X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    uszczesliwiona planujesz roan bassa??:) mnie sie tez podoba, ale nie wiem czym sie rozni zwykly od soft:)

Soft ma dodatkowe amortyzatory :)

Klaudia N. lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    O gotowaniu nawet nie pomyslalam bo dla mnie to mega przyjemnosc i relaks a nie obowiazek domowy :)

Ja też uwielbiam <3 A jeszcze jak Marcin kroi, trze i podaje, co mu mówię to gotowanie idzie mega szybko <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:11

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częste sikanie...kolejny objaw ciąży, którego póki co nie doświadczyłam. Ja pitole, jakby nie te usg i brak @, to bym w ciąże nie uwierzyła :p

U mnie strasznie sucha skóra na buzi sie zrobiła, ale to chyba jednak jesień.. od 2 dni na noc smaruje ja olejem migdałowym. Zobaczymy czy cos pomoże. Pózniej spróbuje kokosowego, bo tez mam :)

Gotowanie - raczej nieprzyjemny obowiązek. Prasowanie - nienawidzę. Niektóre moje ciuchy od kilku msc na nie czekają :p Sprzątanie, odkurzanie itd... spoko. Maz czasem ściera kurze, odkurzy i umyje podłogę. Teraz pracuje nad jego gotowaniem :p

Ja wstępnie myśle o porodzie w Medeorze, jeśli wszystko będzie idealnie, a jeśli nie, to pewnie Madurowicz... Ciagle licze na to, ze Pro Familia rozwiąże problem z ZUSem i zrobią konkurs na umowę z nimi, ale to pewnie mało prawdopodobne w tak krótkim czasie. W Łodzi jest taaaak dużo łóżek dla ciężarnych,ze nie potrzeba...Mhm.. a jak ostatnio koleżanka dzwoniła gdzie jest wolne łóżko, bo lada moment moze zacząć rodzic to nigdzie nie było - nawet w Matce Polce!

Co dziewczyny myślicie o tych takich dostawcach dla bobasa? Mam na myśli takie jakby łóżeczko bez jednego boku, które odsuwa sie do łóżka, zeby mama mogła bez problemu wziac maluszka na karmienie np. Ciocia mi dzia mówiła, ze jej synowa była z tego bardzo zadowolona, a Maz mówi, ze zbędny wydatek, bo mamy mała sypialnie i obok łóżka i tak będzie łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 00:24

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa dziękuję za pomoc :) Mąż powiedział, że w styczniu pojedziemy do sklepu Twojego Wujka :)

Ja wszystko po praniu prasuję - swoje, syna i męża. I jak dzidziuś się urodzi, to też wszystkie jego rzeczy będę prasowała. A prasowanie koszul mam opracowane do perfekcji, bo codziennie muszę je nosić do pracy :)
    Pozostałymi obowiązkami dzielimy się na bieżąco :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Częste sikanie...kolejny objaw ciąży, którego póki co nie doświadczyłam. Ja pitole, jakby nie te usg i brak @, to bym w ciąże nie uwierzyła :p

U mnie strasznie sucha skóra na buzi sie zrobiła, ale to chyba jednak jesień.. od 2 dni na noc smaruje ja olejem migdałowym. Zobaczymy czy cos pomoże. Pózniej spróbuje kokosowego, bo tez mam :)

Gotowanie - raczej nieprzyjemny obowiązek. Prasowanie - nienawidzę. Niektóre moje ciuchy od kilku msc na nie czekają :p Sprzątanie, odkurzanie itd... spoko. Maz czasem ściera kurze, odkurzy i umyje podłogę. Teraz pracuje nad jego gotowaniem :p

Ja wstępnie myśle o porodzie w Medeorze, jeśli wszystko będzie idealnie, a jeśli nie, to pewnie Madurowicz... Ciagle licze na to, ze Pro Familia rozwiąże problem z ZUSem i zrobią konkurs na umowę z nimi, ale to pewnie mało prawdopodobne w tak krótkim czasie. W Łodzi jest taaaak dużo łóżek dla ciężarnych,ze nie potrzeba...Mhm.. a jak ostatnio koleżanka dzwoniła gdzie jest wolne łóżko, bo lada moment moze zacząć rodzic to nigdzie nie było - nawet w Matce Polce!

Co dziewczyny myślicie o tych takich dostawcach dla bobasa? Mam na myśli takie jakby łóżeczko bez jednego boku, które odsuwa sie do łóżka, zeby mama mogła bez problemu wziac maluszka na karmienie np. Ciocia mi dzia mówiła, ze jej synowa była z tego bardzo zadowolona, a Maz mówi, ze zbędny wydatek, bo mamy mała sypialnie i obok łóżka i tak będzie łóżeczko.

Matka półka największe ścierwo..
    Serio byłam w szpitalu tam w 7 tyg tragedia . Mojq ciocia tam rodziła i jeszcze większą Tragedia . Ja bardzo chciałam rodzic w madurowiczu u doktor Estemberg . U takiego ginekologa jak ona nigdy nie byłam serio :) mój przyjaciółka córeczkę u niej rodziła a raczej ona robiła jej cesarke ;p nigdy nikt nie powie że ona cesarke miała bo wgl Blizny nie widać :D a to dla mnie bardzo ważne bo ja na 100% będę mieć cesarke . Wgl pomoc opieka i szpital sam w sobie jest bardzo okej i moja koleżanka sobie chwali i mi poleca . Ja chyba w Łodzi rodzic nie będę ... niestety raczej do tego czasu nie wrócimy do Łodzi więc zostaje mi jelenia Góra i jej okolice .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 17:56

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Espera Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :-)
    Ja nienawidzę prasować i odkurzać... Prasowanie robię raz w tyg, przy dobrym filmie... A odkurzanie i mycie podłóg przejął mąż. Gotowanie to roznie... Musze mieć natchnienie, jak mam to lubię, jak nie mam to musze... Zostaje mycie okien ktore mi nie przeszkadza choc mam mnóstwo ich w domu... I kubie mycie lazienek, to moja czesc sobotniego sprzątania...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prasowania właśnie podjęliśmy decyzję ze po Nowym Roku kupimy suszarkę. Dużo mniej prasowania jest podobno... Naczytałam się forów i blogów i na to wychodzi...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo dooobra, czyli chyba będę musiała zainwestować w dobre żelazko i deskę do prasowania. Chociaż nienawidzę prasowania, a już koszul to w ogóle :D Moja Mama koedyś prasowała dosłownie wszystko, teraz odpuściła sobie bieliznę i nade mną ręce załamuje :D

Gotować i sprzątać lubię, tak jak mój Darek, więc nie ma problemu. Właśnie wstaję zrobić mu omlet z woreczka, potem on wstanie zrobić rosół i tak nam minie niedziela, w wyrku! :D

Spokojnego dnia Dziewczyny :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    ja nienawidzę prasować! ale na pewno na początku trochę poprasuję (albo lepiej- zatrudnię matkę do tego :) niech się babcia wykaże! Co do względów higienicznych, to szczególnie te ubranka z drugiej ręki trzeba przeprasować po wypraniu, a potem to już jak mi czas pozwoli.

A tak w ogóle to ładny dzień u mnie dziś! Świeci słonko. Ale i tak nie wstaję z wyrka! Łóżkowy weekend to jest to!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    o prasowanie! nie lubię ale muszę :) pierwsze ubranka wyprasowałam od A do Z, kolejne prania kończyły się prasowaniem ale tylko tych ubranek, które były pomiętolone

Ja tak samo:-) pytam dziś męża czy ma prz3czucie co siedzi w brzuchu to mówi że myśli że córka bo okropnie brzydka jestem :-)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    julita wrote:
    o prasowanie! nie lubię ale muszę :) pierwsze ubranka wyprasowałam od A do Z, kolejne prania kończyły się prasowaniem ale tylko tych ubranek, które były pomiętolone

Ja tak samo:-) pytam dziś męża czy ma prz3czucie co siedzi w brzuchu to mówi że myśli że córka bo okropnie brzydka jestem :-)

Kochany ... :p ale mój też mi tak czasem dokucza ale to z miłości :D potem jest rekompensata :D

toska_88 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprasowałam tylko pierwsze ciuszki Pauli, teraz czasem przelecę jakąś wyjściową bluzeczkę ;)
    Podobnie z praniem. poszło jedno opakowanie loveli, jak sie kończyło parę bodziakow dorzucilam do naszego, nie było alergii wiec juz nie kuppwalam dziecięcego tylko piorę wszystko razem.

Ja gotować uwielbiam i uboleewam ze teraz mam jako tako areszt kanapowu i nie wiadomo czy po nowym roku nie definitywny lleżing.

Dziewczyny sprawdzcie listę i podajcie mi płeć,pod opisuje jak juz jestem w domu

toska_88 lubi tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatu , tak do roku to pasowałam wszystko dzieciakom.Choć dla mnie prasowanie to przykry obowiązek :(
    Lubię gotować, jak mi rodzinka powie na co ma ochotę :) nie lubię wymyślać.
    Sprzątać uwielbiam i myć okna, ale narazie nie mogę się za bardzo wysilać.Szczególnie jak odkurzę boli mnie potem brzuch kilka dni.
    Nie lubię układać w szafkach :/

Jeżeli chodzi o sikanie nocne, to ja wstaję raz ewentualnie dwa.Gdyby nie brak @ nie wiedziała bym ze jestem w ciąży.We wszystkie spodnie sie mieszczę i jeszcze pasek zakładam.Brzucha brak, mdłości juz nie mam.

A co do wuzków,to też raczej kupię roan bass soft.

Dobrej niedzieli :)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy Mutsy college team 01, gondola jak nowa, spacerówka trochę zużyta, ale bez przesady, jak na spadek po dwójcie dzieciaków, które kilometrami woziły się po mega równych szczecińskich chodnikach, to jest w doskonałym stanie. Mama uszyje mi kosz pod wózek bo ten, co jest, mi się nie podoba wizualnie, wymienimy dwa kółka przednie skrętne; całość przeróbek będzie nas kosztować 200 PLN, a zyskamy oszczędność czasu, zdrowie psychiczne i brak bólu głowy.

Oglądam sobie w sieci zabawki dla dzieciaków i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła je wszystkie kupić. Niektóre z nich to bardziej dla mnie, niż dla dzieciaka, ale co tam, nigdy nie jest za późno na zabawę :)

Wczoraj odwiedzili nas moi rodzice, którzy od kilku dni zaledwie wiedzą, że będą dziadkami, i było strasznie. Traktują mnie jak inwalidkę pierwszego stopnia, brrrr, wypij soczek, usiądź, odpocznij, masakra. Nawet jeśli miałam ochotę na soczek, posadzenie tyłka na krześle lub odpoczynek, to po ich nadskakiwaniu natychmiast miałam chęć zrobić odwrotnie. I ten hałas… Oni z tych ciągle gadających są, a my raczej milczki. Generalnie są w porządku i lepszych rodziców nie można sobie wyobrazić, ale wczoraj miałam ochotę mordować.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wysłałam Ci zaproszenie :) jakbyś mogła przyjąć :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja też nie wiem, kogo noszę, choć czuję, że chłopaka. I płeć poznam najwcześniej 8 grudnia a najpóźniej na połówkowych tuż przed świętami, i na to drugie raczej się nastawiam.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    do nas wczoraj wpadła para znajomych "na herbatę" i pomimo tego, że wyraźnie zaznaczyliśmy że o 19 kąpiemy, karmimy i kładziemy spać małą, to nie zrozumieli aluzji że o 19 koniec posiadówy. tak im smakowało whysky a później wino, że wytoczyli się przed 24 :| byłam taka zła, cały wieczór mnie mdliło a dzisiaj jestem nie wyspana bo teraz zazwyczaj przez samopoczucie zasypiam przed 21.

Tośka zaserwój mężowi na obiad herbatę i chleb z masłem za taki komplement :P

coś czuję, że o płci dowiem się jako jedna z ostatnich na forum bo dopiero za równy miesiąc

Ja na Mikołajki dopiero może się dowiem :( a już bym chciała wiedzieć

Maniuś lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita spoko ja dopiero 1 idę na wizytę więc tez wcześniej się nie dowiem. Jak odwróci się tyłkiem to dopiero na prenatalych

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na razie trzymamy sie tego ze w ogóle nie chcemy wiedzieć do samego porodu ;)

Klaudia N., bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ