X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:59

Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Młoda mnie wykańcza, wyjątkowo kiepsko przechodzi skok rozwojowy, do tego chyba jakiś bunt. Mam nadzieję, że Maks odziedziczy charakter po ojcu, jedno dziecko z moim wystarczy

julita facieci chyba nie mają umiaru, dobrze mu zrobiłas wykopując z łózka. Moj mąż jak przegnie zarzeka się, że to ostatni raz. Do kolejnego razu. Choć jest postęp bo sam przyznał, że mam mu zwrócic uwagę jak widzę, że zbliża się do swojej granicy, bo jemu popsuł się stop ;) na szczęście dawno tak nie zamimprezował

bublka a może brak Ci potasu? podobno to tezmoże powodowac takie drżenia

nutka chustoświrka? piątka ! ja ubolweam że teraz mamy troche bana z noszeniem, mam nadzieję, że po połowkowych będziemy mogły się tulić, nowa chusta czeka <3

Zastrzeżona ja też stosowalam camilię ale prakycznie zero efektów więc już wole ten dentinox. Fakt ma lidokainę, ale jak posmaruję i na chwilę ją znieczuli to przynajmniej wypije mi mleko bo inaczej nie ma szans. Potem boli ale z marudzącym dzieckiem jakoś sobie poradzę

misia na tym etapie ruchy niereglarne jeszcze. Powodzenia na wizycie

Hope rzaraz że ukutany i pościskany, gdzie tam, maluch ma dużą swobodę w chuśce ale rozumeim, że nie każdy jest przekonany do tego ;) my się nosimy odkąd Paula skończyła 2/3tygodnie

toska szalejesz w kuchni. U nas nie je sie pierogów, uszek czy bigosu więc nie musze robić ;) Ja tylko porobię jakieś śledziki a mąż moczkę bo ja nie lubię i nie potrafię

Espera zdrowia dla synka, co za buc z tego lekarza ;/

WreszcieMama daj znać co i jak

madu kciuki

Kamilutek, Misia 69, Maniuś, nutka, zastrzeŻona, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    toska szalejesz w kuchni. U nas nie je sie pierogów, uszek czy bigosu więc nie musze robić ;) Ja tylko porobię jakieś śledziki a mąż moczkę bo ja nie lubię i nie potrafię

O, moczka! Jak ja jej nie znoszę! Jak można jeść mokry piernik! :P

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, czy Ciebie już wypuścili ze szpitala?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    O, moczka! Jak ja jej nie znoszę! Jak można jeść mokry piernik! :P

Ja nawet nie wiem co to :)

Ale mój mąż ma na dziś bojowe zadanie, pokazałam mu zdjęcie piernika i powiadziałam, że ma mi dziś kupić taki sam bo mam ochotę :) Mam nadzieje, że szybko go znajdzie :)

Kamilutek, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:) Wydaje mi się, że od kilku dni czuję ruchy. Są bardzo baaaardzo delikatne i dość rzadkie. Raz poczułam takie przeplynięcie z prawej na lewą stronę ;)
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.
    Wreszcie Mama, dawaj znać jak po IP.
    Miałam dziś pojechać w poszukiwaniu świątecznych prezentów (jeszcze kilka osób mi zostało), ale pogoda nie sprzyja ku temu. Szaro, buro, deszczowo :( Więc zostaję w domu.

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Ja nawet nie wiem co to :)

Ale mój mąż ma na dziś bojowe zadanie, pokazałam mu zdjęcie piernika i powiadziałam, że ma mi dziś kupić taki sam bo mam ochotę :) Mam nadzieje, że szybko go znajdzie :)

Moczka, moja droga, inaczej w slonsko godko to bryja. I bryja świetnie oddaje istotę tejże. :)

gaja_1 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem co to moczka.

U mnie pierogi i uszka to w dzień, albo w przeddzień wigilii się robi i ja jestem za to odpowiedzialna.
    Generalnie, wszystkie przygotowania zostawiam sobie na następny tydzień, pierniczki, sernik i szarlotkę. Może babeczki też zrobię. i rybkę jakąś muszę znaleźć dobrą do upieczenia.

U nas wigilia zawsze na dwie podzielona - najpierw do rodziców później do teściów. A później wspólnie na pasterkę. Rodzice od teściów mieszkają około 1 km autem, a spacerkiem około 600 m. Więc mamy luksus, bo zawsze są dwie wigilie. Sami mieszkamy od nich około 3 km - więc też super, bo daleko nie mamy i świąteczne spacery wychodzą nam super. Można spalić trochę kalorii.
    Sami w tym roku chyba zapraszamy jednych i drugich na drugi dzień świąt - bo lubią się spotykać i stwierdziliśmy, że jak nigdzie nie jedziemy to możemy taki spend urządzić u nas - choć raz.

i tyle... dla mnie wigilia to najważniejszy dzień w roku - uwielbiam, przygotowania - ten pośpiech do samej kolacji, rozmowy, kolędy, trochę nerwów - szkoda tylko, że znów brat z żoną i dziewczynkami nie przyjadą - ale jest skype. Rozpakowujemy razem prezenty przez skype - śmiesznie jest. No i już 15.01 z mamą lecę do nich - jak lekarz pozwoli, więc nadrobimy.

Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 - a w Toruniu pierwszy dzień od dawna słoneczny - inaczej się od razu wstaje. Właśnie zmykam poodbierać paczki z poczty oraz paczkomatów :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, bądź tak dobra i zdradź, w jaki sposób jesteś w stanie wziąć się w garść i pisać swoją pracę? U mnie praca intelektualna polega ostatnio na łapaniu zwiech i krótkich przerwach między nimi, nic mi nie wychodzi i nic mi się nie chce!

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi też wyszło słońce i od razu przyjemniej :)

Też wybieram się na chwilę do sklepu po prezent dla szwagra i jego żony i zostanie mi tylko dziadek. Sprawnie poszło nam w tym roku kupowanie prezentów, choć niewiele chodziliśmy po sklepach :) I zajrzę do H&M może i mi uda się kupić jakiś ciążowy ciuszek z wyprzedaży, przydałoby się coś na święta albo coś ładnego dla Bąbla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 13:26

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Qasha, czy Ciebie już wypuścili ze szpitala?

Tak, już wczoraj pisałam, że mnie moja gin wypuszcza :) Tak to bym pewnie dopiero dzisiaj wychodziła :)

Kamilutek, bbee lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam w google moczka śląska - nie wygląda apetycznie :P

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Breeze sliczne gdzie kupilas
    w smyku.

ag194 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

moczka? też nie wiem co to ale u męża w wielkopolsce jest coś takiego jak makiełki (mak, bułka, miód, bakalie i wszystko wymemłane w wodzie) natomiast u mnie na podlasiu rządzi kutia (mak, pęczak, bakalie, miód) ;)

U nas makiełki robi się z makaronem zamiast bułki, a kutię z pszenicą zamiast pęczaka. Ile regionów albo nawet ile rodzin tyle różnych przepisów :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee no cud miód i ubóstwo! Zes zaszalala za całe 5 miesięcy:-)

Monika ja nawet nie wiedziałam że gdzieś nie jedzą pierogów uszek czy bigosu jak to możliwe? To wy szykujecie na święta? Ta moczka bryja itp to nie mam zielonego pojęcia co to jest! Niestety nie chce straszyć ale te skoki i bunty będą jeszcze gorsze po 2 roku życia.... aczkolwiek ja myślałam że to co najgorsze przeszło z zębami jednak bardzo się mylilam. Dlatego chylę czoła wszystkim wam z tak mała różnica wieku bo połączy wam się zabkowanie młodszego i bunt starszego. Wszystkim życzę oczywiście sp9koinych dzieciaczkow i sama też na takie liczę:-)

Ja prezenty już popakowane jeszcze po jakimś symboliku dla rodziców żeby było miło. Na wigilię też ci roku do kogoś chodziliśmy ale chcemy z mężem wprowadzić zwyczaj u nas ( rodzice na starość niech odpoczna i teraz można się zrekompensować za te wszystkie lata niech oni się goszczą) choć w tym roku robimy pierwszy raz sami i ogromnie mnie to cieszy!
    Byliśmy proszeni si szwagierki BJ teście też tam idą ale ten rok wieje mi pokazał i byłoby męka dla mnie siedzieć w gnieździe os gdzie każdy się nie cierpi obgaduje a tu się wielce uśmiecha i najlepsze życzenia składa żenada.... się rodzinka mężowi trafiła. Dobrze ze spotkał mnie dzięki której falszerze nie przychodzą ha ha.

Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość

• daisy123 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana w pracy Was czytam i nadgoniłam ;)

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i WreszcieMamę na IP

My na też na 2 Wigilię jedziemy do moich rodziców i teściowej, ja tylko ciasta produkuję - piernik w tym tygodniu a w przyszłym tuż przed Wigilią chcę zrobić drożdżową gwiazdę z makiem http://www.kwestiasmaku.com/przepis/drozdzowa-gwiazda-z-makiem
    Patrzcie jaka ładna :) ciekawe jak mi wyjdzie ;P

Ale najważniejsze 22.12 USG - to będzie nasz prezent Bożonarodzeniowy :)

Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski jakby co to zyje.
    W zeszłym tyg ptzed Wyjazdem próbowałam was nadrobić i napisac ale co chwila nowe strony i nie wyrobilam. W czwartek cala noc rzygalam az do rana i poszlam na przychodnie po kroplowke potem przeszło juz sie balam ze nie polece do meza ale polecialam. Bylo super. Nacieszylan sie mezem zwiedzilismy Londyn a w piątek poczułam pierwsze ruchy Laury:)

W sobotę zaczelam 5 miesiąc :) i pewnie tyle mnie ominelo moze zrobi mi ktoras skrót? Albo łaski ktore byly u lekarza między 1-11 grudnia niech sie pochwala czy wiedza co w brzuszku :) wieczorem pochwale sie co ostatnio kupilam dla corci:)

Breezee, Maniuś, GoNia1979, bezimienna, sylwucha89, MEGI81, monika_89, Uszczesliwiona, marie_marie22, toska_88, bbee, zastrzeŻona, Madu1611, Demsik, Kleopatra lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące mamy :)

Daisy, też mam 22.12 USG po 4 tygodniach! Nie mogę się już doczekać :(

daisy123 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na wigilii nie ma żadnych uszek, barszczów, grzybowych... Rządzi zupa rybna z grzankami :D
    Kto nie jadł niech żałuje. To taki jakby rosół tylko... z głów karpii :D Brzmi ohydnie, ale jest PYSZNE.
    Później są pierogi, ziemniaki, ryby (zwykle karp i miruna), wszelkiej maści kapusty kiszone z grzybami i bez, sero-makowce (połączenie sernika i makowca), makówki itp. :D

A na Boże Narodzenie to już pieczenie, kluski, roladki śląskie, sosy itp. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 14:18

monika_89 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ