MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
My mieliśmy podcinane ale jeszcze w szpitalu, nic nie kazali robić, tyłko normalnie przystawiać.
szatanka lubi tę wiadomość
-
My też mieliśmy podcinane jak Tadzik miał 11 dni chyba, i nie musieliśmy nic masować.
szatanka lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
lipcowka86 wrote:MIMI a tak z ciekawości miałaś CC czy rodziła SN?
Byliśmy dziś u gastrologa skonsultować to USG brzucha i mówił że jelita dzieci po CC są słabiej skoloniziwane przez bakterie niż dzieci po porodzie SN i stąd większość problemów mojego dziecia.
I tak wlasnie sie zastanawiam jak to jest u Was?
CC i kompletny brak problemów brzuszkowych... ja w Weronike ładowałam probiotyki od wyjscia ze szpitala, ale czy to cos dało nie wiem
2020
2023 -
nick nieaktualnyJa jestem po dwóch CC, dziewczyny tylko kp. Starsza zero problemów brzuszkowych. Jadłam dosłownie wszystko. A lubię pikantne.
Za to młodsza, koszmar. Już ostatnio mówiłam, że mam wrażenie, że reaguję na wszystko co zjem. I zaraz się okaże że będę tylko jadła suchy chleb i piła wodę.😔
Więc szczerze to nie wiem od czego to zależy.
Młodsza ma też problem z walkami na cycu, często trzeba ją odbijać. Czego ze starszą praktycznie wcale nie musiałam robić.
A ta to tak cuduje na cycu że czasami to szlag mnie już trafia.
Ale wiecie co ? Jak patrzę na te moje dziewczyny to się rozklejam. Cudne są. 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 00:27
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Catlady wrote:My też mieliśmy podcinane jak Tadzik miał 11 dni chyba, i nie musieliśmy nic masować.
A nam chirurg powiedział, że masowanie koniecznie, bo się zrośnie i wszystko na marne. Tylko jak jej to masujemy, to płacze. Nie mam sercaDlatego chciałam podpytać, czy może znacie jakieś sposoby, jak to robić humanitarnie. A Wasze dzieci mają jakieś problemy ze ssaniem? Bo ja znowu moją pochwaliłam, a dzisiaj była od południa totalna padaka na cycu, choć do południa jadła jak najęta. Potem musiałam odciągać, bo by mi chyba dziecko z głodu padło. Widać było, że strasznie chce jeść, ale jak jej podawałam cycka to wpadała w szał. Myślałam, że ją oszukam i na chwilę podałam jej "cycka" od butelki mimijumi, którego zaczęła namiętnie ssać, ale jak jej próbowałam podmienić na swojego, to znowu się rozdarła. Czasami naprawdę nie wiem, o co chodzi i marzę o końcu kp.
Ja rodziłam SN i karmię piersią. Bardzo mi zależało na tym zestawie, właśnie ze względu na kolonizację jelit i my mamy zero problemów brzuszkowych w zasadzie. Jem dosłownie wszystko. Nawet ostatnio opędzlowałam pół paczki bardzo ostro przyprawionej mieszanki orzechów. I nic. Teraz bierze żelazo i też nic się nie dzieje. Zjedliśmy jedną prawie całą buteleczkę biogaia, kiedy myśleliśmy jeszcze, że mała ma kolki. -
Uwaga dzis bede walczyc z pobraniem siusiu...juz sie widze jak poje mala wysadzam i usiluje trafic w pojemniczek
PLPaulina lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
Ja nie umiałam masować a inne dziewczyny nie masowaly pediatra tez nie wymagała wiec przestałam.
Mój jest ciepłolubny zauważyłam. Na początku chyba przeginałam w druga stronę - nigdy czapki, skarpet, kocyka. W domu mamy 25-26 stopni i od kiedy na noc zakładam śpioch ze stopkami (przypadek bo inne miał w praniu, ulane itp) śpi spokojniej i dłużej. Dziś uwaga przespał pierwszy raz 8h!! Za to ja spać nie mogłam chyba już przyzwyczajona do miliona pobudek 😂
Czy Wasze maluchy tez śpią z otwarta buzia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 07:22
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PattisonBM wrote:Uwaga dzis bede walczyc z pobraniem siusiu...juz sie widze jak poje mala wysadzam i usiluje trafic w pojemniczek
Ok nie udalo sie wyrobic z kubeczkiem,wiec zrobilysmy do woreczka.
Paula podobno z woreczka nie wszystko mozna wykonac np posiewu...
Ale juz bede wiedziala jak pobrac...nauka na bledach...
A krew...bedzie siniak...plakala przy pobieraniu,ale nie jakos bardzo mocno w domu placze czasem gorzrj...dzielna ta moja Lili...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Lili moja spi z otwarta zamknieta i jeszcze z kciukiem
roznie to jest...z otwarta buzia glownie po karmieniu nocnym jak butle wyciągam to tak zostaje
Lipcowka wspolczuje kombosa z lekami....Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyA ja podjęłam decyzję, że spotkam się z doradcą od chustonoszenia.
Spróbuję.
Ona też zajmuję się nosidłami miękkimi.
I podejmę decyzję.
Wybór tego ma rynku jest tak ogromny, że za cholerę nie mogę się zdecydować. Nie wiem co wybrać.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Pati to nie pobierali jej z palca?
U Nas wczoraj Antrk nawet sie nie skrzywiła. A ostatnio zrobił awanturę że cały ośrodek.
Z zyly na raczce 2 fiolki...moze dlatego ze zelazo...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Kurczę strasznie się martwię. Moje dziecko od wczoraj od 19 budzi się tylko na jedzenie. Trochę w nocy marudziła, ale nie aż tyle żeby była taka zmęczona. Mamy popołudnie a ja nawet jeszcze porządnie z nią nie pogadałam , bo nie było kiedy. Może bym się tak nie martwiła gdyby jadła normalnie, a tu niestety je po pół porcji 😐
Na tych chrzcinach była klima, w pewnym momencie trochę chyba mocno ją puścili bo zaczęło powiewać, mam nadzieję że nie bierze jej żadne przeziębienie. -
MIMI wrote:Kurczę strasznie się martwię. Moje dziecko od wczoraj od 19 budzi się tylko na jedzenie. Trochę w nocy marudziła, ale nie aż tyle żeby była taka zmęczona. Mamy popołudnie a ja nawet jeszcze porządnie z nią nie pogadałam , bo nie było kiedy. Może bym się tak nie martwiła gdyby jadła normalnie, a tu niestety je po pół porcji 😐
Na tych chrzcinach była klima, w pewnym momencie trochę chyba mocno ją puścili bo zaczęło powiewać, mam nadzieję że nie bierze jej żadne przeziębienie.
A temperatura, sprawdzałaś?
2020
2023