MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniqaaa wrote:Noooooo mam SYNA!!!! ale to dziwne uczucue

No i Tośce obiecałam czekoladę (jeśli dobrze pamiętam Milka łaciata) jak zgadnie więc czekam na adres
Gratulacje synka
Kurczę, chyba chłopcy będą u nas w przewadze
Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
Qasha duza ta stopaQasha wrote:Ojej, a ja pomyślałam, że to stópka jest, haha

Moniqaaa, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Jeśli masz możliwość to przywiązaćJu14 wrote:My też ubieramy zawsze w Wigilię rano.
Dziewczyny, które macie już dzieci takie półtora roku i w górę macie patenty na choinkę???
Boję się, że mała ją co chwila będzie molestować
co do prezentów, my robimy tylko rodzicom i chrześniakom. Kiedyś robiliśmy sobie wszyscy ale teraz nas jak tak dużo, że finansowo się już nie da
ja miałam z kotami problem i raz zrzucily a teraz wiazemy i stabilna noga
i jak masz możliwość to trochę wyżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:32
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
Qasha wrote:Ojej, a ja pomyślałam, że to stópka jest, haha

Hehe stópka dobre, bo wydaje mi się jak Hope że armata ogromna
Babka była zaskoczona, że chcę zdjęcie klejnotów, mój chlop też. A myślałam, że to normalne.
Mój L już zadzwonił kolegów i pęka z dumy, teraz moja kolej
No i już mogę zacząć konkretne zakupy, juhuuuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:32
Hope_, Kleopatra, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Nasza rodzina coraz większa i mamy już 5 dzieci + 6 w drodze więc w tym roku po raz pierwszy robimy dzieciom tylko i rodzicom, jednym i drugim. Moja teściowa dostanie portfel, teściu odśnieżarkę a mama pokrowiec na ipada air 2 bo nie ma ;p 5 dzieci do tego to i tak duży wydatek

Choinkę mam od zawsze żywą i 2 metrową. Przywiązujemy ją od góry do karnisza profilaktycznie ale ogólnie dzieci drzewka nigdy nie zwalały, najwyżej bombki wiec na dole wieszamy plastikowe.
Dzieci na rodzeństwo reagują dobrze. Wiktor jest bardzo opiekuńczy, cieszy się, całuje brzuszek itp. Maks nie do końca ogarnia, ale tez się cieszy
Jeszcze też nic nie mam przygotowane ale Wigilia u jednych rodziców, I święto u drugich i dopiero II święto w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:35
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hope_ wrote:bezimienna - Joie ma hyba monita o ile dobrze kojarzę, ale głowy sobie nie dam obciąć

Quasha - pytałam się, ale nie zarejestrowałam odpowiedz- co u Was ze świętami? jakie decyzje podjęte? ugiął się Marcin i jedzie, czy zawiozł pierniki z dopiskiem "to stracicie" ?
hihi
Ju14 - mój pierworodny majowy czyli na święta miał 0,5 roku potem 1,5 roku i nic nie robiliśym z choinką, poza tym, że szklane bombki były od połowy w górę a plastikowe na dole
Powiedziałam, że można dotykać paluszkiem delikatnie bo się pobiją i się słuchał
(rok temu tylko przywiązaliśmy do sciany, bo mój mąż tak ją osadzał w stojaku że leciała na bok jakby jej nie wsadził
)
Moniquaaa - ale armatka:) (nie wiem czemu dziewcyzny piszą, że mały sisior , bo to jak ta lala wielkie klejnoty
)
julita - super paczuchy
My choinkę ubierac nie wiem kiedy będziemy ale wyślę męża w sobotę - taki mam plan - zawsze jezdza z moim tatą sami w poszukiwaniu idealnej choinki dla swoich żon
kupujemy jodłę kaukaską - mniej pachnie niestety ale chociaż się ne sype i nie kluja, a młody lubi podotykać gałęzie 
Marcin wczoraj pojechał, bo dziś rozmowa o pracę (robi się poważnie, uuuu
), a dopiero jutro rusza na Zawidów, więc pewnie jakoś w weekend da znać.
Na wszelki wypadek prezent dla niego chcę mieć już gotowy na 22ego, żeby go sobie jak coś położył pod choinką
Chciałam mu kupić taki zestaw, że pianka do golenia, coś po goleniu i jakiś krem, bo ma bardzo suchą skórę, a nie znosi kremów, bo "są pedalskie"
Ale ma już miejscami aż popękaną skórę, że no muszę go jakoś chociaż do nivei dla mężczyzn przekonać 
Ale z drugiej strony chciałabym mu też dać coś stricte sprawiającego przyjemność, a nie tylko użytkowego, ale na to znowu nie mam pomysłu
Może jeszcze coś wymyślę, chwilka czasu jeszcze jest 
Za to w tym roku jego rodzicom nie kupuję nic. Dostaną pierniczki i tyle niech im starczy
-
bezimienna wrote:Co do kocyka z wełny czesankowych, to właśnie go poprawiłam i dla zainteresowanych z 900 gram wełny wyszedł kocyk o wymiarach 50x85 cm wiec spory. Co do szalików i kominów to widziałam fotki, ale dla mnie to dość gruba wełna. Można poszukać trochę cieńszej - tak mi sie wydaje.
Co do prezentów, to ja mam wszystkie
u nas kupujemy wszystkim i od wszystkich dostajemy. Trochę tego jest, ale ja uwielbiam te święta.
Mam nadzieje, ze nic nie dostanę spersonalizowanego dla Zuzki. Ona to ona, dostanie prezenty jak sie urodzi. Taka egoistyczna jestem jeszcze w te święta. Nie lubię jak ktoś kupuje kobiecie ciężarnej body na 68 cm, na co ona ma sobie je założyć? Na duży palec od nogi ? Zreszta przyszłym ojcom dzieci nie kupuje sie takich prezentów.
Co do spiny na forum, nie jest to pierwsza i nie ostatnia, każdy ma prawo do wypowiedzenia sie i ja to szanuje. Ale nie lubię jak wulgaryzmy wchodzą w grę. Odechciewa sie czytać i wypowiadać. Ale ja sie mieszać nie będę.
Wreszciemama, ja odmówiłam za Ciebie modlitwę i mam nadzieje ze będzie dobrze.
Idę szykować do Gina... Już niedługo znów z mężem zobaczymy Zuzke, u mnie ruchów regularnych nadal brak, choć jestem szczupła, pewnie winne jest temu położenie łożyska na przedniej ścianie macicy. Mam nadzieje, bo trochę mnie to stresuje.
Dam znać pewnie pznym wieczorem co i jak, bo dziś czeka nas obiad na mieście - jak zawsze po wizycie i rundka po naszych rodzicach.
Monika dobrze, ze z dzidzia wszystko ok. Gratulacje!
Julita, czy ja dobrze pamietam, ze masz wózek joie?
Tak ja mam
Monika no no dorodny pisiorek
graty
Moniqaaa lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
Dziewczyny dostalam drugą elektroniczną nianie w prezencie ! Chcę ja sprzedać za 500 zł czyli o połowe taniej niż koszztuje w sklepie
motorola mbp854connect . Jakby któaś była zainteresowana to niech da znać w wiadomolsci prywatnej
wysle zdj wszystkie i wgl

Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Hope_ wrote:Quasha mam nadzieje, ze wroci do Ciebie na swieta i bedziecie sie nimi cieszyć razem

pierniczki uwazam za fajny sentymentalny prezent w ktory sie wklada serce a takie sa najlepsze
Ja mężowi kupuję zegarek o ile sobie w końcu wybierze i to bedzie składkowy prezent w wiekszosci ode mnie do ktorego se dorzuci tez babcia i mama jego.
Najwiekszy problem mam z tym co kupić teściowi i jego babce... najlepiej cos wspolnego i uniwersalnego. ale co to nie mam pomyslu.
No i dziewcyznie mojego szwagra - ta z kolei jest "dziwna" - ogolnie niesymatyczna i wieczne nadąsana, a młoda laska (młodsza ode mnie 5 lat ) i tutaj tez nie wiem, bo sprawia wrazenie wiecznie niezadowolonej - to sie odechciewa cos kupować
Ja tam się wolę nie nastawiać. Zobaczymy, co będzie. Najważniejsze, żeby pogadał z rodzicami na temat tego, w jaki sposób traktują nas, Marcina, mnie i Kubusia. Najchętniej sama bym się z nimi rozmówiła na ten temat, ale prosił, żeby pozwolić to mu załatwić, więc okej. Nie chce mi się dodatkowo stresować, czy przejmować
A pierniczki po prostu kocham piec i ozdabiać, za nic bym sobie nie odmówiła tej przyjemności
Tak cudnie potem pachnie w całym domu, uwielbiam ten zapach