MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamusiom które nie radzą sobie psychicznie z tym że ich dzieci nie chcą być w wózkach, łóżeczkach itp polecam książkę "w głębi kontinuum". Tam jest wytłumaczone dlaczego dzieci powinny byc noszone na rekach, spac z rodzicami itp., opisane jest czym jest placz dziecka i co czują dzieci zestawione same sobie, lub poddane tzw treningom (np snu)... Ewentualnie Księga Rodzicielstwa bliskości, którego idea chyba wywodzi się z tej pierwszej .
lilly. lubi tę wiadomość
-
Hercia35 wrote:A jak idziecie na spacer to wkładacie do wózka dziecko jak jest takie już senne czy wyspane?
Nie ma znaczenia, jak pójdę z sennym to zaśnie, a jak z wyspanym to będzie zwiedzać. Lubi wszystko co jeździ, być może to dzięki koszu Mojżesza na kółkach w którym jeździ po domu od pierwszych dni i w nim też śpi w ciągu dnia. A może po prostu taki egzemplarz.lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Nie ma znaczenia, jak pójdę z sennym to zaśnie, a jak z wyspanym to będzie zwiedzać. Lubi wszystko co jeździ, być może to dzięki koszu Mojżesza na kółkach w którym jeździ po domu od pierwszych dni i w nim też śpi w ciągu dnia. A może po prostu taki egzemplarz.
-
Hercia35 wrote:Mamusiom które nie radzą sobie psychicznie z tym że ich dzieci nie chcą być w wózkach, łóżeczkach itp polecam książkę "w głębi kontinuum". Tam jest wytłumaczone dlaczego dzieci powinny byc noszone na rekach, spac z rodzicami itp., opisane jest czym jest placz dziecka i co czują dzieci zestawione same sobie, lub poddane tzw treningom (np snu)... Ewentualnie Księga Rodzicielstwa bliskości, którego idea chyba wywodzi się z tej pierwszej .
To ja wyrodna matka...bo czasem musze zostawic mloda sama sobie albo w lozku albo na macie...inaczej nic bym nie mogla zrobic...
Ale zostawiam spokojne dziecko...i mloda albo zasypia albo sie bawi...
Jak zaczyna marudzic to zabawiam ja...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:To ja wyrodna matka...bo czasem musze zostawic mloda sama sobie albo w lozku albo na macie...inaczej nic bym nie mogla zrobic...
Jak zaczyna marudzic to zabawiam ja...
Nie no nie szalejmy, myślę że to był mega skrót opisowy Herci z tym zostawione same sobie. Myślę, że każda z nas zostawia dziecko na macie i idzie coś robića potem wraca się bawić.
Hercia35, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:To ja wyrodna matka...bo czasem musze zostawic mloda sama sobie albo w lozku albo na macie...inaczej nic bym nie mogla zrobic...
Jak zaczyna marudzic to zabawiam ja...PLPaulina lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:19
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Mamusiom które nie radzą sobie psychicznie z tym że ich dzieci nie chcą być w wózkach, łóżeczkach itp polecam książkę "w głębi kontinuum". Tam jest wytłumaczone dlaczego dzieci powinny byc noszone na rekach, spac z rodzicami itp., opisane jest czym jest placz dziecka i co czują dzieci zestawione same sobie, lub poddane tzw treningom (np snu)... Ewentualnie Księga Rodzicielstwa bliskości, którego idea chyba wywodzi się z tej pierwszej .
Muszę z 2 latka wychodzić na dwór i jest mi ciężko nosić młodszą, pchać wózek i do tego biegać i bawić się ze starszą. ☺️
Gdybym miała jedno dziecko - to bym po prostu nie chodziła z wózkiem i tyle. ☺️Hercia35, Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilka94 wrote:Ja niestety czasami z bezsilności odkładam mała na łóżko na kilka minut jak płacze. Bo nie pomaga moje noszenie, ukajanie jej...
-
U mnie w wózku tez jest płacz czesto. Staram się brać dziecko zawsze na drzemkę, wtedy jak po drodze się rozpłacze to na chwile wyciągam, tule i staram się odłożyć. Czasem zadziala i zaśnie, a czasem nie🤷♀️ No i długo tez niewytrzymuje. Chociaż ma takie dni ze jak odsłonię budkę tooglada drzewa i się cieszy. Ale powrót jest już zwykle na rekach.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Karolllla wrote:Tak szczerze to ja się o takich dzieciach anty wózki czy foteliki dowiedziałam stąd. Ani w rodzinie ani wśród znajomych nie było takich dzieci i byłam mocno zaskoczona, że jakieś dziecko może wózka nie tolerować
Tak jak ja... W ogóle takiej opcji nie brałam pod uwagę. Z resztą moje dziecko jest wózkocholikiem, wiec gdyby nie Wy to nadal bym nie wiedziała.
2020
2023 -
Hercia35 wrote:Mamusiom które nie radzą sobie psychicznie z tym że ich dzieci nie chcą być w wózkach, łóżeczkach itp polecam książkę "w głębi kontinuum". Tam jest wytłumaczone dlaczego dzieci powinny byc noszone na rekach, spac z rodzicami itp., opisane jest czym jest placz dziecka i co czują dzieci zestawione same sobie, lub poddane tzw treningom (np snu)... Ewentualnie Księga Rodzicielstwa bliskości, którego idea chyba wywodzi się z tej pierwszej .
To jest dokładnie to o czym pisałam kilka postów wcześniej - o dzieciach plemiennychHercia35 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PattisonBM wrote:To ja wyrodna matka...bo czasem musze zostawic mloda sama sobie albo w lozku albo na macie...inaczej nic bym nie mogla zrobic...
Jak zaczyna marudzic to zabawiam ja...
Patti żadna wyrodna! Przecież zostawiasz spokojnetu chodzi o to ze tam nie ma trudnych dzieci bo nawet jak jest bardziej wymagające to i tak jest noszone itp
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Tak szczerze to ja się o takich dzieciach anty wózki czy foteliki dowiedziałam stąd. Ani w rodzinie ani wśród znajomych nie było takich dzieci i byłam mocno zaskoczona, że jakieś dziecko może wózka nie tolerować
Hahaha mnie tez to uderzyło! Tak samo anty butelka czy anty smoczek 😂 nie myślałam ze coś takiego istnieje 🙈 a tu nie dość ze przeczytałam to jeszcze mam szanse doświadczyć na żywo 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 20:31
Karolllla, PLPaulina lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp