X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    A ja dziewczyny padam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Moje dziecko w ogóle nie śpi ja pitole.
    Dzisiaj w ciągu dnia razem licząc jego turbo drzemki wyszło mi coś około godzinki 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Zastanawiamy się z mężem co my źle robimy???Z
    W nocy też budzi się co 2h czasem co 2,5h . Jak tak.dalej pójdzie to nie dożyję swoich urodzin. A mam je jutro 🥳🥳🥳🥳

Robimy stały rytm żeby wiedział co jak z czym . Kurczę czy tak małe dziecko nie musi spać????

Na działce potrafi spać nawet 3 h . Ostatnio w parku też. No ale kurczę ja nie będę z nim codziennie na działce, żeby prezes mógł sobie pospać 😬😬😬
    Może to te skoki rozwojowe ehhh sama już nie wiem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ załamka
    Moja córka do 4 msc nie spała w dzień. A w nocy było pierdyliard pobudek. 😐
    I też byłam z nią wszędzie. Ponoć zdrowa. Zaczela przyzwoicie spać około 20msc, czyli niedawno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej pierworodnej zdiagnozowano zaburzenia ssania.
    Po prostu nie chciała ssać cyca. Butla też blee.
    Karmiłam kubkiem lub strzykawka.

I z tego co pamiętam to któregoś dnia w magiczny sposób chciała jeść cyca.. I piersi stały się jej bóstwem. Całą moją ciąże odczepic się nie chciała . 🤦🏻‍♀️

Młodsza tez wielkim głodomorem nie jest. Przyrosty niby ok, większych problemów z ssaniem brak. Tylko apetyt taki sobie. Mm to zło - więc nie rusza. 😂
    Na ten moment ważymy równo 5kg.

Edit. Odnośnie stanika. To ja mam zbyt duże piersi żeby chodzić wolno. Do tego potrzebuje wkładki laktacyjne.

Noszę te z alles mama lub sportowe takie mocno trzymające.

Karmie wszędzie i po prostu nie noszę golfów, ciasnych koszulek.
    Wybieram takie by miały dekolt lub najlepiej guziki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 07:22

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja gdybym miała mleka opór w cyckach to Oli wisiałby zadowolony, a tak to jak opróżni to się grubo wkurza i dopiero po mm jest uśmiech opitego dziecka. W domu bed stanika zdecydowanie, a tak to nakupowalam w sinsay online wszystkie kolory topów na ramiączkach rozpinanych więc mam na każdy dzień plus jakieś zwykle ubrania ładne byle rozpinane. Te dla karmiących stylistycznie nie moja bajka. My dziś byliśmy u mojej babci w Łodzi w odwiedzinach więc dzień głównie przespany w aucie ale za to noc taka se bo się budzi zamiast spać.

https://www.sinsay.com/pl/pl/vw917-09m

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla a Ty tak sama z Małym ciągle podróżujesz?

Ja to nie lubię zbyt daleko sama w lupinie wozić dziecka. Bo gdy zaśnie to mimo lusterka nie wiem czy oddycha. 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 07:03

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Karolla a Ty tak sama z Małym ciągle podróżujesz?

Ja to nie lubię zbyt daleko sama w lupinie wozić dziecka. Bo gdy zaśnie to mimo lusterka nie wiem czy oddycha. 😐

Jak gdzieś za Wawe to z tatusiem, a do koleżanek to sama i wożę młodego z przodu bo ulewa więc wole go mieć pod ręką jeszcze. Pewnie niedługo będzie z tyłu sam. Wczoraj to akurat na spontanie bo mój M. miał jakieś spotkanie biznesowe w Łodzi i się załapałam, że mnie do babci podrzucił i pojechał do pracy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w mieście to ja też jeżdżę sama. Ale z tyłu. Z przodu bazy się nie da zamontować chyba w żadnym aucie. 🤔

• Ajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To w mieście to ja też jeżdżę sama. Ale z tyłu. Z przodu bazy się nie da zamontować chyba w żadnym aucie. 🤔

ja tez z tyłu kombinuje zeby jakies lusterko dac, tak zebym ja widziała... ale Wercia, raczej nie generuje problemów wymagajacych natychmiastowej interwencji, wiec bez tez jest spoko

2020 :)
    2023 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę z młodym z tyłu. Boję się go samego zostawic, no i on też niezadowolony by był, że mamy nie widzi.

Powoli się zastanawiam nad kolejnym fotelikiem, bo mam wrażenie że ten się robi już za mały... 🙈

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja jeżdżę z młodym z tyłu. Boję się go samego zostawic, no i on też niezadowolony by był, że mamy nie widzi.

Powoli się zastanawiam nad kolejnym fotelikiem, bo mam wrażenie że ten się robi już za mały... 🙈

ktos musi prowadzic samochod...takze młoda sama z tylu siedzi...ale jak z mezem jade to tez siadam z tyłu

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Bazę przepinam do przodu :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

Ale siedzisz z nim z tyłu?

• Ajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to jestem zakochana w naszym foteliku... hitem jest buda i rozkladanie na plasko... ale przedewszystkim buda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Bazę przepinam do przodu :)
    Masz isofix z przodu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    ktos musi prowadzic samochod...takze młoda sama z tylu siedzi...ale jak z mezem jade to tez siadam z tyłu
    A ja nie mam autobusu. Więc nawet jakby szofer był. To mój tyłem +2 foteliki nie wejdzie. 🤣🤣🤣

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Masz isofix z przodu??

No tak

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    No tak
    to jakie masz auto? Bo fajnie by było mieć isofix z przodu.
    Ja mam tylko z tyłu.
    . I dziewczyny jeżdżą tylko z tyłu. I mimo lusterka to gdzieś dalej czuje się niepewnie. Bo gdy zaśnie to nic już w lusterku nie zobaczę..
    A te wizję opadającej lekko główki utrudniającej oddychanie ciągle we mnie siedzą. 🤦🏻‍♀️

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    to jakie masz auto? Bo fajnie by było mieć isofix z przodu.
    Ja mam tylko z tyłu.
    . I dziewczyny jeżdżą tylko z tyłu. I mimo lusterka to gdzieś dalej czuje się niepewnie. Bo gdy zaśnie to nic już w lusterku nie zobaczę..
    A te wizję opadającej lekko główki utrudniającej oddychanie ciągle we mnie siedzą. 🤦🏻‍♀️

Audi A4 2019 rok, głowa już pomału przestaje opadać przerażała mnie na początku jak on taki drobny był i się zastanawiałam co z tym fotelikiem nie halo ale nie pomyślałam nawet o oddychaniu tylko, że taka niezdrowa pozycja. Teraz jest ok tylko jeszcze ulewa czasem więc nie zostawię go z tylu bo mam wizje zakrztuszenia.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja też ulewa. 😔

Super ze masz isofix z przodu. To bardzo przydatne by było.

Ja sporo jeżdżę sama. I to by było dla mnie dużo mniej stresujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 09:42

• Ajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie głowa nie opadała i nie opada... mamy kąt chyba 41 stopni na tylnej kanapie... ps karolla fajne auto... :)

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A u mnie głowa nie opadała i nie opada... mamy kąt chyba 41 stopni na tylnej kanapie... ps karolla fajne auto... :)

Ja nie wiem jaki mamy kąt ale pierwsze 3 tygodnie jak był taki drobniutki to była masakra, teraz jest normalnie już. Dzięki ;)

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ