X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a no właśnie, moje dziecię nie chce pić absolutnie nic poza czystą wodą. kompocik domowy nie! herbatka czarna nie! herbatka koperkowa nie! soczeków sklepowych nawet nie chce jej podawać. w sumie to dobrze, że pije dużo wody ale czasem mi jej szkoda, bo obiadek czy podwieczorek przyjemniej popić ciepłą herbatą niż zimną wodą :D ale jsk tam sobie chce moja latorośl

Julita, jak dla mnie sytuacja IDEALNA. Przez pierwsze pół roku TYLKO mleko Mamy a potem tylko woda. Też tak chcę! <3

julita lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja też czasami mam jakby wyrzuty, że teraz zima, wracamy z sanek to fajnie jakby wypiła ciepłą herbatkę, ale nie chce.
    W sumie to się cieszę, że woli wodę :)

u nas jeszcze przechodzi ciepła woda z cytryną i miodem i jak teraz wróciłyśmy z sanek to chętnie wypiła, nie za dużo ale trochę.
    Pije z kubeczka i jak widzi inny kolor to od razu jest "ne"

julita lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Cześć Dziewczyny! Matko, jak mnie u tu dawno nie było :( Mam nadzieje, ze u Was i Waszych maluszków wszystko super!:) przepraszam, ale nie bede nadrabiać tego co pisalyscie, bo po takim czasie byłoby to prawie niemożliwe :p
    Dałam sie totalnie pochłonąć swojej pasji - makijażowi :) Stwierrdzilam, ze skoro siedzę w domu i tak, to mogę równie dobrze poświecić ten czas na rozwijanie swoich umiejętności - w końcu to ostatnie takie chwile, gdy mogę sobie na to pozwolić. Zapraszam Was Kochane na moja nowa stronkę https://m.facebook.com/KarolinasMakeUp/?ref=m_notif&notif_t=like :) Jeszcze wiele tam nie ma, ale pracuje nad tym :)

Hope, właśnie odgrzewam pizzę domowej roboty - piona!:) omniomniom!:):)

A skąd jesteś? Może z Gdańska to będę wiedziała do kogo się umawiać na makijaż, bo nie potrafię, a jak bardzo chcę to wychodzi straszna klapa...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14, no niestety, ale z Łodzi :( ale zapraszam Cię do polubienia stronki :) każde wsparcie sie przyda :)

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka i wody (czuje sie taka madra po.jednej lekcji SR haha) jak sie karmi piersia nie trzeba dopajac, jesli zaczyna sie wprowadzac mm moga sie pojawic zaparcia i wtedy mozna dopajac przegotowana woda:)

Ja wlasnie sciagam z yt filmiki z ćwiczeniami dla kobiet w ciazy z nadzieja ze bede na tyle zmotywowana ze cos tam poruszam nogami :-P

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam status przesyłki z C&A i w systemie pisze, że została doręczona wczoraj o 22:14. Ciekawe, bo nikt mi niczego nie doręczał...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju ile lat ma Twoja mała? :)

Paula pierwsze pół roku tez byłą tylko na moim mleku, zero dopajania
    Ja soczków w ogóle nie daję bo po co. Paula pije wodę (mój mąż nauczył ją pić gazowaną... chyba lubi bąbelki :P), czasem napije się herbaty tu pełna dowolność czarna z cytryną, zielona. Odlewam jej to co akurat ja mam zaparzone a że nie słodze to przy okazji w niej wyrabiam dobre nawyki. Sporadycznie kawa zbożowej i domowych kompoty.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha udanej imprezy :)

Zyrcia a to masz zachcianki :)

Zazdroszcze aktywnym dziewczynom, ja mam sie oszczedzac i jednak wiekszosc czasu polegiwac. W domu balagan bo nie ma komu posprzatac. Ja niby chodzic moge, ale tylko troszke i pomalutku. No ale czego sie nie robi dla naszych kruszynek <3

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki na zajęciach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aff20bba728.jpg

Madu1611, blubka, marie_marie22, malgorzatka199, Kamilutek, Rudzik, sylwucha89, bbee, ag194, Mabelle, MEGI81, Kleopatra, amilka87, Forbidden, Anstice, Maniuś, natalia1354, rybka33 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Sprawdziłam status przesyłki z C&A i w systemie pisze, że została doręczona wczoraj o 22:14. Ciekawe, bo nikt mi niczego nie doręczał...
    Dzwon na info i pytaj gdzie Twoja paka, mozesz sie wyklocic o rabat nie zapomnij o tym. Oni maja przeciazenie systemu bo wczoraj dostalam email ze paczka wlasnie zostala do mnie wyslana ;-) ;-) hahaha nie obraxilabym sie gdyby mi drugi raz wyslali to samo bez potrzeby zaplaty hahaha

Kamilutek lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona zgrabniutka jestes

Uszczesliwiona, malgorzatka199 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka dziękuję bardzo :) jedynie brzuszek mam bardzo nisko co mnie drażni ale na to nie mam wpływu :P

blubka lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Udało mi się wreszcie Was nadrobić :)

Dziś mi się okropnie zaczął dzień :( Wczoraj wieczorem zaczęłam kaszleć, tak nagle i to bardzo ostrym kaszlem. Nagle zaczęło mnie boleć gardło. W nocy już gorączkowałam, nad ranem miałam 38,6 st. C ;/ Jakoś udało się to zbić domowymi sposobami (okłady, letnia kąpiel). Teraz mam 37,8 st C ale już się dość ok czuję :) tzn mam siłę pisać :D Ale zaraz ponownie pójdę spać. Mam kochanego Męża, czuwa, podaje herbatę, wodę, podgrzał obiadek :)

Ag, Boooze, jak dobrze że nic Wam się nie stało <3 Wypoczywaj:*

Ja się zastanawiam nad pobraniem komórek macierzystych, raczej chcę.

Qasha, udanej zabawy! :)

Kamilutek, czy mieszkasz w Schwedt? Moje rodzinne rejony, to Gryfino. Przez most się przechodzi i jest się w Niemczech ;)

Uszczęśliwiona, przypominasz mi moją koleżankę z pracy z mojej grupy na tym zdjęciu, ale to jaaaaak bardzo (no ale wiem, że to nie ona)

Karissa, ja też od kilku dni oddałam się swojej pasji i stworzyłam bloga (pierwszy w życiu) na temat pomocy pedagogicznych i terapeutycznych. Spisuję w nim swoje pomysły na zajęcia i zadania. Wreszcie może wszystko uporządkuję i będę miała w jednym miejscu, a przy okazji może ktoś skorzysta, bo w sumie trochę tych pomysłów mam.

Nie wiem czy jeszcze coś chciałam napisać, pewnie tak, ale mi umknęło.

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona ja tez mam brzuszek nisko dosc. Nie latasz przez to siku co 15minut??? Bo ja tak !

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Uszczesliwiona ja tez mam brzuszek nisko dosc. Nie latasz przez to siku co 15minut??? Bo ja tak !

Tylko co 15? :O zazdro bo mi się zdaza nawet co 5! :( Buuuuuuu... a na dodatek nie ma fajniejszej zabawy jak kopanie mamy po pęcherzu :) jedynie co to w nocy wstaje tylko raz albo wcale

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wstaje nawet 10 czasami, a czasami tylko 2! A najgorsze uczucie ze mi sie siusiu bardzo chce, a siedze na kibelku 5minut i nie leci...nic tylko czekac az macica przwbije sie przez pepek i moze wtedy ucisk na pecherz sie zmniejszy.

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Kamilutek, czy mieszkasz w Schwedt? Moje rodzinne rejony, to Gryfino. Przez most się przechodzi i jest się w Niemczech ;)

Nie w Schwedt ale znam to miasto dobrze, Mescherin i okolice też, bo bardzo często jeździmy tam rowerami (z Małą też będziemy :))
    Mieszkam w takiej dziurze przy bocznej drodze, mojej wiochy nawet nie ma na mapach bo w zasadzie to jest taki przysiółek. Jest bosko - zero sąsiadów, widok na rozległe pola, a na polach stada żurawi i gęsi :) (no, teraz to śnieg oczywiście :))
    marie_marie22 wrote:
    Karissa, ja też od kilku dni oddałam się swojej pasji i stworzyłam bloga (pierwszy w życiu) na temat pomocy pedagogicznych i terapeutycznych. Spisuję w nim swoje pomysły na zajęcia i zadania. Wreszcie może wszystko uporządkuję i będę miała w jednym miejscu, a przy okazji może ktoś skorzysta, bo w sumie trochę tych pomysłów mam.

O, podaj adres! Super sprawa, z chęcią poczytam, bo z chęcią bym się dokształciła w tej materii :)
    malgorzatka199 wrote:

Ja też! Nie wierzyłam, że to możliwe, ale naprawdę muszę siusiu 4 razy na godzinę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:26

malgorzatka199, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jestem sama z tym sikaniem <3 jakie to pocieszajace :)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    To nie jestem sama z tym sikaniem <3 jakie to pocieszajace :)

Ostatnio podczas przytulanek zdarzyła się taka sytuacja: zaczyna robić się poważnie, a ja Chłopu mówię, że sorry, ale muszę pilnie do łazienki. Wróciłam po minucie, akcja się rozkręciła, jak doszło do konkretów, to nacisk Kruszynki na pęcherz z jednej strony + nacisk z drugiej sprawił, że zarządziła przerwę na kolejną wizytę w łazience. A tuż po zakończeniu poleciałam po raz trzeci.
    Nie wiem właściwie, dlaczego o tym piszę, ale strasznie mnie to rozśmieszyło wtedy i w sumie dalej śmieszy :)

malgorzatka199, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha. Moze to i dobrze ze mam szlaban na przytulanka bo jeszcze moj chlop mialby uraz psychiczny po takiej akcji :P

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ