MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie Weronika tez Wczoraj i dzis duzo spi i to pewnie przez pogodę, za to, je jak szalona, wiec jestem spokojna...wiecie, że od zeszłej środy przytyła 300g - normalnie nadrabia ten szpital jak nie wiem...
MIMI obserwuj nie chce wyjśc na przewrażliwioną, ale po moich ostatnich doświadczeniach, to jak dziecko nagle nie je to uwazam ze trzeba leciec robic badanie moczu... a jesli jest goraczka leciec na ostry dyżur w szpitalu...2020
2023 -
Ja dzis w druga...malo spi...mimo tej wizyty na pobraniu...moze za duzo wrazen...oby noc byla ok...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka wrote:W sumie Weronika tez Wczoraj i dzis duzo spi i to pewnie przez pogodę, za to, je jak szalona, wiec jestem spokojna...wiecie, że od zeszłej środy przytyła 300g - normalnie nadrabia ten szpital jak nie wiem...
MIMI obserwuj nie chce wyjśc na przewrażliwioną, ale po moich ostatnich doświadczeniach, to jak dziecko nagle nie je to uwazam ze trzeba leciec robic badanie moczu... a jesli jest goraczka leciec na ostry dyżur w szpitalu... -
Dziewczyny może głupie pytanie. Skąd wiecie ze dziecko ma gorączkę? Mierzycie profilaktycznie codziennie temperaturę? Ja na początku tak robiłam tylko. Czy może to czuć ze maluch jest gorący?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Dziewczyny może głupie pytanie. Skąd wiecie ze dziecko ma gorączkę? Mierzycie profilaktycznie codziennie temperaturę? Ja na początku tak robiłam tylko. Czy może to czuć ze maluch jest gorący?
Weronika mi się wydała cieplejsza niż zwykle, tzn ona zawsze jest cieplejsza ode mnie, no ale wtedy jeszcze bardziej... do tego jakas marudna była, zmierzyłam i było prawie 38, a potem to juz co chwila mierzyłam...
Najlatwiej jest pocałować w czoło i jeśli czujesz ze jest istotnie cieplesze niz Twoje usta, to trzeba zmierzyć... Ja w szpitalu wyraźnie czułam jak jej spadała tem po lekach i jak rosła bo przestawały dzialać.2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa stosuję różne opcję. 😁
•Śpiworek do wózka i zwykły kombinezon taki jesienny - na drzemki w wózku.
•kombinezon zimowy + odkrycie kocem.
Nasze dzieciaki zimą będą mieć hmm 7-9 msc. Czyli będą już stać, wychodzić z wózka na pierwsze kroki przy ławce, z podparciem.
I stąd zakupiłam kombinezon bez stóp.
Więc jak dla mnie nie ma rozwiązania kompleksowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 09:07
-
PLPaulina wrote:Ja stosuję różne opcję. 😁
•Śpiworek do wózka i zwykły kombinezon taki jesienny - na drzemki w wózku.
•kombinezon zimowy + odkrycie kocem.
Nasze dzieciaki zimą będą mieć hmm 7-9 msc. Czyli będą już stać, wychodzić z wózka na pierwsze kroki przy ławce, z podparciem.
I stąd zakupiłam kombinezon bez stóp.
Więc jak dla mnie nie ma rozwiązania kompleksowego.
Dzieki masz rację nawet nie pomyślałam o kombinezonie bez stóp wyobrażałam sobie takiego małego bobasa 🤦♀️a to już duże dzieci będą -
nick nieaktualny
-
Paulina śliczna ta Twoja córcia 😍
My dziś po szczepieniu i pomiarach, Antek waży 7750 i ma 67.5 cm wzrostu 🙈 panie 3 razy pytały czy dostaje tylko pierś 🙂
Powiedzcie czego mogę się spodziewać po szczepieniu na rotawirusa? Jak na szczepionkę reagowały wasze maluchy?lilly. lubi tę wiadomość
-
No a moje dziecie dziś druga dawka na rota... waży 6025kg i niby ma 62 cm... chociaz tak mi się cośnie widzi z tą długością... bo wydaje mi sie, ze sie przesunela do goryy w trakcie mierzenia...
po pierwszej dawce u mnie tylko zielona kupa przez tydzien z kawalkiemm i tylelipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
PLPaulina wrote:
Paulina śliczna ta Twoja mała i jak ładnie główkę trzyma ❤️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lipcowka86 wrote:Paulina śliczna ta Twoja córcia 😍
My dziś po szczepieniu i pomiarach, Antek waży 7750 i ma 67.5 cm wzrostu 🙈 panie 3 razy pytały czy dostaje tylko pierś 🙂
Powiedzcie czego mogę się spodziewać po szczepieniu na rotawirusa? Jak na szczepionkę reagowały wasze maluchy?
Lipcowka wow! Masz co nosic 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
U nas na szczęście wszystko wróciło do normy, najwidoczniej wczoraj przez tą pogodę tyle spała. Macie jakieś sposoby na wyciszenie dzieciaczków przed snem? Moja Wiktoria tak nerwowo reaguje na zmęczenie że szok. Każda drzemka jest poprzedzona płaczem i to takim konkretnym. Jak się budzi to przez godzinę jest ok, a później zaczyna się marudzenie i płacz. Zasypia na 45 minut i schemat powtarza się od nowa. Próbuję różnych metod ale na razie bezskutecznie...
-
Moja dzis baaardzo ulewa duzo ale nie gwaltownie...i juz na sen nocny utulam ponad godzine...placz byl taki z takim znoszeniem sie...
Nie wiem moze ten olej palmowy jednak zle wplywa na moja panne...
Mocz jest u nas ok, zelazo w dolnej nomie morfologia wyszla hmm...taka sobie...i lepiej nie mowic co wyczytalam na lekarzu googlu...
Paula jak tego dokonalas ze pozycja na brzuszku jest akceptowana...moa trzyma 3 min w gorze i ryk bo zmeczona i trzeba ja odwracac...
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Lily dokładnie słodki ciężar
Patti jak żelazo w dolnej granicy to morfologia rozjechana od tego. Lekarza google nie czytaj bo ja jak zaczęłam czytać to zdawało mi się, że czeka nas pobyt w szpitalu i ciężkie leczenie ;)A pediatra włączył żelazo i witaminę B i morfologia stopniowo się poprawia, więc nie ma się co martwić. Dzieciakom skończyły się już zapasy z życia płodowego i teraz muszą same to wszystko ogarnąć. -
Dziewczyny, a ja mam mega doła. Po początkowej poprawie po podcięciu wędzidełka od 2 dni jest totalny foch na cycka. Na razie je już tylko w nocy, a tak to latam z laktatorem i doję się całymi dniami. Boję się, że finalnie i te nocne karmienia odpadną. Nie wiem, czy to przez ten zabieg, czy fakt, że jesteśmy u teściów i sobie tak odreagowuje zmiany, ale bardzo mnie to boli, że ona tak strasznie krzyczy, kiedy chcę ją nakarmić z piersi. Przecież to powinno być dla niej największe ukojenie!
Tyle walczę, ale to kp to jakaś droga przez mękę dla mnie. Do tego jest mega marudna. Dzisiaj pyknęło 12 tygodni, łudzę się jeszcze, że to kolejny skok rozwojowy, ale smutno mi strasznie, że jednak będzie kompletne odrzucenie.
A Wy, walczące, jak dajecie radę? Mwm, Catlady?
Paula, słodka dzidzia i fajnie trzyma główkę.!