MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, może wy się orientujecie... Jak liczyć miesiące ciąży? Bo tygodnie to spoko, liczy mi belly to się nie muszę na tym skupiać, ale miesiące? Wszystkie ciocie, babcie, koleżanki pytają o miesiąc, a nie o tydzień. A ja dopóki mi belly nie pokaże, że nowy miesiąc to nie wiem, kiedy się zaczyna następny. Czuję się przez to jakaś niedouczona i jakby... coś mi umykało
Bo wg belly niby za niecały tydzień miałabym zacząć 5 miesiąc, a na chłopski rozum, skoro termin porodu to 5.05 to 5 miesiąc bym zaczęła 5.12. No i ja się gubię w tym całym liczeniu :< -
Qasha wrote:Dziewczyny, może wy się orientujecie... Jak liczyć miesiące ciąży? Bo tygodnie to spoko, liczy mi belly to się nie muszę na tym skupiać, ale miesiące? Wszystkie ciocie, babcie, koleżanki pytają o miesiąc, a nie o tydzień. A ja dopóki mi belly nie pokaże, że nowy miesiąc to nie wiem, kiedy się zaczyna następny. Czuję się przez to jakaś niedouczona i jakby... coś mi umykało
Bo wg belly niby za niecały tydzień miałabym zacząć 5 miesiąc, a na chłopski rozum, skoro termin porodu to 5.05 to 5 miesiąc bym zaczęła 5.12. No i ja się gubię w tym całym liczeniu :<
Przy swoim dzienniku na belly masz po lewej stronie wszystkie informacje, tydzień, miesiąc, wiek płodu -
Qasha wrote:Dziewczyny, może wy się orientujecie... Jak liczyć miesiące ciąży? Bo tygodnie to spoko, liczy mi belly to się nie muszę na tym skupiać, ale miesiące? Wszystkie ciocie, babcie, koleżanki pytają o miesiąc, a nie o tydzień. A ja dopóki mi belly nie pokaże, że nowy miesiąc to nie wiem, kiedy się zaczyna następny. Czuję się przez to jakaś niedouczona i jakby... coś mi umykało
Bo wg belly niby za niecały tydzień miałabym zacząć 5 miesiąc, a na chłopski rozum, skoro termin porodu to 5.05 to 5 miesiąc bym zaczęła 5.12. No i ja się gubię w tym całym liczeniu :<
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Metoda blubki i Klaudii mi się nie pokrywają
Jestem tak samo zielona jak godzinę temu
Kalkulator belly twierdzi, że w przyszły piątek będę już w 5. miesiącu. Ja nie wiem, to jakoś szybko18. tydzień niby to będzie, ale jakoś tak... nie umiem się połapać
-
Hej dziewczyny
Nie odzywałam się bo mala trzymała jelitowka i w końcu wyladowalismy w szpitalu z powodu majaczenie.
Mój 7 letni skarb narobił nam strachu. Pomimo braku gorączki zaczęła majaczyc widzieć na drzwiach jabłka gruszki bala się butelki z wodą. Nie umiała powiedzieć jakie kolory widzi i ile palcy jej pokazuje. Do tego rozmawiałam z moim mężem po polsku ( mąż tylko trochę mówi w języku polskim )
Na szczęście wszytko się dobrze skończyło i dziś już jest dobrze
Co do wózków to ja zdecydowałam się na Silver cross ale z zakupem wstrzymuje się do lutego
Dziś miałam mieć robiona Harmony test a wczoraj zadzwonili z kliniki że nie doszedł im jeszcze zestaw do pobrania testu i przekładają na następny tydzień
Po dłuższym zastanowieniu odpuszczam test bo nie ma sensu go robić ich już to nie zmieni
1 grudnia idę na kolejne usg i mam nadzieję że już poznamy płeć na razie są przypuszczenia, że będzie chłopiec ale to nam doktor powiedział w 13tc więc biorę poprawkę
Ja przyznaje, że jeszcze nic nie mam kupione ale od następnego tygodnia zaczynam powoli szaleństwa zakupowe
Na razie tylko rzeczy które mogą być dla chłopca i dziewczynki a jak już będziemy pewni co do płci będzie trzeba się rozkręcić z zakupami