X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, melduję się po tygodniu nieobecności :). Wpadam żeby się przywitać po urlopie, na którym oczywiście nie miałam szansy być z Wami na bieżąco ale będę nadrabiać zaległości (choć parę ostatnich dni, bo całego tygodnia pewnie nie dam rady).
    Powiem krótko, fajnie jest spotkać się z rodziną i znajomymi ale dobrze jest być już w domu. Ach, i w poniedziałek powrót do pracy :( bleee...

Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nas jest naprawdę dużo i dużo tekstu produkujemy ;)
    Chyba jesteśmy rekordową grupą ;) ale to będzie fajnie w kwietniu maju emocje sięgną zenitu ;) mamy prawie każdy dzien obstawiony ;) już sie nie mogę doczekać.

Jade teraz odebrać klucze od nowego domu wiec nadrobię was wieczorem ;) życzę wam miłego dnia ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• nadia1 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 tc czas start, na wadze +8,5kg

Uwaga próba wstawienia zdjęcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8ab6eb97b5.jpg

Kamilutek, Madu1611, Rudzik, ag194, bbee, Arwi, blubka, dewa, Hope_, sylwucha89, monika_89, Uszczesliwiona, Maniuś, amilka87, marie_marie22, Camilia, MEGI81, Kleopatra, mon!ta^, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi... udało się.

Gratuluję wczorajszych wizyt, Natalia śliczna córeczka :)

Jak już jesteśmy przy butelkach to jakie bardziej polecacie: plastikowe czy szklane?

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Natalia, Gaja, gratuluję ślicznych i zdrowych Bobasów! :D

Ale się dzisiaj wyspałaaaaam. Wyprawiłam o 2 w nocy Mojego do pracy, wywaliłam Parchy z pokoju i chyba pierwszy raz odkąd jestem w ciąży, spałam bez sikania, przekręcania się i budzenia aż do 9 :D

"Mój" to rozumiem, ale co to są "Parchy"??? ;)

Edit: właśnie zobaczyłam, że w exclu jest już lista do Gemini - dzięki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:07

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parchy to chyba kocury nie?

Co do butelek, używam plastikowych Avent i ogólnie sa ok ale szklo łatwiejsze w utrzymaniu higieny jest, nie chłonie zapachów i nie zostaje na nich żaden osad z mleka po dłuższym czasie używania. Swoje plastikowe chyba wymienię na nowe wkrótce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:14

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, brzuszek mega zgrabny i malutki jak na 24 tydzień. Super się prezentujesz na foto :)

nadia1 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa miałam dziś to samo spałam jak zabita do 8.30 jakoś od 23:)
    Rano Alicja dała taki koncert kopniaków, że jak byłam przytulona do pleców Pawła, to kopała go w plecy i to czuł :)
    Chyba pójdę dziś do kina, dawno się nie było, a niedługo tylko na bajki (dobrze, że oboje lubimy bajki :D)
    Kamilutek ja się nie przejmuję, najważniejsze, że miałam <15 %, które są dopuszczalne na mojej uczelni.A jest to kierunek medyczny, gdzie niewiele można naprodukować od siebie, więc i tak dobrze, że udało mi się dużo nie skopiować od kogoś niechcący :)
    i mąż ma rację :D
    Chyba zrobię dziś ciasto porzeczkowe...
    Dziewczyny do kwietnia/maja już z górki :) dla mnie leci już teraz szybko, do końca lutego nawet nie wiem kiedy zleci, bo obrona, a potem w 100% poświęcę się kompletowaniu wyprawki do końca, urządzaniu, przeprowadzce.:) i dokształcaniu się na temat opieki nad noworodkiem, kp, no i pierwszej pomocy u noworodka, bo niby wiem, ale wolę wiedzieć na milion procent przy swoim dziecku na wszelki wypadek, takie zboczenie zawodowe :p

Kamilutek, Uszczesliwiona, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegryzam oscypki sernikiem :D
    782a64a116a3959fmed.jpg
    Nie jet dobrze ;D

Chyba dzis zaczynam 25tc :d

ag194, Arwi, bbee, sylwucha89, nadia1, monika_89, Uszczesliwiona, Maniuś, Karissa, malgorzatka199, amilka87, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:50

ag194, nadia1, sylwucha89, monika_89, Uszczesliwiona, natalia1354, Maniuś, Karissa, Rudzik, marie_marie22, Camilia, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    "Mój" to rozumiem, ale co to są "Parchy"??? ;)

Edit: właśnie zobaczyłam, że w exclu jest już lista do Gemini - dzięki!!!!

Parchy? Parchulce Kamilutek to nasze Koteczki ukochane, pieszczoszki, gnoje, przytulanki :D

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Przegryzam oscypki sernikiem :D
    782a64a116a3959fmed.jpg
    Nie jet dobrze ;D

Chyba dzis zaczynam 25tc :d

A ja właśnie w ramach śniadania wcisnęłam kanapkę z serem żółtym (obowiązkowy, zawsze!!!) i pikantną sałatką z soczewicy, pora i curry a na drugą nóżkę kanapkę z serem żółtym i dżemorem jagodowym, pomnomnomn! :D

Kamilutek, Karissa, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, przestańcie, bo głodna się robię, a dopiero co zjadłam śniadanie! ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:17

Uszczesliwiona, marie_marie22, ag194, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:17

marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    12 śniadanie?! WOW :P ja to obiad sobie grzeję właśnie pizzę domowej roboty :) mniam mniam!

Dzisiaj miałam prawdziwie "rzymski" sposób śniadania: 8:30 wielki kubek mleka z odrobiną kawy, 9:30 2 jajka na miękko z grzankami, 10:30 pomarańcza, 11:30 talerz makaronu podgrzanego na maśle :)
    A obiad planuję zacząć o 12:30 ;)

Jestem cały czas straaasznie głodna! Ale w sumie mi to nie przeszkadza, bo mam wyrzuty, że do tej pory przytyłam dopiero 3 kg.

Arwi, Uszczesliwiona, Karissa, dewa, marie_marie22, ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Śliczne dzieciaczki <3
    My jak zwykle lecimy zaraz na zajęcia dla brzuszków :) kocham je poprostu <3 dużo mniej mnie kręgosłup boli i lepiej śpię i w ogóle czuje się lepiej sama ze sobą :) wsumie w klubie jestem 5dni w tyg :D mała rośnie, brzuch się nie napina i nie mam żadnych dolegliwości więc korzystam :) narazie +2kg na wadze mimo że bardzo dużo jem :) pytałam się o przybieranie na wadze to lekarka stwierdziła że taka moja uroda bo mała dobrze się rozwija :) więc się nie martwię :* wrzucę dzisiaj nasze zdjęcie z zajęć jeśli nie zapomnę :P

Co do komórek macierzystych to ja planuje pobrać tylko nie wiem czy do banku centralnego czy prywatnie. Może uda mi się kogoś uratować dzięki temu? Bo oczywiście moja córka nigdy jej potrzebować nie będzie :)

marie_marie22, ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Moja córeczka też tylko na mleku maminym ;)
    wodę zaczęła dostawać ok.8 mc, a domowe kompoty dopiero od miesiąca i to w weekendy do obiadu. Zresztą słabo jej wchodzą, ona woli wodę. Herbatek nie tyka ;)
    Udanej zabawy dla wszystkich imprezowiczek dzisiejszych :)

jeny, ja jem też baaardzo dużo tylko, że u mnie to widać na wadze.

Co do komórek macierzystych to ja nie pobieram. Jak byłam w ciąży z córką to poszłam na jakieś warsztaty "mama i ja" i była przedstawicielka z firmy pobierającej komórki.
    Czy się coś zmieniło od tego czasu to nie wiem, ale jak chciałam oddać dla kogoś to była mowa o tym, że tylko w Warszawie mogę rodzić, bo tam pobierają, że nie wiozą materiału z innych miejsc. No, a jak się chciało dla siebie pobrać no to wtedy płaciło się za transport i bez problemu można było rodzić wszędzie.

Gdzieś na mailu mam chyba cennik jakby któraś była zainteresowana. Muszę poszukać.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, chyba to usunęłam...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Matko, jak mnie u tu dawno nie było :( Mam nadzieje, ze u Was i Waszych maluszków wszystko super!:) przepraszam, ale nie bede nadrabiać tego co pisalyscie, bo po takim czasie byłoby to prawie niemożliwe :p
    Dałam sie totalnie pochłonąć swojej pasji - makijażowi :) Stwierrdzilam, ze skoro siedzę w domu i tak, to mogę równie dobrze poświecić ten czas na rozwijanie swoich umiejętności - w końcu to ostatnie takie chwile, gdy mogę sobie na to pozwolić. Zapraszam Was Kochane na moja nowa stronkę https://m.facebook.com/KarolinasMakeUp/?ref=m_notif&notif_t=like :) Jeszcze wiele tam nie ma, ale pracuje nad tym :)

Hope, właśnie odgrzewam pizzę domowej roboty - piona!:) omniomniom!:):)

marie_marie22, ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ