MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mamusie
Mam pytanie zwlaszcza do mam ktore juz rodzily. Czujecie juz ruchy? Bo ja od 3-4 dni czuje delikatne. Dzidzia 2 tygodnie temu miała 6,2cm, wiec sporo. Wychodzi na 4 dni na +.
A i sie pochwale ze zdalam egzamin na prawko za 1 razem w zeszlym tygodniu
MyHappy, sylwucha89, rybka33, Demsik, koalaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
uska cieżko mi cos powiedzieć bo zdjecia są starsznie niewyraźne
jonka wydaje mi sie, że wczoraj i przedwczoraj coś tam mnie smyrło, z Pauliną zaczynało sie podobnie ale dużo później. Zobaczymy czy się nasili, jesli tak to był maluch jak nie po prostu jelita oszalały
-
Rozmazane bo dzidzius bardzo sie ruszal, usg bylo majlepsze w miescie podobno. Juz sie troche uspokoilam, skoro lekarz nie widzial w tym nic niepokojącego. Dodatkowo lozysko jest umiejsvowione na przedniej scianie i to tez znieksztalcalo obraz. Na przedniej scianie ale ruchy jednak czuje, nie ma mowy zebym sie mylila:-) a w pierwszej ciazy poczulam juz w 14 tyg:-)

-
Uska na pierwszym zdj rzeczywiście nie widzę kości nosowej, ale na drugim juz tak.Ja ja widzę.
Zdjęcia są złej jakości i rozmazane. Może dzidzia się akurat kręciła
-
marie_marie22 wrote:MyHappy, gratuluję! To taka ulga podejrzeć swoje dziecko na usg, prawda?

Oj tak, Marie
Kiedy słychać serduszko i widać jak dzidziuś się porusza, wtedy świat jest piękniejszy 
jonka91 wrote:Hej Mamusie
Mam pytanie zwlaszcza do mam ktore juz rodzily. Czujecie juz ruchy? Bo ja od 3-4 dni czuje delikatne. Dzidzia 2 tygodnie temu miała 6,2cm, wiec sporo. Wychodzi na 4 dni na +.
A i sie pochwale ze zdalam egzamin na prawko za 1 razem w zeszlym tygodniu
Jonka zazdroszczę ruchów, ja już się nie mogę doczekać kiedy to poczuję
Oczywiście gratuluję również zdania prawka
Mi też się udało za pierwszym razem 
Uska wrote:Toska wlasnie to 1 zdjecie tez mnie przeraza...
Ustka, nie wkręcaj sobie czarnego scenariusza, zdjęcia faktycznie są słabszej jakości i pewnie jak pójdziesz wkrótce na drugie usg to zobaczysz nosek i pozostałe ważne części ciała dziecka
Nie martw się na zapas.
Czy Wy też macie wieczorami problem z belly? Strony mi się otwierają jakby chciały a nie mogły
Ps. Zapomniałam dodać, że łożysko mam od strony pępka więc nie dane mi będzie szybko coś poczuć
Zazdroszczę mamom, które już doświadczyły cudownych ruchów dziecka 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 21:24
-
U nas wszystko w porządkumonika_89 wrote:Klaudia gratuluję!
wpisuję Ci córeczkę 
marta a jak Ty po badaniach?
serce 159/m nosek jest i wszystko jest
ma 6.5cm i termin na 18 maj możesz mnie przepisać
płeć niewiemy bo nie było widać i nie chciał strzelać więc może Tośka jakąś przepowiednie rzuci?
MyHappy, Mabelle, bezimienna, Kleopatra, mon!ta^, blubka, Demsik, rybka33, Maniuś, Madu1611, Arwi, Breezee, koalaa, marie_marie22, ag194, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Co do chorób i niepełnosprawności to napiszę tylko tyle, że to kpina. Mój brat ma 31 lat, dystrofię mięśniową i wymaga 24 godzinnej opieki. Nie ma opiekunek ani pomocy. Moja Mama zajmuje się nim całą dobę i nie dostaje za to grosza. A jak brat trafił do szpitala i leżał na sali, zaraz przy dyżurce pielęgniarek, to i tak my na zmianę wszystko przy nim robiłyśmy, w dzień i w nocy. Na sekundę nie został sam. Tak jak w domu, karmienie, odsysanie, przewijanie. I wiecie ile szpital dostaje za dobę "opieki" nad takim pacjentem? 6000 zł. A Rodzina? Nic.
Fakt, jest pod opieką prywatnej fundacji, od nich mamy respirator i środki opatrunkowe. Raz w tygodniu przychodzi zaprzyjaźniona pielęgniarka i dwa razy masażystka, na godzinkę. Moja Mama nie może nawet czasem powiesić prania na ogródku, nie mówiąc o zakupach czy wyjściu żeby odetchnąć. Taka jest w Polsce opieka, takie standardy. Więc jak czytam o kolejnych złotych pomysłach rządu, o jednorazowych 4000 to mi się rzygać chce.
Ale dodam, że chociaż Brat nagina prawa medyczne, bo wg statystyk już nie powinien żyć, to jest mega inteligentnym i wesołym człowiekiem i żadne z nas by go za nic nie oddało. Nie ruszy ręką ani nogą, ale poczuciem humoru i inteligencją bije wszystkich

-
Stowki moga byc,portfela nie nosi niestety.moze jakies ekstremum skok z czegos lub na cos;)tylko musze go wysoko ubezpieczyc odpowiednio wczesniej;)blubka wrote:skórzany portfel z paroma stówkami w środku

Dziewczyny super ze wizyty udane.
Uska rzeczywiscie zdjecia z usg na ktoeym bylas daja duzo do zyczenia.raczej nie stawialabym ze jest to najlepszy sprzet w miescie.wiec nie stresuj sie kobitko,nosek malutki i zgrabniutki;)Demsik

synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;