X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Klaudia, widzę, ze mamy podobna sytuacje. 2giego lekarz stwierdził lekko przodujące łożysko i zabronił seksow, a my z tych co Max 2-3 przerwy jestesmy w stanie wytrzymać :/ Przyznam, ze i tak dwa razy sie nie powstrzymalismy i tak delikatnie, na łyżeczki sie zapomnieliśmy, ale tak mega delikatnie... mam nadzieje, ze jutro usłyszę, ze wszystko już jest super i możemy normalnie funkcjonować. Zaczynam sie martwić. Dobrze, ze za ok 2h koleżanki z pracy wpadną i pózniej pan od kompa i jakoś tak szybko minie ten dzien... byle do jutrzejszego wieczora ;)

Ja wiem ze są tutaj dziewczyny np co nie mogą się kochać dużo dłużej odemnie i są w gorszej sytuacji jeśli o to chodzi ale u nas to już od 10 tygodnia ciąży zero seksu a przed tym to codziennie :po i widzie ze mój facet cierpi haha :p więc my z wizyty na wizyte trzymam kciuki że może się podniosło i jest lepiej bo ostatnio nie podniosło się wgl przez 3 tyg :/ lekarka mówiła że no może 1 mm ...

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czego się nie robi dla dziecka żeby było wszystko w porządku :) a z seksem się nadrobi jak dzidzia się urodzi :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Muszę się Wam wyzalic. Powiedzialam wczoraj dyr o ciąży. Przyjął to super. Dzis niesyety był armagedon. Wyzuwal ze go oklamalam z ciążą że wiedzialam w chwili zatrudnienia, że mnie znoszczy itp. Doprowadzil mnie do szału i placzu... Chyba jutro walne zwolnienirm. Co myślicie?

010iyx8dls33fb4m.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 to ciężki żywot bezsexowy wiedziecie :(, oby zniosła Wam lekarka szlaban.
    Carolina spróbuje później wyszperać link do formy na gov.uk gdzie sama będziesz mogła wyliczyć ile dostaniesz kaski na macierzyńskim. I jakbyś się musiała z jakichś powodów komunikować z ta babą to tylko przez maila a nie przez telefon. Powiedzieć można wszystko i wszystkiego się później wyprzeć a jak jest czarno na białym to jest dowód.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Madu, poczekam do czwartku co mi powie lekarz... Ja chcialabym wrocic ale jak slucham co tam sie dzieje, to szok
    Ja mam zrobiony risk assessment chyba w 8tc jeszcze ze stara menager. Teraz gdybym wrocila bylby 18 tydzien i w naszej pracy poprzednio bylo tak, ze zmnieszali obowiazki wraz z tygodniami ciazy a teraz nowa menager ktora chce sie wykazac pokazuje kto tu jest szefem
    Wlasnie dzwonila kolezanka do mnie ktora rowniez jest w ciazy i razem pracujemy. Wczoraj zadzwonila do nowej menager z informacja, ze jej nie bedzie w pracy i tylko dowiezie zwolnienie. Manager przyjela to do wiadomosci. Dzis kumpela pojechala ze zwolnieniem a ta do niej, ze wlasnie wyslalam Ci list bo sie nie stawilas do pracy. Zobaczcie samo laska robi pod gorke bo przeciez mogla powiedziec wczoraj dziewczynie, ze absolutnie nie odznacza jej jako osoby ktorej jutro nie bedziei ma dzwonic rano na recepcje...
    Kolejna sprawa kumpela rowniez chciala o zmniejszenie obowiazkow ( jest w 20tc ) to ta jej powiedziala, ze nie widzi powodu, ze jezeli sie nie wyrabia czasowo to nie ma problema moze robic dluzej, nie musi robic w ustalonych godzinach... I wszystko byloby pieknie dodatkowe godziny dodatkowa kasa tylko moja sytuacja jest taka, ze robic dluzej nie moge, mam corke w szkole ktora odbieram i z moim biodrem nie dam rade stac nadgodziny bo zarobie pare F wiecej a konsekwencje bede zbierac do konca zycia.
    Przeboleje to jakos...
    Madu a mnie poinformowali, ze w 26 tygodniu wyrzuca mnie na macierzynski
    Teraz probuje sie dowiedziec jaka sume bede miala wyplacana jezeli nie przepracowalam tygodni w ciazy ktore sa naliczane do macierzynskiego.
    Pracuje tam od dwoch lat wiec nalezy mi sie macierzynski ale jaka suma nie mam pojecia.

Jeszcze poczekam i zobacze co powie lekarz o ile dzidzia jest wporzadku moze wroce do pracy i zaczne walczyc
    Co do sexu my z tym problemow nie mamy tzn maz nie ma, dzien bez sexu to dzien stracony dla meza... cholernik ma potencjal za 10ciu ha ha
    Ja czasami wymiekam juz ale gdybym miala ten sam potencjal co maz to chyba bysmy z lozka nie wychodzili :)

Karolina musisz im pokazać od razu, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać. Jak coś to dzwoń do HRu bo to co piszesz to się w glowie nie mieści. U mnie w pracy obchodzą się ze mną jak z jajkiem, nawet godziny pracy mi zmienili żebym za późno nie kończyła.
    I ja na twoim miejscu zajrzala do tego risk assesment czy wszystko tam uwzglednili. Bo jak coś to oni ręce umyją.

Powodzenia:)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Hej dziewczyny! Muszę się Wam wyzalic. Powiedzialam wczoraj dyr o ciąży. Przyjął to super. Dzis niesyety był armagedon. Wyzuwal ze go oklamalam z ciążą że wiedzialam w chwili zatrudnienia, że mnie znoszczy itp. Doprowadzil mnie do szału i placzu... Chyba jutro walne zwolnienirm. Co myślicie?

Kobieta nie ma obowiązku informować o ciąży swojego pracodawcy w chwili zatrudnienia ;) wgl jak można narażać na taki stres ciężarną takimi słowami..współczuję

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:

Boże Jahoda na serio?
    Gdzie ten człowiek ma serce?????
    Jeśli on jest taki to się nawet nie pierdziel tylko od razu daj mu zwolnienie.

Tobie nie wolno się denerwować ;)

• Leirion Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Wlasnie dzwonila kolezanka do mnie ktora rowniez jest w ciazy i razem pracujemy. Wczoraj zadzwonila do nowej menager z informacja, ze jej nie bedzie w pracy i tylko dowiezie zwolnienie. Manager przyjela to do wiadomosci. Dzis kumpela pojechala ze zwolnieniem a ta do niej, ze wlasnie wyslalam Ci list bo sie nie stawilas do pracy. Zobaczcie samo laska robi pod gorke bo przeciez mogla powiedziec wczoraj dziewczynie, ze absolutnie nie odznacza jej jako osoby ktorej jutro nie bedziei ma dzwonic rano na recepcje...
    Kolejna sprawa kumpela rowniez chciala o zmniejszenie obowiazkow ( jest w 20tc ) to ta jej powiedziala, ze nie widzi powodu, ze jezeli sie nie wyrabia czasowo to nie ma problema moze robic dluzej, nie musi robic w ustalonych godzinach... I wszystko byloby pieknie dodatkowe godziny dodatkowa kasa

1. wystarczy skutecznie powiadomic pracodawce o nieobecnosci, zwonienie dostarcza sie mozliwie szybko. Nie trzeba robic tego osobiscie, kolezanka zadzwonila i to wystarcza.
    2. Nie mozna zlecac kobiecie w ciazy (ktora przedstawila zaswiadczenie) nadgodzin. zapbrania tego kodeks. Tak samo - obowiazki maja byc dostsosowane do ciezarnej - brak pracy zmianowej, praca przy zkompie 4 h, nie wiecej. Jesli pracodawca nie moze zapewnic ciezarnej takich warunkow - moze ja zwolnic do domu, z prawem do zachowania peni wynagrodzenia. Podobnie iwzty lekarza - tez ma obowiazek puscic pracownice - nawet w gofzinach pracy (tez z zachowaniem prawa do wynagrodzenia).
    Wiec managerka nie powinna sie za mocno popisywac, bo ją życie szybko nauczy

Madu1611 lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Ale czego się nie robi dla dziecka żeby było wszystko w porządku :) a z seksem się nadrobi jak dzidzia się urodzi :p
    Zawsze możesz facetowi w inny sposób ulżyć xD

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda...dyrektor to jakiś dramat. Gdzie pracujesz? To stała praca, zależy Ci na niej i chcesz wrócić po macierzyńskim? Jak nie, to zwolnienie na biurko i nara.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Zawsze możesz facetowi w inny sposób ulżyć xD

No wiadomo haha :D

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, tu masz kalkulator zeby policzyc ile dostaniesz kaski https://www.gov.uk/maternity-pay-leave/pay. Moze pomoze :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała tylko wzięła zwolnienie. Twój szef to jakiś wariat a taki stres tylko szkodzi.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:50

zem3o7esxha3u0v7.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama co za zołza z tej dziewczyny, to na prawdę wredne tak Ci powiedzieć. Wiadomo, że trudno jest się wczuć w tematy ciążowe jeśli samemu nigdy nie było, dopiero teraz widzę to po sobie. I nawet wiesz jak kiedyś mnie może trochę nudziły rozmowy o ciążach, porodach i dzieciach to nigdy nie przyszło mi do głowy tak odpowiedzieć moim przyjaciółkom. W końcu przyjaciel jest od tego by Cię wspierać i podnosić na duchu a nie dołować!!!!
    Może ona jest zazdrosna i sobie z tym nie radzi...?

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Sylwia, a skąd jesteś? Może ktoś jest z okolicy i może jakoś pomóc.
    rzeszów

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    rzeszów

Ojj, to niestety nie moje okolice :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:51

daisy123 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna nie - pierwsza ciaze prowadzil ktos inny i miala wszystkie badania i zdjecia i opisy ale ten lekarz nie dal mi l4 nawet w 8 mcu i byl chamski ale dokladny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    ja bym tak zrobiła !!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ