WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Weronika tez Wczoraj i dzis duzo spi i to pewnie przez pogodę, za to, je jak szalona, wiec jestem spokojna...wiecie, że od zeszłej środy przytyła 300g - normalnie nadrabia ten szpital jak nie wiem...

MIMI obserwuj nie chce wyjśc na przewrażliwioną, ale po moich ostatnich doświadczeniach, to jak dziecko nagle nie je to uwazam ze trzeba leciec robic badanie moczu... a jesli jest goraczka leciec na ostry dyżur w szpitalu...

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w druga...malo spi...mimo tej wizyty na pobraniu...moze za duzo wrazen...oby noc byla ok...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    W sumie Weronika tez Wczoraj i dzis duzo spi i to pewnie przez pogodę, za to, je jak szalona, wiec jestem spokojna...wiecie, że od zeszłej środy przytyła 300g - normalnie nadrabia ten szpital jak nie wiem...

MIMI obserwuj nie chce wyjśc na przewrażliwioną, ale po moich ostatnich doświadczeniach, to jak dziecko nagle nie je to uwazam ze trzeba leciec robic badanie moczu... a jesli jest goraczka leciec na ostry dyżur w szpitalu...
    Trochę wieczorem lepiej zaczęła jeść. Zobaczymy co będzie jutro. Już ma być lepsza pogoda więc zobaczymy czy może to ma jakiś wpływ na inne zachowanie.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie. Skąd wiecie ze dziecko ma gorączkę? Mierzycie profilaktycznie codziennie temperaturę? Ja na początku tak robiłam tylko. Czy może to czuć ze maluch jest gorący?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie. Skąd wiecie ze dziecko ma gorączkę? Mierzycie profilaktycznie codziennie temperaturę? Ja na początku tak robiłam tylko. Czy może to czuć ze maluch jest gorący?

Weronika mi się wydała cieplejsza niż zwykle, tzn ona zawsze jest cieplejsza ode mnie, no ale wtedy jeszcze bardziej... do tego jakas marudna była, zmierzyłam i było prawie 38, a potem to juz co chwila mierzyłam...

Najlatwiej jest pocałować w czoło i jeśli czujesz ze jest istotnie cieplesze niz Twoje usta, to trzeba zmierzyć... Ja w szpitalu wyraźnie czułam jak jej spadała tem po lekach i jak rosła bo przestawały dzialać.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja mierzę codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzę temperatury tak codziennie.
    Po dziecku widać i czuć gorączkę. I wtedy mierzę gdy cis mi nie pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 06:17

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śpiwór i kurteczka czy kombinezon i kocyk a może taki śpiwór worek z rękawami 🤔 ? Zaczynam rozglądać sie za czymś ładnym i nie wiem co bardziej praktyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję różne opcję. 😁
    •Śpiworek do wózka i zwykły kombinezon taki jesienny - na drzemki w wózku.
    •kombinezon zimowy + odkrycie kocem.

Nasze dzieciaki zimą będą mieć hmm 7-9 msc. Czyli będą już stać, wychodzić z wózka na pierwsze kroki przy ławce, z podparciem.
    I stąd zakupiłam kombinezon bez stóp.

Więc jak dla mnie nie ma rozwiązania kompleksowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 09:07

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja stosuję różne opcję. 😁
    •Śpiworek do wózka i zwykły kombinezon taki jesienny - na drzemki w wózku.
    •kombinezon zimowy + odkrycie kocem.

Nasze dzieciaki zimą będą mieć hmm 7-9 msc. Czyli będą już stać, wychodzić z wózka na pierwsze kroki przy ławce, z podparciem.
    I stąd zakupiłam kombinezon bez stóp.

Więc jak dla mnie nie ma rozwiązania kompleksowego.

Dzieki masz rację nawet nie pomyślałam o kombinezonie bez stóp wyobrażałam sobie takiego małego bobasa 🤦‍♀️a to już duże dzieci będą

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się Wam pochwalić że moja córcia od kilku dni leży na brzuszku już bez zmęczenia, uśmiecha się w tej pozycji, gada sobie. Całkowity luzik.
    18b840fd482f.jpg

Andzia86, lilly., Ajka, Karolllla lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina śliczna ta Twoja córcia 😍

My dziś po szczepieniu i pomiarach, Antek waży 7750 i ma 67.5 cm wzrostu 🙈 panie 3 razy pytały czy dostaje tylko pierś 🙂

Powiedzcie czego mogę się spodziewać po szczepieniu na rotawirusa? Jak na szczepionkę reagowały wasze maluchy?

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moje dziecie dziś druga dawka na rota... waży 6025kg i niby ma 62 cm... chociaz tak mi się cośnie widzi z tą długością... bo wydaje mi sie, ze sie przesunela do goryy w trakcie mierzenia...

po pierwszej dawce u mnie tylko zielona kupa przez tydzien z kawalkiemm i tyle

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po 1 dawce wzdęcia ewidentne bóle brzucha ogólnie marudna i markotna była

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja muszę się Wam pochwalić że moja córcia od kilku dni leży na brzuszku już bez zmęczenia, uśmiecha się w tej pozycji, gada sobie. Całkowity luzik.
    18b840fd482f.jpg

Paulina śliczna ta Twoja mała i jak ładnie główkę trzyma ❤️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Paulina śliczna ta Twoja córcia 😍

My dziś po szczepieniu i pomiarach, Antek waży 7750 i ma 67.5 cm wzrostu 🙈 panie 3 razy pytały czy dostaje tylko pierś 🙂

Powiedzcie czego mogę się spodziewać po szczepieniu na rotawirusa? Jak na szczepionkę reagowały wasze maluchy?

Lipcowka wow! Masz co nosic 🙈

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście wszystko wróciło do normy, najwidoczniej wczoraj przez tą pogodę tyle spała. Macie jakieś sposoby na wyciszenie dzieciaczków przed snem? Moja Wiktoria tak nerwowo reaguje na zmęczenie że szok. Każda drzemka jest poprzedzona płaczem i to takim konkretnym. Jak się budzi to przez godzinę jest ok, a później zaczyna się marudzenie i płacz. Zasypia na 45 minut i schemat powtarza się od nowa. Próbuję różnych metod ale na razie bezskutecznie...

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis baaardzo ulewa duzo ale nie gwaltownie...i juz na sen nocny utulam ponad godzine...placz byl taki z takim znoszeniem sie...

Nie wiem moze ten olej palmowy jednak zle wplywa na moja panne...

Mocz jest u nas ok, zelazo w dolnej nomie morfologia wyszla hmm...taka sobie...i lepiej nie mowic co wyczytalam na lekarzu googlu...

Paula jak tego dokonalas ze pozycja na brzuszku jest akceptowana...moa trzyma 3 min w gorze i ryk bo zmeczona i trzeba ja odwracac...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily dokładnie słodki ciężar :)

Patti jak żelazo w dolnej granicy to morfologia rozjechana od tego. Lekarza google nie czytaj bo ja jak zaczęłam czytać to zdawało mi się, że czeka nas pobyt w szpitalu i ciężkie leczenie ;)A pediatra włączył żelazo i witaminę B i morfologia stopniowo się poprawia, więc nie ma się co martwić. Dzieciakom skończyły się już zapasy z życia płodowego i teraz muszą same to wszystko ogarnąć.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam mega doła. Po początkowej poprawie po podcięciu wędzidełka od 2 dni jest totalny foch na cycka. Na razie je już tylko w nocy, a tak to latam z laktatorem i doję się całymi dniami. Boję się, że finalnie i te nocne karmienia odpadną. Nie wiem, czy to przez ten zabieg, czy fakt, że jesteśmy u teściów i sobie tak odreagowuje zmiany, ale bardzo mnie to boli, że ona tak strasznie krzyczy, kiedy chcę ją nakarmić z piersi. Przecież to powinno być dla niej największe ukojenie! :( Tyle walczę, ale to kp to jakaś droga przez mękę dla mnie. Do tego jest mega marudna. Dzisiaj pyknęło 12 tygodni, łudzę się jeszcze, że to kolejny skok rozwojowy, ale smutno mi strasznie, że jednak będzie kompletne odrzucenie.

A Wy, walczące, jak dajecie radę? Mwm, Catlady?

Paula, słodka dzidzia i fajnie trzyma główkę.!

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ