MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:O zgrozo! To wychodzi jakiś 1000 miesięcznie?
U mnie jest jeszcze cyc... przybiera bardzo ładnie jak zje 5 butelek po 90 ml dziennie...z 4 tez jako tako... Poza tym odkryłam właśnie że Bebilon można kupić po 200 ml w Rossmanie za 3,79zł. Nam by od biedy 2 butelki na dzień starczyły...może lepiej trochę jeszcze z 3 butelki...w każdym razie jakieś 9zł -12zł dziennie...czyli bardziej 300zł niż 1000zł2020
2023 -
Jak szukalam butelek hipp w aptekach to tez jedna kobieta powiedziala ze dziecie butelki hipp je a proszek juz nie...
Moja cale szczescie proszek je bo by bylo ciezko nam na butelkach...
Ajka w rossman sa duze plynne bebilon? Widzialam tylko 0.5l Nan...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Szatanka nam lekarz wpisala zelazo na morfologii...
Robimy na poczatku sierpnia...zobaczymy co wyjdzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 20:26
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Jak szukalam butelek hipp w aptekach to tez jedna kobieta powiedziala ze dziecie butelki hipp je a proszek juz nie...
Moja cale szczescie proszek je bo by bylo ciezko nam na butelkach...
Ajka w rossman sa duze plynne bebilon? Widzialam tylko 0.5l Nan...
U nas sa o takie
https://www.rossmann.pl/Produkt/Mleka-modyfikowane/Bebilon-Pronutra-Advance-1-mleko-poczatkowe-od-urodzenia-gotowe-do-spozycia-200-ml,340003,8484
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:U nas sa o takie
https://www.rossmann.pl/Produkt/Mleka-modyfikowane/Bebilon-Pronutra-Advance-1-mleko-poczatkowe-od-urodzenia-gotowe-do-spozycia-200-ml,340003,8484
To nowoscszkoda ze pro futura albo prosyneo nie zrobili takich duzych butelek...
U nas nie ma takich...ale fakt cena lepsza niz 5zl za 90ml...
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Dobrze że mój syn bez problemu zaakceptował MM. Ale patrząc na niego to jakbym mu dała kotleta to i tak by nie zauważył różnicy ważne, że jedzenie 💪💪💪
Nasz waży już 7500
Patrząc na wagi Waszych dzieci to mój to kolos 🤗🤗🤗
Chyba Andziaks i FruFru mają identycznie jak Ja. MAMY CO NOSIĆ🙈🙈🙈
Co do pampersów mój jest w 3. Jedyneczki to On miał przez pierwsze 2 tygodnie 🤪
Co.do.umiejętności to już ogarnia przewrót z brzucha na plecy. Łapie zabawki w rączki. Ale najlepsze do zabawy są rączki w buzi. Aaa no i jak mnie pociągnie za włosy to nieźle boli. Hmmm maty nie lubi średnio lubi się na niej bawić 🙈 więc nie mam czasem pomysłów czym Go zainteresować.
No i wózek nadal bleeee
Karuzela u nas się sprawdza hehe i On przy tej monotonnej melodyjce pada.
Śpi mi od 20/21 Do 2.00 potem mleko i spi do 6/7
Właśnie laski czego używacie na włosy????
Wypadają mi strasznie wiem wiem muszą wypaść te starowinki ale kurcze na moich białych podłogach to wygląda strasznie . Dobrze ze mamy ten odkurzacz co sobie sam odkurza bo bym miała niezły syf.
U fryzjera też już byłam ściełam je. Ale i tak wypadają . Pomóżcie 💗
Muszę się pochwalić.
Dzisiaj lecę sama z chłopakami na CYPR
Aaaa mega się jaram ale zarazem troszkę panikuje jak ogarnę ich sama na lotnisku. No ale kto jak nie Ja 🤣 muszę dać radę 🤸♂️🤸♂️🤸♂️
Mój mąż niestety pracuje A Ja lecę do znajomych którzy już tam są. Więc tylko muszę lotnisko ogarnąć A potem już mam pomoc. 🍸🍾🍸🍾🍸🍾Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 11:24
Andzia86 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyMimi, naprawdę to nie jest czas u maluszka na jakiekolwiek obroty!
Ja takie akcje przerabiałam że starsza. Też niektórzy się cieszyli, że wow jak ona szybko to robi. Przecież super, że 2 msc dziecko to potrafi.
Niestety to nie jest wyścig. Tylko objaw problemów.
Ja teraz mam porównanie co do rozwoju starszej i młodszej. I widzę teraz te różnice.
A urlopu Zazdroszczę! 😍 Jeszcze do tego Cypr. ☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 11:32
-
Paula DZIEKUJE
bo znow sie nakrecilam ze moja jest powolna...
Znow ciut mocniej ulewamy...no nic po weekendzie idziemy na krew i mocz...
Trzymajcie kciuki za moj pobor siusiu do woreczkaPatrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Masz rację MIMI, jest co nosić. Od jakiegoś czasu czuję, że mi nadgarstki wysiadają... A jak ktoś małego weźmie na ręce, to szybko oddaje 😜
My jedziemy na tydz do rodziców, już mam 4 torby spakowane 🙈 i jeszcze wózek... Chyba trzeba dokupić przyczepkę. Troszkę odpocznę, bo mama się młodym zajmie. No i chłopak na dworze pobędzie duuużo.
Na razie u nas bez żadnych większych sensacji, ani pozytywnych, ani negatywnych. No może więcej gada i się śmieje, nawet na głos. -
PLPaulina wrote:Mimi, naprawdę to nie jest czas u maluszka na jakiekolwiek obroty!
Ja takie akcje przerabiałam że starsza. Też niektórzy się cieszyli, że wow jak ona szybko to robi. Przecież super, że 2 msc dziecko to potrafi.
Niestety to nie jest wyścig. Tylko objaw problemów.
Ja teraz mam porównanie co do rozwoju starszej i młodszej. I widzę teraz te różnice.
A urlopu Zazdroszczę! 😍 Jeszcze do tego Cypr. ☀️
To.co mam zrobić przywiązywać Go ????
Skonsultuje z fizjo ale On jest naprawdę mega silny i każdy mi to mówi na wizytach 🤷♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:09
-
lipcowka86 wrote:Dziewczyny mój Antek to rekordzista wagowy...
We wtorek w domowych warunkach na skończone 10 tyg ważył ok 7700 oj i tak macie rację jest co dźwigać.
My juz kupiliśmy nawet nosiło żeby trochę plecy odciążyć i powoli przyzwyczajamy.
Jakie nosidlo kupiliscie?
Moja jak chce ja zawiazac w chuste to placze mocno...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Jakie nosidlo kupiliscie?
Moja jak chce ja zawiazac w chuste to placze mocno...
Z polecenia fizjoterapeuty kupiliśmy babybjorn one air. Narazie już doszliśmy do etapu że zasypia w nim, a jak nie śpi to spacer 30 min jest realny, przetestujemy w Bieszczadach za 2 tygodnie -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Z polecenia fizjoterapeuty kupiliśmy babybjorn one air. Narazie już doszliśmy do etapu że zasypia w nim, a jak nie śpi to spacer 30 min jest realny, przetestujemy w Bieszczadach za 2 tygodnie
-
Mimi, Paulina,
Mój tez się przekręcił pare razy z brzuszka na plecki w obie strony. Pytałam o to lekarza na usg bioderek i powiedział ze może się to zdarzać na tym etapie przypadkowo i nie świadczy o żadnych zaburzeniach. Maluch zdrowy wiec Mimi nie martw się na zapas. Jak nie zdarza się to za każdym razem to jest ok
U nas ostatnio troszkę lepiej, tak co 2-3 dzień jeszcze kiepsko ale idzie w dobra stronę
Mały już poleży chwile na brzuchu, poleży chwile na pleckach - robię mu scenki z zabawkami, trochę pośpi w ciągu dnia co prawda na mnie ale zawsze coś i w nocy budzi się 19-24-4-5, od 5 czasami już nie śpi a czasami dociągnie do 7.
Jedyne co jest jeszcze to ten płacz wieczorny. Zaczęłam to wiązać z przebodzcowaniem - jak wychodziliśmy w ciągu dnia to potem wieczorem był krzyk, a jak nie to nie było. Ale dziś super dzien w domu a wieczorem akcja wiec już sama nie wiem. Najpierw w wannie jak już trzymałam go chwile na rękach nagle krzyk / pisk taki ze nigdy czegoś takiego nie słyszałam myślałam ze się uderzył / oparzył nie wiem co. Mąż potwierdził ze nic takiego nie miało miejsca, ze zanurzony był już jakiś czas. Uspokoił się. Potem cisza w kąpieli i jak położyliśmy go na ręcznik to tak się zanosił ze szok. Wiec wzięłam go tulilam ale co odłożyłam to znowu. W pewnym momencie musiałam ubrać mu pampersa i piżamę wiec autentycznie do teraz słyszę ten pisk i mam przed oczami te łzy. No dramat. Potem zasnął szybko.
Macie jeszcze takie akcje po wieczornej kąpieli? Nie wiem jak to ominąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 19:52
Mimi1987 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lili moze to skok rozwojowy...
U mnie nadal placz jest dzis nawet w ciagu dnia,ale te owijanie w gruby kocorozek baaardzo pomaga sie wyciszyć...i kapiel tez pozwala szybciej sie uspic...
Moze ona potrzebuje byc w takim baardzo vieplym klimacie mimo ze sie bardzo grzeje sama nie wiem...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:I można dla nie siedzącego malucha? Bo też bym chciała nosidło.
Wg producenta można już noworodki w nim nosić, w środku jest wkladka dla noworodków od min 3.5 kg 53 - 68cm) i później drugi poziom 62-100 cm max 15 kg. Chyba od 5 MC można nosić przodem do świata a po roku na plecach.