WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchliwe te Wasze dzieci, młody leniwiec. Jak leży na plecach to przebiera nogami ale leży cały czas prosto i ani drgnie, raz na jakiś czas go wygnie w stronę obrotu w bok. Na brzuchu to samo jak leży to leży ewentualnie obraca się jak wskazówki zegara bo macha rękoma i nogami. O wygięciach nie ma mowy, raczej jak naleśnik leży 😁 Już chce żeby te puzzle przyszły bo przeczuwam, że zupełnie inaczej na nich będzie niż na tej macie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Aaaa, czyli ten ATOS może być do 6. miesiąca? To luz, myślałam, że do 3. A wczoraj w nocy wyczytałam, że to spadanie z brzuszka na plecy też jest jak najbardziej normalne, bo jest przypadkowe i wynika z tego, że dziecko się za bardzo odegnie do tyłu i je właśnie przewala. Więc może i te "mostki" są ok, skoro i u Was występują? Jeśli chodzi o nogi, to moja robi świece już od dawna a teraz tak już unosi pupkę wysoko, że mam wrażenie, że za całkiem niedługo wsadzi sobie te giry do buzi.

No żesz a mi się do tego przewracania przyczepili... inna sprawa że mi fizjo wszystkiego się czepia. Już nawet neurolog mówiła, że nasza przesądza. Mam iść do innej, ale uciekł nam termin przez szpital.

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tacy fizjo że znajdą każdą chorobę bo Kasa za wizyty płynie.
    To wszystko od człowieka zależy. 😁

Te obroty maluchów i wygięcia mogą być jak najbardziej przypadkowe.. to tylko trzeba odróżnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 12:41

PattisonBM lubi tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Aaaa, czyli ten ATOS może być do 6. miesiąca? To luz, myślałam, że do 3. A wczoraj w nocy wyczytałam, że to spadanie z brzuszka na plecy też jest jak najbardziej normalne, bo jest przypadkowe i wynika z tego, że dziecko się za bardzo odegnie do tyłu i je właśnie przewala. Więc może i te "mostki" są ok, skoro i u Was występują? Jeśli chodzi o nogi, to moja robi świece już od dawna a teraz tak już unosi pupkę wysoko, że mam wrażenie, że za całkiem niedługo wsadzi sobie te giry do buzi.
    Moja na wizycie u fizjo zrobiła mostek i powiedziała mi że to jest ok.

szatanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ruchliwe te Wasze dzieci, młody leniwiec. Jak leży na plecach to przebiera nogami ale leży cały czas prosto i ani drgnie, raz na jakiś czas go wygnie w stronę obrotu w bok. Na brzuchu to samo jak leży to leży ewentualnie obraca się jak wskazówki zegara bo macha rękoma i nogami. O wygięciach nie ma mowy, raczej jak naleśnik leży 😁 Już chce żeby te puzzle przyszły bo przeczuwam, że zupełnie inaczej na nich będzie niż na tej macie.
    Różne temperamenty mają dzieciaki. 😁 Może ogólnie będzie z niego spokojny facet.👍

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Różne temperamenty mają dzieciaki. 😁 Może ogólnie będzie z niego spokojny facet.👍

Ja przeczuwam, że to raczej taka cisza przed burzą, przy takich temperamentach rodziców nie wierzę, że dziecko będzie spokojne 🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja przeczuwam, że to raczej taka cisza przed burzą, przy takich temperamentach rodziców nie wierzę, że dziecko będzie spokojne 🙃
    Może po dziadkach? 😁
    U mnie dziewczyny to kumulacja naszych charakterów z mężem. 😅

• Frufru Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach i urlopie u rodziców. Las, woda, świeże powietrze, super sprawa i mam wrażenie że młody tam bardziej szczęśliwy...

Nie daję rady w te upały. Kuba większość czasu spędza tylko w pampersie, z mokrą pieluszką do zabawy. A i tak upocony, głowa cała w kroplach potu...

Czy któraś was, która kp, miała jakieś plamienia? Przez 3 tyg brałam ovulan, ale te ciągle krwawienia mnie męczyły więc odstawiłam jakiś czas temu. A teraz znowu krew. Sama nie wiem, czy to uznać za @ czy coś nie tak...

PattisonBM lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp, plamienia mam po stosunku. Czuję się tam tak ciasno że nic nie mogę na to poradzić.

Okresu spodziewam się tak jak przy pierwszej córce, około 10-11 msc po porodzie. 👍

Mnie te jednoskładnikowe pigułki nie służą. Więc nie stosuję.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi nie służą, źle się czułam. I też mi się jakoś ciaśniej tam wydaje... 😉

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się zaliczam do kp jeśli dokarmiam 🙈 ale ja nie mam żadnych plamień, a po porodzie SN ciasno już nie jest 😒 Mam nadzieję, że to za jakiś czas się zmieni. Czy już tak zostanie na zawsze?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Nie wiem czy się zaliczam do kp jeśli dokarmiam 🙈 ale ja nie mam żadnych plamień, a po porodzie SN ciasno już nie jest 😒 Mam nadzieję, że to za jakiś czas się zmieni. Czy już tak zostanie na zawsze?

Mi gin powiedział, że pochwa zostaje już luźniejsza. No ale fizjo powiedziała, że można podziałać. Mnie ogólnie na wizycie uroginekologicznej po porodzie wyszedł pierwszy stopień wypadania pochwy 🙈 i dostałam zalecenie (ponoć nietypowo, bo zazwyczaj zaleca wyłącznie ćwiczenie mięśni dna miednicy), żeby ćwiczyć stożkami dopochwowymi, bo mięśnie zaciskam i rozluźniam perfekcyjnie, ale są one rozciągnięte przez poród, a takie stożki, czy od biedy kulki kegla pomogą je skrócić i cofnąć problem. Ona sama mówiła, że miała po porodzie 4. stopień, gdzie jej macica mówiła dzień dobry przez otwór, a teraz ma zerowy, więc da się cofnąć nawet najgorsze zmiany.

Karollla, a Ty cały czas karmisz z cycka i Twój młody na niego się nie foszy? Wiesz kiedy nakarmić z cyca, a kiedy z butli, czy tak reagujesz doraźnie? Macie jakiś system?

A co do napięcia, to jeśli już, to u Ciebie podejrzewałabym za niskie napięcie niż za wysokie, ze względu na to początkowe niezgłaszanie głodu i ogólnie to, jak go opisujesz mówiąc, że jest jak naleśnik, ale skoro żaden lekarz się u Was nie czepia młodego, to nie ma co drążyć tematu, tak myślę. Przecież większość dzieci problemów nie ma i nie ma się ich co doszukiwać na siłę. :)

MIMI, dzięki za info. Więc jestem spokojniejsza. Zobaczymy, co fizjo jutro powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 17:23

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka karmie cyckiem zawsze przed butlą i zaczyna panikować jak już jest za mało pokarmu. I szczerze dzisiaj pierwszy raz zapłakał przy cycku tak konkret dwa razy i uspokoil się na rękach dopiero i sobie odbił więc nie wiem czy to brzuch czy co. A tak to gdybym miała dużo mleka to raczej byłby zadowolony. Jak nie jest super głodny to zasypia na nim ale po drzemce takiej 2-3 h to zawsze cycek potem butla bo wygłodniały.
    Naleśnikiem nazywam wszystkich w domu jak ktoś leży ale on nie jest taki rozlany ale kto wie kto wie. Dziś ładnie główkę podnosił bo leżał na mojej macie do ćwiczeń ale szybko się wkurzał.
    A z tą pochwą no cóż 🙄

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Szatanka karmie cyckiem zawsze przed butlą i zaczyna panikować jak już jest za mało pokarmu. I szczerze dzisiaj pierwszy raz zapłakał przy cycku tak konkret dwa razy i uspokoil się na rękach dopiero i sobie odbił więc nie wiem czy to brzuch czy co. A tak to gdybym miała dużo mleka to raczej byłby zadowolony. Jak nie jest super głodny to zasypia na nim ale po drzemce takiej 2-3 h to zawsze cycek potem butla bo wygłodniały.
    Naleśnikiem nazywam wszystkich w domu jak ktoś leży ale on nie jest taki rozlany ale kto wie kto wie. Dziś ładnie główkę podnosił bo leżał na mojej macie do ćwiczeń ale szybko się wkurzał.
    A z tą pochwą no cóż 🙄

Najczęstszym zaburzeniem jest słabe centrum i wzomozone konczyny... taka globalna hipotonia... no czy ja wiem... moze leniwy i tyle...

Z reszta sama gdzies pisałas że nogi do góry lecą ładnie i ze jak chce to głowe trzyma w górze, z reszta pediatra na pewno robiła probe trakcji, wiec jakby było nie tak, to coś by powiedziała...

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski możliwe żeby młodemu moje mleko nie smakowało? Zjadłam meeeeega czosnkowy obiad bo i chłodnik i na drugie był sos czosnkowy i w ogóle dużo różnych smaków. No kurde przystawiam go próbuje mleko i się drze (Szatanka wstrzeliłaś się z pytaniem ;) ). Na rękach spokój. Zrobiłam butle i wcina. Pierwszy raz takie coś ale też pierwszy raz tyle zjadłam czosnku. To ja chyba ściągnę to mleko przed snem i wyleje? Ciekawe co w nocy będzie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Najczęstszym zaburzeniem jest słabe centrum i wzomozone konczyny... taka globalna hipotonia... no czy ja wiem... moze leniwy i tyle...

Z reszta sama gdzies pisałas że nogi do góry lecą ładnie i ze jak chce to głowe trzyma w górze, z reszta pediatra na pewno robiła probe trakcji, wiec jakby było nie tak, to coś by powiedziała...

Pediatra mówiła, że wszystko super tylko w jedna stronę patrzył bardziej bo mamy lustro przy przewijaku ale to już dawno było. Zabawki łapie, pieluchę miętosi cały czas i do buzi, nogi super ale do obrotu bez pomocy mu daleko. Poćwiczę z nim bo na urlopie tylko auto, wózek, ręce, chusta. Może dlatego.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    My już mamy zaliczony CYPR było cudownie. Moi synowie są stworzeni do podróżowania. Na lotnisku zachowane zostały wszystkie środki ostrożności. No i teścik na Covida też był.
    W samolocie jak młody stękał to lądował w leżaczku 🤗
    Mega się bałam jak dam radę sama z dwójką dzieci i wózkiem, walizkami i leżaczkiem ale widać co nas nie zabije....💪💪💪

Z nowości Leon jest anty fotelik samochodowy i anty wózek.
    Wózek rozumiem on mi już.sie nie mieści w gondoli 🙈🙈🙈 normalnie kopytka już zarzuca na wózek albo leży jak żaba 🤦‍♀️ Muszę sobie zobaczyć moją spacerowkę czy Ona się rozkłada na płasko. Bo nie pamiętam 🤷‍♀️
    Fotelik hmmm też GO wkurza bo mu ciasno i gorąco. Wiecznie po kilku minutach no plecy ma mokre. Czemu Oni robią te foteliki z takich grubych materiałów.
    Jutro jadę do Tosi (sklep) i zobaczę co mi doradzą bo ja mam już dosyć jego płaczu;( bo wiem że mu nie wygodnie 😪😪😪
    A.od 19 do.23 jedziemy nad morze. Jak nic nie ogarnę to chyba zostanę w domu A mój mąż sam że starszakiem pojedzie.
    Bo psychicznie bym chyba nie wytrzymała tego płaczu:(

Coś tam.pisałyście o czapeczkach po kąpieli. Młody po.kapieli nie miał ani razu czapeczki A na dworze miał raz w dniu wypisu ze szpitala🤪

Aaaa i wiecie co nie napisałam najważniejszego Młody ma 1 zęba 🤗 już się wykluł mały kiełek;)

Ciuchy już mamy 68 /74.
    Każdy Jak To widzi to myslą że On ma pół roku 🤷‍♀️

Aaaa i nosidło baby bjorn superrrr. Mój kręgosłup jest szczęśliwy.
    Próbowałam chusty ale to nie.dla mnie.

lipcowka86, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie czosnek bo po butli się przyssał zadowolony 🙄🤦🏼‍♀️ Nie dojdziesz...

Mimi1987 super, że udało się zagranice, co do lotniska to dzielna jesteś z dwójką 👏🏻 Mówisz ząb już?? Wow! Młody teraz w 68 wskakuje, na wadze tak na rękach u mnie wychodzi 6,2 kg.

mwm lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszcze tych porodów naturalnych, mimo zmian w łóżku.. czuje jakiś niedosyt..

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A ja Wam zazdroszcze tych porodów naturalnych, mimo zmian w łóżku.. czuje jakiś niedosyt..

Hmmm to u mnie przy drugim jakoś lepiej tam ciaśniej;) więc nie narzekam zszyły mnie albo co🤣🤣🤣
    Jak urodziłam 2 raz takiego kloka to myślałam że będzie masakra A tu jest dobrze 🤗

mwm lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ