jest piękniejszy
jonka91 wrote:Hej Mamusie
Mam pytanie zwlaszcza do mam ktore juz rodzily. Czujecie juz ruchy? Bo ja od 3-4 dni czuje delikatne. Dzidzia 2 tygodnie temu miała 6,2cm, wiec sporo. Wychodzi na 4 dni na +.
A i sie pochwale ze zdalam egzamin na prawko za 1 razem w zeszlym tygodniu
Jonka zazdroszczę ruchów, ja już się nie mogę doczekać kiedy to poczuję
Oczywiście gratuluję również zdania prawkaMi też się udało za pierwszym razem
Uska wrote:Toska wlasnie to 1 zdjecie tez mnie przeraza...
Ustka, nie wkręcaj sobie czarnego scenariusza, zdjęcia faktycznie są słabszej jakości i pewnie jak pójdziesz wkrótce na drugie usg to zobaczysz nosek i pozostałe ważne części ciała dzieckaNie martw się na zapas.
Czy Wy też macie wieczorami problem z belly? Strony mi się otwierają jakby chciały a nie mogły
Ps. Zapomniałam dodać, że łożysko mam od strony pępka więc nie dane mi będzie szybko coś poczućZazdroszczę mamom, które już doświadczyły cudownych ruchów dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 21:24
-
monika_89 wrote:Klaudia gratuluję!
wpisuję Ci córeczkę
marta a jak Ty po badaniach?serce 159/m nosek jest i wszystko jest
ma 6.5cm i termin na 18 maj możesz mnie przepisać
płeć niewiemy bo nie było widać i nie chciał strzelać więc może Tośka jakąś przepowiednie rzuci?
MyHappy, Mabelle, bezimienna, Kleopatra, mon!ta^, blubka, Demsik, rybka33, Maniuś, Madu1611, Arwi, Breezee, koalaa, marie_marie22, ag194, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Co do chorób i niepełnosprawności to napiszę tylko tyle, że to kpina. Mój brat ma 31 lat, dystrofię mięśniową i wymaga 24 godzinnej opieki. Nie ma opiekunek ani pomocy. Moja Mama zajmuje się nim całą dobę i nie dostaje za to grosza. A jak brat trafił do szpitala i leżał na sali, zaraz przy dyżurce pielęgniarek, to i tak my na zmianę wszystko przy nim robiłyśmy, w dzień i w nocy. Na sekundę nie został sam. Tak jak w domu, karmienie, odsysanie, przewijanie. I wiecie ile szpital dostaje za dobę "opieki" nad takim pacjentem? 6000 zł. A Rodzina? Nic.
Fakt, jest pod opieką prywatnej fundacji, od nich mamy respirator i środki opatrunkowe. Raz w tygodniu przychodzi zaprzyjaźniona pielęgniarka i dwa razy masażystka, na godzinkę. Moja Mama nie może nawet czasem powiesić prania na ogródku, nie mówiąc o zakupach czy wyjściu żeby odetchnąć. Taka jest w Polsce opieka, takie standardy. Więc jak czytam o kolejnych złotych pomysłach rządu, o jednorazowych 4000 to mi się rzygać chce.
Ale dodam, że chociaż Brat nagina prawa medyczne, bo wg statystyk już nie powinien żyć, to jest mega inteligentnym i wesołym człowiekiem i żadne z nas by go za nic nie oddało. Nie ruszy ręką ani nogą, ale poczuciem humoru i inteligencją bije wszystkich -
blubka wrote:skórzany portfel z paroma stówkami w środku
Dziewczyny super ze wizyty udane.
Uska rzeczywiscie zdjecia z usg na ktoeym bylas daja duzo do zyczenia.raczej nie stawialabym ze jest to najlepszy sprzet w miescie.wiec nie stresuj sie kobitko,nosek malutki i zgrabniutki;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;