X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wspolczuje wymiotów. Trzymam kciuki, żeby Ci przeszły za chwile, juz 2 trymestr będzie.
    Ja dziś o dziwo w miarę ok. Właśnie zamowilam arabiate, mam ochotę na ostrzejsze jedzenie. Posegregowalam ubrania dla Malej i mam juz 8 reklamówek+ 8 u rodzicow. Masakra, nie wiedziałam, ze tak dużo tego juz mam :)

WreszcieMama szyjka i tak się spisuje, oby juz się nie skracala, a Aleksander dotrzyma do przynajmniej 38tc:)

AA i mierzylam spodnie moje wszystkie i na biodrach nie wchodze o.O

WreszcieMama, toska_88, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama przestań czytać internet. Jak nie ufasz ginekologowi znajdź takiego dzięki któremu będziesz czuła się bezpiecznie a odpuść sobie dr Google! Zawsze nowy powód do dolowania na co i p9 co? Ja nie panikowalam przy szyjce choć się skracala a i tak mi pesssar założył i to raczej nie było dla mojego spokoju bo mi to nie bylo potrzebne a gin uznał że jest i niewiem co by było gdybym nie założyła bo mu ufam.

Sylwia mam nadzieję że widać brzuch u Ciebie to widok wymiotujacej na parkingu by nie dziwił:-)
    Amilka ty to miałaś nieźle z tym autem. Ja też zauważyłam że najczęściej mi nie dobrze właśnie jadąc autem.
    Ha właśnie przeszłam furie dziecka . Cos mu odbiło i jak zawsze k9chal sie kąpać tak od jakiegoś czasu szał że nie chce a głowę umyć to już w ogóle! Nad morzem woda w oczach nie przeszkadzała mimo że słona!
    Czasami tracę już cierpliwosc. A jestem tak pryszczata że brak słów....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:01

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:10

ag194 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, pytanie za 100 punktów...

Czy prasowałyście wszystkie ubranka Waszych niemowlaków???

Ja przyznam, że moich ubrań nie prasuję, Mojego też nie. Zaraz po wyciągnjęciu z pralki dobrze je strzepuję i nie wymagają prasowania jak wyschną, serio. Oczywiście nie mam na myśli ubrań, które trzeba prasować, żeby nie wyglądały jak psu z pyska wyjęte. Okazyjnie koszule czy bluzeczki, pewnie! Ale wszystko mam wyprane i powieszone na wieszakach, bez prasowania ;)

Moja Mama dzisiaj stwierdziła, że Maluszkowi trzeba prasować wszystko, bo bakterie, bo estetyka, bo bardziej miękkie. Pytam koleżanek, nie wszystkie prasują. Oczywiście jeżeli trzeba będzie, to ok! A jak nie, to wolę spędzić z Maluszkiem dwie godziny, niż nad żelazkiem. Jakie macie zdanie?

Prasowanie to konieczność czy raczej dobre chęci? :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, mam to samo, ramiona i plecy, paranoja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:05

toska_88 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:05

Maniuś lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka...wow :D Zazdro! :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:11

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja prasowałam córce chyba do 6 miesiąca. Nienawidzę prasować!

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja te pierwsze prasowałam. Teraz prasuje tylko bluzeczki. Nienawidzę prasować!
    Karissa łóżeczko też mam takie i już 3 dziecko będzie w nim spało. Nic się z nim nie dzieje.
    Byłam dzisiaj u taty, wygląda fatalnie, już mało kiedy kontaktuje :(
    Mamy chatę wolna, jeden syn u jednej babci a drugi u drugiej ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 14 TC.
    Ja wiem od mamy że też prasowała ubranka moje i rodzeństwa.Tak co najmniej do 6-go miesiąca,podobnie z wyparzaniem lub sterylizowaniem butelek.
    Co do sikania też tak mam od początku ciąży,najgorzej jest w dzień,co najmniej co godzinę a jak jestem u lekarza to nawet co pół godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 21:33

:(
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy Wy też czasem czujecie takie jakby kłucie tam w środku, mniej więcej na wysokości szyjki? Takie pojedyncze jakby igłą, ale nie jakieś szczególnie bolesne. Mi to dokucza szczególnie jak siedzę zbyt długo

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wg usg zaczynam dzisiaj 15tc:)

I ponieważ wczoraj ogarnelam dom dzisiaj rano zrobiłam tylko porządek w Szafie i pol dnia slodkie lenistwo:) ogladam kraine lodu a zaraz po spacer z psami i nyny:)

Zdecydowaliśmy z mezem ze nie.ma sensu jechac do anglii na weekend i jak lekarz pozwoli to jade od 3do10 grudnia :)

blubka lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam małej ciuszki tak do ok.4 miesiąca i też mniej więcej w tym samym czasie zaczęłam prać jej ciuszki z naszymi w naszym proszku.

Nienawidzę prasowania ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Ja właśnie wróciłam ze szpitala, ale na szczęście wszystko ok z dzieciatkiem... Boli mnie brzuch już któryś dzień takie właśnie jakby wbijanie igieł co jakiś czas, zaraz nad spojeniem... Ale zrobili usg, szyjka długa, zamknięta, dzidzia ok... Chcieli mnie zostawić i podłączyć pod kroplówki, ale wolę jechać do domu skoro to nic poważnego... W razie w mam wracać...

Co do prasowania, to ja też mam taką manię jak Blubka i prasuję wszystko :) poprostu to lubię :)

Miłej nocy...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, najlepiej jakbyście pojechali w jakaś sobote i powołali sie na Michała to moj Maz zadba o to, żebyście mieli bardzo dokładna obsługę i wszystkie informacje :) Michał mówi, ze cieżko jest powiedzieć który jest najlepszy. Musicie sie sami przekonać, zobaczyć jak wyglądają itd :) Wujek przy okazji na pewno powie Wam baaardzo dużo na ich temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 22:23

MEGI81 lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    WreszcieMama przestań czytać internet. Jak nie ufasz ginekologowi znajdź takiego dzięki któremu będziesz czuła się bezpiecznie a odpuść sobie dr Google! Zawsze nowy powód do dolowania na co i p9 co? Ja nie panikowalam przy szyjce choć się skracala a i tak mi pesssar założył i to raczej nie było dla mojego spokoju bo mi to nie bylo potrzebne a gin uznał że jest i niewiem co by było gdybym nie założyła bo mu ufam.

Sylwia mam nadzieję że widać brzuch u Ciebie to widok wymiotujacej na parkingu by nie dziwił:-)
    Amilka ty to miałaś nieźle z tym autem. Ja też zauważyłam że najczęściej mi nie dobrze właśnie jadąc autem.
    Ha właśnie przeszłam furie dziecka . Cos mu odbiło i jak zawsze k9chal sie kąpać tak od jakiegoś czasu szał że nie chce a głowę umyć to już w ogóle! Nad morzem woda w oczach nie przeszkadzała mimo że słona!
    Czasami tracę już cierpliwosc. A jestem tak pryszczata że brak słów....

Toska, ja tez pryszczata. Moi rodzice przyjechali w odwiedziny i moj tata jako pierwsze zamiast czesc "Bedziecie mieli corke, bo strasznie zbrzydlas"

Moj synek tez tak mial jak mial dwa latka robil awantury o rzeczy, ktore normalnie lubil. Teraz jak ma 4 tez czasem zrobi awanture i wez sie spytaj o co mu chodzi to on chyba sam nie wie, ale po prostu sa takie dni. Ja to zwalam na cos w powietrzu i mu mowie ze jak mu przejdizie to ma przyjsc to go przytule. Teraz juz sam myje glowe pod prysznicem, taka jestem dumna od kiedy tak robi.

Mi w nocy znowu urosl brzuch, juz mi w autobusie miejsca ustepuja :) Chyba sie dzidzia niezle rozpycha, ale od kiedy urosl, mniej biegam na toalete i zgaga mnie nie meczy :)

Dzisiaj bylam na sushi, ale mimo ze niezle korcilo jadlam tylko wegetarianskie.

Co do prasowania, to ja odpuszczam sobie spodnie a prasuje wszystkie bluzki i koszulki, moje, meza i synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 22:31

toska_88 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych, co lubią prasowanie. Wybitnie uspokajająca czynność :) Ale nie lubię niczego innego, moze poza praniem, a najmniej kocham ścierać kurze. Choć uwielbiam porządek…

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie pranie, prasowanie i gotowanie. A moj maz dzieki Bogu scieranie kurzy i odkurzanie bo tego nie znosze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 22:47

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O gotowaniu nawet nie pomyslalam bo dla mnie to mega przyjemnosc i relaks a nie obowiazek domowy :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ