X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska doskonale znam tą postawę i minę dumnego ojca ;) mój do tej pory szczerzy się jak głupi do sera że udało mu się zrobić upragnioną córkę ;)

Tylko teraz mamy ogromny problem z imieniem bo mój mąż daje takie propozycje że cycki mi opadają. Normalnie plejada przydrożnych pań na początku Sonia i Tamara a teraz jeszcze Noemi i Leila. Czy tylko mi te imiona się tak źle kojarzą?

natalia1354, Arwi, toska_88, MEGI81, Rudzik, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:29

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu to ja w trzeciej turze zazycze sobiw kolejnego chlopka to moze mi sie wreszcie trafi kobietka :D

Gratuluje wizyt dziewczyny :**

Quasha szkoda gadac, wiadomo ze latwo sie mowi ale ja bym uciela kontakty z takimi ludzmi. Jak im zalezy na swoim dzieku to zmadrzeja ale trzeba twardo sie postawic.

Jak moj ojciec ze swoja lafirynda knuli na mnie po sadach zeby mi zabrac alimenty wygarnelam im wszystko o ucielam kontakt, zmadrzal i orzepraszal. Teraz widujemy sie od swieta i ja nie mam potrzeby na czestsze kontakty z kims kto mna pomiatal.
    Szkoda Twojego zdrowia i Waszego dziecka.
    A kase bym im odeslala

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama gdzie jesteś ? Daj znać ze okej jest

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Toska doskonale znam tą postawę i minę dumnego ojca ;) mój do tej pory szczerzy się jak głupi do sera że udało mu się zrobić upragnioną córkę ;)

Tylko teraz mamy ogromny problem z imieniem bo mój mąż daje takie propozycje że cycki mi opadają. Normalnie plejada przydrożnych pań na początku Sonia i Tamara a teraz jeszcze Noemi i Leila. Czy tylko mi te imiona się tak źle kojarzą?

Sonia bardzo ładne imię <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama trzymaj się :* musi być dobrze, nie lamiemy się :* odpocznij spokojnie a powiedz mi Ty będziesz miała zakładany ten pessar albo szew? Czy tylko leki?

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Hej Dziewczyny.

Ja dopiero teraz sie odzywam, przepraszam.

Podlamalam sie troche i spedzilam caly dzien z Mezem, ktory wzial urlop, zeby jakos sie pozbierac.

Szyja miekka, na pograniczu, zalecenie zeby bardziej sie oszczedzac... Nosz kurrrr... mowie jaki tryb zycia prowadze, no to w takim razie mam dalej lezec i ewentualnie do lazienki wstawac. Leki tym razem na refundacje dostalam z okazji poronienia zagrazajacego. Super.

Moze jutro inaczej na to spojrze, teraz mam dola. Liczylam na dobre wiesci i mozliwosc chodzenia po domu chociazby.

Gratuluje Wam Kochane wizyt... Przeczytalam wszystko ale nie mam sily kazdej z osobna odpisac... W kazdym razie wiem ze wszystko super u Was i niech tak zostanie.

Trzymam kciuki za ciebie kochana. Maluch urodzi się w terminie, zobaczysz!! <3
    Ostatnio mi koleżanka napisała, że ona od 6 miesiąca miała prawie 2cm rozwarcia, a urodziła w 42 tygodniu! :)
    Będzie dobrze <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, to dalej leż i odpoczywaj, dzidziuś najważniejszy. Nie przemęczaj się, połowa już za Tobą, jeszcze troszkę i będziesz miała dzidziusia przy sobie i wtedy będziesz wspominać jak to fajnie było sobie leżeć!

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, sytuacja w jakiej się znalazłaś wydaje mi się nierealna jak na dzisiejsze czasy... Podziwiam cię, że chcesz czy też zechciałaś uczestniczyć w życiu rodziny Marcina. Oni są tak specyficznie odpychający, że ja już dawno bym się odcięła od nich grubą linią albo z Marcinem za jego decyzją albo bez niego... Przepraszam jeśli cię urazi w jakiś sposób mój wpis ale moja duma i rozum nie pozwoliłyby wplątać się w tak chory układ-"związek" wiedząc, że mężczyzna z którym planuje założyć rodzinę będzie szarpany przez swoją rodzinę jak padlina przez sępa. To jest chore. Dorosły mężczyzna nie potrafi odciąć się od pępowiny rodziców? Nie zrobi tego dla ciebie ani dla syna który wkrótce mu się urodzi? Jaka przyszłość jest przed wami? Taka jak teraz teraźniejszość? Tu nie chodzi o wybór między tobą a rodziną tu chodzi o to żeby chłopiec wreszcie stał się mężczyzną! A nie stanie się nim dopóki nie weźmie się do roboty. Wiem jaką ma teraz sytuację, remont studia itp. W takiej sytuacji jak wasza to nie jest żadną wymówka. Odpowiedz sobie na pytanie jakie widzisz perspektywy na przyszłość? Czy twój partner jest w stanie zapewnić byt tobie i waszemu dziecku? Czy ufasz mu w kwestii finansowej, że będzie potrafił zadbać o was i utrzymać? To są bardzo istotne sprawy bo oprócz miłości do siebie, do życia potrzebna jest jeszcze pewnego rodzaju mądrość. Mądrość mężczyzny który za cel w życiu stawia sobie bezpieczeństwo i dobro rodziny. Czy czujesz się przy nim bezpiecznie? Decyzja jak to wszystko rozwiazecie należy do was... To wy tworzycie rodzine! Więc stworzcie ja na mocnych fundamentach i po swojemu. Razem ty Marcin i Kuba. Nikt więcej.

ag194, natalia1354, MEGI81, toska_88, sylwucha89, Carolina, GoNia1979, Hope_, Arwi, zastrzeŻona, Rudzik, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama a ta szyjka na pograniczu to jak bardzo krótka jest? Pytam, bo się na tym nie znam.
    Kochana oszczędzaj się maksymalnie, ile się da. Musi być wszystko dobrze.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha no ch....a sytuacja ale żeby można było uzyskać szacunek to musielibyście się wynieść z ich mieszkania i nie korzystać z ich pieniędzy. Tylko w taki sposób będziecie mogli coś zdziałać a tak niestety ale ona próbuje rządzić bo widzi że nie możecie się odciąć od ich pomocy. Jakby syn pokazał że jest samodzielny to i poważniej by go zaczęli traktować... tak nie możesz chyba wymagać od Marcina ty albo oni bo to są rodzice zawsze beda odgrywali wazna rolę w jego życiu. Nie możesz za wiele wymagać dopóki mieszkasz w ich mieszkaniu a oni dopłacaja synowi do życia bo widzą że sobie nie radzi. Mój mąż w takiej sytuacji by nawet telefonu od matki nie odebrał ale nie zostałby na tym mieszkaniu ani chwili dłużej choćby miał ma 3 etaty pracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 22:47

blubka, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Sonia bardzo ładne imię <3

Ogólnie to nawet mi się podoba ale miałam pseudoprzyjaciółkę o takim imieniu która słyneła z tego, że nigdy nie odmawia no taka prawdziwa dama każdemu dała ;) dlatego mam głęboki uraz do tego imienia.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:40

zem3o7esxha3u0v7.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Hej Dziewczyny.

Ja dopiero teraz sie odzywam, przepraszam.

Podlamalam sie troche i spedzilam caly dzien z Mezem, ktory wzial urlop, zeby jakos sie pozbierac.

Szyja miekka, na pograniczu, zalecenie zeby bardziej sie oszczedzac... Nosz kurrrr... mowie jaki tryb zycia prowadze, no to w takim razie mam dalej lezec i ewentualnie do lazienki wstawac. Leki tym razem na refundacje dostalam z okazji poronienia zagrazajacego. Super.

Moze jutro inaczej na to spojrze, teraz mam dola. Liczylam na dobre wiesci i mozliwosc chodzenia po domu chociazby.

Gratuluje Wam Kochane wizyt... Przeczytalam wszystko ale nie mam sily kazdej z osobna odpisac... W kazdym razie wiem ze wszystko super u Was i niech tak zostanie.
    A dlaczego lekarz nie skierował Cię do szpitala? Jakie leki dostałaś? Wg mnie to najpierw szpital w takim przypadku, liczne badania konsultacja co najmniej dwóch innych ginekologów i dopiero wprowadzanie leków. Poza tym to pierwszy raz spotykam się z przypadkiem, że lekarz robi tak jak twój. Ja miałam poprzednie ciążę też zagrożone ale nigdy lekarz nie wypisał mi recepty ot tak. Najpierw szpital, konsultacje,ktg,badania, obowiązkowo kroplówki i z receptami do domu. Do jakiego becwala ty chodzisz? Przecież to jest wbrew logice. Co ci ten lekarz przepisał?

• ag194 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cie nie opieprze, bo rozumiem Twój strach, zapewne czulabym się podobnie, ale sama wiesz, ze Twoje dziecko jest silne i wytrzymacie do bezpiecznej granicy.
    Bardzo w Was tu wierzymy. A Ty uwierz, ze będzie ok, bierz leki i stosuj się do tego, co mówi lekarz, wie co robi i skoro uważa, ze to pomoże to na pewno tak bedzie. Tule mocno i czasami aż żałuje, ze nie możemy wszystkie się spotkać, pogadac, powspierać jakby ktoś potrzebował tego

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama idź spać zobaczysz że jutro będzie lepszy dzień :) zobaczysz że jeszcze przenosisz i tego Ci życzę ;)

Ja też uciekam spać życzę Wam spokojnych snów :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlubkA ja również przy drastycznych skróceniu się szyjki od razu dostałam pesssar i skierowanie do szpitala na badania skąd wyszłam po tygodniu z receptami. WreszcieMama idź może na konsultacje do kogoś innego choć 1 raz dla pewności? Bezgranicznie ufacet nie można nikomu każdy jest tylko człowiekiem...

blubka lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:41

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, blubka ma 100% racji i powiem Ci z autopsji
    Z moim ex zylam w domu ktory nie nalezal do tesciowej ale ona uważała inaczej.
    To byla masakra, ona myslala ze moze przychodzić kiedy chce i w gary mi zaglądać
    Ex stawiał sie ale nie wiele to dalo bo nie pracowal w pl i to ja zawsze bylam dla tesciowej na wyciagniecie reki i meczeniu mnie
    Doszło do tego, ze jak kupiłam psa ( kobieta nienawidzi psów) zagrozila mi, ze go otruje. Ona to robila bo uważała, ze jestem w jej domu a ona moze wszystko
    Masa historii do opowiadania
    Bylam mlodziutka, zagubiona, balam sie ale pewnego dnia nie wytrzymałam. W tydzień znalazłam mieszkania na wynajem i oznajmiłam obecnie ( exowi) ze jak chce niech zostanie w " mamy domu" ja ide z tej toksycznej rodziny jak najdalej... uwierz mi bylam strzepkiem nerwow, tesciowa mnie niszczyla.
    Niestety moje małżeństwo nie przetrwalo z czego teraz sie ciesze bo mam wspaniałego meza z ktorym czekamy na synka
    Naprawde dziewczyno zrob cos bo Ci sie rozpadnie zwiazek, takie sytuacje nie scalaja związków. Twoj Marcin musi cos z tym zrobić. Odciąć pepowine bo zniszczy Was ta rodzina

blubka lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dzięki że pytasz :) tak jak mówiłam,wróciłam z insuliną... Narazie na noc tylko I za dwa tygodnie kontrola...

Julita, pytałaś o podróż z dzieckiem w nocy... My tylko tak jeździmy, Mały dostaje mleko i śpi cała drogę, a mamy 700km...pierwszy raz jechał do Pl hak miał 3 Msc i zero problemów... Mam nadzieję że braciszek też taki będzie :)

A no i decyzja podjęta co do imienia :) będzie Maximilian <3 tak że będziemy mieli Alexa i Maxa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 22:59

ag194, toska_88, marie_marie22, Kamilutek, sylwucha89, natalia1354, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ