X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Noooooo mam SYNA!!!! ale to dziwne uczucue :)
    No i Tośce obiecałam czekoladę (jeśli dobrze pamiętam Milka łaciata) jak zgadnie więc czekam na adres ;)

Gratulacje synka :D
    Kurczę, chyba chłopcy będą u nas w przewadze :D

Moniqaaa lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ojej, a ja pomyślałam, że to stópka jest, haha :D
    Qasha duza ta stopa

Moniqaaa, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:26

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    My też ubieramy zawsze w Wigilię rano.

Dziewczyny, które macie już dzieci takie półtora roku i w górę macie patenty na choinkę???
    Boję się, że mała ją co chwila będzie molestować ;)

co do prezentów, my robimy tylko rodzicom i chrześniakom. Kiedyś robiliśmy sobie wszyscy ale teraz nas jak tak dużo, że finansowo się już nie da ;)
    Jeśli masz możliwość to przywiązać :) ja miałam z kotami problem i raz zrzucily a teraz wiazemy i stabilna noga :) i jak masz możliwość to trochę wyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:32

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Moniqaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ojej, a ja pomyślałam, że to stópka jest, haha :D

Hehe stópka dobre, bo wydaje mi się jak Hope że armata ogromna ;)

Babka była zaskoczona, że chcę zdjęcie klejnotów, mój chlop też. A myślałam, że to normalne.
    Mój L już zadzwonił kolegów i pęka z dumy, teraz moja kolej ;)

No i już mogę zacząć konkretne zakupy, juhuuuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:32

Hope_, Kleopatra, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza rodzina coraz większa i mamy już 5 dzieci + 6 w drodze więc w tym roku po raz pierwszy robimy dzieciom tylko i rodzicom, jednym i drugim. Moja teściowa dostanie portfel, teściu odśnieżarkę a mama pokrowiec na ipada air 2 bo nie ma ;p 5 dzieci do tego to i tak duży wydatek :)
    Choinkę mam od zawsze żywą i 2 metrową. Przywiązujemy ją od góry do karnisza profilaktycznie ale ogólnie dzieci drzewka nigdy nie zwalały, najwyżej bombki wiec na dole wieszamy plastikowe.
    Dzieci na rodzeństwo reagują dobrze. Wiktor jest bardzo opiekuńczy, cieszy się, całuje brzuszek itp. Maks nie do końca ogarnia, ale tez się cieszy :)
    Jeszcze też nic nie mam przygotowane ale Wigilia u jednych rodziców, I święto u drugich i dopiero II święto w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:35

MEGI81 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Qasha duza ta stopa

No jak to duże jak na stopę to jak na co innego to tym bardziej :D
    No ale co, takie było moje pierwsze skojarzenie, że to stópka, haha :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaa gratulacje :) Dorodny chłopak :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita z avatarem zaczęłam stosować zasadę ograniczonego zaufania...

Moniqaaa pisz na priv a napewno ci podam- milki nigdy nie odmowie choć muszę się pilnować bi coś mi zaczyna zalatywac cukrzyca jeśli chodzi o wagę.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    bezimienna - Joie ma hyba monita o ile dobrze kojarzę, ale głowy sobie nie dam obciąć ;)

Quasha - pytałam się, ale nie zarejestrowałam odpowiedz- co u Was ze świętami? jakie decyzje podjęte? ugiął się Marcin i jedzie, czy zawiozł pierniki z dopiskiem "to stracicie" ? ;)
    hihi

Ju14 - mój pierworodny majowy czyli na święta miał 0,5 roku potem 1,5 roku i nic nie robiliśym z choinką, poza tym, że szklane bombki były od połowy w górę a plastikowe na dole :) Powiedziałam, że można dotykać paluszkiem delikatnie bo się pobiją i się słuchał :) (rok temu tylko przywiązaliśmy do sciany, bo mój mąż tak ją osadzał w stojaku że leciała na bok jakby jej nie wsadził :P )

Moniquaaa - ale armatka:) (nie wiem czemu dziewcyzny piszą, że mały sisior , bo to jak ta lala wielkie klejnoty ;) )

julita - super paczuchy :)

My choinkę ubierac nie wiem kiedy będziemy ale wyślę męża w sobotę - taki mam plan - zawsze jezdza z moim tatą sami w poszukiwaniu idealnej choinki dla swoich żon ;) kupujemy jodłę kaukaską - mniej pachnie niestety ale chociaż się ne sype i nie kluja, a młody lubi podotykać gałęzie :)

Marcin wczoraj pojechał, bo dziś rozmowa o pracę (robi się poważnie, uuuu :D), a dopiero jutro rusza na Zawidów, więc pewnie jakoś w weekend da znać.
    Na wszelki wypadek prezent dla niego chcę mieć już gotowy na 22ego, żeby go sobie jak coś położył pod choinką :)
    Chciałam mu kupić taki zestaw, że pianka do golenia, coś po goleniu i jakiś krem, bo ma bardzo suchą skórę, a nie znosi kremów, bo "są pedalskie" :D Ale ma już miejscami aż popękaną skórę, że no muszę go jakoś chociaż do nivei dla mężczyzn przekonać :D
    Ale z drugiej strony chciałabym mu też dać coś stricte sprawiającego przyjemność, a nie tylko użytkowego, ale na to znowu nie mam pomysłu :) Może jeszcze coś wymyślę, chwilka czasu jeszcze jest :)
    Za to w tym roku jego rodzicom nie kupuję nic. Dostaną pierniczki i tyle niech im starczy :|

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też dzisiaj z bólem gardła wstałam. Woda utleniona z wodą do płukania a fuuuujjjjj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:52

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Co do kocyka z wełny czesankowych, to właśnie go poprawiłam i dla zainteresowanych z 900 gram wełny wyszedł kocyk o wymiarach 50x85 cm wiec spory. Co do szalików i kominów to widziałam fotki, ale dla mnie to dość gruba wełna. Można poszukać trochę cieńszej - tak mi sie wydaje.
    Co do prezentów, to ja mam wszystkie :) u nas kupujemy wszystkim i od wszystkich dostajemy. Trochę tego jest, ale ja uwielbiam te święta.
    Mam nadzieje, ze nic nie dostanę spersonalizowanego dla Zuzki. Ona to ona, dostanie prezenty jak sie urodzi. Taka egoistyczna jestem jeszcze w te święta. Nie lubię jak ktoś kupuje kobiecie ciężarnej body na 68 cm, na co ona ma sobie je założyć? Na duży palec od nogi ? Zreszta przyszłym ojcom dzieci nie kupuje sie takich prezentów.

Co do spiny na forum, nie jest to pierwsza i nie ostatnia, każdy ma prawo do wypowiedzenia sie i ja to szanuje. Ale nie lubię jak wulgaryzmy wchodzą w grę. Odechciewa sie czytać i wypowiadać. Ale ja sie mieszać nie będę.
    Wreszciemama, ja odmówiłam za Ciebie modlitwę i mam nadzieje ze będzie dobrze.

Idę szykować do Gina... Już niedługo znów z mężem zobaczymy Zuzke, u mnie ruchów regularnych nadal brak, choć jestem szczupła, pewnie winne jest temu położenie łożyska na przedniej ścianie macicy. Mam nadzieje, bo trochę mnie to stresuje.
    Dam znać pewnie pznym wieczorem co i jak, bo dziś czeka nas obiad na mieście - jak zawsze po wizycie i rundka po naszych rodzicach.

Monika dobrze, ze z dzidzia wszystko ok. Gratulacje!

Julita, czy ja dobrze pamietam, ze masz wózek joie?

Tak ja mam :)

Monika no no dorodny pisiorek :) graty

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:54

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam drugą elektroniczną nianie w prezencie ! Chcę ja sprzedać za 500 zł czyli o połowe taniej niż koszztuje w sklepie :) motorola mbp854connect . Jakby któaś była zainteresowana to niech da znać w wiadomolsci prywatnej :) wysle zdj wszystkie i wgl :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Quasha mam nadzieje, ze wroci do Ciebie na swieta i bedziecie sie nimi cieszyć razem :)
    pierniczki uwazam za fajny sentymentalny prezent w ktory sie wklada serce a takie sa najlepsze :)

Ja mężowi kupuję zegarek o ile sobie w końcu wybierze i to bedzie składkowy prezent w wiekszosci ode mnie do ktorego se dorzuci tez babcia i mama jego.

Najwiekszy problem mam z tym co kupić teściowi i jego babce... najlepiej cos wspolnego i uniwersalnego. ale co to nie mam pomyslu.

No i dziewcyznie mojego szwagra - ta z kolei jest "dziwna" - ogolnie niesymatyczna i wieczne nadąsana, a młoda laska (młodsza ode mnie 5 lat ) i tutaj tez nie wiem, bo sprawia wrazenie wiecznie niezadowolonej - to sie odechciewa cos kupować ;)

Ja tam się wolę nie nastawiać. Zobaczymy, co będzie. Najważniejsze, żeby pogadał z rodzicami na temat tego, w jaki sposób traktują nas, Marcina, mnie i Kubusia. Najchętniej sama bym się z nimi rozmówiła na ten temat, ale prosił, żeby pozwolić to mu załatwić, więc okej. Nie chce mi się dodatkowo stresować, czy przejmować :)
    A pierniczki po prostu kocham piec i ozdabiać, za nic bym sobie nie odmówiła tej przyjemności :D
    Tak cudnie potem pachnie w całym domu, uwielbiam ten zapach :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia napisz mi na priv co i jak :) To nowa?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Klaudia napisz mi na priv co i jak :) To nowa?

juz pisze :) tak nowiutka :) otwieralam ja tylko po to zeby sprawdzic czy kompletna ;)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ