X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt dziewuszki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Albo natura wie która kobieta nie dogada się z drugą pod jednym dachem :-)
    Natalia lekarz w trakcie badania 5 razy p0wtarzal że będzie bardzo duże dziecko i że już jest duży. Ale mój 2.5 latek też waży 18 kg i prawie 100 cm więc też sporo poza normę. Taki mój urok duża matka duże dzieci ale dla chłopa to na plus że wysoki i ubity!

Blubka a kiedy masz wizytę? Mam nadzieję że od ciebie prezent przyjdzie pierwszy
    Hahahahaa na prezent ode mnie kochana to poczekasz do mają ok? Bo my nie będziemy pytać lekarza czy coś dynda dziecku między nogami :-) także na razie skup się na prezentach od dziewczyn z pozytywnymi trafieniami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Tośka, a Twój pierwszy synek też urodził się duży? No jasne, że lepiej, dziewczyny będą za nim szaleć :D

gann3e3kxjypooay.png
    Urodził się według ostatniej om w 38 tc ( od owu miesiąc szyvcueh) 4100 g i 58 cm

natalia1354, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny! Tośka, faktycznie Królowa jest tylko jedna! :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka jak się dobrze ułoży to bez mówienia rozpoznasz plec:-) ja tylko przyłożyl maszynę i zapytał co mamy w domu to powiedziałam że to samo co w brzuchu bo już widziałam:-)

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknych, zdrowych Maluszków :)

Dzisiaj jakiś nerwowy dzień, bo u mnie też Mężowi się oberwało. Ale popołudniu nastrój mi się poprawił, bo byłam na spotkaniu w szkole, gdzie dzieci wspólnie z rodzicami robiły ozdoby świąteczne :)

Bombki, które robi jedna z Was (niestety nie pamiętam która, a piszę z telefonu i nie mogę podejrzeć) są śliczne :) powinnam iść na przeszkolenie przed tymi warsztatami w szkole :)

U mnie też królowa będzie tylko jedna i coraz bardziej mi się to podoba :) już teraz jestem rozpieszczana, a co będzie z trzema mężczyznami w domu :)

Wasze dzisiejsze posty o cyckach bardzo mnie rozbawiły :) moje też urosły i Mąż bardzo zadowolony. Uwielbia mi kupować ładną bieliznę, więc teraz może się wykazywać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:40

bbee, toska_88 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Blubka jak się dobrze ułoży to bez mówienia rozpoznasz plec:-) ja tylko przyłożyl maszynę i zapytał co mamy w domu to powiedziałam że to samo co w brzuchu bo już widziałam:-)
    U mojego gina jest tylko jeden monitor :-) hahahahaa więc to podglądanie nie jest taki proste :-)

• Uska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny teraz to dopiero panikuje... Te kłócia przyszły ale teraz przy korzystaniu z toalety wyciagnelam z siebie (przepraszam za opis) bardzo gesta ciagnaca wydzieline... Szyjka jest bardzo wysoko i skiwrowana tak jakby do gory i jest krotka.... Nie wiem ile tak mam bo pierwszy raz od bardzo dlugiego czasu postanowilam sprawdzic.... Na szczęście nic mnie juz nie boli. Nie wiem co robic... Moze cos sie dzieje, a moze to nic takiego i to normalne...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:23

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wreszcie!!! Dzidziol zdrowy, wszystkie parametry w normie mierzy już 11.1 cm i waży 150 g :) i na 100% jest kobietą!!! Lekarz tylko przyłożył głowicę do brzucha i pyta się jakiej płci jest rodzeństwo bo tu siedzi baba!! Także Toska popsułam Ci statystyki ;) pomimo tego że tak bardzo chciałam zobaczyć jajka to jestem bardzo szczęśliwa, myślałam że będzie większe rozczarowanie a zamiast tego jest wielka radość!!! Także powoli muszę się przestawić na sukienki i róż ;).

Toska gratuluję syna :) tak myślałam że obie mamy kiepską intuicję ;)

Hope i Kamilutek super że wizyty przebiegły pomyślnie :)

WreszcieMama gdzie jesteś?

Dziewczyny zazdroszczę zakupów od jutra ja też zaczynam zakupowy szał bo dla dziewczynki praktycznie nic nie mam z ciuszkow :)

Uska, Breezee, blubka, Kamilutek, toska_88, bbee, Rudzik, GoNia1979, ag194, MEGI81, Kleopatra, Arwi, Hope_, marie_marie22, zastrzeŻona, mon!ta^, Misia 69, Forbidden, Maniuś, Uszczesliwiona, Agus26m lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha nie wiem co powiedzieć, zatkało mnie. Wkurzyłam się mocno na ta rodzinę. Bardzo Ci współczuję ;-(

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Sylwia. To dzisiaj dzień dziewczynek. Oprócz Toski synka

sylwucha89 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Jestem wreszcie!!! Dzidziol zdrowy, wszystkie parametry w normie mierzy już 11.1 cm i waży 150 g :) i na 100% jest kobietą!!! Lekarz tylko przyłożył głowicę do brzucha i pyta się jakiej płci jest rodzeństwo bo tu siedzi baba!! Także Toska popsułam Ci statystyki ;) pomimo tego że tak bardzo chciałam zobaczyć jajka to jestem bardzo szczęśliwa, myślałam że będzie większe rozczarowanie a zamiast tego jest wielka radość!!! Także powoli muszę się przestawić na sukienki i róż ;).

Toska gratuluję syna :) tak myślałam że obie mamy kiepską intuicję ;)

Hope i Kamilutek super że wizyty przebiegły pomyślnie :)

WreszcieMama gdzie jesteś?

Dziewczyny zazdroszczę zakupów od jutra ja też zaczynam zakupowy szał bo dla dziewczynki praktycznie nic nie mam z ciuszkow :)
    Gratuluję córeczki :-) forumowe chłopaki będą miały się o kogo bić w przyszłości :-)
    A toska no cóż statystyk jej nie popsułaś po prostu dostanie o jeden prezent mniej :-) toska tylko mnie nie zabije hihihi

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha nawet nie wiem co napisać... Ta cała sytuacja jest chora, wiem że jesteś wyrozumiala ale po tylu perypetiach odciełabym się maksymalnie od jego rodziny ... A Twój Marcin ma naprawdę ciężkie decyzje przed sobą. Mam nadzieję że wspólnie wszystko poskladacie i że Twój narzeczony wreszcie obudzi się i stanie się prawdziwym mężczyzną i głową własnej rodziny!! Co do teściowej to powiem tylko, że robi własnemu dziecku ogromną krzywdę.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha gratuluje! Potwierdzasz tylko to moje przypuszczenia że zawsze jest dokładnie odwrotnie niż chcemy:-) ważne że zdrowe! Strasznie mnie cieszyło jak mówil że jest wszystko super! I łożysko mam jakieś najlepszej jakości na tylnej ścianie. W ogóle chyba pierwszy raz w życiu miałam tak dokładne pomiary a mąż jak paw siedział jak ten gadał że duże dzuecko :-)

sylwucha89, blubka, Moniqaaa, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, ciężką masz sytuacje, ale rodziny się nie wybiera. Jak urodzi im się wnuk, to będą wszystkiego żałować bo to jednak ich potomek.. Nie rozumiem jak można tak traktować drugą osobę i co nimi kieruje.. Przecież powinni być dumni z syna, że jest odpowiedzialny. Rodziny się niestety nie wybiera, ale najważniejsze, żebyś nie dała się sprowokować.

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska ja nigdy nie badałam sobie szyjki. Jeżeli Cię coś martwi to przejdź się jutro na wizytę do swojego lekarza albo zadzwoń jeśli masz taką możliwość.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57c5fccbb99f.jpg
    Nie trseba było pytać o plec:-)

GoNia1979, MEGI81, sylwucha89, bbee, ag194, zastrzeŻona, Maniuś, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha współczuję :( nawet nie wiem, co na to wszystko powiedzieć :( jak można tak traktować swojego syna :(

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha oni odwalaja taki syf, ze aż szkoda slow.
    Ja osobiście uważam, ze w momencie, gdy facet ma zostać ojcem to partnerka i dziecko stoi na pierwszym miejscu, niezależnie czy maja ślub czy nie. A mowienie, ze nie jestes jego rodzina to jakas paranoja z ich strony. Ten braciszek jego chociaz moglby byc normalny, zazwyczaj rodzenstwo stoi po swojej stronie, a ten to jakis bananowy typ chyba. Podziwiam Cie za cierpliwość w stosunku do tych ludzi.
    Ja bym kurde juz chyba do nich dzwoniła i wyraziła swoje zdanie na ten temat i kazała przestać im się wpieprzac w nie swoje życie. Może by cos do nich dotarło, może taki kop jest im potrzebny, bo są przyzwyczajeni do uległości za kase

blubka, Breezee lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ