MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A to nie jest tak ze suplementacje mozna skonnczyc dopiero po skonczeniu karmienia piersia?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No taka że mnie dobra mama ☺ dbam co by mój klusek kluskiem pozostał 🤣🤣🤣
Ja dalej biorę witaminy jak w ciąży i jakieś 3 dni temu mi zaczęły włosy wypadać. Narazie na podłodze jest więcej psiej sierści niż moich włosów ale to pewno kwestia czasu...
Co u Was sprawdza się jako osłoną głowy przed słońcem? Bo nie wiem czy kupować chustkę bambusową z daszkiem czy jakiś kapelusik. Doradźcie coś 😘 -
nick nieaktualny
-
Oli ma czapkę z daszkiem miękką jest super wygodna z gumką z tylu. Daszek idealnie mu oczy zasłania przed słońcem, a do góry albo na bok ma tak fikuśnie
Do chusty też idealna. Niestety już z niej wyrasta muszę zapytać teściowej gdzie kupiła ale nie zdziwię się jak to jakieś zwykłe pepco.
Tu u dziadka na rękach ☺️ Ta chusta z daszkiem bambusowa za mną chodzi cały czas jakoś nie mogę się zebrać żeby ją zamówić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 15:16
PLPaulina, Niki2803, lipcowka86, Andzia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Miesiąc starszy
Ale on tak na fotkach wychodzi, rodzina jak go zobaczyła to też spodziewali się wielkoluda po zdjęciach 😁
Ale ogólnie wydaje się spory. Jak tak sobie moją córkę przypomnę gdy miała 3.5msc to ważyła 6400kg.
Oj czas leci.🙀 -
mwm wrote:No ma takie dni ze jak nas nie widzi to od razu zaczyna kwilić i musimy przyjść żeby nas widział. I tak jest gitara. A są dni ze potrafi sam leżeć godzinę.
Czy Wasze dzieci tez wybudzają się z płaczem? U nas głównie wieczorem, około 20-22, zdarzyło się to kilka razy ale płacze strasznie. Może mu się coś śnić?
Sam leżeć godzinę 🔝 dla mnie to jakaś abstrakcja 😂 jak to u Ciebie wyglada? Na macie jest? Co robi? Czy u innych dziewczyn tez takie cuda?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Miesiąc starszy
Ale on tak na fotkach wychodzi, rodzina jak go zobaczyła to też spodziewali się wielkoluda po zdjęciach 😁
Mój to samo. Na zdjęciach jak pol roczne dziecko wyglada, na żywo inaczej zupełnie3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Chustę zamowilam przez ebay
można tez na oryginalnej stronie. Ja mam od początku i mi się sprawdza. Pewnie na długie wycieczki i spacery lepsza jest klasyczna ale jak mój i tak co 1h-2h je to zależało mi na szybkości zakładania i ściągania, łatwym i bezpiecznym wkładaniu malucha co przy takim egzemplarzu okazało się niezbędne i dodatkowo dobrej pozycji kręgosłupa i nóżek. Dla mnie super, drugi raz tez bym ja kupiła. Mój się czasami napina, albo nagle chce jeść gdzie musi być już i nie wyobrażam motać, on sztywny, albo ściągać w stresie bo glodek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 19:37
Karolllla, PLPaulina lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Chustę zamowilam przez ebay
można tez na oryginalnej stronie. Ja mam od początku i mi się sprawdza. Pewnie na długie wycieczki i spacery lepsza jest klasyczna ale jak mój i tak co 1h-2h je to zależało mi na szybkości zakładania i ściągania, łatwym i bezpiecznym wkładaniu malucha co przy takim egzemplarzu okazało się niezbędne i dodatkowo dobrej pozycji kręgosłupa i nóżek. Dla mnie super, drugi raz tez bym ja kupiła. Mój się czasami napina, albo nagle chce jeść gdzie musi być już i nie wyobrażam motać, on sztywny, albo ściągać w stresie bo glodek.
To jak się sprawdziła do tego czego potrzebowałaś to najważniejsze. Co do maty to u nas też luz ale nie aż godzinę 😅 Powiem Wam, że po 2 tygodniach poza domem to teraz widzę w domu jak poszedł do przodu, jest tak kumaty, śmieje się już tak głośno fajnie, te rączki tak wkłada do buzi, głowę trzyma pięknie jak go sadzam na kolanach i się chichra mi prosto w oczy, obrót próbuje zrobić no coś pięknego ☺️ W trasie tego nie widziałam bo zawsze coś, a w domu standardowe miejsca czy rzeczy dookoła i wszystko widzę. Wodzi za nami głową i wzrokiem jak dorosły. Niesamowite to jest, zupełnie inne dziecko niż dwa tygodnie temu 🙈 Za szybko ten czas leci!Catlady, lilly. lubią tę wiadomość
-
Moja tez na fotach wieksza niz w realu.
Kurcze niedługo u nas mija ten magiczny 4ty trymestr. Ciekawe czy cos sie zmieni czy bedzie juz bardziej chetna na cwiczenia i czy wiecej bedzie zapamietywac...tj ze na brzuszku lezac jak obroci glowe w bok to moze odpoczac czy nadal bedzie dzgac nosem w podloge
..
Tak czas peeedzi strasznie szybkoPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Weronika tuż przed szpitalem miała taki mega skok rozwojowy. Czyli jak miała 13-14tygodni. Najbardziej się cieszę ze świadomego chwytania zabawek, bo to ważna umiejętność... do tego można z nią teraz porozmawiać... ja po polsku ona po swojemu i tak sobie gadamy. Zainteresowała się też swoimi nogami, ale jeszcze nie umie ich złapać, chyba że jak ja przewijam i uniose. Jeśli chodzi o głowę to jest trochę problem...jak jej nie przytrzmam na brzuchu to natychmiast jest na plecach... generalnie ona nie powinna tego robić i to źle... Ale co poradzę.2020
2023 -
nick nieaktualnyU mnie przy starszej wystarczyło kilka spotkań z fizjo i ćwiczeń w domu i obroty z brzucha na plecy się skończyły. 😁
Więc sądzę, że można z tym walczyć niekoniecznie przywiązując dzieci czy stosując inne wymyślne metody..
Ostatnio odnoszę wrażenie, że młodszej już dosłownie wszystko przeszkadza w mojej diecie. 😫
A to jest na nieeee na potrawy: smażone, pikantne, nabiał, gazowane. 🙀
Zaraz się okaże że cały okres kp będę jeść tylko gotowanego kurczaka z ryżem. 🤦🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 00:22
-
No te dyskusje są mega ☺️ Od jakiegoś czasu poranki też są fajne bo Oli jak już się wierci przy cycku to go odkładam na plecy obok mnie i on sobie z tymi kolanami w gorze patrzy w okno i rozkminia życie, gada, śmieje się, a ja sobie jeszcze drzemie obok też na plecach. Bardzo to miłe z jego strony heheh
lilly. lubi tę wiadomość
-
Paulina łącze się w bólu jeśli chodzi o dietę... Ja już jakieś 1.5mc ...
Nie jem białka mleka krowiego wliczając wołowinę i cielęcinę. Z mięsa jem królika, wieprzowinę i swojski drób, wszystko gotowane, duszone albo pieczone w rękawie. Z warzyw to marchewka, ziemniaki, szpinak, rukola i pomidory. Z owoców jabłka. Teraz już wróciłam do ziarnistego pieczywa bo wcześniej tylko pszenne. Do tego przed każdym karnieniem odciągać 10-15ml pokarmu żeby ograniczyć ilość laktozy którą Antek dostaje. Nie wiem czy to z uwagi że jest już coraz starszy czy rzeczywiście dieta pomaga ale u Nas jest naprawdę spora poprawa w stosunku do tego co było na początku.PLPaulina lubi tę wiadomość