MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Podpinam się pod karmienie częściej a mniej, jak to robić? Młody jest już duży i tłuściutki, jak widzę ze się napycha to zabieram cycka ale wiadomo ze kończy się to krzykiem
Jakkes sposoby?
U mnie na „mniej” nie ma szans bo żarłok wiec skupiam się na „częściej”.
Czyli nie przeciągam i jak widzę pierwsze oznaki głodu albo marudzenie to proponuje pierś3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Hej laski, cieszę się, że mogłam poszerzyć Wasz repertuar piosenek. Mimo wszystko polecam również uwadze "kupacabana"
https://www.youtube.com/watch?v=7cB5VQAAOYk
Lilly, może inaczej rozumiemy ciągły płacz. Dla mnie to faktycznie taki, którego nie da się ukoić żadnymi metodami. Mieliśmy i taki w najczarniejszych początkach naszego rodzicielstwa, wtedy potrafiła wyć i wyć, ale na szczęście to minęło. Teraz sobie płacze, i to nawet ostro, ale można ją ogarnąć.
Ogólnie my też miałyśmy dzisiaj dobry dzień, regularne jedzenie z cycka (bez marudzenia!) co 2h, potem aktywność i 40 minut drzemki. Do tego faktycznie zaczęła jeść z dwóch piersi. Boszsz, może taka regularność sprawi, że zacznie przybierać?
Ja też zastanawiałam się, czy u nas to nie refluks, ale jednak chyba nie. Moja prawie wcale nie ulewa, a praktycznie jej nie odbijam. Jedyne co, to mi ostatnio zasugerowano, że to może być powodem, że mało je, bo "najada" się powietrzem, no ale skoro sama z siebie zaczęła opróżniać dwie piersi, to chyba też nie to. No i ogólnie dzisiaj zauważyłam, że ona się wydziera, jak zacznę ją nosić. Do popołudnia leżałyśmy na łóżku i ani razu nie płakała. W końcu wzięłam ją trochę na ręce i jak odłożyłam, to był bek. No i potem już przy każdej zmianie. Po chwili znowu się przyzwyczaja do nowych warunków, przestaje płakać, a jak znowu zmienię, to znowu jest płacz. Mam nadzieję, że z tego jednak wyrośnie, a nie że będzie kontestować wszystko, co jej się zaproponuje.
Lilly, akcja Twojego faceta słaba. Oni faktycznie idą na łatwiznę, bo wiedzą, że jak coś, to mama przyleci i uratuje sytuację. Wnerwia mnie to jak nie wiem.
Mimi, zazdro, że wychodzisz z koleżankami. Ale ja sobie nie wyobrażam zostać na kilka dni sama. Jutro mój mąż idzie sobie na firmowe ognisko i już samotne popołudnie i wieczór z dzieckiem mnie trochę przeraża.
Karolla, chłopak na szkwał.Moja to taka drobniutka przy nim.
Frufru lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Szatanka do mnie przychodzi fizjoterapeuta na wizyty domowe.
Jak zobaczył leżaczek baby bjorn. To powiedział, że jest to najlepszy leżaczek. Dziecko nie leży w tym jak pokraka. 🤷♀️ więc już nie wiem co myśleć bo każdy widzę mówi co innego 🤷♀️
Powiedział nam że najgorsze są te na baterię bo tam fzieci mają zbyt miękkie siedzisko i foteliki samochodowe. Można mieć fotelik za 5000 A to i tak 💩
No i fajnie, tego się będę trzymać. Tamten ewidentnie nie znał babybjorn i myślał, że to taki zwykły leżak, w którym dziecko leży. O foteliku powiedział, że trzyma pozycję, skoro można w nim wozić samochodem, to i na chwilę, żeby skoczyć pod prysznic można. Ale ja wolę baby bjorn. -
Dziewczyny, któraś tu pisała o biustonoszach alles. Ogólnie obejrzałam je sobie i zamówiłam dwa na próbę, ale ona mają fiszbiny. Niby podczas karmienia nie można fiszbin, ale te są jakieś certyfikowane. Wiecie, na czym to polega i czy się faktycznie sprawdza?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:03
-
Andzia86 wrote:Dziś byłam u neurologa i fizjoterapeuty. Tak jak myślałam musimy mieć rehabilitację bo Maciuś ma słabe napięcie mięśni, zmieniliśmy butelkę do karmienia (muszę iść na podciecie wiezidelka 😱) i zakupiliśmy dziś poduszkę ortopedyczna. Tak jak pisałyście też nie mogę nosic go do odbicia przez ramię. Pokazały mi kilka pozycji w jakich mogę nosić dziecko ale mój kręgosłup nie daje rady z takim klocuszkiem 😟 mamy też kilka ćwiczeń robić w domu ehhh a myślałam że z drugim synusiem nie będzie takich problemów
Przykro mi, ale pewnie szybko będą postępy. U dzieciaczków to idzie lawinowo. Niestety w złą stronę też chyba.
A jak się to słabe napięcie objawia? Bo mówisz, że podejrzewałaś, że będzie wymagał rehabilitacji?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:04
-
Andzia witaj w klubie... chociaż ostatnie comoge powiedziec ze Weronika to rozlana kluska, ale tez jest asymetria i słaby korpus... do tego mamy lekkie wzmozenie w obreczy barkowej...
Weronika leniwa nie jest wiec idzie do przodu jak burza i wyrabia sobie co chwila jakies zle wzorce zeby kompensowac problemy z napieciem, jak nic nie zrobimy bedzie na maksa pokrzywiona... od wczoraj sie przewraca na brzuch... z tym ze tylko przez prawe ramie i jak juz sie przewróci to ryk bo nie moze reki wyciągnac z pod siebie i porzadnie sie ulozyc, czytaj podniesc glowy - na brzuchu lezy tylko tyle ile wytrzymaz głowa w gorze - czyli krótko...brzucha nienawidzi do tego stopnia ze umie sobie uciec z powrotem na plecy... podnosi jedna rekę druga opuszcza na maksa wychyla głowe do tyłu i plum...
PS jesli chodzi o refluks to mi ciotka mowiała ze poduszki kliny to zly pomysl... bo na refluks i tak nie pomoze, tylko bedzie sie cofac i niewydostawac na wierzch... lepiej zeby sie ulało, bo wtedy nie piecze tylko chwile, a tak cały czas2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:07
-
Unas brzuszek tez rozlany tzn taki szeroki, alechudy
, chociaz teraz juz chyba mniej... ja puki co ciągne vojte... ale cały czas mam watpliwosci
A jakby w wieku 2,5 miesiaca sie probował przekrecać to nie byłoby dobrze... ja cały czas słysze ze źle ze Weronka zaczela robic to czy tamto... tzn dobrze bo to wskazuje ze bedzie ok rozwoj intelektualny i w ogóle - bo kombinuje dziewczyna, ale wieksze szanse na wady postawy bo nabiera nieprawidłowych wzorców ruchowych
Jutro na pewno uslysze odfizjo ze ztym brzuszkiemto mega xle...ale zlewam to troche
PS a było robione usg przezciemiaczkowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 22:51
2020
2023 -
Ej, to moja też nienawidzi leżeć na brzuszku. Czy to już oznacza, że mamy kłopoty? Jak już ją na ten brzuszek dam, to średnio z podnoszeniem, raczej jest skoncentrowana na wyciu i nawet nie próbuje. A może próbuje, tylko nie może? Próbowałam jej trochę dociskać miednicę i ustawiać łokcie, ale to nic nie daje. Martwi mnie to, kurdę
-
.
Ajka lubi tę wiadomość
-
.
-
To niezle Ajka Oli dopiero od 4 dni głowę na brzuchu podnosi ładnie i jak kocha tą pozycje tak dopiero teraz zrobił na niej coś oprócz leżenia plackiem. I to chyba po tym ruszyło jak zrobiłam kilka ćwiczeń z mamyfizjoterapeuty. O obrotach nie ma mowy. Z drugiej strony on jest teoretycznie do tylu o te 3 tygodnie ale jak sprawdzałam to obroty pełne 4-5 miesiąc chyba wiec nie cisne go trochę pomagam jakimś ćwiczeniem i wydaje mi się, że jest ok.
-
szatanka wrote:Mimi, zazdro, że wychodzisz z koleżankami. Ale ja sobie nie wyobrażam zostać na kilka dni sama.
Ojjjj super było bez kitu polecam tak się wyrwać. Z koleżankami mamy jedną zasadę nie gadamy o dzieciach. Tzn przez pierwsze 5 minut każda się musi wygadać o dzieciuchach A potem koniec 😊 Ale przypał założyłam szpilki po tylu miesiacach wyobraźcie sobie jak ja chodziłam 🤣🤣🤣 dziewczyny ze mnie miały taką polewkę🤣
No jakbym tak przed ślubem śmigała na randki to uwierzcie byłabym starą panną do.dzisiaj 🤪
Wróciłam do domu po 1.00
A to.moje dziecko sobie spało od 21 do.1.50 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Więc tatuś się nie napracował przy najmłodszym.
Mały Pieron czekał wewnętrznie na mnie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Zdążyłam się położyć i już ryk ,że jeść chce 🤣🤪🤣🤪🤣
Ale jezuuu może jest światełko w tunelu i młody będzie spał 🤸♀️🤸♂️🤸♀️🤸♂️🤸♀️🤸♂️Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Oczywiście ze obroty są później, ja wciaz slysze ze xle,ze Weronka cis robi. A jeśli chodzi o trzymanie głowy, to musse jej ręce przytrzymywać bon inaczej robi ucieczkę... Z reszta w ogóle trochę się na boki chwieje...także ten...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 09:39
2020
2023 -
nick nieaktualny