MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Hmmm to u mnie przy drugim jakoś lepiej tam ciaśniej;) więc nie narzekam zszyły mnie albo co🤣🤣🤣
Jak urodziłam 2 raz takiego kloka to myślałam że będzie masakra A tu jest dobrze 🤗Mimi1987, Karolllla lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Haha nie wiem, czy się dobrze wyraziłam, bo ja niedosyt czuje w związku z tym ze miałam cesarkę, a nie w łóżku 😀 Po cesarce u mnie bez zmian 😀
Ha ha ha no wcześniej był temat jak tam po SN czy jest dyskomfort czy nie.
Hmmm A co do tego że miałaś CC powiem Ci że moje 3 koleżanki które też miały CC to.samo mi.powiedziały.
Więc może coś w tym.jest...
Choć jak Ja kiedyś będę miała 3 dziecko. Co jest nieralne bo powiedziałam że 3 dziecko mogę urodzić już tylko Cristano Ronaldo🤪🤣🤪🤣
No.ale jakby CR7 zwrócił na mnie uwagę to ja od razu proszę o CC.
No way SN ja już nie wierzę w ich pomiary na USG. W 1 i 2 przypadku.miały być małe dzieciaczki 3400 A potem zdziwko w szpitalu.
Także ja w.2.stronę teraz tylko CCKarolllla, szatanka, mwm lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyJa nie doświadczyłam porodu sn..i jak z nie doświadcze skurczy, odejścia wód ani z takich rzeczy. Dziwnie tak.
I u mnie po pierwszej CC było ciaśniej. A po drugiej CC - to już masakra. 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 22:04
-
Mimi, ja pierdzielę, ale jesteś odważna! Ja nawet bym nie pomyślała o takiej wyprawie, co dopiero się w nią wybrać. U nas leżaczek babybjorn to jednak słaby zakup, mała nie bardzo chce w nim leżeć i rzadko go używamy.
Karolla, może to przez upał naszym dzieciom tak odwala. My mieliśmy dziś wieczorem ryk histeryczny. Na pewno cały blok usłyszał, że wróciliśmy do domu. Z cyca oczywiście jeść nie chciała, rozbeczała się jak tylko podniosłam koszulkę, no ale co gorsza nie chciała jeść za bardzo nawet z butli. Ogólnie od wczoraj tak grymasi nawet na butli i już naprawdę nie wiem, o co chodzi. W końcu z tej bezsilności sama się już rozbeczałam trzymając ją na rękach i w pewnym momencie spojrzałam na nią, a ona wgapiała się we mnie takimi dziwnymi oczami, jakby była zaskoczona i jednocześnie smutna, że ja płaczę. Mówię wam, dziwne uczucie. Ale jeść dalej cholera nie chciała, nie zlitowała się nad matką.
Mam nadzieję, że to się jakoś uspokoi niedługo, bo co ja zrobię? Z dobrych rzeczy to przez ostatnie 12 dni przytyła 400 g, co daje jakieś 33 g dziennie. To jest mega dziwne, bo przecież miała te jazdy z jedzeniem, a do tego w ostatnich dniach ja miałam chyba kolejny kryzys laktacyjny i w ciągu dnia ściągałam do butli ledwo po 80 ml. Tak że faktycznie chyba lepiej ciągnie z tego cyca po zabiegu i nadrabia karmieniem nocnym.
A co do porodów, to mi właśnie strasznie zależało na SN, choć zapłaciłam za to wysoką cenę pomimo wielu zabezpieczeń. Jednak nie żałuję. Tak samo mam z kp, jak sobie pomyślę, że mała woli jakiś gumowy smoczek od mojego cycka i tulenia się, to płakać mi się i czuję się jakaś wybrakowana. Ale pewnie to przejściowe i gdybym faktycznie miała przejść na butlę, to za parę miesięcy to przestanie mieć znaczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 22:13
-
Szatanka nie wiem co to było serio, pierwszy raz na prawie 4 miesiące życia tak się wydarł na cycka 😳 po czym po butli zajadał zadowolony i na nim zasnął już na noc. Może to serio upał heheh Co do butli też miałam doła na początku, że nie mogę go wykarmić i zadowolony taki na butli, a teraz mi to rybka. Zamiast się dołować to szukam pozytywów i gadam do niego jak je butle, że zaraz będzie najedzony i szczęśliwy i zaciesza. Trudno, ważne, że nadal mamy tą bliskość i że zwłaszcza w nocy nie muszę wstawać tylko cycek starcza bo to wstawanie by mnie dobijało.
szatanka lubi tę wiadomość
-
Nom. Wstawanie w nocy też mnie przeraża. Ile to ja już razy przysnęłam, gdy mała sobie jadła.
Myślałam, że ją odłożę jak skończy, a tymczasem budziłam się, gdy wołała o następne karmienie, haha
Będę się więc modlić, żeby mała chciała jeść w nocy z cyca i żeby nie zanikło mi mleko. Ale skoro Tobie nie zanika, to może nie będzie tak źle.
Ty to już teoretycznie za chwilę możesz rozszerzać dietę, bo na butli po 4. miesiącu można. Będziesz? -
No u mnie też cyrki z jedzeniem dziś w ciągu dnia... Marudziła więc dałam cyca chwilę ssała jak szalona i nagle ryk, dałam drugiego i to samo...dałam butelkę... No to już rozpacz istna... patrzę cyce pełne więc z powrotem na cyce i znów to samo tyle że krócej ssała. W końcu bałam do butelki przegotowanej wody i wiecie co...wypiła 120ml po czym zjadła z cycków i jeszcze 50ml mm, a co najważniejsze przestała marudzić.
Pierwszy raz dałam dziecku wodę.2020
2023 -
Nie wiem czy tak szybko, jakoś jeszcze tego nie widzę
Może jak zgłębię temat bo się nie interesowałam jeszcze.
Fakt miałam kilka dni takich, że bardzo mało był na cycku na jakichś wyjazdach i mleko nie zanikło więc jak Ty masz tyle to na pewno tak szybko nie zniknie. -
Ajka wrote:No u mnie też cyrki z jedzeniem dziś w ciągu dnia... Marudziła więc dałam cyca chwilę ssała jak szalona i nagle ryk, dałam drugiego i to samo...dałam butelkę... No to już rozpacz istna... patrzę cyce pełne więc z powrotem na cyce i znów to samo tyle że krócej ssała. W końcu bałam do butelki przegotowanej wody i wiecie co...wypiła 120ml po czym zjadła z cycków i jeszcze 50ml mm, a co najważniejsze przestała marudzić.
Pierwszy raz dałam dziecku wodę.
Oo ciekawe czy Oli by ruszył wodę, może spróbuje z ciekawości -
Ajka wrote:No u mnie też cyrki z jedzeniem dziś w ciągu dnia... Marudziła więc dałam cyca chwilę ssała jak szalona i nagle ryk, dałam drugiego i to samo...dałam butelkę... No to już rozpacz istna... patrzę cyce pełne więc z powrotem na cyce i znów to samo tyle że krócej ssała. W końcu bałam do butelki przegotowanej wody i wiecie co...wypiła 120ml po czym zjadła z cycków i jeszcze 50ml mm, a co najważniejsze przestała marudzić.
Pierwszy raz dałam dziecku wodę.
Hmm, to może to faktycznie upał takie rzeczy z naszymi dziećmi wyczynia? Ciekawi mnie, co sprawiło, że wpadłaś na taki pomysł, żeby dać jej wodę. Bo ja właśnie dawałam małej w tych dniach częściej mleko, żeby sobie popiła i przez to jadła na raty, ja nie wiedziałam, ile i finalnie, czy ryczy, bo jest głodna, czy bo już nie chce jeść. Może dopojenie załatwiłoby sprawę? -
szatanka wrote:Hmm, to może to faktycznie upał takie rzeczy z naszymi dziećmi wyczynia? Ciekawi mnie, co sprawiło, że wpadłaś na taki pomysł, żeby dać jej wodę. Bo ja właśnie dawałam małej w tych dniach częściej mleko, żeby sobie popiła i przez to jadła na raty, ja nie wiedziałam, ile i finalnie, czy ryczy, bo jest głodna, czy bo już nie chce jeść. Może dopojenie załatwiłoby sprawę?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
U mnie tez raz bylo jak fuzo zjadla a byla marudna to dostala wode 60ml wypila i super.
Pediatra wspominala,ze jak jest niespokojna w gorace dni i np jadla i sie najadla godz wczesniej to placze o pic i zeby dac wode.
Teraz daje butle mm co 2-3h jeszcze w tej serii upalow nie przepajalam.
Co do rozszerzania diety po 4 mc to pojde za radami pediatrry.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
Paula u nas na szkole rodzenia za juz w 4mc trzeba dawac poznac nowe smaki zeby przyzwyczajac i zeby potem bylo latwiej...
Ja tez jakos sobie nie wyobrazam...
Ze jak sadzam mala w krzeselku? Czy daje na lezaco przecierek z marchewki...
Eh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 08:47
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
szatanka wrote:Hmm, to może to faktycznie upał takie rzeczy z naszymi dziećmi wyczynia? Ciekawi mnie, co sprawiło, że wpadłaś na taki pomysł, żeby dać jej wodę. Bo ja właśnie dawałam małej w tych dniach częściej mleko, żeby sobie popiła i przez to jadła na raty, ja nie wiedziałam, ile i finalnie, czy ryczy, bo jest głodna, czy bo już nie chce jeść. Może dopojenie załatwiłoby sprawę?
za drugim razem ja wypluła wciaz jeszcze pełnego cycka, wycisnelam troche, a to takie geste jak nie wiem... i przyszlo mi do głowy ze ona odrzuca cycka jak zaczyna geste leciec, a u mnie jak widac to prawie od razu (laktatorem długo leci taka woda a dla mlodej od razu tresciwe)... wiec pomyslalam ze moze jej sie pic chce...
karolla... probowałam z ta woda z ciekawosci rano i nie chciała... gadalam tez z mama i za starych czasów dopajało sie woda z odrobina glukozy, zeby dziecko chciało pic... wniosek mojej mamy jest taki ze młoda była bardzo spragniona dlatego wypiła
Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
PLPaulina wrote:Powiem wam, że ja się strasznie boję rozszerzania diety.. a u 4msc maluszka sobie nie wyobrażam. 🤔
ja to samo, po szpitalu mamy byle jaka morfologie, za pare dni kontrola, ale lekarka juz mowiła ze zamiast zelaza lepiej jak najszybciej podac mieso... tzn najpierw warzywa a po tem za 2 tygodnie stopniowo mieso, bede jeszcze dzwonic do ciotki, bo jakos nie jestem przekonana
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka, mnie te dosladzanie wszystkiego przez starsze pokolenie przeraża po prostu. Według ich zaleceń niemowlęta wystawia się na słońce, przepaja woda, nosi usztywniane buty czy czapkę wszędzie. 😁
Teorii wszystkiego jest sporo. Każda z Nas musi wybrać swoją drogą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 09:51
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Mój jest na MM A cyc jest tak 2 razy dziennie 🤷♀️ I nie zamierzam rozszerzać diety od.4 miesiąca.
U mnie pediatra mówi inaczej w 4 miesiącu można zagęszczać mleko są te kaszki CZARY MAMY.
I tylko zagęszczanie A nie marchewki🤦♀️
Mój starszak jak był na nutramigenie też zaczął po 6 miesiącu metodą BLW. Mój syn je wszystko dzięki temu. Nie ma warzywa czy owocu którego nie zje. Kocha ryby, sushi 😊
Więc wszystko z głową.
Mam nadzieję że Młodszy pójdzie w ślady swojego brata 💗
Aaaa wodę podaję w te upały. Wypija mi tak ze 30 ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 10:08
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyJa nie uważam, że to czy dziecko jest niejadkiem czy smakoszem zawdzięcza się metodzie rozszerzania diety.😋
Moja córka była niegotowa w wieku 6msc na jedzenie. Ani papki, ani blw. Myślałam że to niejadek.
Że smakiem i chęcią zaczęła jeść gdzieś gdy miała 16msc.
U mnie położna i pediatra są zgodni, że po 6msc niezależnie czy mm czy kp.
Tak samo jak byli zgodni, że to dziecko decyduję kiedy jest gotowe a nie rodzic.
I każde dziecko w innym wieku osiąga dojrzałość! 😁 Żeby się nie spinać. Po 6 msc się zaczyna. Ale do roku mleka nie można zastąpić posiłkiem stałym.
Do roku posiłki stałe są do smakowania.
Metod dużo i bądź tu mądry. 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 10:25