MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cff8a32d1a0.jpg
Tak sobie wyglądamy w trójeczkęSpirit, Camilia, marie_marie22, malgorzatka199, Anstice, sylwia1985, Kleopatra, Uszczesliwiona, ag194, MEGI81, bbee, monika_89, sylwucha89, WreszcieMama, bezimienna, Hope_, Kamilutek, kamyla112, zastrzeŻona, mon!ta^, GoNia1979, Moniqaaa, toska_88, Karissa, Agus26m, Mabelle lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f285ccafd720.jpg
Moja niunka z wczoraj:)Anstice, Maniuś, Spirit, sylwia1985, Camilia, Kleopatra, marie_marie22, Uszczesliwiona, MEGI81, bbee, monika_89, sylwucha89, WreszcieMama, Hope_, zastrzeŻona, Karissa lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Maniuś ale już masz super brzuchol ciążowy! I seet bobo na rękach
Ja 18. T.c i jak ja to mowie grubsza pani ale nie ciążowa;-) kto nie wie nie widzi ciązy szczegolnie ze czesto chodze luzno ubrana
Jeszcze nic nie przytylam ciągle minus 3 kg! Ciesze sie bardzo bo do szczupaków nie naleze:-)
A obecnie odrana sprzątam i powoli mam dość bo 4 h bez przerwy wlasnie moja pierwsza aby wode na herbate wstawic i zagladnac na forumale ide konczyc co na dzis zaczełam bo jak za dluga pauza to pózniej nie chce się nic
Maniuś lubi tę wiadomość
-
No właśnie, przecież w PL przysluguja 3 usg na NFZ...
My z M tez mamy podobny gust wiec jak na cos wybieram, to mi sie to zawsze podoba. Po prostu póki co nie bede mu pokazywać, a przed porodem będzie chociaż spokojny, ze ciuszków nie musi wybierać :p Co do wózków i innych rzeczy, to przyznam, ze nawet nie czytam ba ten temat, bo wiem, ze M wie wszystko na temat wyprawki, jego wujek na temat wózków, fotelika i, ze tam generalnie nie beda chcieli na nas zarobić tylko szczerze nam doradza i podejrzewam, ze jak już jakoś po nowym roku pojedziemy, to wybierzemy wszystko jednego dnia i nawet mi to odpowiadaPoza tym z tego co sie orientuje dziadki maja nam dać po jakiejs kwocie i z niej mamy kupować wózek, fotelik, łóżeczko i wszystko inne czego potrzebujemy, także spoko. Im więcej kupie ze swojej kaski ciuszków tym więcej zostanie tej od rodziców na inne rzeczy, a one sa dla mnie ważniejsze
ciuszki nie musza być drogie
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Uska wrote:Skoro mozna je zrobic do 22 tyg to powinniśmy juz wtedy miec pieniadze. Przedyskutuje to jeszcze z moim lekarzem, albo zadzwonię i zapytam o wszystko w tej klinice.
Qasha 250zl u Ciebie? To duza rozbieżność w cenach u nas 320 kosztuje -
Dziewczyny mam dziś wizytę na 16:20 więc proszę was o trzymanie kciuków żeby było wszystko ok. Jakoś po tym poronieniu czuje się niespokojna. Ktoś też dziś wizytuje?
Wreszcie Mama miło ze się odezwałaś.sylwia1985, Camilia, malgorzatka199, Kleopatra, Uszczesliwiona, aneta.be, MEGI81, monika_89, Demsik, sylwucha89, WreszcieMama, bezimienna, Moniqaaa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
bez sensu że tylko 3 usg przysługuje na nfz i nie jest to wykonalne przeciez
1 robi sie na poczatku ciazy by stwierdzic czy ona jest
2 wychodzi na to ze prenatalne
3 polowkowe
a gdzie reszta - jak mamy wiedziec czy z dzieckiem jest wporzadku
w sumie pewnie moja tak zrobi bo mialam tylko 2 a ze na 3 ide prv na polowkowe to pewnie zrobi gdzies jeszcze 3 pod koniec i dupaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:14
-
nick nieaktualny
-
malgorzatka w tabelkę sama na koncu, pptem Cię przerzucę w odpowiednie miejsce wg TP
Kamilutek a masz dokumenty że poroniłaś? ja potrzebowalam dostarczyć wypis ze szpitala jako podkładkę żeby poszlo na nfz
misia kciuki, ostatnio się zastanawiałam kiedy będziesz mieć to usgMisia 69 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jak myślicie czy gin po zbadaniu samej szyjki może stwierdzić że z dzieckiem ok że się rusza, że żyje ?
dopóki nie czuję ruchów zastanawiam się za każdym razem czy mój maluch żyje, czy rośnie skoro cały czas mi gin sprawdza szyjkę , wpisuje badania i to wszystko
-
Sylwia 1985 moim zdaniem na tym etapie powinien chociaż sprawdzić czy serduszko bije. Ja teraz jak byłam to nie miałam usg tylko sprawdziła ze szyjke, ale położna i tak powinna zbadała tętno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:23
-
Dziewczyny a to nie jest normalne, że na każdej wizycie lekarz robi usg i puszcza serduszko? Ja chodzę prywatnie co dwa tygodnie, za wizytę płacę tylko 120 zł, a zawsze mam usg i puszczanie bicia serduszka, oglądanie łożyska oraz usg dowcipne żeby zbadać szyjkę. Z reguły wizyta trwa około 30 minut. A połówkowe to już wiem, że może nawet około godziny, bo lekarz musi wszystko bardzo dokładnie obejrzeć i zmierzyć. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że wizyta może wyglądać inaczej.
Arwi, natalia1354 lubią tę wiadomość
-
Megi uwierz moze
W uk mam dwa usg na nfz
Jedno okolo 12tc drugie połowkowe i to wszystko
Ostatnio bylam u poloznej zapytała sie mnie czy czuje ruchy, powiedziałam jej ze nie to odpowiedziała, ze mam czas ( to chore jak dla mnie skad mam wiedziec, ze dzidzia jest ok)
Wiec ja tez chodze prywatnie a koszt spory nawet jak na UK za wizyte z usg place 100£ za prenatalne 130£ i jeszcze godzine musze jechac do lekarza ale co zrobić nie dalabym radę nie wiedziec co sie dzieje a w uk nawet szyjki nie sprawdza
U mnie od niedzieli ruchy byly juz wyczuwalne ( wczesniej czulam okolo 17tc później nic nie czulam teraz w 19 na nowo a dzis i wczoraj znowu nic) idzie sie wykończyć
Aaaa i dziewczyny jak bedziecie dopisywać do listy prosze dopisac mi synka Laurent nie potrafie z mężem dłużej walczyć o imie dla mnie najważniejsze ze na pierwsze bedzie mial Laurent a nie Paul tak jak tata bo nie podobal mi sie ten pomysl imie po mężu.
Misia kciuki zacisniete z całych siłMisia 69, MEGI81, sylwia1985, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Sylwia u mnie też nigdy nic poza badaniem na fotelu nie robi. Także ja dla spokoju chodzę jeszcze prywatnie na samo USG, bo inaczej bym chyba zwariowała jakbym musiała czekać od prenatalnych do połówkowego, a potem do kolejnego28.12 - 289g
06.03 - 1498g