X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    U nas też prezenty wszyscy wszystkim u teściów, a u mojej babci na Wigilii tylko dla rodziców, rodzeństwa, dziadków i wszystkich dzieci (jak już pisałam u babci na Wigilii jest około 35 osób i to już byłby bardzo duży wydatek dla wszystkich).

Wow, 35 osób! :D To prawdziwie rodzinne Święta, tęsknię za takimi :D
    Ja w tym roku tylko z rodzicami i dziadkami w Wigilię, a w Boże Narodzenie będziemy tylko we 3, więc tak jakoś mało Świątecznie będzie. No ale trudno :) Nie mogę się już doczekać Świąt z Kubusiem! :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w tym roku każdy dostanie prezent od naszej małej rodzinki :) zaszaleliśmy z prezentami ale to daje tyle radości! teraz część trzeba zapakować do samochodu a część zostaje i czeka do świąt prawosławnych ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1d4c63770f0.jpg

Jaka śliczna choinka :D My będziemy ubierac dopiero 23ego lub nawet s Wigilię rano :) Za to postoi długo :D

blubka lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Co do kocyka z wełny czesankowych, to właśnie go poprawiłam i dla zainteresowanych z 900 gram wełny wyszedł kocyk o wymiarach 50x85 cm wiec spory. Co do szalików i kominów to widziałam fotki, ale dla mnie to dość gruba wełna. Można poszukać trochę cieńszej - tak mi sie wydaje.
    Co do prezentów, to ja mam wszystkie :) u nas kupujemy wszystkim i od wszystkich dostajemy. Trochę tego jest, ale ja uwielbiam te święta.
    Mam nadzieje, ze nic nie dostanę spersonalizowanego dla Zuzki. Ona to ona, dostanie prezenty jak sie urodzi. Taka egoistyczna jestem jeszcze w te święta. Nie lubię jak ktoś kupuje kobiecie ciężarnej body na 68 cm, na co ona ma sobie je założyć? Na duży palec od nogi ? Zreszta przyszłym ojcom dzieci nie kupuje sie takich prezentów.

Co do spiny na forum, nie jest to pierwsza i nie ostatnia, każdy ma prawo do wypowiedzenia sie i ja to szanuje. Ale nie lubię jak wulgaryzmy wchodzą w grę. Odechciewa sie czytać i wypowiadać. Ale ja sie mieszać nie będę.
    Wreszciemama, ja odmówiłam za Ciebie modlitwę i mam nadzieje ze będzie dobrze.

Idę szykować do Gina... Już niedługo znów z mężem zobaczymy Zuzke, u mnie ruchów regularnych nadal brak, choć jestem szczupła, pewnie winne jest temu położenie łożyska na przedniej ścianie macicy. Mam nadzieje, bo trochę mnie to stresuje.
    Dam znać pewnie pznym wieczorem co i jak, bo dziś czeka nas obiad na mieście - jak zawsze po wizycie i rundka po naszych rodzicach.

Monika dobrze, ze z dzidzia wszystko ok. Gratulacje!

Julita, czy ja dobrze pamietam, ze masz wózek joie?

szwagerka jak pisala karteczki to napisała Klaudia (i Laura:)) wiec moze dostane dwa:D tez bym wolala dostac cos dla mnie nie dla dziecka, wiadomo uciesze sie ze wszystkiego no ale prezent dla mnie ma byc dla mnie nie?:)

MEGI81 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qasha my tez dopiero 23go jak wroci maz:) mysle po wizycie u ginpodjedziemy po zywa malutka choineczke:)

MEGI81 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    qasha my tez dopiero 23go jak wroci maz:) mysle po wizycie u ginpodjedziemy po zywa malutka choineczke:)

U nas też żywa zawsze, ale zobaczymy jak w tym roku będzie :D
    U mnie 22 połówkowe i mama ma wtedy urlop, bo mamy w planach wielkie gotowanie :) Więc choinki wtedy raczej nie zdążymy, chociaz kto wie, może wieczorem :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Bezimienna to chyba ktoś inny jest zaopatrzony w ten wózek, bo ja mam po Anastazji - Tako City Marine ;)
    To cos złe zakodowalam. Mój mózg czasem nie ogarnia w ciąży ;)
    Klaudia mam takie samo podejście. Zuzka moze już dostać ale spersonalizowany dla niej ;) a ja to ja.

julita, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ubieramy zawsze w Wigilię rano.

Dziewczyny, które macie już dzieci takie półtora roku i w górę macie patenty na choinkę???
    Boję się, że mała ją co chwila będzie molestować ;)

co do prezentów, my robimy tylko rodzicom i chrześniakom. Kiedyś robiliśmy sobie wszyscy ale teraz nas jak tak dużo, że finansowo się już nie da ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was już tak świątecznie, a ja jeszcze się nawet za sprzątanie nie wzięłam, masakra :D ale przygotowań do Wigilii nie mamy za wiele, bo jak co roku spędzamy z moimi rodzicami, bo też z nimi mieszkamy a w pozostałe dni Świąt nikt nas nie odwiedza i pewnie my gdzieś wybędziemy. Ale nie narzekam, klimat świąteczny zawsze czuję, nieważne z iloma osobami :D

Arwi lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam. Złe wieści to takie, że moje dziecko na zdjęcie z profila się nie zgodziło no i wyszlo jako takie ale przynajmniej darmowe za to ;)

No ale oprocz tego to pokazywalo swoje wdzięki z każdej strony jak na zawołanie ;) wszystkie wymiary w normie. Po prostu idealne!!!! Tak się cieszę :)
    No i nogi rozłożone jak do szpagatu, wasze kciuki pomogły ;)

Jak myślicie, jaka płeć??

9aef2c93418767fdgen.jpg

aef7bc8ef35199c5gen.jpg

blubka, toska_88, julita, GoNia1979, Kleopatra, Hope_, Arwi, Kamilutek, Forbidden, bbee, natalia1354, Maniuś, dewa, aneta.be, Breezee, MEGI81, sylwucha89, marie_marie22, ag194, Uszczesliwiona, Anstice, monika_89, zastrzeŻona, sylwia1985, Uska, Agus26m, Karissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ale super widok! Jak w kevinie :-) ja uwielbiam robić prezenty i je pakować a później widzieć radość w oczach jako rekompensatę za tysiące godzin spędzonych w internecie na poszukiwanie tych skarbów:-) ale nigdy nie było ich tak dużo. Mega fotka. Ja z choinka jeszcze czekam choć mały by sue cieszył ale niestety wszędzie tyle syfu od remontu że narazie to bez sensu póki się tego nie ogarnie . Pewnie ubiore p4zed sama wigilia.

julita, MEGI81 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    No i wróciłam. Złe wieści to takie, że moje dziecko na zdjęcie z profila się nie zgodziło no i wyszlo jako takie ale przynajmniej darmowe za to ;)

No ale oprocz tego to pokazywalo swoje wdzięki z każdej strony jak na zawołanie ;) wszystkie wymiary w normie. Po prostu idealne!!!! Tak się cieszę :)

9aef2c93418767fdgen.jpg

aef7bc8ef35199c5gen.jpg
    Ptasiorek?

• Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chlop jak malowany;)super ze wizyta udana;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale dorodny ptasior !!! Gratulacje
    .
    Ju u nas nie było problemów z choinka . Raczej jej nie dotyka choć w zeszłym roku bardzo się denerwowal że samochodziki drewniane wiszą na choince bo tak być nie może i jak je zdjelam był spokój:-) nie wieszj cukierków nie będzie kombinować:-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:

9aef2c93418767fdgen.jpg

aef7bc8ef35199c5gen.jpg
    No to chyba mały siusiaczek :)
    Gratulacje!

Moniqaaa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaaaa gratuluje małego pindola

Moniqaaa lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Demsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Mi gin powiedziała, że to się już mogą zaczynać te skurcze, ktorych nazwy nie umiem zapamiętać :D Jakieś dwa nazwiska :) I że to nie jest nic groźnego, po prostu macica tak pracuje.
    Braxtona huginsa czy jakos tak yo sie pisze;)

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Carolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusior jak malowany
    Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:28

Moniqaaa lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    No chlop jak malowany;)super ze wizyta udana;)

Ojej, a ja pomyślałam, że to stópka jest, haha :D

Moniqaaa, Hope_ lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooooo mam SYNA!!!! ale to dziwne uczucue :)
    No i Tośce obiecałam czekoladę (jeśli dobrze pamiętam Milka łaciata) jak zgadnie więc czekam na adres ;)

bbee, mon!ta^, dewa, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna dzięki za info o wełnie!

Monika sisiora nie sposób przeoczyć, aż kłuje w oczy! Wielkie gratki!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ