MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
WreszcieMama ja ci współczuję ciężko przechodzisz te ciaze ale bedzie ok daj znac co i jak..
Hope Tośka Demsik.. Szacun za przygotowanie jedzonka świątecznego ja jeszcze nic nie mam gotowe ale szykuje tylko na wigilię bo święta w rozjazdach.. -
Dziewczyny podziwiam Was za to gotowanie
my jak co roku jedziemy na dwie wigilie - najpierw na 16 do teściów, a później na 19 do moich dziadków (mają ponad 90 lat), którzy co roku robią wspólną kolację dla wszystkich dzieci, wnuków i prawnuków - jakieś 36 osób
dzielimy się przygotowaniem potraw i szykowaniem całej kolacji, a wszyscy uwielbiają te spotkania
W sobotę byliśmy na spotkaniu mikołajkowym u mnie w pracy. Młody miał 4 godziny szaleństwa z elfami i Mikołajem, a my błogie lenistwopopołudniu spakowałam połowę prezentów - też uwielbiam to robić
Wczoraj byłam we Wrocławiu u Rodzinki i na jarmarku świątecznymobjadłam się mistrzowskiego piernika świątecznego mojej cioci, co oczywiście wieczorem przepłaciłam ogromną zgagą
kupiliśmy sobie dużo różności na jarmarku i wróciłam do domu zmęczona, ale bardzo szczęśliwa
Starałam się Was czytać na bieżąco, ale udzielać się nie dałam rady, bo tyle napisałyście, że szok
W weekend moi Rodzice i Teściowie prosili żebyśmy powiedzieli co oni mogą zacząć kupować dla Mikołaja. Kazali nam sobie wybrać, a oni tylko zapłacą. Bardzo nas tym zaskoczyli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 08:57
Breezee, Camilia, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny do perfekcyjnej pani domu mi daleko "-) jest tak domowa atmosfera że i pająki lubią się rozgoscic:-) że sprzątaniem jestem teraz nie do końca sprawna ale nie kryje że stanowczo wolę gotowac. A w tym roku trochę wyjdzie bo pierwsza wigilię spędzamy tylko we troje i Alanek w brzuszku a nie z dziadkami czy rodzina jak co roku. Tak sobie zazyczylismy w tym roku. Później zapewne ja sue będę spodziewać gości bo będzie
PP remoncie i każdy będzie chciał zobaczyć a jedzonko to podstawa przy goscinie:-)
Ciągle chora. Już tydzień nos zawalony bolące gardło i kluski w przełyku. Już mam dość.
-
Elaria witaj
WreszcieMama lepiej dmuchać na zimne. Będzie wszystko dobrze, a Ty jak to usłyszysz i sprawdzisz, że z Aleksandrem wszystko dobrze, to będziesz spokojniejsza. Odezwij się po powrocie.Elaria lubi tę wiadomość
-
Tośka my w tym roku tez w 4 z dzidziolkiem w brzuszku spędzimy wigilie..owszem mamy zaproszenia do cioci Do teściów i moich rodziców ale siedzimy sami..po wizycie jutrzejszej zacznę planować zakupy w week za to będę mię gości wiec czeka mnie troszkę pracy (malz ma urodziny)
Muszę ruszyć cztery litery ogarną w domu po syf jak zawsze po wyjeździe na week ciuchy pod pralka wszędzie torby a maz w trasie dobre ze samopoczucie dobre wiec ze spokojem sobie ogarne i czas szybciej do jutra zleci..toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Demsik, po magnezie mi przeszło. Ja też gorzej tą ciążę przechodzę. Strasznie niewydolna i niewydajna jestem
cokolwiek robię to zaraz zmęczenie i ból
a boję się olać jak organizm protestuje, bo co jak się coś stanie dzidziusiowi ?
ale do maja jeszcze ponad cztery miesiące, a ja już ledwo robię trasę do rodziców czy do i z przedszkola.
Gonia, ja też jutro wizytuję. Już mnie stres łapie...
WreszcieMama, mam nadzieję, że będzie OK.
Espera, współczuję, zdrówka dla synka.
Megi, fajnie że rodzice chcą Wam pomócmi mama obiecała kupić materacyk do łóżeczka. Na pewno nie jedną rzecz kupi jeszcze oprócz. A na teściów nie wiem czy możemy liczyć, od moich rodziców finansowo stoją dużo lepiej ale ... lubią wydawać przede wszystkim na siebie. A jeszcze nieraz marudzą, że im mało.
Ciągnie mnie dzisiaj tak w okolicach podbrzusza i więzadeł, mam nadzieję, że to rozciąganie.GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
A ja pierwszy raz spotkałam się z taka mega zyczliwoscia- opiekunki zwolniły mnie z 2 tyg zajęć na oddziale ze słowami , nie będziemy narażać Ciebie i dzidzi na zarazki'. Mam tylko przygotować i wygłosić referat dla grup:)
A było mi tak niedobrze i gorąco jak juz dawno nie było
Espera zdrowka dla małego
WreszcIeMama daj znać
Mnie mała cala noc budziła rzucała się w brzuchu i teraz pokopuje a mi dalej niedobrze za szybko wstalam i przez toKamilutek, MEGI81, Breezee, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Bbee nie martw się sama nie jesteś ze stresem bo ja tez się stresuje mimo ze wiem ze brzuszek nie zadowolony z tego bedzie..
Ja mam na 17 wizytę a ty?
A jesli chodzi o wydajnosc u mnie tez o wiele mniejsza niż przed ciaza tyle by się chciało zrobic ale brak sil -
nick nieaktualnyEspera zdrówka dla synka. Mój też dopiero wyszedł z choroby ale bez antybiotyku b6 się nie obeszło. Mąż też chory zieje czosnkiem na kilometr. Chyba też mu dziś dam antybiotyk bi nie może mnie puścić to choróbsko! I jeszcze zimno na ustach szlag. .WreszcieMama pokombinuj żeby cię zostawili na kilka dni niech poobserwuja co tam się dzieje.
-
Ja mam wizytę o 12.00. Zawsze przed wizytą ze stresu zaczynam się źle czuć. Nie widziałam dzidziusia od 5 tyg. Zawsze miałam USG, a teraz irracjonalnie się boję, że mi nie zrobi, mimo że połówkowe to chyba nawet na nfz zawsze robią. (?) Albo że mi szyjki nie sprawdzi, a ja się zakręcę i nic nie powiem.
GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Gonia ja też jutro wizytuję, mam na 13 ale to taka szybka wizyta jak zwykle - zbada, obejrzy wyniki i do widzenia za 3 tygodnie
Bardziej czekam na połówkowe 28.12, bo wtedy obejrzę dzidzię z każdej strony no i może poznam wreszcie płeć, bo teraz tak bezosobowochodzę po tych sklepach i oglądam ciuszki, ale takich uniwersalnych jest naprawdę malutko a ja już chcę kupować!
no nic trzeba być cierpliwym, dobrze że mój M jest rozsądny i mnie hamuje bo dzidzia by miała same białe, beżowe albo żółte ubranka
Elaria witamy serdecznie, cieszymy się że do nas dołączyłaś, nasza grupa jest tą szczęśliwą i na pewno zostaniesz już do końca(po avatarze widzę, że lubimy ten sam serial
)
Za wizytujące trzymam kciuki!GoNia1979, monika_89, Elaria lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
To już jutro, już jutro!!!
"Pokaż kotku co masz w środku!"
Dzisiaj miałam mega sen, śniło mi się że mój Darek (!!!) urodził naszego Synka! Przez cesarkę (jakżeby inaczej), Malutki ważył niby 2500 ale chyba mieli zepsutą wagę, bo kawał chłopa był! Synek, nie córeczka, a ja byłam taka szczęśliwaPotem chciałam go nakarmić piersią oczywiście i okazało się, że zamiast niego, nakarmiłam mojego...kota. Brawo ja. Jpd, skąd w ciężarnym umyśle biorą się takie niestworzone historie???
Wiecie co, niby tak marzyłam o córeczce, ale im dalej w las tym bardziej przywiązuję się do myśli o synku. Do tego stopnia, że byłabym jutro baaaaaardzo zdziwiona, gdyby lekarz powiedział, że będzie dziewczynkaEeeeeech, miłego dnia!
KTO JESZCZE JUTRO WIZYTUJE?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 09:54
ag194, toska_88, GoNia1979, MEGI81, Moniqaaa, Kleopatra, Rudzik, Maniuś, Uszczesliwiona, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
bbee nie wiem jak u Was ale ja babkom w rejestracji kazalam wpisać, ze to połówkowe i lekarz ma na mnie przynajmniej pol h+ mam mu powiedzieć, zeby robił badanie szyjki, bo mama i siostra miały skracanie, a ja jestem tez chyba z 35 albo 36tC.
Bo jak się nie powie, to tu Spisza mnie na 15 min tylko a połówkowe trwa trochę
Powodzenia dziewczyny na wizytach, pokazcie zdjęcia później:) -
Ag o ile lekarzem jest świetnym, to nie ma po prostu na to czasu bo ma tyle pacjentek, że by nie wyrobił. A w pomieszczeniu, gdzie jest USG przyjmuje położna na mierzenie i ważenie, więc by musiał wypraszać pacjentkę specjalnie dla mnie
jestem mu w stanie wybaczyć te braki USG, a myślę sobie że jak nie wytrzymam to pójdę prywatnie podejrzeć płeć
ag194 lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Ag194, fajnie, że są jeszcze tacy ludzie!
Z przeciwnego końca historia - nigdy nie zapomnę, jak koleżanka z roku miała termin porodu w tym samym dniu, w którym profesorek-chujek wyznaczył termin egzaminu ze strasznie trudnego przedmiotu. Dziewczyna chodziła na wszystkie wykłady i w ogóle była bardzo pilna, poszła do niego, żeby umówić się na termin wcześniejszy, a on jej powiedział, że jak rozkładała nogi to tylko jej wina i nie zamierza zmieniać terminu!
WreszcieMama, trzymam kciuki! Za wszystkie wizytujące też oczywiście
Elaria dzień dobry! Uszy do góry! Dziewczynom na tym forum zdarzają się tylko dobre rzeczy(za wyjątkiem gili po pas, ale to żadna tragedia).
Siedzę w domu i pracuję, aż mi zwoje mózgowe parują. Wiem, że nie powinnam zaglądać do Was, bo tylko się rozpraszam, ale nie mogę się powstrzymać!MEGI81, Elaria lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek u nas na szczęście za taki tekst doktorek by wyleciał. Tym bardziej, ze koncze juz studia i mnie znają dobrze a to uczelnia medyczna i z automatu muszą i maja więcej empatii bo to praca z osobami, które najbardziej jej potrzebuja
Kupiec babkom bombonierki bo wstawianie rano i praca na oddziale to dla mnie abstrakcja. A jeszcze pytaly, czy nie mam przeciwwskazań, powoedzialam, ze ciąża książkowa a i tak mnie zwolniły:) naprawdę przeukochane i madre kobiety
Ja jeszcze 9 dni do polowkowych odliczam juz i sni mi się po nocach, ze na USG widzę siusiakazamiast Alusi haha
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Oooooo już widzę, Gonia i Forbidden! Będziemy jutro baardzo zadowolone
Jeszcze bbee wizytuje z nami.. Ja mam nerwy małego bo jutro idę do doktorka i nie mam jeszcze wyniku z prenatalnych mam nadzieje ze dzis lub jutro dojdą bo mnie chyba szlak trafi..
Ja liczę po cichutku ze jutro moja dzidzia odsloni swa plec przy okazji badania USG...Olinek hehe Okraglinek
MEGI81 lubi tę wiadomość