X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kontynuje branie tych witamin co w ciąży i poki co nie wypadają, właśnie po pierwszym dziecku strasznie mi wypadały i gdzieś czytałam żeby tak od razu nie rezygnować z witamin

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak ze suplementacje mozna skonnczyc dopiero po skonczeniu karmienia piersia?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suplemetowalam. Robię to po obu ciążach nadal. I tak wypadają.

U mnie to związek niedoczynności + znieczulenia w kręgosłup.

Gdy miałam 16 i operacje. To też mi wypadały po znieczuleniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie można kupić te nosidło: baby k'tan ?

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka że mnie dobra mama ☺ dbam co by mój klusek kluskiem pozostał 🤣🤣🤣

Ja dalej biorę witaminy jak w ciąży i jakieś 3 dni temu mi zaczęły włosy wypadać. Narazie na podłodze jest więcej psiej sierści niż moich włosów ale to pewno kwestia czasu...

Co u Was sprawdza się jako osłoną głowy przed słońcem? Bo nie wiem czy kupować chustkę bambusową z daszkiem czy jakiś kapelusik. Doradźcie coś 😘

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas sporo nakryć głowy: chusty, kapelusiki, nawet mini czapka z daszkiem ale nie polecam jakoś niewygodna.

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli ma czapkę z daszkiem miękką jest super wygodna z gumką z tylu. Daszek idealnie mu oczy zasłania przed słońcem, a do góry albo na bok ma tak fikuśnie ;) Do chusty też idealna. Niestety już z niej wyrasta muszę zapytać teściowej gdzie kupiła ale nie zdziwię się jak to jakieś zwykłe pepco.

Tu u dziadka na rękach ☺️ Ta chusta z daszkiem bambusowa za mną chodzi cały czas jakoś nie mogę się zebrać żeby ją zamówić.

ee12f7eb1c54.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 15:16

PLPaulina, Niki2803, lipcowka86, Andzia86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli na starszego wygląda. 😍 Ale słodziak fajny.

Moja to kruszynka w porównaniu do niego. Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 15:34

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Oli na starszego wygląda. 😍 Ale słodziak fajny.

Moja to kruszynka w porównaniu do niego. Hehe

Miesiąc starszy :) Ale on tak na fotkach wychodzi, rodzina jak go zobaczyła to też spodziewali się wielkoluda po zdjęciach 😁

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Miesiąc starszy :) Ale on tak na fotkach wychodzi, rodzina jak go zobaczyła to też spodziewali się wielkoluda po zdjęciach 😁
    Wiem, że miesiąc starszy od mojej.
    Ale ogólnie wydaje się spory. Jak tak sobie moją córkę przypomnę gdy miała 3.5msc to ważyła 6400kg.

Oj czas leci.🙀

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy on w ogóle 6 ma z przodu, dawno nie ważyliśmy ale na żywo jest mały jeszcze serio 🙂 Każdy mówił, że maluch a na fotkach taki duży już heh Aż stanę z nim na wagę z ciekawości, ciuchy 62/68 teraz nosi.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    No ma takie dni ze jak nas nie widzi to od razu zaczyna kwilić i musimy przyjść żeby nas widział. I tak jest gitara. A są dni ze potrafi sam leżeć godzinę.
    Czy Wasze dzieci tez wybudzają się z płaczem? U nas głównie wieczorem, około 20-22, zdarzyło się to kilka razy ale płacze strasznie. Może mu się coś śnić?

Sam leżeć godzinę 🔝 dla mnie to jakaś abstrakcja 😂 jak to u Ciebie wyglada? Na macie jest? Co robi? Czy u innych dziewczyn tez takie cuda?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:

Mój to samo. Na zdjęciach jak pol roczne dziecko wyglada, na żywo inaczej zupełnie :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę zamowilam przez ebay :) można tez na oryginalnej stronie. Ja mam od początku i mi się sprawdza. Pewnie na długie wycieczki i spacery lepsza jest klasyczna ale jak mój i tak co 1h-2h je to zależało mi na szybkości zakładania i ściągania, łatwym i bezpiecznym wkładaniu malucha co przy takim egzemplarzu okazało się niezbędne i dodatkowo dobrej pozycji kręgosłupa i nóżek. Dla mnie super, drugi raz tez bym ja kupiła. Mój się czasami napina, albo nagle chce jeść gdzie musi być już i nie wyobrażam motać, on sztywny, albo ściągać w stresie bo glodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 19:37

Karolllla, PLPaulina lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Chustę zamowilam przez ebay :) można tez na oryginalnej stronie. Ja mam od początku i mi się sprawdza. Pewnie na długie wycieczki i spacery lepsza jest klasyczna ale jak mój i tak co 1h-2h je to zależało mi na szybkości zakładania i ściągania, łatwym i bezpiecznym wkładaniu malucha co przy takim egzemplarzu okazało się niezbędne i dodatkowo dobrej pozycji kręgosłupa i nóżek. Dla mnie super, drugi raz tez bym ja kupiła. Mój się czasami napina, albo nagle chce jeść gdzie musi być już i nie wyobrażam motać, on sztywny, albo ściągać w stresie bo glodek.

To jak się sprawdziła do tego czego potrzebowałaś to najważniejsze. Co do maty to u nas też luz ale nie aż godzinę 😅 Powiem Wam, że po 2 tygodniach poza domem to teraz widzę w domu jak poszedł do przodu, jest tak kumaty, śmieje się już tak głośno fajnie, te rączki tak wkłada do buzi, głowę trzyma pięknie jak go sadzam na kolanach i się chichra mi prosto w oczy, obrót próbuje zrobić no coś pięknego ☺️ W trasie tego nie widziałam bo zawsze coś, a w domu standardowe miejsca czy rzeczy dookoła i wszystko widzę. Wodzi za nami głową i wzrokiem jak dorosły. Niesamowite to jest, zupełnie inne dziecko niż dwa tygodnie temu 🙈 Za szybko ten czas leci!

Catlady, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez na fotach wieksza niz w realu.

Kurcze niedługo u nas mija ten magiczny 4ty trymestr. Ciekawe czy cos sie zmieni czy bedzie juz bardziej chetna na cwiczenia i czy wiecej bedzie zapamietywac...tj ze na brzuszku lezac jak obroci glowe w bok to moze odpoczac czy nadal bedzie dzgac nosem w podloge
    ..

Tak czas peeedzi strasznie szybko

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika tuż przed szpitalem miała taki mega skok rozwojowy. Czyli jak miała 13-14tygodni. Najbardziej się cieszę ze świadomego chwytania zabawek, bo to ważna umiejętność... do tego można z nią teraz porozmawiać... ja po polsku ona po swojemu i tak sobie gadamy. Zainteresowała się też swoimi nogami, ale jeszcze nie umie ich złapać, chyba że jak ja przewijam i uniose. Jeśli chodzi o głowę to jest trochę problem...jak jej nie przytrzmam na brzuchu to natychmiast jest na plecach... generalnie ona nie powinna tego robić i to źle... Ale co poradzę.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy starszej wystarczyło kilka spotkań z fizjo i ćwiczeń w domu i obroty z brzucha na plecy się skończyły. 😁
    Więc sądzę, że można z tym walczyć niekoniecznie przywiązując dzieci czy stosując inne wymyślne metody..

Ostatnio odnoszę wrażenie, że młodszej już dosłownie wszystko przeszkadza w mojej diecie. 😫
    A to jest na nieeee na potrawy: smażone, pikantne, nabiał, gazowane. 🙀
    Zaraz się okaże że cały okres kp będę jeść tylko gotowanego kurczaka z ryżem. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 00:22

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te dyskusje są mega ☺️ Od jakiegoś czasu poranki też są fajne bo Oli jak już się wierci przy cycku to go odkładam na plecy obok mnie i on sobie z tymi kolanami w gorze patrzy w okno i rozkminia życie, gada, śmieje się, a ja sobie jeszcze drzemie obok też na plecach. Bardzo to miłe z jego strony heheh

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina łącze się w bólu jeśli chodzi o dietę... Ja już jakieś 1.5mc ...
    Nie jem białka mleka krowiego wliczając wołowinę i cielęcinę. Z mięsa jem królika, wieprzowinę i swojski drób, wszystko gotowane, duszone albo pieczone w rękawie. Z warzyw to marchewka, ziemniaki, szpinak, rukola i pomidory. Z owoców jabłka. Teraz już wróciłam do ziarnistego pieczywa bo wcześniej tylko pszenne. Do tego przed każdym karnieniem odciągać 10-15ml pokarmu żeby ograniczyć ilość laktozy którą Antek dostaje. Nie wiem czy to z uwagi że jest już coraz starszy czy rzeczywiście dieta pomaga ale u Nas jest naprawdę spora poprawa w stosunku do tego co było na początku.

PLPaulina lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ