MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja przykladem byla u mnie babka uczyc mnie wiazac na lalce i raz na spiacej Lili kupilam chuste ale Lila gdy nie spi nie pozwala sie zawiazac jest placz.Wiec ciezko mi powiedziec dlaczego,ale takiej nie zawiaze niestety...a jak probowalam to ten dol chusty sie sciagal i mala wypadala dolem...a chcemy w gory z nia isc nie tylko w trasy z wozkiem...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Pattison nie podpowiem ja mam kółkową, sprawdziła mi się w górach na godzinny marsz. Nie bolały mnie plecy ale powyżej godziny już pewnie słabo by było no i Oli po godzinie się budzi i tak i chce się rozprostować. Ja go wiąże nawet płaczącego bo jak tylko uda mi się ścignąć materiał i zaczynam iść to on przestaje płakać, a po chwili zasypia. Ważne jest poruszanie się ale nie wiem jak jest z inną chustą w przypadku długiego motania.
-
Pati, dokładnie tak jak Karolla mówi, nawet jak płacze na początku, trzeba próbować, bo często dzieci nie lubią samego motania, ale potem się uspokajają. Choć z autopsji wiem, że wiązanie w takich warunkach to mega stres.
-
Apropos gór, to mam przed oczami taką scenesprzed kilu lat - wejscie nad czarny staw nad morskim okiem, kobieta z maleństwem w chusci mozolnie brnie do góry,maleństwo w chuście młodsze raczej niz te nasze teraz... jej partner, gdzies z przodu ją woła... nagle kobieta źle staje na stopień i traci rownowagę leci do tyłu...złapali ją mój maz i brat, bo byli bezpośrendio za nią i na szczęscie nic się nie stało...ale kurde no moglo sie coś stac...
to tak na marginesie, bo jakos strasznie mi to w pamieci utkwiło... i zawsze sie zastanawiałam, czemu nie mogli sobie z dzieckiem siedziec nad morskim okiemzwyczajnie, albo czemu na zmiane nie wchodzili nad czarrny staw.
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych wyjazdów. My jedyne na co możemy sobie pozwolić to wycieczki jednodniowe 😃
Moja mała uwielbia metę i potrafi spędzić w niej pół dnia z przerwami oczywiście a ja w między czasie mam czas na ogarnięcie domu itp. Dziś po raz pierwszy od porodu spałam do 10tej😃 jestem zakochana w tej mojej klusce🥰lilly., PLPaulina lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Boze dziewczyny tak czytam o tych drzemkach, u nas to jest katastrofa, łącznie jak spi 1,5h w dzień to wszystko. I nie ma opcji żeby go zmusić, czasami to już na rzęsach staje bo co tu robic? W ogóle na 3 skończone miesiące trochę nam się dziecko zepsuło, do tej pory w ogóle nie płakał a od kilku dni jest jakaś maruda i jeśli nas przy nim nie ma to jęczy i płacze, jak nas widzi to jest super. Mogłam go do tego przyzwyczaić?
Noce tez trochę gorsze ostatnio były bo wstaje co 2h, możliwe ze to przez te upały?
Nasz w ciągu dnia tez śpi mało 2-3h max i to na rękach.
A co masz na myśli ze jęczy jak Was nie na? A wcześniej zostawiałaś go i był luz??3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja trochę mam pol na pol. Chciałam chustę ale ja naprawdę tego nie ogarnę i przy moim egzemplarzu zapłakałby się. Z drugiej strony nosidła są szybkie ale raczej jestem na nie, maluchy tam wiszą. Kółkowa chusta super ale ja jestem trochę krzywa i to by pogłębiło problem. Wybrałam coś pomiędzy - chusta baby k’tan. Szybka i łatwa do założenia, dziecko wkłada się raz dwa, obciaza obie strony, pozycja dziecka fajna. Wklejam link może komuś się przyda:
https://www.babyktan.co.uk/product-page/original-cottonWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 19:10
PLPaulina, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyLilly cis więcej powiesz o tym co masz? Jak to się obsługuje, jak chusta normalnie?
Ja ze starszą motalam kilka razy. Tak się darła jakby ją ktoś wrzątkiem łał.
Poddałam się.😔
Ale teraz bym chciała żeby nie zawsze targać wózek.
Ale zależy mi właśnie na krótkich, szybkich akcjach.
Edit. Znalazłam film na YT.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 20:01
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Nasz w ciągu dnia tez śpi mało 2-3h max i to na rękach.
A co masz na myśli ze jęczy jak Was nie na? A wcześniej zostawiałaś go i był luz??
Czy Wasze dzieci tez wybudzają się z płaczem? U nas głównie wieczorem, około 20-22, zdarzyło się to kilka razy ale płacze strasznie. Może mu się coś śnić? -
mwm wrote:No ma takie dni ze jak nas nie widzi to od razu zaczyna kwilić i musimy przyjść żeby nas widział. I tak jest gitara. A są dni ze potrafi sam leżeć godzinę.
Czy Wasze dzieci tez wybudzają się z płaczem? U nas głównie wieczorem, około 20-22, zdarzyło się to kilka razy ale płacze strasznie. Może mu się coś śnić?
Tak płacze przez sen albo budzi się z płaczem jakby śnił ale wystarczy, że przytule szybko albo dam cyckaDziś się tak przebudził w domu i wyglądało jakby nie wiedział gdzie jest bidulek. Tak samo uśmiecha się przez sen więc śnią coś ewidentnie
Tzn. tak myślę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 21:36
mwm lubi tę wiadomość
-
Zamowilam to nosidlo zobaczymy.
Na takie strome gory sie nie wybieram,ale np na Babia Gore czy Lubomir, Mogielice...to niskie gorki i nie strome,ale nie da sie tam wepchnac wozka...
Moze i placzaca dalabym zamotac,ale zle sie chusta mi naciaga na plecy i mie daje rady tak zalozyc by trzymala sie pod pupcia...a tak zalozonej nie zaufam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 22:31
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
O, ten k'tan też rozkminiałam jeszcze w ciąży, ale coś mnie zniechęciło, tylko już nie pamiętam, co. Teraz myślę znowu, że to fajne jest
No ale już zainwestowałam tyle w swoją chustę i teraz kupować coś za tyle samo kasy...
My dziś znowu pół dnia padaka z powodu jedzenia... Nie ogarnę chyba tego, byle do 6 miesięcy jakoś wytrzymać, a potem wjadą stałe posiłki, to może jakoś odżyjemy.
Moja też się czasem wybudza z ciężkim płaczem, ale jak przyjdę do niej i mnie zobaczy, to od razu uśmiech od ucha do ucha. Pod warunkiem, że na mnie spojrzy, bo czasami to mam wciąż wrażenie, że jestem przezroczysta. Macie tak jeszcze, że Was dzieci omiatają wzrokiem?
Niki, zazdro takiego bezproblemowego dzieciaczka. Wyobrażam sobie, że wtedy macierzyństwo to bajka.Niki2803 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja jest wpatrzona w twarze jak w obrazek. To ją interesuje najbardziej. Wszystkie zabawki mogą nie istnieć byle czyjąś buzia była. 😁
U nas te jedzenie to też tak średnio. Raz lepiej raz gorzej. Mam wrażenie, że idzie to jak sinusoida - kilka dni obżarstwa a potem głodówki.
Czy tutaj ten refluks ma wpływ? Sądzę że tak...
Ale ja za to rozszerzania diety boję się masakrycznie. Starsza była zdecydowane "nieeee" na rozszerzanie.
Zaczęła jeść, tak sama z siebie gdzieś dopiero po roczku.
Więc tym razem liczę w głębi serca na lepszą współpracę.
Też myślę o tej chuście. Oglądam filmiki i czytałam w nocy opinię.
Są różne.. hmm ale jak wszystkiego.
Cena fajna. Bo jak na tę max 10msc użytkowania to mi się podoba👍 na sporadyczne użycia by było w sam raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 06:49
-
Też gdzieś mi ten k’tan śmignął i myślałam o nim ale to elastyk i na chwile w domu do ponoszenia czy kangurowania fajny ale na wyjście to chyba już nie bardzo bo jak materiał popracuje i się rozciągnie przy ruszającym dziecku to już się nie dociągnie i kręgosłup dostanie po dupie. Ale po domu pewnie spokojnie da radę. Lilly Ty już to masz czy zamówiłaś dopiero? Jak wrażenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 06:30
-
Hej ho, śmieje się dziś sama z siebie
Wczoraj jak codziennie moje dziecię zasnęło ok 20.30, ja poszłam jeszcze tylko umyć zęby i trochę ogarnąć w domu żeby o 21.40 leżeć już obok niego. O 2.20 skoczyłam na równe nogi i mowie do mojego M przerazona że już ponad 6h Antek nie jadł, M nie wiele myśląc wziął go ba zmianę pieluchy. Jak już zaczęłam go karmić to M się zaczął śmiać że zamiast spać dalej i sprawdzić ile Antek prześpi ciągiem to przerażeni rodzice wybudzili dziecko na karmienie 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 07:42
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Haha, lipcowka chyba nie lubicie pospac😏 chociaż ja na poczatku tak samo, nastawiałam budzik żeby młody przypadkiem głodny nie był. O ile w pierwszym miesiacu to ma uzasadnienie, bo noworodek i spadki cukru, tak już teraz nie ma takiej potrzeby😏 jak śpi o 20 do 5 to widocznie nie potrzebuje jesc. Za to w dzien nadrabia.
No chyba ze by jakieś problemy z masa ciała były, to inna sprawa😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 08:10
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Lipcówka naprawdę to zrobiliście? 😂 W pierwszym miesiącu może tak ale teraz to zaszaleliście!
W ogóle jakiś czas temu pisałam, że mam super włosy itd. cofam to, wypadają na potęgę jestem przerażona. Po prostu u mnie później zaczęły 😕
Przed roczkiem córki całe boki mi wyszły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 09:19
-
nick nieaktualny