MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastrzezona dobrze prawisz ,znam ten hormon euthyrox bo juz go biore od kilku lat na tarczyce wlasnie , tez ninawidze go brac ale musze:( no iw lasnie TEZ sie wybieram do endokrynologa,chyba musi mi te dawke podniesc troszke ,bo tsh mam 2,4 a gorna granica w ciazy to 2,52017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Widzę że sporo tarcxycowych dziewczyn wśród nas. Ja również. Biorę Euthyrox 100 ale do zajścia miałam przy tej dawce tsh poniżej 1. Dzisiaj zrobiłam badania i wynik 2,15... Od razu napisałam maila do mojego endokrynologa. Odpisze prawdopodobnie jutro ale jak go znam to mi podniesie dawkę do 125 i każe przyjechać... Mam do niego 100km... Dlatego na szybko maila pisałam. Wizytę umowie jutro...
-
dziewczyny! byłam na usg i jest fasola 6mm z serduszkiem 160u/min :D:D:D jestem taka szczęśliwa, że ma się dobrze i rośnie!!!!
euthyrox też biorę, brałam przed ciążą 50 i miałam tsh ok. 2, a po pozytywnym teście wskoczyło mi na 3,6 i zwiększono mi euthyrox do 75 i raz w tygodniu 100.Breezee, Aleks., Kleopatra, blubka, promyczek 39, Demsik, messy99, Mabelle, Maniuś, Karotka lubią tę wiadomość
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
missdiss wrote:dziewczyny! byłam na usg i jest fasola 6mm z serduszkiem 160u/min :D:D:D jestem taka szczęśliwa, że ma się dobrze i rośnie!!!!
euthyrox też biorę, brałam przed ciążą 50 i miałam tsh ok. 2, a po pozytywnym teście wskoczyło mi na 3,6 i zwiększono mi euthyrox do 75 i raz w tygodniu 100. -
Cześć dziewczyny, dziś miałam bardzo napięty dzień i serię niefortunnych zdarzeń. Ale już wszystko ogarnęłam i wreszcie mam czas na relaks. Zauważyłam, że rozwinęła się kilkustronicowa dyskusja na temat bety
Umówiłam się dziś do gina wizyta we wtorek. Dziś źle się czuję strasznie mnie ciągnie na wymioty ale to pewnie dlatego, że dużo jeździłam samochodem i piłam sok pomarańczowy. Któraś z was pisała o dziwnych snach - mam to samo, śnią mi się takie realne głupoty,ze myli mi się później Real że snem i niezłe historię z tego wychodzą w rzeczywistosci -
missdiss wrote:dziewczyny! byłam na usg i jest fasola 6mm z serduszkiem 160u/min :D:D:D jestem taka szczęśliwa, że ma się dobrze i rośnie!!!!
euthyrox też biorę, brałam przed ciążą 50 i miałam tsh ok. 2, a po pozytywnym teście wskoczyło mi na 3,6 i zwiększono mi euthyrox do 75 i raz w tygodniu 100. -
blubka niestety nie było dźwięku puszczonego... może na następnym usg usłyszę, na razie w pełni wystarcza mi sama informacja
a co do złego samopoczucia to dzisiaj też mnie strasznie mdli. Wczoraj wieczorem wróciłam o domu jakaś zmarznięta i zapakowałam się pod koc (!) też z mdłościami, potem w nocy znowu super gorąco mi było i miałam jakieś sny dziwne, budziłam się wiele razy, pamiętam że śniło mi się że mój mąż zgubił obrączkęcykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
Ja slyszac bicie serduszka cieszylam sie w pierwszej ciazy bardzo, slychac to jak nasze przyspieszone bicie serca ale bardzo delikatne...
Quasha ja jestem jeden dzien za toba -dzis 6t1d;)
Missdiss super bardzo sie ciesze;)
Ja mam jutro wizyte wiec trzymajcie kciuki.napisze zaraz jak wroce do domu bo mam ponad sto km
promyczek 39, blubka lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hej ja właśnie byłam u mojego endykrynologa i zwiększył mi dawkę letroxu do 75 i magne b6 2x2 wtedy macica tak nie bedzie bolala. Dostałam też zakaz podnoszenia rąk do góry tzn. zakaz mycia okien, itp. bo może to doprowadzic do skurczu przepony i do poronienia.
Zasugerowano mi też, że powinnam być ju,ż na l4 - pracuje w aptece.Marta 267 -
Marta 267 wrote:Hej ja właśnie byłam u mojego endykrynologa i zwiększył mi dawkę letroxu do 75 i magne b6 2x2 wtedy macica tak nie bedzie bolala. Dostałam też zakaz podnoszenia rąk do góry tzn. zakaz mycia okien, itp. bo może to doprowadzic do skurczu przepony i do poronienia.
Zasugerowano mi też, że powinnam być ju,ż na l4 - pracuje w aptece.2017 #1
2019 #2
-
Missdiss gratuluję! Słuchajcie mnie dzisiaj w ypisali do domu. Mam jakiś pecherzyk przy prawym jajnika dalej nie wiedzą co to jest. Przy USG dziś powiedział, że pecherzyk ciążowy jest i ciałko żółte Ale wspomniał coś ze granice cialka żółtego rozmyte...wkurzaja mnie Ci lekarze zamiast wspierać bo pierwsza ciąża to Pier... że nie wiadomo co z tej ciąży będzie. Po tygodniu mam tak psyche zorana , że każde dziwne uczucie w brzuchu prawie mnie wali na zawał.. ehh
-
messy99 wrote:Missdiss gratuluję! Słuchajcie mnie dzisiaj w ypisali do domu. Mam jakiś pecherzyk przy prawym jajnika dalej nie wiedzą co to jest. Przy USG dziś powiedział, że pecherzyk ciążowy jest i ciałko żółte Ale wspomniał coś ze granice cialka żółtego rozmyte...wkurzaja mnie Ci lekarze zamiast wspierać bo pierwsza ciąża to Pier... że nie wiadomo co z tej ciąży będzie. Po tygodniu mam tak psyche zorana , że każde dziwne uczucie w brzuchu prawie mnie wali na zawał.. ehh2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Mi też powiedzieli że może się nie udać,dopiero jak zrobiłam oczy jak 5 zł to powiedział że z drugiej strony nie naprawiać się negatywnie i zobaczymy za 2 tygodnie małe brak jestem zestresowana
I weź tu się człowieku nie denerwuj... W poniedziałek mam kontrolna wizytę ciekawe czy w 6 T 2 dniu będzie coś już więcej tam w środku... No i czy te częste USG nie zaszkodza..