X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się denerwować, stresować, podnosić ciśnienia ;) z takich rzeczy forum jak forum :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogarnijcie się bo aż się odechciewa pisać tutaj . Toska ma trochę racji bo wątki czasem się tam nie kleily i ma prawo o tym powiedzieć skoro coś jej nie pasuje a nie udawać na siłę miła i wspierająca skoro nie ma takiej ochoty . Nie róbcie wojny i nie wjezdzajcie na siebie ... ja Tez mam ograniczony poziom zaufania jak coś tam się nie zgadza bo wiele razy zostałam oszukana więc no każdy myśli co chce ale nie bawmy się teraz w obrońców i nie róbmy dalej dramy i zamieszania ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:35

blubka, GoNia1979 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Hope moim zdaniem bez sensu teraz kupować detektor. Zaraz poczujesz ruchy. Ja w dwóch poprzednich ciążach czułam ok 20 tyg, teraz od 18 tyg.
    Qasha przeinaczasz fakty, to nie było tak że u lekarza było wszystko ok dlatego nie robił posiewu. Wreszcie mama ma tendencje do dramatyzowania trochę ale jak pisałam, taki typ :) Tacy tez są potrzebni. A bronić tu nie ma czego, bo Toska ma swoje zdanie i mogła je wypowiedzieć, a Wreszcie mama ma swoje i tez może je wyrazić. To dwa różne typy charakterów więc raczej się nie dogadają ;p Miałam w poprzedniej ciązy taka podobną historię na forum i te dwie osoby zdecydowały się po prostu ignorować ;) Nagonki żadnej nie było, każdy może się na publicznym forum wypowiedzieć. Ja osobiście chciałabym wiedzieć co u Wreszcie mama bo jak z wszystkimi na tym forum jakoś się zżyłam :)
    Monta no co za dzidziol ;p Ale najważniejsze że zdrowy :)
    Julia no brzuch to TY masz ;p Chudzinka :)

Żeby nie było, że brnę w dyskusję, ale WM zrobiła raz panikę, że szyjka się skróciła, potem poszła za jakiś czas do lekarza i szyjka była coś ok 30mm i stwierdzili, że ok :) A potem już trafiła do szpitala.
    Tak mi się przynajmniej wydaje, że pisała, nie będę się o to ślepo spierać.

No tak, panikowanie u niej to fakt, ale to chyba wszystko z troski o malucha. Tak to sobie przynajmniej tłumaczę. Nic mi nie napisała, żeby u niej było gorzej, więc wychodzę z założenia, że brak wieści to dobre wieści :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Hope moim zdaniem bez sensu teraz kupować detektor. Zaraz poczujesz ruchy. Ja w dwóch poprzednich ciążach czułam ok 20 tyg, teraz od 18 tyg.
    Qasha przeinaczasz fakty, to nie było tak że u lekarza było wszystko ok dlatego nie robił posiewu. Wreszcie mama ma tendencje do dramatyzowania trochę ale jak pisałam, taki typ :) Tacy tez są potrzebni. A bronić tu nie ma czego, bo Toska ma swoje zdanie i mogła je wypowiedzieć, a Wreszcie mama ma swoje i tez może je wyrazić. To dwa różne typy charakterów więc raczej się nie dogadają ;p Miałam w poprzedniej ciązy taka podobną historię na forum i te dwie osoby zdecydowały się po prostu ignorować ;) Nagonki żadnej nie było, każdy może się na publicznym forum wypowiedzieć. Ja osobiście chciałabym wiedzieć co u Wreszcie mama bo jak z wszystkimi na tym forum jakoś się zżyłam :)
    Monta no co za dzidziol ;p Ale najważniejsze że zdrowy :)
    Julia no brzuch to TY masz ;p Chudzinka :)

Kleopatra uspokoiłam się po Twoim poście o ruchach :) mi też cały czas chodzi detektor po głowie, ale Mąż mówi, że teraz to już niedługo będę czuła kopniaki, a tętna dziecka i tak nie będę słuchała 24h.więc cierpliwie czekam na mocne i codzienne kopniaki.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym mowa Qasha że ty nie widzisz niepoprawnosci w swoich postach a widzisz niepoprawnosc w moich. Wyciągnęłam poprostu prawdę na jaw a ty się zabawiasz w adwokata w jakim celu? Założcie sobie tam grupę wsparcia i będziecie zalic się sobie na wzajem na wszystkich w kolo skoro nie potraficie prawdy na barki przyjąć. A to co pisałaś to jest obsmarowywanie.. ale spoko niech będzie że wyrazalas emocje. Ha ha . Taka jesteś wyszczekana tylko tutaj bo jak tesciowa na ciebie naskakuje to jej jeszcze pierniki robisz ! Gratuluję . I nie wtracąj się w to co ci nie trzeba. Temat był zakonczony a poza tym do tej pory nie dotyczył ciebie.

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wpisz mi Aurelke bo jak już 2 lekarzy mówi że raczej dziewucha to jajka nie urosna :) a jak urosna to się zmieni haha :)

monika_89, Hope_, GoNia1979 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie . Dzisiaj w nocy zrobił mi się twardy brzuch ... wzięłam nospe i poszłam spać i rano już jest normalnie ale parę razy już mi się to zdarzyło ... szyjka moja ma 4 cm ponoć więc raczej mi się tam nic nie dzieje . Jestem ciekawa po prostu jak to interpretować bo robi się twardy ale nic nie boli ani nic ;)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    No właśnie o tym mowa Qasha że ty nie widzisz niepoprawnosci w swoich postach a widzisz niepoprawnosc w moich. Wyciągnęłam poprostu prawdę na jaw a ty się zabawiasz w adwokata w jakim celu? Założcie sobie tam grupę wsparcia i będziecie zalic się sobie na wzajem na wszystkich w kolo skoro nie potraficie prawdy na barki przyjąć. A to co pisałaś to jest obsmarowywanie.. ale spoko niech będzie że wyrazalas emocje. Ha ha . Taka jesteś wyszczekana tylko tutaj bo jak tesciowa na ciebie naskakuje to jej jeszcze pierniki robisz ! Gratuluję . I nie wtracąj się w to co ci nie trzeba. Temat był zakonczony a poza tym do tej pory nie dotyczył ciebie.

Tośka, skończ.
    Sprawa WreszcieMamy to jedna sprawa, a sprawa moich relacji z rodzicami Marcina to inna sprawa, po co je mieszasz? Chcesz mi na siłę dosrać, czy co? Bo nie rozumiem :/
    Ty się wypowiedziałaś, ja się wypowiedziałam, po co mieszasz w tę sprawę inne wątki? Zaczepki szukasz, czy co?

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    breezee nie panikuj niepotrzebnie, jesli Ci wygodnie tak śpij, ja starałam sie zasypiać na lewym ale w większosci spałam na prawym. W ciągu dnia możesz polegiwać na lewym boczku

Hope mój syn niezbyt się garnie do kopania, coś tam czasem smytrnie ale bez szalu. Czekam spokojnie, z Paula czułam dopiro od skoczonego 20tc lekkie regularne w miarę ruchy. Na Twoim miejscu już bym olała kupowanie detektora

julita aaa chciałabtm mieć taki brzuch po porodzie jak Ty w skończonym 18tc ;) udanego wyjazdu

a tu znowu gównoburza... zostawmy temat. Ja pytałam ale wiecej nie zamierzam. Będzie chciała to sie odezwie, nic na siłę

Breezee lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie . Dzisiaj w nocy zrobił mi się twardy brzuch ... wzięłam nospe i poszłam spać i rano już jest normalnie ale parę razy już mi się to zdarzyło ... szyjka moja ma 4 cm ponoć więc raczej mi się tam nic nie dzieje . Jestem ciekawa po prostu jak to interpretować bo robi się twardy ale nic nie boli ani nic ;)

Mi gin powiedziała, że to się już mogą zaczynać te skurcze, ktorych nazwy nie umiem zapamiętać :D Jakieś dwa nazwiska :) I że to nie jest nic groźnego, po prostu macica tak pracuje.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:

Mi na usg za każdym razem wychodzą skurcze, a poza tym, że boli mnie czasam brzuch (a wiemy, że to może oznaczać wszystko, od tych najbardziej normalnych rzeczy jak rozciąganie, po niezyt dobre) nic nie czuje. Nie wiem co znaczy że brzuch się napina albo robi się twardy (dla mnie to mam cały czas twardy). A często bywa tak, że idę do lekarza i czuje się dobrze a skurcz jest. Więc chyba jestem jakaś dziwna...

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope. Nie ma sensu kupować ja ruchy zaczelam czuc w niedziele czyli w 19tc a go nie moja pierwsza ciaza i ja chudzina ( bylam) a lozysko to ja nawet nie wiem gdzie mam. Co prawda ruchy u mnie nie sa kopniakami tylko maly robi fikolki
    Dziewczyny czy tylko moj synek został bezimienny? Ha hs
    Kurcze walcze z mezem o imie i nie jest latwo. Dwie kultury i podobaja nam sie zupełnie inne imiona. Na chwile obecno cos nam wpadlo w ucho Lorian ale maz znalazl ze to dla dziewczynki a ja nie moge nic na temat tego imienia znalezc

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Tośka, skończ.
    Sprawa WreszcieMamy to jedna sprawa, a sprawa moich relacji z rodzicami Marcina to inna sprawa, po co je mieszasz? Chcesz mi na siłę dosrać, czy co? Bo nie rozumiem :/
    Ty się wypowiedziałaś, ja się wypowiedziałam, po co mieszasz w tę sprawę inne wątki? Zaczepki szukasz, czy co?
    Ja szukam ?! Sorry twoja wypowiedź tyczyla się mnie dojebalas się centralnie do mnie i czego się spodziewałas? . Przeczytaj swój post - dostałaś odzew. Powiedziałaś co myślisz o mnie ja co o tobie i tyle.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Rozszerzanie macicy lub skurcze braxtona hicksa od 20 tyg mogą się pojawiać no spa lub magnez i chwile poleżeć tak jak zrobiłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:32

Arwi, Breezee lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że post po poscie ale pisze z tel
    Madu Ty bedziesz miala cc?
    Jak to tutaj wyglada z ustaleniem szczegółów?
    Ja 7 lat temu mialam cc wskazania biodro
    Teraz moj gin zaleca rowniez cc
    On sam chce mi ja wykonać ale nie ma sensu żebym jechala do londynu
    Nie mam historii operacji biodra
    Wszystko jest w pl wypisy ze szpitala
    4.01 mam wizyte w bc clinic i tam podobno mam rozmawiać na temat cc polozna w ogole nie chciala ze mna rozmawiac na ten temat powiedziala, ze w bc clinic moge o tym porozmawiac

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Mi na usg za każdym razem wychodzą skurcze, a poza tym, że boli mnie czasam brzuch (a wiemy, że to może oznaczać wszystko, od tych najbardziej normalnych rzeczy jak rozciąganie, po niezyt dobre) nic nie czuje. Nie wiem co znaczy że brzuch się napina albo robi się twardy (dla mnie to mam cały czas twardy). A często bywa tak, że idę do lekarza i czuje się dobrze a skurcz jest. Więc chyba jestem jakaś dziwna...

Nie jesteś dziwna, ja też tak mam :) I akurat jak dostałam takiego skurczu to mi gin robiła usg i powiedziała, żeby się nie przejmować :) Po chwili samo minęło.

Ja się np. zastanawiam, czy w taki sposób nie czuję kopniaków. W sensie, że jeszcze są zbyt słabe, żebym je jakoś mocniej czuła, a że mam malucha przy przedniej ścianie to może jak on kopnie w macicę to ona się tam tak spina.
    Ot, taka tam bzdurna teoria, nad którą się zastanawiam :D

Mosia lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:

Też mi się czasami tak dzieje. Szyjkę ma ostatniej wizycie też miałam ok. We wtorek mam wizytę i spytam o to lekarza. Ja nawet nospy nie muszę brać, bo trwa to tylko chwilkę i pojawia się raz na kilka dni.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Mi też twardnieje szczegolnie jak duzo chodze to robi sie twardy i czuje roznice

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• daisy123 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acb1b6cbc1ac.jpg
    Jeszcze do poprawki, ale jak na pierwszy raz jestem dumna z siebie. Moja mama już zamowila sobie dla Zuzki do siebie taki, ale różowy... Nie lubi naszej manii na szarość ;)

A czy taki można zrobić komin lub szalik czy jest za gruby i raczej tylko koc? To jest CUDNE :)

Kamilutek ja własnie dlatego jeszcze nie brałam zwolnienia, bo pewnie trudno byłoby po krótkim odpoczynku wrócić.. a skoro lekarz nie widzi przeciwwskazań.. chociaż już widzę że pranie mózgu mi robią codziennie jaka jestem potrzebna i że MUSZĘ pracować jak najdłużej. Ostatnio propozycja była do kwietnia!!! Mimo że ja powtarzam że planuję do lutego. Wiem, że pewnie jestem za miękka i muszę bardziej stanowczo się postawić :( Ale chciałabym mieć do czego wracać po macierzyńskim.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ja szukam ?! Sorry twoja wypowiedź tyczyla się mnie dojebalas się centralnie do mnie i czego się spodziewałas? . Przeczytaj swój post - dostałaś odzew. Powiedziałaś co myślisz o mnie ja co o tobie i tyle.

"Dorypałam" się twojej wypowiedzi skierownej do WreszcieMamy, która mi się nie spodobała. Tyle. Stwierdziłam, że wg mnie była "niepoprawna politycznie". Nie zaczęłam wypominać ci wątków dotyczących innych spraw. Nie rozumiem więc, czemu ty to robisz, bo wygląda to jak szukanie zaczepki.

Dla mnie koniec tematu, WreszcieMama będzie chciała/będzie miała czas to się wypowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:55

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ