MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szatanka a w nocy karmisz na leżąco ??
Może spróbuj przez dzień też ??
Antek wczoraj miał marudny dzień, cały czas albo spał albo na rękach i wtulony we mnie ale w Męża.
Dziś po tym szczepieniu na rota jest taki strasznie biedny, widać, że mu jeździ po tym brzuszku zwłaszcza po karmieniu. Biedak krzyczy przeraźliwie i podciąga nogi do brzuszka. Po chwili się uspokaja mam nadzieję, że nie będzie to jakoś bardzo długo trwało. -
lipcowka86 wrote:Szatanka a w nocy karmisz na leżąco ??
Może spróbuj przez dzień też ??
Antek wczoraj miał marudny dzień, cały czas albo spał albo na rękach i wtulony we mnie ale w Męża.
Dziś po tym szczepieniu na rota jest taki strasznie biedny, widać, że mu jeździ po tym brzuszku zwłaszcza po karmieniu. Biedak krzyczy przeraźliwie i podciąga nogi do brzuszka. Po chwili się uspokaja mam nadzieję, że nie będzie to jakoś bardzo długo trwało.
Karmię głównie na leżąco, ale teraz to już w żadnej pozycji się nie daKarolla, fakt, strasznie mi przykro
Za to na pocieszenie dzisiaj już na maksa pokazała, że łapie zabawki w rączki i ładuje do buzi.
Lipcówka, współczuję przeżyć. Biedne te nasze dzieci, tyle muszą przejść przez te szczepienia -
Szatanka, nie wiem czy to Cię pocieszy ale u mnie tez ostatnio stałe walki na cycku, wiec nie jestes sama. Z tym ze u mnie młody w ogole nie zna butelki. Próbuje go zmusic żeby jadł ale jest ciezko...sa dni ze w ciągu dnia sa dwa- trzy karmienia i wiecej nie przymusze.. sama nie wiem od czego to zależy, wydawało mi się czasami ze to dieta, ale ostatnio coraz czesciej tak ma, mimo ze staram się trzymac dietę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 10:35
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Zastanawiam sie czy przez te zelazo i rozcjwiana morfologie moze mloda ulewac...
Bo czasem naprawde duzo idzie... czasami az chlusnie...
Martwi mnie to a lekarz jakby nie sluchal...
Zastanawiam sie jak sie obiawia refluks i alergia na bialko mleka krowiego...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A mi ktoś podmienił dziecko przez ostatnie 8 dni 360g jej przybyło i to widać...nagle pyszczek taki pyzaty się zrobił i uda takie kluseczkowe bardziej... Nawet jakby wziąć pod uwagę, że podczas choroby przez tydzień nic nie przybrała, to i tak wzrost z następnego tygodnia więcej niż nadrabia. Je może 50ml-75ml mm więcej niż przed chorobą...i nagle tyle przybiera...chyba musi też więcej zjadać ode mnie, bo jak inaczej to wytłumaczyć. Dziś waga 6100, wczoraj 6025...
Ps u nas nic nie widać, że wczoraj byla druga dawka rota, dziecko jak co dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:46
2020
2023 -
PattisonBM wrote:Zastanawiam sie czy przez te zelazo i rozcjwiana morfologie moze mloda ulewac...
Zastanawiam sie jak sie obiawia refluks i alergia na bialko mleka krowiego...Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Pati na instagramie mamaginekolog medycynie pediatra robiła pogadanke o refluksie i uleganie. My przeszliśmy całą drogę o której ta Dr mówiła łącznie z konsultacją u gastrologa, też jestem na diecie bez białka mleka krowiego i jedyne co nam pozostało wg tego gastrologa to czekać aż Antek wyrośnie.
Jak dużo ulewa to możecie spróbować syropu gastrotuss baby u Nas jest już 3 dzień w użyciu ale jeśli mam być szczera nie widzę poprawy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 17:29
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Zastanawiam sie czy przez te zelazo i rozcjwiana morfologie moze mloda ulewac...
Zastanawiam sie jak sie obiawia refluks i alergia na bialko mleka krowiego...
Napewno zauważysz refluks czy alergie.
To jest szereg objawów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 18:53
-
Ajka wrote:A mi ktoś podmienił dziecko przez ostatnie 8 dni 360g jej przybyło i to widać...nagle pyszczek taki pyzaty się zrobił i uda takie kluseczkowe bardziej... Nawet jakby wziąć pod uwagę, że podczas choroby przez tydzień nic nie przybrała, to i tak wzrost z następnego tygodnia więcej niż nadrabia. Je może 50ml-75ml mm więcej niż przed chorobą...i nagle tyle przybiera...chyba musi też więcej zjadać ode mnie, bo jak inaczej to wytłumaczyć. Dziś waga 6100, wczoraj 6025...
Ps u nas nic nie widać, że wczoraj byla druga dawka rota, dziecko jak co dzień.
Ajka, nam pediatra zleciła wykluczenie ZUM jako przyczyny niskich przyrostów, więc może ono już z Wami było jakiś czas i dlatego teraz jest takie odbicie?
U nas dziś średnio na jeża. W nocy i południa było regularne karmienie z cyca, za to od południa regularny wrzask na sam widok piersi. Nie mam pojęcia, o co może chodzić i tylko modlę się, żeby chociaż karmienie nocne pozostało, bo nie będzie mi się chciało w nocy latać z laktatorem. -
Dziewczyny ja karmie tylko MM...
Jesli Paula mowisz ze bym zauwazyla to nie wiem czemu...moze i przejada sie...tylko jak ja nie karmic jak je tylko 100ml srednio? Wychodzi jej ok 600-700ml na dobe.
Wg dr za malo przybiera...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Dziewczyny ja karmie tylko MM...
Jesli Paula mowisz ze bym zauwazyla to nie wiem czemu...moze i przejada sie...tylko jak ja nie karmic jak je tylko 100ml srednio? Wychodzi jej ok 600-700ml na dobe.
Wg dr za malo przybiera...Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
PattisonBM wrote:Dziewczyny ja karmie tylko MM...
Wg dr za malo przybiera...
Pati kup to mleko na ulewanie co ja mam, problem zniknął od razu. Bebilon AR, może i u Was się sprawdzi. -
szatanka wrote:Ajka, nam pediatra zleciła wykluczenie ZUM jako przyczyny niskich przyrostów, więc może ono już z Wami było jakiś czas i dlatego teraz jest takie odbicie?
U nas dziś średnio na jeża. W nocy i południa było regularne karmienie z cyca, za to od południa regularny wrzask na sam widok piersi. Nie mam pojęcia, o co może chodzić i tylko modlę się, żeby chociaż karmienie nocne pozostało, bo nie będzie mi się chciało w nocy latać z laktatorem.
Tylko że u nas, jak nie jadła zawsze było robione badanie moczu i wyniki były idealne... z drugiej strony w szpitalu tez pierwsze badanie ogóne było jeszcze w normie... dopiero w 3 dniu gorączki były leukocyty i erytrocyty... no ale wtedy były juz wyniki posiewu...
2020
2023 -
nick nieaktualnySzatanka, dzięki ze pytasz. U mnie pokarmu dużo, ale syn je ostatnio non stop i ulewa masakrycznie
w nocy w ogóle bo karmie na leżąco i od razu zasypia, ale w dzień to jest cyrk.. no i tez szaleje na cycku, ale u nas jednak cycek to oaza i ukojenie nerwow.
Odbija mu się tez jak staremu dziadowi, tak głośno i mocno..
U nas tez jest szał przez szybki wypływ pokarmu, chociaż szczerze mowiac od początku coś z tym cyckiem było nie tak. Śmieje się ze młody żyje już ze 100 dni na tym świecie, wiec karmiłam go już z 800 razy i dalej się nie możemy dotrzeć 🤪szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati po tym mleku na ulewanie to Ci córka na koksa wyrośnie. 😁 Bo w nim fenomen jest taki, że tone skrobi zawiera. 😁
U nas też ostatni jazdy na cycku. Zrobiła się taka z niej maruda, że szok. I nie wiem o co chodzi tak naprawdę.🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 22:10
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Pediatra mi mówił ze jest tez jakiś lek na ulewanie przy kp, wiecie o co chodzi?
My od gastrologa na refluks i ulewanie dostaliśmy syrop gastrotuss baby.
Narazie testujemy i ciężko mi powiedzieć czy jest poprawa, syrop jest bez recepty.
Karolka masz rację bo mój Maluch na kp to taki mały koksuś:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 23:11
mwm lubi tę wiadomość