X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita:
    Poofi, colorstories, bolo.pl, Effi, mamissima, momencik karty do zdjec, butki Titot :) wszystko wyjdzie po wpisaniu w google ;)

Blubka ja badalam magnez i wyszedl za biski tez biore tabsy ale nie widze poprawy mi lata tylko lewa :p

blubka lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Monita:
    Poofi, colorstories, bolo.pl, Effi, mamissima, momencik karty do zdjec, butki Titot :) wszystko wyjdzie po wpisaniu w google ;)

Blubka ja badalam magnez i wyszedl za biski tez biore tabsy ale nie widze poprawy mi lata tylko lewa :p
    Dzięki przekażę :)

Jak powieka lata to jest za mało magnezu. Także Blubka zwiększ do 4 tabletek :) ja w poprzedniej tak mialam to nawet był okres ze 5 brałam

blubka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu.
    Fajne zakupy porobiłyście,ja może zacznę jak dowiem się o płeć.Najwcześniej chyba w styczniu się zacznie kupowanie ubranek i innych rzeczy.
    Witaj Elaria,zostań z nami do końca.Chyba mamy podobny wiek ciąży.

ag194, Elaria, bbee lubią tę wiadomość

:(
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki - ide spac z mlodym bo padam a jutro z nim rano do lekarza

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bioderka, nawet jak nic się nie dzieje cudownie działa prawidłowo zawiązana chusta.:) Więc polecam naprawdę zainteresować się tematem, bo to nie dość że ogromna bliskość, to wygodna, wszystko można na spokojnie zrobić, pomaga na problemy z brzuszkiem i wiele innych.:)

monika_89 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Elaria, rozgość się tu u nas :) tym razem będzie dobrze napewno!!!
    Jeśli chodzi o cukrzycę, to jest nas już na tą chwilę 4 w naszej grupie... Musisz podawać sobie insulinę?

A Ty Misia jaka masz dawkę?

Ja dzisiaj popakowałam prezenty świąteczne dla wszystkich :) jak ja to lubię <3

Życzę Wam wszystkim miłej nocy dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 22:32

Elaria lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pediatra jest w takim razie "inna". Zakazała wręcz stosowania nam jakichkolwiek maści na ząbki.Bo wszystkie maści są praktycznie robione z udziałem tego samego środka znieczulającego, który działa "na chwilę". Więc po co stosować niepotrzebną chemię. Jedyne co poleciła to roztwór-Camilia-ale wiadomo jak z jego skutecznością...
    Zaleca stosowanie czegoś tylko w razie gorączki :)

Rożek u mnie się sprawdził. Miałam dwa, cienki i gruby. Co do kocyków to Was podziwiam. Przy pierwszym dziecku wpadłam do sklepu, kupiłam pierwszy lepszy, drugi cieńszy dostałam. Służą do dziś :)

Tośka na Perfekcyjną Panią Domu! :) A co do komplementów od Meżów-podobno wolą ich unikać, by nie przechwalić :D

U nas Mały nigdy nie miał problemów z bioderkami więc pieluchowanie, o którym wspominała Blubka było wręcz niewskazane.

Elaria, witaj, rozumiem Twój strach, poroniłam w lutym. Odkąd zaczęłam czuć ruchy, moje myśli coraz pozytywniejsze :)

Elaria lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, dziękuję za powitanie.
    Jak wspomniałam, reguluję cukry dietą na ten moment. Zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie z biegiem ciąży.

Mam od kilku dni taką dziwną przypadłość. Jak dłużej postoję, np. przy zlewie to drętwieje mi skóra po zewnętrznej stronie ud. Jakby mi ją znieczuliło. Jak poruszam się dosłownie parę sekund to mija.
    Ma ktoś tak?

Maniuś lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:57

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius tak jestem na insulinie rano i po obiedzie 4j w ramie a o godzinie 22 6j w udo.
    Dziś jadę do diabetologia więc może ulec zmianie moje dawkowanie.
    Dziewczyny mam dziś też wizytę o 14 u mojej gin.więc proszę trzymajcie kciuki bo jakaś niespokojne jestem :(
    Wydawało mi się ze czuje ruchy a jakiś od dwóch dni nic :( mam nadzieję ze sobie wkrecam.

mon!ta^, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy uczucie zakwasów w pobrzuszu i ból jak przy zakwasach to może byc wina twardniejacego podbrzusza? Nie potrafię określić kiedy twardnieje mi brzuch.

Podpowiedzcie jak ustawić suwaczek na forum??

010iyx8dls33fb4m.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy uczucie zakwasów w pobrzuszu i ból jak przy zakwasach to może byc wina twardniejacego podbrzusza? Nie potrafię określić kiedy twardnieje mi brzuch.

Podpowiedzcie jak ustawić suwaczek na forum??
    Na moje oko to ból towarzyszący rosnącej macicy i rozciągających się więzadeł, a brzuch twardnieje dosłownie wtedy gdy jest twardy, robi się taka napięta bardzo skóra a brzuch w dotyku przypomina kolano :-)
    Kliknij w dowolny suwaczek i przeniesie cię na stronę z instrukcją co i jak

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i dzidziusia..

Jahoda mysle tak samo jak Blubka ze te zakwasy to rozciągająca sie macica i wiezadla mnie tez tak dzis boli brzuch i towarzyszy mi bardzo często od początku ciazy..

Kuźwa u mnie prądu nie ma a za oknem szaruga masakra..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17 tygodniu ajc jak ten czas leci..trzymam kciuki za wizytujace dzis mamusie..a ktora wizytuje jutro ze mna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 07:46

Demsik, Rudzik, bbee, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam, twardnienie brzucha nie boli. To takie uczucie napiecia, zesztywnienia miesni brzucha. Mimowolny skurcz, ale niebolesny. W piwrwszej ciazy mialam he od 5 miesiaca.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:20

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja cie podziwiam.mimo ze tyle juz przeszlas w tej ciazy to ty ciage pracujesz.szacun.
    Ja dzis wróciłam do zywych ,czuje sie o niebo lepiej niz wczoraj mimo ze pogoda sie wcale nie zmienila jednak dlugie biesiadowanie mi nie dopisuje.jak ja wytrzymam 40meza mego???
    Toska widze ze ty jak ja w kuchni,u mnie tez juz bigos,krokiety,uszka,pierogi,gulaszowa,kapusta z grzybami.potem wiem ze wszystkiego na raz nie dalabym rady bo organizm odmawia posluszenstwa.na poczatku przyszlego tygodbia robie juz ryby w zalewie octowej i sledzie zieone bo one jak stoja to sa epsze i kurczaka pikantnego.
    Moj synek byl pieluchowany na bioderka.chusty nigdy nie stosowalam.jak hope wolalam klasc na brzuszek.
    Megi hop hop:)

toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Tośka na Perfekcyjną Panią Domu! :) A co do komplementów od Meżów-podobno wolą ich unikać, by nie przechwalić :D)

Ja swojemu najpierw muszę powiedzieć, co chcę usłyszeć, i dodać "powtórz", a on powtarza - to są komplementy w jego wykonaniu :)
    No dobra, cycki chwali sam ;)

Tośka, ale z Ciebie PPD! Spodziewasz się nalotu gości na wigilii czy robisz tylko dla Was?

Belly mi właśnie oznajmił, że zaczyna się 5 miesiąc, yuppi! I witamy się w 18 tygodniu, jak ten czas leci, choć w sumie to bardzo mi się dłuży!

Breezee, monika_89, Maniuś, Uszczesliwiona, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja heja, u mnie szpital... Młody chory, wczoraj o 5 pobudka i jazda do lekarza na dyżur... Oczywiście dyżurującego pediatry w mieście nie ma a internista u dziecka jeszcze mi nigdy nic nie zobaczyl... Tak tez było tym razem. Teraz od rana czekamy u pediatry... Kaszel masakryczny, specyficzny i zwykle zwiastuje u niego anginę. O 4 płacz ze nie może oddychać... Masakra... I tak druga noc. Padam choc dzień się jeszcze nie zaczął porządnie...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:58

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ