MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szatanka zobaczymy
jestem dobrej myśli
Laktatora tez nigdy nie kupiłam i odpukać żadnych problemów w materii karmienia nie mam. Tu mega się ciesze na ten etap a co będzie to będzie. Jak będą słoiki to tez spoko. Generalnie wszystko będzie spoko bo teraz tylko pierś zadnej butelki wiec wszędzie razem
Tez nie zamierzam jakoś dodatkowo inaczej gotować. W sensie jak będziemy jeść owsiankę to małemu to samo dam (wiadomo bez przypraw czy syropu). Jak na obiad ziemniak plus coś to tez tak samo mu dam.
Ksiazek nie zamierzam kupować bo jest tyle informacji w sieci ze głowa małato samo z przepisami.
Jedyne co to wydrukuje sobie ta listę czego nie dawać na początek typu surowe jabłko. Znając mnie na bank bym właśnie to podała 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 20:11
szatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Ja tez się już nie mogę doczekać
kocham jeść i gotować
Zamrożone mam już 2 kg borówek, około 1 kg fasolki, czesc zolta a czesc zielona, około 1 kg marchewki i pietruszki z 200 gr. Tyle ekologicznych udało mi się na razie zdobyć. Dynie i buraki czesc chce zamrozić a czesc może uda się do zimy w piwnicy przechować😏szatanka lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Szatanka, ja kupiłam ta podstawowa Bobas Lubi Wybor plus blog który polecałam 😏 i tyle na początek. Może dokupie jeszcze alabtankoweblw, bo podobno sa tam fajne przepisy. A tak to tak jak Lily, bede dawała to samo co my będziemy jesc, tylko bez cukru, miodu, soli itp.
szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
My kładziemy między 19.30 a 20. Od jakiegoś czasu pierwsza pobudka koło północy już a kolejna koło 4 i po tym karmieniu już ląduje u nas w łóżku, bo wtedy to już jest przedłużanie snu na siłę, żebym mogła się ogarnąć to tata jej pilnuje. Głównie jest dosypianie przez wkładanie smoczka. No niestety...
Ogólnie to co się ostatnio dzieje to jest istny armagedon. Padam ze zmęczenia i fizycznego i psychicznego. Teraz to mi się śmiać chce z tego że myślałam że po 3 miesiącu będzie lepiej. Teraz to dopiero moje dziecię rozwinęło skrzydła. Już nawet babcia, oaza spokoju, ktora niejednym dzieckiem się zajmowała dziwi się że dziecko może tak płakać i marudzić całymi dniami.
W ogóle to wstyd się przyznać, ale pierwsze od Was słyszę o BLW. Ja chciałam gotować papki ale w tej sytuacji to cienko to widzę.
Lilly rozumiem Cie doskonale. Ja ostatnio codziennie mam taką sesję w łazience na wypłakanie się. -
MIMI wrote:My kładziemy między 19.30 a 20. Od jakiegoś czasu pierwsza pobudka koło północy już a kolejna koło 4 i po tym karmieniu już ląduje u nas w łóżku, bo wtedy to już jest przedłużanie snu na siłę, żebym mogła się ogarnąć to tata jej pilnuje. Głównie jest dosypianie przez wkładanie smoczka. No niestety...
Ogólnie to co się ostatnio dzieje to jest istny armagedon. Padam ze zmęczenia i fizycznego i psychicznego. Teraz to mi się śmiać chce z tego że myślałam że po 3 miesiącu będzie lepiej. Teraz to dopiero moje dziecię rozwinęło skrzydła. Już nawet babcia, oaza spokoju, ktora niejednym dzieckiem się zajmowała dziwi się że dziecko może tak płakać i marudzić całymi dniami.
Hehe, MIMI, czuję się, jakbym ja to napisała o sobieZ tą różnicą, że moja teściowa zajmowała się tylko jednym dzieckiem, ale chyba inaczej wyobrażała sobie bycie babcią.
Ja też beczę teraz i klnę na przemian.
MIMI lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Szatanka mleko w lodowce może stać do 48 h, później możesz je zamrozić. Jeśli chcesz zebrać większą porcje do mnożenia to możesz połączyć kilka mniejszych że sobą ale muszą mieć taką samą temperaturę. Info od poloznej 🙂
No takoż mi się wydawało, dlatego zdurniałam jak zobaczyłam ten napis.
A jeszcze mam taką wątpliwość: czy jeżeli wyjmę mleko z lodówki i ono postoi mniej niż te 4h, to potem mogę je schować z powrotem i ponownie podać za kilka godzin, czy już nie? Pewnie nie, ale bardzo by mi to ułatwiło żonglowanie mlekiem w butli/mlekem w cycu w związku z tym, że moja czasami odmawia cycka. Zapytałam o tym na grupie mam KPI, ale adminka odrzuciła mój post, bo nie jestem czysto KPI tylko KPI i KP. Zszokował mnie ten ich ostracyzm, ale uznałam, że to z zazdrości.
Drzemka, a jak zdobywasz te ekologiczne produkty? Co daje Ci pewność, że są eko nie tylko z nazwy? -
Szatanka serio odrzucili? 😅 Boszzzz kolejna „mafia” Jak się bawiłam w odciągnie i lodówki to z tego co pamiętam to też nic wielkiego z tym mlekiem się nie dzieje, trochę może stracić na wartości jak tak wyjmiesz i znów schowasz więc znając mnie bym tak zrobiła i się nie przejmowała skoro i tak jest tylko i wyłącznie na Twojm mleku
Ale ja to wiesz hippiska 🤪 i jak czytam, że Wy wszystko notujecie to jakby mnie ktoś zapytał to nie mam pojęcia ile moje dziecko śpi. Ja w ogóle zapomniałam o powtórce szczepień według książeczki 3-4 miesiąc miały być ponowne.
Dopiero teraz pójdziemy, któraś z Was już powtarzała?
-
Karolllla wrote:Szatanka serio odrzucili? 😅 Boszzzz kolejna „mafia” Jak się bawiłam w odciągnie i lodówki to z tego co pamiętam to też nic wielkiego z tym mlekiem się nie dzieje, trochę może stracić na wartości jak tak wyjmiesz i znów schowasz więc znając mnie bym tak zrobiła i się nie przejmowała skoro i tak jest tylko i wyłącznie na Twojm mleku
Ale ja to wiesz hippiska 🤪 i jak czytam, że Wy wszystko notujecie to jakby mnie ktoś zapytał to nie mam pojęcia ile moje dziecko śpi. Ja w ogóle zapomniałam o powtórce szczepień według książeczki 3-4 miesiąc miały być ponowne.
Dopiero teraz pójdziemy, któraś z Was już powtarzała?
Ha ha no to notowanie też dla mnie jest czarną magią. Po.co to.robicie ??? Co Wam.to da że zapisujcie ile śpi ile je????
Wiem, że to ma.zastowanie przy wcześniakach ale tak przy dzieciach co normalnie się rozwijają i przybierają to jaki to ma sens???
Hmmm chyba że ja już starej daty jestem i są nowe zalecenia 🤣🤣🤣🤣
A.co.do.szczepień to.u mnie z przychodni sami dzwonią i się przypominają😉20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:18
-
No niestety; ekologiczne, takie ze mam pewność że sa ok to od moich rodzicow i mojej babci biorę. I takie mrożę. Jak się te zapasy skończą, to bede dla młodego takie produkty kupowała w sklepie, tak do ukończenia około roku.a potem się przerzucę już na zwykle😏Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Karolla u mnie już 2 dawki na rota, a resztę 2 dawkę mam w tym tygodniu. Mi po pierwszym szczepieniu kazali od razu umawiać kolejne... A dzień wcześniej dzwonią...także ten... Ogólnie raczej mam spoko przychodnie i pediatrę.
I też aktualnie smoczek jest beeee.
Jeśli chodzi o blw, to chciałabym chcieć, ale mi się kuźwa nie chce... A już na pewno mi się nie chce o tym czytać. Pogadam z kumpelą, która tak syna karmiła i zobaczymy.
Jeśli papki to u mnie na 100% słoiczki przynajmniej są badane i muszą spełniać jakieś normy... Ja nie wierzę że produkty eko w mieście są zawsze naprawdę eko, więc...
Szatanka
U nas smoczki Avent i jak dla mnie Werka cyca ssie na medal...ale to od urodzenia wielki ssacz jest...2020
2023 -
nick nieaktualnySzatanka,
Moje córki bardzo się od siebie różnią. I z charakteru i wyglądu.☺️
Hania ta starsza tak mnie przeorała, że teraz czuję że gorzej być nie może.
Ale też czuję się jakbym po raz pierwszy była mamą bo to co przy starszej się sprawdzało teraz niestety nie.
Napewno młodsza więcej śpi, chociaż i tak wypada poniżej normy.😅
I jest głośna, dużo gada ale też potrafi komunikować stanowczo swoje potrzeby.😅
I taki duży minus to, że kręcą ją twarze a nie zabawki. Lubi mimikę.
Starsza to kochała matę, tam była zadowolona. A młodsza zaraz się nudzi.
I jest całkowicie anty wózek,anty fotelik. spacery to nic przyjemnego.
Nie jest maniaczką cyca jak starsza. Je i tyle. A dla starszej to był cały świat- bóstwo. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 07:59
-
Karolllla wrote:Ajka, a gdzie chodzisz jeśli mogę spytać? Bo my z tych samych rejonów chyba.
Skarbka z Gór 142... wybrałam przychodnie bo pozwolili zgłosić dziecko telefonicznie, chociaż do innych mam trochę bliżej...Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
szatanka wrote:No takoż mi się wydawało, dlatego zdurniałam jak zobaczyłam ten napis.
A jeszcze mam taką wątpliwość: czy jeżeli wyjmę mleko z lodówki i ono postoi mniej niż te 4h, to potem mogę je schować z powrotem i ponownie podać za kilka godzin, czy już nie? Pewnie nie, ale bardzo by mi to ułatwiło żonglowanie mlekiem w butli/mlekem w cycu w związku z tym, że moja czasami odmawia cycka. Zapytałam o tym na grupie mam KPI, ale adminka odrzuciła mój post, bo nie jestem czysto KPI tylko KPI i KP. Zszokował mnie ten ich ostracyzm, ale uznałam, że to z zazdrości.
Drzemka, a jak zdobywasz te ekologiczne produkty? Co daje Ci pewność, że są eko nie tylko z nazwy?
Lepiej by było nie, ja miałam kiedyś taką sytuację i położną doradziała żeby zamrozić ale też mówiła że optymalnie było by już nie podawać tego mleka dziecku. Zawsze nie wykorzystane mleko można dodać do kąpieli. -
Jak byłam w ciąży to myślałam że będę wszystko robiła intuicyjnie, życie bardzo szybko to zweryfikowało. Okazało się że moje dziecko bardzo ciężko jest rozgryźć i wciąż co innego się u nas sprawdza, a często nie sprawdza się nic. Dlatego w akcie desperacji zaczęłam prowadzić dzienniczek, żeby jakoś powiązać jej nastroje z ilością snu itd czy to coś daje? Na razie nie, ale i tak prowadzę, może kiedyś coś z tego wyniknie.
Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
-
A ja zaraz wyjdę na wyrodną matkę, bo jak Młoda mm mi nie doje to na wierzchu do 2h przechowuję albo wsadzam do lodówki i nawet 4-5h przechowuje, a przecież nie wolno...
Moja mama nie wiedziała że nie wolno i tak robiła z 2 dzieci i nigdy nie było problemów. Te zalecenia wszystkie moim zdaniem są trochę z górką.lipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:19