MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:U nas dzisiaj pierwsza przespana noc 😳 ale aż się trochę przestraszyłam jak sprawdziłam, że ostatni raz jadł wczoraj o 18:15.. 19:30 była kąpiel, chciałam go po kąpaniu nakarmić w sypialni tak jak to zawsze robię przed usypianiem, ale nie chciał, i oczy jak 5zł więc wzięłam go jeszcze do salonu. Zasnął mi na rękach po 20:00, przeniosłam do sypialni i myślałam, że obudzi się na karmienie przed północą (zwykle ostatnie karmienie jest tuż przed zaśnięciem a tym razem go nie było więc tymbardziej). A obudził się dopiero o 6:15 i to nie jakimś mega płaczem z głodu czy coś tylko po prostu sobie trochę zaczął marudzić.
Myślicie, że przesadzam że się trochę zmartwiłam? Nie wiem czy taki długi sen na tak wczesnym etapie jest czymś normalnym. Nigdy wcześniej nam się to jeszcze nie zdarzyło. -
Młody takich zawiech nie łapie, żeby nie dało się odciągnąć uwagi ale teraz to wiadomo już starszy jest, wcześniej wpatrywał się długo w jakiś punkt to raczej normalne ale ja chyba nie starałam się specjalnie odwracać jego uwagi, przecież poznaje ten kosmiczny świat więc niech sobie patrzy
Catlady widocznie potrzebował się zregenerować, a że się martwisz to normalne, każde odstępstwo od normy dnia codziennego wzbudza podejrzenia ale myślę, że możesz się cieszyć z przespanej nocy po prostu. -
szatanka wrote:Moja łapie takie zwiechy jeszcze, czasami po prostu coś jest ciekawsze niż mama czy tata i można jej skakać przed oczami, ale spojrzy kiedy ona zechce. Też się czasem nie do końca serio zastanawiam, czy to nie jakiś autyzm, i z jednej strony jak czytam, że Wy też tak macie, to mi lepiej, ale jak potem Ajka czy Paulina mówią, że jej dzieci tego nie mają i że by panikowały, to jednak mi gorzej.
Ja bym panikowała, bo Weronika ma spore ryzyko padaczki... i sprawdzałam juz na co zwrócić uwagę (rozmawiałam tez z neurologiem) i to jedna z takich rzeczy, coś co u dziecka bez obciazeń mozna ignorowac u Weroniki wymagac moze weryfikacji...
Jedna z form padaczki dzieciecej to padaczka z napadami nieswiadomosci... chociaz moje panikowanie pewnie skonczyło by sie na uszczypnieciu małej w czasie takiej zawiechy i jakby zapłakała to juz luz, ale biorac pod uwage obciazenia malej naprawde preferuje sytuacje w ktorej ona tak nie robi...
Takze nie mierz swojego dziecka moja miara.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 10:17
2020
2023 -
Catlady wrote:U nas dzisiaj pierwsza przespana noc 😳 ale aż się trochę przestraszyłam jak sprawdziłam, że ostatni raz jadł wczoraj o 18:15.. 19:30 była kąpiel, chciałam go po kąpaniu nakarmić w sypialni tak jak to zawsze robię przed usypianiem, ale nie chciał, i oczy jak 5zł więc wzięłam go jeszcze do salonu. Zasnął mi na rękach po 20:00, przeniosłam do sypialni i myślałam, że obudzi się na karmienie przed północą (zwykle ostatnie karmienie jest tuż przed zaśnięciem a tym razem go nie było więc tymbardziej). A obudził się dopiero o 6:15 i to nie jakimś mega płaczem z głodu czy coś tylko po prostu sobie trochę zaczął marudzić.
Myślicie, że przesadzam że się trochę zmartwiłam? Nie wiem czy taki długi sen na tak wczesnym etapie jest czymś normalnym. Nigdy wcześniej nam się to jeszcze nie zdarzyło.
U nas podobnie ostatnio, karmienie 22-23, a młoda wstała przed 8...
2020
2023 -
Młody zachowuje się dzisiaj normalnie. Więc faktycznie to chyba nie jest powód do zmartwienia. Ale wolałam poznać Wasze zdanie na ten temat. DziękiBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Mój ma czasami tak wzrok zawieszony. Chwilkę to trwa.
A jeżeli chodzi o autyzm.. niestety nawet jeżeli wczesnie się rozpozna to nie da się go „wyleczyć”
Ale dokładnie nie ma co się doszukiwać na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 11:48
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dziewczyny które karmią mm, czy wasze maluchy zjadają tyle ile zalecają na opakowaniu? Ja karmie mlekiem hipp i według opakowania jest np 150 ml na karmienie ale mała często nie zjada tyle a czasem wręcz muszę dorabiać. Jak jest u was? Chyba nie trzeba się tego jakoś sztywno trzymać?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:19
-
Lilka94 wrote:Dziewczyny które karmią mm, czy wasze maluchy zjadają tyle ile zalecają na opakowaniu? Ja karmie mlekiem hipp i według opakowania jest np 150 ml na karmienie ale mała często nie zjada tyle a czasem wręcz muszę dorabiać. Jak jest u was? Chyba nie trzeba się tego jakoś sztywno trzymać?
Mój też ma 150 ml.
Czasem zje 150 A czasem 60. Nie przejmuję się bo mój to grubson20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka wrote:
Takze nie mierz swojego dziecka moja miara.
No nie mierzę, ale że nie raz zaniepokoiło mnie, że nijak nie jestem w stanie przyciągnąć jej uwagi, kiedy ona nie chce na mnie patrzeć, to głupie myśli chodzą po głowie. Zapytam o to przy okazji jakiegoś lekarza i pewnie będę miała problem z głowy, bo to normalne na tym etapie rozwoju.
Gorzej, że moja ostatnio przestała coś głużyć. Mam wrażenie, że wtedy, kiedy wcześniej chciałaby coś "powiedzieć", gdy wchodzę z nią w interakcję, teraz zamiast tego wsadza sobie łapy do buzi... A jak już wydaje z siebie jakieś dźwięki, to raczej niezadowolenia, głużenie to tak raz dziennie. I to na pewno będę chciała skonsultować.
No właśnie, porozmawiajmy o karmieniu. Ile razy dziennie karmicie i po ile zjadają Wasze dzieci? U nas jest 6-7 karmień na dobę, i jeśli karmię z butli, to mała zjada ok. 100 ml na jedno, czasem 80, czasem 120 - nie ma reguły. Za to po kąpieli ostatnio 150-200 ml - robi zapasy na nocMa to po tacie, ja się nie umiem najeść "na zapas"
. I tak się zastanawiam, czy to ok. Z przybieraniem to wiadomo, że u nas rewelacji nie ma, ale od miesiąca systematycznie przybiera w normie.
Edit:
Ale teraz mi to dało do myślenia, że ja może za dużo w nią wciskam, bo czasem po 50-60 ml zaczyna marudzić. Może po prostu ma już dość, a mnie się wydaje, że ona odstawia szopki przy jedzeniu? Skoro Wasze też jedzą po 60 ml czasami... Hmm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 14:14
-
U nas wcześniej to było 14-16 razy kp około 8m. Ostatnie tygodnie 8-10 razy po 10-30m. Teraz przez kilka dni może 6 ale wisi po 1h-2h wiec teraz nie biorę pod uwagę bo to taki etap chyba.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
Z cycka nie mam pojęcia ile je ale mm je 150 ml zawsze teraz po długiej drzemce w dzień drugi dzień z rzędu daje raz 180 ml wszystko wypija. Dostaje teraz normalny Bebilon a na noc czasem daje ten na ulewanie zagęszczony to potrafi nie dojeść bo zasypia na butli i go przenoszę do łóżka ale ogólnie to je 4 x 150 ml mm plus cycek.
Szatanka Oli ma też przerwę w głużeniu odkąd wcina wszystko co ma w dłoniach ale za to szuka nowych dźwięków. Przed chwilą znalazłam nową zabawę żeby go zająć to chichotał jak kilkuletnie dziecko 😁 faza!lilly. lubi tę wiadomość
-
A ja od wczoraj przestałam notować sen, karmienia itp i czuje się jak na odwyku haha 😂
Catlady lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Z cycka nie mam pojęcia ile je ale mm je 150 ml zawsze teraz po długiej drzemce w dzień drugi dzień z rzędu daje raz 180 ml wszystko wypija. Dostaje teraz normalny Bebilon a na noc czasem daje ten na ulewanie zagęszczony to potrafi nie dojeść bo zasypia na butli i go przenoszę do łóżka ale ogólnie to je 4 x 150 ml mm plus cycek.
Szatanka Oli ma też przerwę w głużeniu odkąd wcina wszystko co ma w dłoniach ale za to szuka nowych dźwięków. Przed chwilą znalazłam nową zabawę żeby go zająć to chichotał jak kilkuletnie dziecko 😁 faza!
U mnie na raz młoda zjada do 80ml plus cycek, czasem tylko 40ml... ale u mnie poza noca Weronika ciagle je... łącznie mm zjada tak około 400-450ml... ile z cyca nie wiem, ale jak po szpitalu jadla ponad 500ml mm to w tydzien jej 300g przybyło
a i jesli o gadatliwosc chodzi, to Werka tez ma przerwy, ale potem znow nadaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 17:19
2020
2023 -
To mnie trochę uspokoiłyście z tym głużeniem
Ale i tak zapytam lekarza. Fizjo powiedziała, że może teraz rozwija się ruchowo, to mowa poszła w dostawkę.
Dużo jedzą Wasze dzieci! To moja to jednak niejadek będzie.
A w ogóle skończyły się upały i dzisiaj robiłam przegląd jej garderoby i się okazało, że na przestrzeni jakichś 2 tygodni urosła około 5 cm!!! Wszystkie body na długi rękaw mam za małe, tylko takie z Lidla 62/68 są teraz ok, więc dzisiaj lecę do smyka po nowy towar. -
szatanka wrote:To mnie trochę uspokoiłyście z tym głużeniem
Ale i tak zapytam lekarza. Fizjo powiedziała, że może teraz rozwija się ruchowo, to mowa poszła w dostawkę.
Dużo jedzą Wasze dzieci! To moja to jednak niejadek będzie.
A w ogóle skończyły się upały i dzisiaj robiłam przegląd jej garderoby i się okazało, że na przestrzeni jakichś 2 tygodni urosła około 5 cm!!! Wszystkie body na długi rękaw mam za małe, tylko takie z Lidla 62/68 są teraz ok, więc dzisiaj lecę do smyka po nowy towar.
Faktycznie u nas to milczenie zbiega się z nowymi umiejętnościami... I od mojej to chyba jednak mniej nie je...2020
2023