MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lipcowka86 wrote:Szatanka my podajemy innofer baby i nie zauważyłam żadnych problemów z zatwardzeniem a też się tego obawiałam, tym bardziej że u Nas końska dawka bo w sumie 5ml dziennie.
Jakby ktoś potrzebował to są na allegro smoczki do podawania leków 😉
Ooo, super. My też dostaliśmy ten lek, ale w dawce tylko 1 ml. To może obejdzie się bez draki. A jakieś kropelki do tej pory przyjmowała bez problemu, więc może i tym nie pogardzi. Dzięki! -
Ja tez podawałam Innofer baby i innovum b, niestety u mnie dziecko miało po tym bardzo dziwne i nieprzyjemnie pachnące kupy, wiec zdecydowałam się odstawić. Muszę się skonsultować na co to zamienić🤷♀️ A jaka hemoglobinę miałyście, ze zalecili Wam suplementację? U mojego małego 10,8 wiec w sumie w normie. Bardziej profilaktycznie miałam podawac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 21:46
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Ja tez podawałam Innofer baby i innovum b, niestety u mnie dziecko miało po tym bardzo dziwne i nieprzyjemnie pachnące kupy, wiec zdecydowałam się odstawić. Muszę się skonsultować na co to zamienić🤷♀️ A jaka hemoglobinę miałyście, ze zalecili Wam suplementację? U mojego małego 10,8 wiec w sumie w normie. Bardziej profilaktycznie miałam podawac
Drzemka, ale czarne kupy to norma przy żelazie. Zapach też specyficzny. U mnie hemoglobina była ok, jedynie hematokryt za niski i mcv, co świadczy niby o tym, że krwinki są małe, więc też dostalismy dawkę profilaktyczną. -
szatanka wrote:Drzemka, ale czarne kupy to norma przy żelazie. Zapach też specyficzny. U mnie hemoglobina była ok, jedynie hematokryt za niski i mcv, co świadczy niby o tym, że krwinki są małe, więc też dostalismy dawkę profilaktyczną.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Drzemka wrote:Wlasnie spodziewałam się czarnych, a były jakieś żółtozielone i dziecko się mega męczyło. Nie wiem, póki co nie podam go ponownie, poczekam na telekonsultacje.
O zielonkawych pediatra też mnie przestrzegała. I o problemach brzuszkowych. A jaką miałaś dawkę? -
Szatanka czyli male przyrosty wagi moga byc od malej ilosci zelaza?
Kurde ale daje jej tylko mm to powinno byc wystarczajaco jak na malucha...chyba,ze zle przyswaja składniki tego hippa i dlatego malo przyrasta...
Juz glupieje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 08:55
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyMałe przyrosty, brak apetytu - to mogą być objawy niedoboru żelaza.
Hipp to dobre mm. Ale w porównaniu do innych ma mało mąki do tuczenia. 😁😁 Więc może stąd mniejsze przyrosty? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 09:44
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Fakt raz zje mniej raz wiecej...
Nie wiedzialam,ze hipp ma malo czegos i tak nie tuczy.
Bo mloda robi 1 spora kupe dziennie.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Fakt raz zje mniej raz wiecej...
Nie wiedzialam,ze hipp ma malo czegos i tak nie tuczy.
Bo mloda robi 1 spora kupe dziennie.
te mleka nie mogą sie za bardzo od siebie różnić - elementy takie jak wartości odżywcze i zawartosc najwazniejszych składników jest standaryzowana i narzucona przepisami... nie przesadzałabym wiec ze stwierdzenim ze to czy inne mleko "tuczy" lub "nie tuczy"
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjka wrote:te mleka nie mogą sie za bardzo od siebie różnić - elementy takie jak wartości odżywcze i zawartosc najwazniejszych składników jest standaryzowana i narzucona przepisami... nie przesadzałabym wiec ze stwierdzenim ze to czy inne mleko "tuczy" lub "nie tuczy"
Substancje uznawane za bezpieczne nie znaczy, że zdrowe. Mój post wyżej. 😁 -
Bebilon tylko gotowy w butelce... wczesniej tylko awaryjnie dawalam poza domem i myslalam ze ona poza domem lepiej je... a to wychodzi ze to kwestia mleka jednak... i faktycznie ti z proszku mi tez mniej smakuje... w szpitalu przerzucilismy sie na butelki i ostanie dni super jadla, a w domu znow problem dopóki nie dalam tego płynnego... hmmm2020
2023 -
lipcowka86 wrote:Ajka syn mojej znajomej ma tak samo, pluje wszystkim mlekami w proszku. Je tylko to gotowe z NAN.... 4 zł za buteleczkę 90 ml...
O zgrozo! To wychodzi jakiś 1000 miesięcznie?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Pati, krew robiliśmy, żeby sprawdzić, czy nie ma stanu zapalnego w organizmie (razem z CRP, moczem i TSH), który powodowałby mniejsze przyrosty, a ten lekki niedobór żelaza wyszedł przy okazji. Fakt, że ja przez ostatni miesiąc ciąży suplementowałam żelazo, a do tego straciłam sporo krwi przy porodzie i potem też brałam żelazo 2 razy dziennie. Skończyły jej się zapasy płodowe po prostu.
Jesteśmy właśnie po wizycie neurologopedy no i się okazało, że jednak jest problem z tylnym wędzidełkiem. Mamy typ 3. Pani stwierdziła problemy z zassaniem piersi czy smoczka w butli, częste rozszczelnianie i przez to męczenie się małej przy jedzeniu. Dlatego pewnie tak krótko jadła i stąd te małe przyrosty. Dlatego mamy wskazanie do podcięcia i idziemy na zabieg już jutro. Z jednej strony szkoda mi małej, a z drugiej mi trochę ulżyło, bo w końcu może znaleźliśmy przyczynę naszych odwiecznych problemów.
Ajka, no to może i Ty znalazłaś swoją przyczynę i może się u Was rozhula z wagą. Choć koszt faktycznie wywala z kapci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 12:43