WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny tak was podczytuje ze Wasze maluchy pieknie śpią a u nas to szkoda gadać.. w dzień dwa trzy razy po 40 minut z zegarkiem w ręku i cały dzień zabawa śmiechy i cycek. Ale w nocy zaczął mi jeść nawet co półtorej godziny, masakra. Dobrze ze nie płacze bo chyba bym się wtedy wykończyła, podziwiam Was. Ciagle się budzi bo nauczył się przekręcać na brzuszek i widzę ze się boi często, nie wie co dzieje..

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczatkowo spisywalam ile je...juz tego nie robie...tzn przed wizyta,bo zawsze pyta mnie o to ile je...wiec dzien wczesniej spisuje...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Kurczę dziewczyny tak was podczytuje ze Wasze maluchy pieknie śpią a u nas to szkoda gadać.. w dzień dwa trzy razy po 40 minut z zegarkiem w ręku i cały dzień zabawa śmiechy i cycek. Ale w nocy zaczął mi jeść nawet co półtorej godziny, masakra. Dobrze ze nie płacze bo chyba bym się wtedy wykończyła, podziwiam Was. Ciagle się budzi bo nauczył się przekręcać na brzuszek i widzę ze się boi często, nie wie co dzieje..
    Ale to źle że nie śpi i jest wesoły?

Czemu chcesz dążyć do tego by cały dzień Ci spał?

Moja śpi łącznie z 1.5h w dzień. I uważam to za mega luksus

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Dokładnie u mnie wychodzi ze 2 h łącznie na cały dzień . Doszłam do.wniosku, że ten typ tak ma i już muszę się z tym pogodzić 🤗

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no każdy ma co innego, inaczej spędza dzień itd. U nas od początku jest długa drzemka 2-3h teraz właśnie między 10-13, że zawsze wiem, że mam czas dla siebie i widocznie jemu to jest potrzebne do naładowania baterii. Nie usypiam go na sile, sam zasypia w sekundę bo jest padnięty, a później to już różnie, a to na cycku chwile, a to w wózku, a to w kołysce. Jedni potrzebują ładować baterie, a inni są nakręceni cały dzień 🤷🏼‍♀️ Jak to w życiu heh

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po 3 dniach kryzysu nocnego wróciła do normy i jest 10-11godzin snu w nocy i w tym 2szybkie karmienia (około 23-24 i około 6 rano) za to w ciągu dnia tylko krótkie drzemki... Do max 45min.

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Ja nie chce żeby spał cały dzień, ale uważam ze dziecko które w wieku 2 czy 4 miesięcy spi tak mało, to jest to bardzo męczące, dla niego tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja nie chce żeby spał cały dzień, ale uważam ze dziecko które w wieku 2 czy 4 miesięcy spi tak mało, to jest to bardzo męczące, dla niego tez.
    Ale bardziej męczące jest próbowanie na siłę zmuszanie dziecka do takiej ilości snu jaka satysfakcjonuje mamę. 😅

Turbo drzemki w tym okresie to typowy etap rozwoju dzieci. I przedział snu jest dość szeroki.
    A jak kiedyś usłyszałam od pediatry że najczęściej dzieci mało śpiące są zdrowe i rozwijają się dobrze.
    A dzieci śpiące dużo częściej mają problemy np metaboliczne ale rodzice się nie zgłaszają bo są szczęśliwi że im dziecko dużo śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 15:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale bardziej męczące jest próbowanie na siłę zmuszanie dziecka do takiej ilości snu jaka satysfakcjonuje mamę. 😅

Turbo drzemki w tym okresie to typowy etap rozwoju dzieci. I przedział snu jest dość szeroki.
    A jak kiedyś usłyszałam od pediatry że najczęściej dzieci mało śpiące są zdrowe i rozwijają się dobrze.
    A dzieci śpiące dużo częściej mają problemy np metaboliczne ale rodzice się nie zgłaszają bo są szczęśliwi że im dziecko dużo śpi.
    A skąd wiesz co dla mnie jest bardziej męczące? Uważam ze moje dziecko powinno spać w dzien więcej, dwie, trzy godziny, bo widzę ze często jest markotne pod koniec dnia. Jest zbyt zmęczony. Jestem pewna, bo takie są moje obserwacje. Im mniej moje dziecko spi w dzień tym gorzej zasypia wieczorem, bo ciężej mu się wbić znowu w sen.
    Z tym długim snem chyba nawiązujesz znowu do Karoli, dla mnie super, ze jest takie bezproblemowe i niech będzie szczęśliwa dalej, bez problemów metabolicznych, na mleko ze skrobia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Moja po 3 dniach kryzysu nocnego wróciła do normy i jest 10-11godzin snu w nocy i w tym 2szybkie karmienia (około 23-24 i około 6 rano) za to w ciągu dnia tylko krótkie drzemki... Do max 45min.
    U nas ten kryzys to już dobre trzy tygodnie. Najpierw myślałam ze upał, teraz przekręcanie na brzuszek. Ale po nakarmieniu zasypia ładnie, chociaż potrafi jeść kilka razy.. niech to minie 😅

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A skąd wiesz co dla mnie jest bardziej męczące? Uważam ze moje dziecko powinno spać w dzien więcej, dwie, trzy godziny, bo widzę ze często jest markotne pod koniec dnia. Jest zbyt zmęczony. Jestem pewna, bo takie są moje obserwacje. Im mniej moje dziecko spi w dzień tym gorzej zasypia wieczorem, bo ciężej mu się wbić znowu w sen.
    Z tym długim snem chyba nawiązujesz znowu do Karoli, dla mnie super, ze jest takie bezproblemowe i niech będzie szczęśliwa dalej, bez problemów metabolicznych, na mleko ze skrobia :)

🧐😱🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym snem to mi się wydaje że jest to sprawa bardzo indywidualna. Każda matka widzi czy jej dziecko jest zmęczone z taką ilością snu czy nie. A raczej rzadko jest tak że dziecko samo wie, że powinno spać dłużej, często tak małe dzieci mają problem ze snem. Moja śpi po 30-40 minut podczas jednej drzemki, ale widzę że koło południa potrzebuje dłuższego snu i udaje nam się to osiągnąć tylko na spacerze, w domu i tak się szybko wybudza.
    Jestem już prawie pewna że ostatni czas to wina tego pieprzonego refluksu. Mała mi chlusta 2 h po jedzeniu i każde karmienie z płaczem. Ogólnie to wygląda tak, że najpierw zaczyna płakać, po jakimś czasie jej się uleje i widzę że jej to przynosi trochę ulgę ale jednocześnie taki nadtrawiony pokarm pewnie drażni jej przełyk, stąd ten płacz przy jedzeniu.
    Jutro jedziemy do lekarza, zobaczymy...

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Z tym snem to mi się wydaje że jest to sprawa bardzo indywidualna. Każda matka widzi czy jej dziecko jest zmęczone z taką ilością snu czy nie. A raczej rzadko jest tak że dziecko samo wie, że powinno spać dłużej, często tak małe dzieci mają problem ze snem. Moja śpi po 30-40 minut podczas jednej drzemki, ale widzę że koło południa potrzebuje dłuższego snu i udaje nam się to osiągnąć tylko na spacerze, w domu i tak się szybko wybudza.
    Jestem już prawie pewna że ostatni czas to wina tego pieprzonego refluksu. Mała mi chlusta 2 h po jedzeniu i każde karmienie z płaczem. Ogólnie to wygląda tak, że najpierw zaczyna płakać, po jakimś czasie jej się uleje i widzę że jej to przynosi trochę ulgę ale jednocześnie taki nadtrawiony pokarm pewnie drażni jej przełyk, stąd ten płacz przy jedzeniu.
    U nas na cycku spokój już dość długo, ale ulewanie tragiczne. Refluks mamy stwierdzony przez pediatrę, ale ja coraz częściej podejrzewam alergie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale ja do nikogo nie nawiązywałam. 😅

Jeśli dziecko jest zmęczone to wiadomo szuka się sposobu na sen.
    Ale jeśli jest szczęśliwe i ciągle pełne zabawy - a to właśnie przeczytałam to nie ma sensu dziecka usypiać na siłę.
    Normy snu dla niemowląt mają taki ogromny przedział że ciężko by jakieś wypadło z tych widełek.☺️

Mimi1987, MIMI lubią tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    U nas na cycku spokój już dość długo, ale ulewanie tragiczne. Refluks mamy stwierdzony przez pediatrę, ale ja coraz częściej podejrzewam alergie.
    Kazali Wam to leczyć czy tak jak Lilly czekać aż przejdzie? Coś robiłaś że nie płacze już przy jedzeniu? Jak u Was długo to trwało?

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Mimi, karmisz piersią czy butelka? Bardzo czesto refluks jest powiązany z alergia. Najczęściej na białka mleka krowiego albo białko jaja. Moze odstawienie nabiału jeżeli karmisz piersią albo zmiana mleka by pomogły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 23:23

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię butelką. Miesiąc temu przeszliśmy na Nutramigen a od tygodnia jest ten płacz przy jedzeniu i inne objawy refluksu. Dziś się biedna strasznie męczyła. Nad ranem zaczęła płakać i tak z niej chlusnęło że zalała i siebie i mnie. Znów 2 godziny po jedzeniu. Ogólnie cała noc do bani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy refluks, na razie mówią by czekać. Bo często gdy dziecko usiądzie to już się poprawia to wszystko.
    Bo niby są leki ale wolą unikać u maluszków.

lilly. lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka no i stało się - Antek wylądował z matą na podłodze 🙂

763711ff430b.jpg

Nulka pilnuje go bez przerwy i ku mojemu zaskoczeniu jest bardzo ostrożna i delikatna ☺

Nie mam pojęcia czemu zdjęcia zawsze zostają obrotowe przez serwer...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 09:28

Karolllla, Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam ostatnio mówiłam że dostaliśmy syrop od gastrologa na refluks/ulewanie, no i generalnie u Nas po tygodniu nie było żadnej poprawy więc przestałam go podawać.
    Ja zauważam poprawę w sferze brzuszkowej u Antka i tak jak przypuszczałam im starszy tym mniejsze dolegliwości, czyli tak jak mówią lekarze musi wyrosnąć.

Powiedzcie mi kiedy z katarem trzeba się udać do lekarza? Wczoraj Antek obudził się z zatkanym nosem więc za kró piłam solą fizjologiczną i ściągnęłam gluty aspiratorem i przez dzień było ok. No ale tej nocy już kilka godzin po położeniu do spania znów nos zatkany masakrycznie i już się nie udało go udróżnić i tak mu już zostało widać że go drażni ta wydzieline jak spływa do gardła. Tak się teraz zastanawiam czy to już pora na pediatre czy jeszcze czekać... Poza tym nie ma gorączki i zachowuje się normalnie, nie marudzi i normalnie się bawi.

qdkk6iye60nsfj4p.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ