MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja oczywiście dopiero nadrabiam, ale widzę że pytałyście o termometr z Lidla... Mam i nie polecam, lepiej dołożyć i kupić w aptece...
Qasha udanej zabawy
Resztę zapomniałam co chciałam napisać oczywiście...
Od wczoraj ładuje się nam 26 tydzieńmalgorzatka199, bbee, Kamilutek, monika_89, MEGI81, Arwi, sylwucha89, Uszczesliwiona, Camilia, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Natalia sliczne zdjecie ja sama mysle o 4d ale ostatnio lekarz zrobil mi 3d i noe bylo fajne a w uk 3 czy 4 d troche kosztuje
Condo snów proszę nie straszcie... śniło mi sie, ze miałam coreczke byla taka grzeczna i slicznaa mam w 100% potwierdzinego chłopca juz 4 raz i zdjęcie siusiaka
U nas wojny z imieniem tez w koncu zakonczone
Laurent Paul pasuje idealnie do nazwiska
Qasha super wiadomości gratulacje dla wujostwa, wspaniali ludzieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 08:08
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Hej, ja oczywiście dopiero nadrabiam, ale widzę że pytałyście o termometr z Lidla... Mam i nie polecam, lepiej dołożyć i kupić w aptece...
Qasha udanej zabawy
Resztę zapomniałam co chciałam napisać oczywiście...
Od wczoraj ładuje się nam 26 tydzień -
Qasha, super
u mnie w rodzinie też wujek z żoną parę lat temu adoptowali chłopca i cała rodzina bardzo się cieszyła
Trochę dziś od rana mi lepiej z tym bólem, wypada sprzątnąć kuchnię, bo wczoraj ja zaniemogłam a mąż się skupił na nauce. Ale lenia mam i przydałoby się by mnie ktoś pogonił.
A na lumpy się uparłam i pojadę, potem do teściów na obiad... -
Qasza, ja mam brata rodzonego Dominika. Znaczenie, które mi podałaś dało mi dużo do myślenia w sumie, ale patrząc na mojego młodego w ogóle nie jest rodzinny i to mnie martwi
Ps. Miłej zabawy
Ja też się dziś wybieram na czterdziestkę rodziców!
Moniqua, też lubię takie tematy, ale nie przywiązywałam do tego uwagi wcześniej, dopiero teraz w ciąży haha moja mama mi opowiadała, że jak była w ciąży i jeszcze nie wiedziała, to pewnej nocy obudziła się i nie mogła przestać mówić "Boże daj mi córkę" i wiedziała, że będzie córka. Taka anegdotka
Maniuś, gratulacje
Carolina, chłopca już raczej z dziewczynką nie pomyląChoć kto wie :o
Kleopatra, ale imiona dla synków bardzo ładne
Kleopatra, Maniuś, MEGI81, ag194 lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Quasha, super sprawa. moja kuzynka z mezem zaadoptowali (po latach bezowocnych staran) dwoje dzieci (wtedy kilkumiesieczne i 1,5 roczne). Mimo slabego startu w zycie (obydwoje zostawieni w szpitalu po urodzeniu) rozwjaja sie super: sa madre, sliczne, zdrowe, wesole, otwarte...o takie dzieci my sie modlimy a ich "matka" nie dosc, ze miala (w mlodym wieku) juz druzyne pilkarska z kilkoma tatusiami (wszystkie w rodzinach zastepczych lub adoptowane) to po porodzie wolala pojsc w tango niz je zabrac do domu...
mam pytanie co do kp i odciaganiu pokarmu i dokarmiania butelka. Slyszalam, ze jak dziecko bedzie pilo z butelki (oczywiscie zamierzam ta droga dawac wode czy herbatke) to juz potem piers jest dla niego malo atrakcyjna, bo sie musi przy jedzeniu bardziej nameczyc. czy to mit? czy tak mialy doswiadczone mamy?
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
dzień dobry!
Natalia śliczną masz córeczkę i wszystkie imiona, które rozważacie, są piękne!
Gaja chyba też wczoraj wizytowała - gratuluję!
Dzisiaj rano Chłop mnie rozwalił (w takim pozytywnym sensie):
Mówię mu, że mamy trochę za mało najmniejszych rozmiarów bodziaków kopertowych, bo takiemu małemu to strach tak przeciskać główkę przez ten maleńki otwór w małych bodziakach, a on na to, ŻE CO TY, PRZECIEŻ PODCZAS PORODU NABYŁ W TEJ MATERII DOŚWIADCZENIE...
No w sumie racja
Off top:
Ag, tymi 3% plagiatu w ogóle bym się nie przejmowała, wartość do 6-7% znaczy, że wszystko pisało się samemu, a ten procent wynika z tego, że są pewne sformułowania i zwroty w powszechnym użytku, które stosuje się w każdej pracy. Mojej studentce kiedyś wyskoczyło 30% plagiatu dlatego, że miała ponad 200 pozycji w spisie literatury, którą przecież podaje się w standardowy sposób, i program antyplagiatowy właśnie spis literatury potraktował jako plagiat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 09:15
Rudzik, dewa, MEGI81, ag194, sylwucha89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ogólnie dziecka na piersi nie trzeba dopajac. A co do tego przyzwyczajenia do butelki to jak dziecko już dobrze zalapie pierś to można dac butle. Dobrze żeby z butelki też umialo pić na awaryjne sytuacje
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Carolina wrote:Manius na kiedy masz termin?
z czego bardzo się cieszę
malgorzatka199, Arwi, sylwucha89, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry, witam się w 25tc
właśnie mija granica przeżywalności. Niby nic a jednak cieszy
ja tam w sny, znaczenie imion i innte takie nie wierzęImię wybieraliśmy takie które obojgu będzie pasować
gonia dużo zalezy od dziecka. Jedno nie będzie miało problemu z przejściem z butli na cyc inne już tak. Mi w szpitalu dokarmiali młodą i za cholere potem nie chciała cycka, za każdym razem było sporo walki o to. W razie czego można mleko podwać inaczej - z łyżeczki, strzykawki, kubeczka. Druga rzecz że przy KP do 6mc włącznie mleko jest podstawą i dziecka się nie przepaja, wodą herbatkami, niczym. Pokarm 1 fazy jest bardziej wodnity więc np latem dzieci częściej wiszą na piersi bo zaspokajają pragnienieRudzik, Maniuś, Martchen, MEGI81, ag194, bbee, sylwucha89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Natalia, Gaja, gratuluję ślicznych i zdrowych Bobasów!
Ale się dzisiaj wyspałaaaaam. Wyprawiłam o 2 w nocy Mojego do pracy, wywaliłam Parchy z pokoju i chyba pierwszy raz odkąd jestem w ciąży, spałam bez sikania, przekręcania się i budzenia aż do 9ag194 lubi tę wiadomość
-
no tez slyszalam, ze pierwsze miesiace to dziecko nie potrzebuje dopajaczy innych, ale nasze bede mialy te 2-3 miesiace w lipcu/sierpniu to chyba w upal mozna/trzeba dopajac? rozumiem, ze ono lezy a nie biega i sie poci.
dzieki za opowiedzi!
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
gonia tak prosto tłymacząć mleko ma 3 fazy. 1 wodnita gasi pragnienie, druga to syty obiad, na końcu deserek.
W upaly dziecko po prostu częściej sięga po pierś żeby napić się tylko mleka pierwszej fazy i ugasić pragnienie. nie ma potrzeby dopajaniaCamilia, rybka33 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
bbee wrote:Qasha, super
u mnie w rodzinie też wujek z żoną parę lat temu adoptowali chłopca i cała rodzina bardzo się cieszyła
Trochę dziś od rana mi lepiej z tym bólem, wypada sprzątnąć kuchnię, bo wczoraj ja zaniemogłam a mąż się skupił na nauce. Ale lenia mam i przydałoby się by mnie ktoś pogonił.
A na lumpy się uparłam i pojadę, potem do teściów na obiad...
Odpuść sobie dzisiaj jeszcze obowiązki domowe. Jak przestaje trochę boleć, to jest szansa, że z każdym dniem będzie lepiej, a jak się przemęczysz, to może wrócić. Z kręgosłupem nie ma żartów.Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Wg usg 28.04,wg Om nawet 21.04,ale dziewczyny pozwoliły mi zostać na majowkach
z czego bardzo się cieszę
Kamilutek, Arwi, Uszczesliwiona, natalia1354, Maniuś, marie_marie22, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze a propos butlelki to dużo zależy od dziecka. Mój starszy tylko na piersi nie chciał z butli pić, jak wyleciałam do Barcelony jak miał 6 miesięcy teściowa karmiła go łyżeczka
i w sumie nigdy butli nie miał. Po karmieniu przeszedł na niekapek.
Drugi syn dokarmiany w szpitalu butla, nigdy nie miał kłopotu z piersią. Rok na cycku i pięknie pił też z butliMEGI81 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:Qasha, super
A na lumpy się uparłam i pojadę, potem do teściów na obiad...
Bbee ja wczoraj miałam lenia ale włączyłam sobie backstreet boys, britney Spears i inne utwory młodości i od razu energia wstąpiłaHihi czasem lubię sobie ta muzykę z czasów gimnazjum włączyć i co najlepsze dalej pamietam tekst i czuje sie od razu jak nastolatka
bbee, Uszczesliwiona, marie_marie22, Camilia, MEGI81 lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Carolina wrote:I super, ze jesteś z nami. Bedziesz moze pierwszą rodzaca i będziemy miały pierwsze relacje porodowe juz w kwietniu
malgorzatka199, Maniuś, Spirit, MEGI81 lubią tę wiadomość