MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam ostatnio taki blog o kp Hafiji jeszcze raz, zaczytawalam sie w nim jeszcze w ciazy i potem jak se okazalo ze nie mam pokarmu zadreczalam sie głownie przez to co wczesniej wyczytalam... teraz widze ze ta kobieta to jednak fanatyczka, ok kp jest najlepsze i w ogole, no ale bez przesady, z reszta jakby wierzyc temu co ona pisze... to co mnie spotkalo, czy potem Karolle jest niemozliwe... bo przeciez jak dziecko sie przystawia dopiersi i ono potrafi ssac, to pokarmu wytworzy sie tyle co trzeba... hmmm
musialam troche wylac zale, bo tak mi sie przypomnialo...PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Paulina to co gotujesz zdrowego? Masz jakieś ciekawe przepisy? Jakie przyprawy, warzywa i owoce kupujesz?
Ja po prostu staram się kupować świadomie, że można kupić ten sam produkt ale o lepszym składzie. Że np soki owocowe robię sama a nie kupuję gotowe.
Ale życie sprowadza mnie czasami na ziemię, a najbardziej córka. 😁
Ale staram się. 😁 I te moje IO super ze mną współpracowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 15:27
-
Ajka wrote:Czytałam ostatnio taki blog o kp Hafiji jeszcze raz, zaczytawalam sie w nim jeszcze w ciazy i potem jak se okazalo ze nie mam pokarmu zadreczalam sie głownie przez to co wczesniej wyczytalam... teraz widze ze ta kobieta to jednak fanatyczka, ok kp jest najlepsze i w ogole, no ale bez przesady, z reszta jakby wierzyc temu co ona pisze... to co mnie spotkalo, czy potem Karolle jest niemozliwe... bo przeciez jak dziecko sie przystawia dopiersi i ono potrafi ssac, to pokarmu wytworzy sie tyle co trzeba... hmmm
musialam troche wylac zale, bo tak mi sie przypomnialo...
Taaa ja też tam siedziałam nie wiem po co. Czasami mam wrażenie, że kobiety od kp jej pokroju to jakaś sekta. Wiadomo, że to najzdrowsze bo naturalne geniuszem być nie trzeba ale ludzie nie popadajmy w paranoję. -
Catlady, super, że u Ciebie tak fajnie! Mwm, u nas też właśnie od początku kp coś jest nie tak i coraz częściej dochodzę do wniosku, że to przez położne w szpitalu, które przy pierwszej lepszej okazji wcisnęły mi butlę. I tak się z tym wleczemy. Gdybym rodziła w innym szpitalu, pewnie bardzo zachęcały by mnie, żebym się nie zrażała i przystawiała dalej mimo, że było mało pokarmu (bo to przecież fizjologiczne!), a te dały mi butlę, żebym im tyłka nie zawracała, żeby pomogły mi przystawić.
Że też wtedy zapomniałam, że mnie przed tym ostrzegano!
Co do hafiji, to racja. Jestem też w grupie Karmienie piersią na FB i tam też są nieziemskie fanatyczki. Najbardziej rozwaliło mnie, gdy któraś laska napisała, że na wieczór daje butlę, bo jej dziecko strasznie się drze, a tak to wieczory są przyjemniejsze i dziecko spokojniej zasypia.
Inna ją pochwaliła, że to dobre rozwiązanie, bo najważniejsze, żeby wszyscy byli szczęśliwi i kazali jej usunąć ten komentarz, bo to propagacja butli niezgodna z regulaminem
Mój gin prowadzący ciążę powiedział mi kiedyś, że karmienie piersią ma uzasadnienie immunologiczne do 6. miesiąca, a potem to już jest nic innego jak terroryzm laktacyjny i te właśnie panie takimi terrorystkami są. Wg nich, jak się nie karmi do 3 r.ż. to chyba dziecko nie dożyje czterdziestki. Dlatego ja walczę o kolejne 3 miesiące, a potem odpuszczam temat kp, jeśli moja córka dalej będzie miała z nim problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 16:47
Catlady, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Jeśli dziecko chorobliwie ulewa to są na to leki. 😁 Każda mama stosuję co chcę, to wiadomo. Jedne są zwolennikami pewnych rzeczy, a inne nie.
I po prostu według mnie ulewanie to nie odrazu powód do pakowania w dziecko skrobi.
Moja też mocno ulewa i na swoim przykładzie mówię, że można z tym walczyć bez tony mąki.
Jaki masz sposob na ulewanie?
Lekarz stwierdzil,ze jak nie chlusta non stop ani nie ulewa po szklance to jest to normalne.
Dostalismy zelazo 1ml Innofer FE
Nie bede zmieniac jeszcze zobacze za 2 mc,bo znow kontrola morfologia i zelazo...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Aha jak sprobowalam dac butelke innej mieszanki czy to bebilon profutura 1 czy nawet hipp comfort to wlasnie chlustala,wiec na ta chwile nie zmieniam...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:U nas przez te częstsze karmienie tak kupa śmierdzi że szok. 🤦🏻♀️
Nasza tez zaczela waniac intensywniej...🥴
Popieram podziel sie przepisami...
Aha ktoras pytala o ciemieniuche i krostki...
Ciemiemiuchy brak krostki na buzi sa,ale znikaja jak przetre woda przegotowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 18:39
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
szatanka wrote:Dziewczyny, a ja mam mega doła. Po początkowej poprawie po podcięciu wędzidełka od 2 dni jest totalny foch na cycka. Na razie je już tylko w nocy, a tak to latam z laktatorem i doję się całymi dniami. Boję się, że finalnie i te nocne karmienia odpadną. Nie wiem, czy to przez ten zabieg, czy fakt, że jesteśmy u teściów i sobie tak odreagowuje zmiany, ale bardzo mnie to boli, że ona tak strasznie krzyczy, kiedy chcę ją nakarmić z piersi. Przecież to powinno być dla niej największe ukojenie!
Tyle walczę, ale to kp to jakaś droga przez mękę dla mnie. Do tego jest mega marudna. Dzisiaj pyknęło 12 tygodni, łudzę się jeszcze, że to kolejny skok rozwojowy, ale smutno mi strasznie, że jednak będzie kompletne odrzucenie.
A Wy, walczące, jak dajecie radę? Mwm, Catlady?
Paula, słodka dzidzia i fajnie trzyma główkę.!
Szatanka może tak reaguje na zmianę miejsca. Niektóre dzieci tez nie lubią jak je się karmi przy innych. Koleżanka tak miała. Jak była sama ok a nie mogła jej nakarmić nigdzie poza domem i przy ludziach.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lipcowka86 wrote:Pati na instagramie mamaginekolog medycynie pediatra robiła pogadanke o refluksie i uleganie. My przeszliśmy całą drogę o której ta Dr mówiła łącznie z konsultacją u gastrologa, też jestem na diecie bez białka mleka krowiego i jedyne co nam pozostało wg tego gastrologa to czekać aż Antek wyrośnie.
Jak dużo ulewa to możecie spróbować syropu gastrotuss baby u Nas jest już 3 dzień w użyciu ale jeśli mam być szczera nie widzę poprawy...
U nas jest refluks i pediatra od razu powiedziała żeby sobie wszystko darować w sensie w sensie wizyt i diagnoz bo i tak przechodzi zazwyczaj 3-6 miesiąc. Leków tez nie włączyła bo mówiła ze często albo niewiele dają albo szkodzą. Jedyne co to odbijać i nosic. Nasz sam non stop chce na ręce wiec i tak się inaczej nie da 😂 a i nie karmić na leżąco - głowa wyżej niż pupka.Ajka, PLPaulina lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:U nas jest refluks i pediatra od razu powiedziała żeby sobie wszystko darować w sensie w sensie wizyt i diagnoz bo i tak przechodzi zazwyczaj 3-6 miesiąc. Leków tez nie włączyła bo mówiła ze często albo niewiele dają albo szkodzą. Jedyne co to odbijać i nosic. Nasz sam non stop chce na ręce wiec i tak się inaczej nie da 😂 a i nie karmić na leżąco - głowa wyżej niż pupka.
Moja ciotka pediatra też tak twierdzi.
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Tylko jak odróżnić wymioty od ulewania? Nam czasami syn tak mocno chlusta ze zastanawiam się czy to już nie są wymioty.. wyglada jakby w ogóle tego nie czuł i samo z niego leciało..
Może być refluks bez wymiotów albo wymioty bez refluksu wiec spokojnie. A macie inne objawy? Mlaskanie, odrywanie od piersi z płaczem, czkawka po 2h od jedzenia i ulanie, krzywienie się itp?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lily a u Nas po karmieniu na leżąco i bez odbicia w nocy wogole nie ulewa i najmniej go męczy, jak go odbijam w ciągu dnia to później masakra caly czas coś. Generalnie Antek nie lubi być noszony, jak go nie boli brzuch to najfajniej jest albo w łóżeczku albo na macie 🙂
Mwm ulewa nie jest samoistnie i dziecko nie ma przy tym odruchu wymiotnego, jak jest odruch naciągania to wtedy są wymioty.
Więc jak mówisz że nie czuje i samo leci to ulewanie.
-
mwm wrote:Tylko jak odróżnić wymioty od ulewania? Nam czasami syn tak mocno chlusta ze zastanawiam się czy to już nie są wymioty.. wyglada jakby w ogóle tego nie czuł i samo z niego leciało..
Wg naszej pediatry niepokoić powinno chlustanie na pol pokoju...
Link do lozeczek
https://www.darland.pl/
Klups tez sa fajne.Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie bylo. Nie dam rady nadrobic 😅dzieciaki wysywaja cala moja energie. Jak u Was. Pokazcie wasze szkraby 👶zycze przyjemnego weekendu 😘😘😘
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Dziewczyny jakie macie łóżeczka? Zaczynam się rozglądać bo zaraz z dostawki wyrośnie i już mam oczopląs. Coś polecacie albo stronki jakieś? Te tipi mi się podobają ale nie mam miejsca
Z funkcją tapczanu brać od razu najlepiej?
Ja mam woodies, wybrałam wersje która rośnie z dzieckiem. Potem zdejmuje się szczebelki i jest łóżko dziecięce3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lipcowka86 wrote:Lily a u Nas po karmieniu na leżąco i bez odbicia w nocy wogole nie ulewa i najmniej go męczy, jak go odbijam w ciągu dnia to później masakra caly czas coś. Generalnie Antek nie lubi być noszony, jak go nie boli brzuch to najfajniej jest albo w łóżeczku albo na macie 🙂
Mwm ulewa nie jest samoistnie i dziecko nie ma przy tym odruchu wymiotnego, jak jest odruch naciągania to wtedy są wymioty.
Więc jak mówisz że nie czuje i samo leci to ulewanie.
Jeju jak zazdroszcze ze nie lubi być noszony, dla mnie to brzmi jak abstrakcja 😂 mój tylko noszony haha
A co on robi w tym łóżeczku?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Dziewczyny jakie macie maty na podłogę? Mój wyrasta z takiej niemowlęcej i zastanawiam się albo na puzzlami skip hop albo dywanem dwustronnym skip hop. Macie może któraś z nich?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp